Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 27.12.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)CASSIDY FEIG

Perustiedot

27.10.2011 Yhdysvalloissa syntynyt englantilainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Cassidy Feig

7-vuotias papurikkotäpläinen mustankimo, säkäkorkeus 159cm

ent. laukkahevonen, nykyään maastoestepainotteinen (taso Helppo C | 100cm)

kasvattaja Sanna H. | Farleigh Acres, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH13-006-0149


Luonnekuvaus

Cassidy Feig, lyhyemmin vain Cassie, on melkoinen tammaneiti. Tämä usein täpinöissään tanssahteleva, yli-energisen oloinen poikatyttö on juuri niin rasavilli kuin miltä päällepäin näyttääkin. Cassiessa on sellaista perinpohjaista varsamaisuutta, jota edes tulevat vuodet eivät pysty kitkemään pois ja tamma onkin touhukkuutensa puolesta aivan omaa luokkaansa. Voisi sanoa että Cassie ei ole liiemmin tullut vanhempiinsa, sen enempää kokonsa kuin persoonansakaan puolesta. Tosin Cassietä ja tämän emää Chasingia yhdistää vaalea väritys. Ja omalla tavallaan myös kiltti luonne, kyllä. Cassie ei ole ehkä käsiteltävyytensä puolesta aina mikään unelma, mutta vilkkaus on aivan eri asia kuin pahanilkisyys. Sillä Cassie ei koskaan potki tai näyki, mutta tamma kyllä sitäkin useammin talloo hoitajansa varpaat mustelmille epähuomiossa aivan yhtälailla kuin tapaa vähän jyrätäkin helposti taluttaessa. Silti Cassien tummat silmät loistavat sitä varsamaisuutta ystävällisyyttä ja uteliaisuutta, tamma ei missään nimessä ole pahatapainen, vähän kuriton vain.

Cassieta saa olla auttamatta komentamassa vähän väliä, sitä ei käy kieltäminen. Eikä ainoastaan hoitajien taholta, sillä Cassie tapaa saada erityisesti lajitoverinsa usein hermoromahduksen partaalle kujeiluillaan. Usein näyttääkin siltä että Cassieta höykytetään todella paljon lauman keskuudessa, mutta karu totuus on se että tamma useimmiten kerjää sitä. Onneksi Cassie on myös enemmän kuin kyvykäs pääsemään karkuun, jos ja kun joku yrittää palauttaa hänet ruotuun. Cassie on vain joko äärettömän hidas oppimaan tai sitten tamma on vain todella kovapäinen, jommin kummin, mutta ei mene kauaa kun neiti taas hiipii lähemmäs kerjäämään hankaluuksia, valiten luonnollisesti useimmiten kohteekseen juuri sen lajitoverin, jonka kärsivällisyys on jo muutenkin koetuksella. Sama pätee ihmisten seurassa, Cassie osaa todella koetella hoitajansa kärsivällisyyttä. Cassie on niitä, jotka tunkevat aina turpansa väärään paikkaan eivätkä pysy viittä sekuntia kauempaa aloillaan. Cassie onnistuukin aina levittämään sen harjakorin sisällön ympäri karsinaa samoin kuin syöksymään karkuteille heti, jos vain saa siihen mahdollisuuden. Joskus tuntuukin siltä, että Cassien kanssa saa olla silmät selässäkin.

Mutta vaikka Cassie hyörii ja pyörii hoitaessa, on se silti aina niin mukavaa kun tamma kiehnää ympärilläsi kerjäten rakkautta ... erityisesti juuri silloin kun Cassie tietää menneensä aavistuksen liian pitkälle. Turhautunut ja kiukkuinen hoitaja tuntuukin olevan juuri se asia, mikä saa Cassien sydämen heltymään. Tai sitten tamma vain haluaa päästä pinteestä ja iskee sen halinallevaihteensa päälle, tietäen ettei kukaan pysty vastustamaan hellyydenkipeää tammaa. Niin tai näin, Cassie osaa kyllä olla mahdoton, niin hyvässä kuin pahassakin. Tamma osaa kiristää hermoja siinä missä osoittaa kiintymystäkin. Cassien selkään pääseminen on kuitenkin aivan omanlaisensa haaste, tamma kun yleensä meinaa juosta jo alta pois selkäännousuvaiheessa. Jos Cassie on touhukas maastakäsin katsottuna, niin sitä tamma on varsinkin satulan alla. Käynti tuntuukin olevan täysin vieras askellaji tammalle, joka etenee aina vähintään tanssahtelevassa ja pieniaskelisissa ravissa kuolaintaan pureksien. Cassien kanssa saa kyllä käyttää ohjasapuja, pohjeapuja taas tuskin ollenkaan ... Cassielle kun tuntuu riittävän lähtökäskyksi pelkkä ohjien löystyminen. Maastossa Cassie on melko haastava kaveri, tamma kun pyrkii usein menemään kovempaa kuin olisi tarpeen ja usein puolet lenkistä onkin yhtä energistä sivuloikkahyppelyä ja ohjilla sahaamista, jonka päätteeksi ratsastaja on aivan lopussa kun taas Cassie alkaa olla vasta parhaassa terässään.

Joten ikävä kyllä, vaikka menohaluja löytyy, radalla Cassien suurin ongelma on ehdottomasti tamman täydellinen keskittymisenpuute. Lajitovereiden näkeminen saa Cassien aivan vallattomaan täpinätärinätilaan ja tamma tuntuukin olevan enemmän kiinnostunut kanssakilpailijoidensa härnäämisestä kuin juoksemisesta itsestään. Ja vaikka lähtö itsessään onnistuisi, Cassie saattaakin kesken juoksun heittäytyä leikkisäksi ja jättää voiton tavoittelun sikseen, vaikka jockeyn pohkeet kävisivätkin kuin singerin ompelukone. Juuri tästä syystä Cassien kanssa päätettiinkin siirtyä risuesteradoille, mutta kun silläkään saralla ei onnistanut, siirryttiin tamman kanssa maastoesteradoille. Saadessaan oikean vaihteen silmään Cassieta ei nimittäin sitten pysäytä mikään, tamma soveltuu kestävyytensä ja pelottomuutensa puolesta pitkillekin maastolenkeille. Rataesteet eivät Cassielle sovellu juurikin jarrujen puuttumisen vuoksi sekä siksi, että Cassie hyppää esteet hyvin matalalta ns. rimaa hipoen eli yli mennään, mutta puomit kolisten. Maastoesteillä tämä ei haittaa, vaan Cassien matala ja nopea hyppytyyli sopii maastoesteradoille itseasiassa paremmin kuin hyvin. Kunnon spurtin jälkeen Cassiekin on sitten jo rauhallinen, se onkin niitä harvoja hetkiä kun tämä tamma seisoo rennosti aloillaan. Kilpailuiden tunnelma ei sinällään vaikuta Cassien käytökseen millään tavalla, tamma on oikeastaan aina oma itsensä tilanteesta riippumatta.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
xx 04.08.2015 ori RWR Cassiel's Secret xx Rummikub CTB
xx 16.09.2016 tamma RWR Sugar & Spice xx No Bananas Feig

Sukutaulu

i. JL American' Psycho ii. Lord Ainsley iii. Archon (evm)
iie. Alydame (evm)
ie. American' Top Secret xx iei. Fireman xx (evm)
iee. Goldie xx (evm)
e. Casing Tape SKY ei. Spirit of the Storm SKY eii. King of the Storm xx
eie. Halo's Spirit xx
ee. Termite Nest xx eei. Terminator xx (evm)
eee. Never Afraid xx (evm)

Sukuselvitys

Cassien isä, JL American' Psycho, on 175 senttinen rautias englantilainen täysiveriori. Alunperin Iso-Britanniassa syntynyt Psycho aloitti kilpauransa laukkaradoilla Yhdysvalloissa vasta viisivuotiaana, mutta orin tie avautui tähtiin jo heti ensimmäisen kilpailun jälkeen. Uransa aikana Psycho sijoittuikin joka ainoassa lähdössään kolmen parhaan joukkoon, voittaen hieman alle puolet starteistaan. Lopulta JL American' Psycho oli G1-tasoinen ori, joka oli sijoittunut lukuisissa arvokisoissa ja juossut omistajalleen yli miljoonan virtuaalieuron edestä rahaa. Ori on siis erinomainen osoitus siitä että kaikki on mahdollista, ponnistihan tämäkin alunperin pienen vaellustallin kasvatti kuuluisuuteen niin sanotusti tyhjästä. Tätä nykyä Psycho onkin suosittu siitosori nykyisellä kotitilallaan Farleigh Acresissa.

Cassien isänisä, Lord Ainsley, on 179 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. Lord Ainsley ei saanut ihmisiä haukkomaan henkeään kunnioituksesta silkalla isokokoisuudellaan vaan tämä lempeä jätti juoksi myös tiensä faniensa sydämiin, vaikka sijoitus- ja voittoprosentit jäivätkin melko keskinkertaisiksi. Kyseessä on kuitenkin G1-tason voittajahevonen. Lord Ainsley tulee tosin melko tuntemattomasta suvusta, vanhemmista Archon x Alydame.

Cassien isänemä, American' Top Secret xx, on 165 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma. Sara on lempeä, ehkä hieman hajamieliseltäkin vaikuttava rauhallinen tamma, joka on kuitenkin tehnyt pitkän ja menestyksekkään kisauran laukkaratsastuksen parissa. Pääosin sileillä radoilla, mutta myös muutamissa seka- ja risuestekilpailuissa startannut Sara on G1-tason voittaja, joka on juossut omistajalleen reilut miljoona virtuaalieuroa. Saran sijoitusprosentti on peräti huimat 91%, ei siis liene epäselvyyttä siitä keneltä tamman ainokainen poika JL American' Psycho on perinyt kovan voitontahtonsa ... Myös Saran sukutaulu on kuitenkin verrattain tuntematon, tamman vanhemmat ovat Fireman xx ja Goldie xx.


Cassien emä, Casing Tape SKY, oli 168 senttinen kimo englantilainen täysiveritamma. Casing oli lahjakas laukkahevonen ja tamma menestyikin uransa aikana upeasti, sijoittuen joka ainoassa lähdössään kolmen parhaan joukkoon saavuttaen muun muassa voiton G2-tason Hollywood Oaksissa. Tämä hyväluonteinen ja miellyttävä tamma oli myös monen tallityöntekijän suosikki ystävällisen luonteensa ansiosta. Jälkeläisiä Casing jätti maailmaan kaiken kaikkiaan kahdeksan kappaletta ennen nukkumistaan pois.

Cassien emänisä, Spirit of the Storm SKY, on 170 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. Spirre on atleettinen laukkaratsu sijoitus- ja voittoprosentein 71 - 32 ja ori onkin menestynyt keskivertoa paremmin pitkän uransa aikana. Spirreltä löytyy sukua hieman yli yhden polven verran ja emänisänisä, King of the Storm xx, samoin kuin emänisänemä, Halo's Spirit xx, ovatkin molemmat jättäneet jälkensä virtuaalimaailmaan pääasiallisesti jälkeläistensä kautta. Suvusta löytyy myös vielä emänisänisänemä Derby's Surprising xx.

Cassien emänemä, Termite Nest xx, on 156 senttinen kimo englantilainen täysiveritamma. Muutamiin arvokisalähtöihin osallistunut Termite Nest on keskivertotason laukkahevonen, joka on kuitenkin periyttänyt lahjakkaita jälkeläisiä, useimpien näistä yllettyä saavutuksillaan jopa aina G1-tasolle asti. Termite Nest itse tulee vanhemmista Terminator xx x Never Afraid xx.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!