Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 01.05.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

BLACKHAWK OF PICAR

Perustiedot

10.04.2011 Suomessa syntynyt saddlebredori, viralliselta nimeltään Blackhawk of Picar

7-vuotias liinaharjainen rautias, merkkeinä läsi, psk oej & vtj, vsk vej & otj, säkäkorkeus 157cm

askellajipainotteinen, kilpailutetaan ARJ:n alaisissa erikoisaskellajiluokissa, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja yersinio | Salpicar, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-016-0050


Luonnekuvaus

Hawk sopeutui niin täydellisesti jo heti alkuun Ravenwoodiin, että on vaikea uskoa, ettei ori ole syntynyt täällä Coloradossa. Harva se aamu vuorisolassa kaikuukin Hawkin kirkas hirnahdus, kun ori tanssii ulos tallista häntä soihtuna ja kaula kaarella, aamuauringon säteet punertavalla karvalla leikitellen, kun herra viimein saa maistaa vapautta ja nelistää portilta avaralle laitumelle. Hawk on aivan kotonaan meillä ja vaikka ori on välillä melkoinen tapaus, olisi vaikeaa kuvitella päivää ilman, että näkisi Hawkin ravaamassa tarhassaan ja hirnumassa ohikulkeville tammoille. Hawk on ehdottomasti tilan näyttävimpiä ja äänekkäimpiä oreja - niitä, jotka osuvat silmiin aina ensimmäisenä ja vangitsevat katseen pelkällä korealla olemuksellaan. Hawk säteilee isänsä tavoin luontaista karismaa; esiintyminen on Hawkilla verissä ja sosiaaliselle orille huomio on kaikki kaikessa. Hawk kaipaa ehdottomasti kuitenkin kokeneen hoitajan ja ratsastajan, eikä sovi aloittelijoille.

Hawk on viimeisen päälle orimainen ja maskuliininen tapaus, joka tuntuu välillä olevan täysin hormoniensa ohjailtavissa minkäänlaisen aivotyön sijaan. Hawk ei kuitenkaan ole missään nimessä nimessä ihmistä kohtaan agressiivinen, kuurosokea kylläkin aina välillä. Hoitajalta vaaditaan pitkää pinnaa, kylmähermoisuutta ja tiukkuutta, jotta viestin saa menemään perille Hawkin kohdalla ja kun orikin viimein tajuaa - että kappas, ihminenhän se siinä! - Hawk osoittautuu kyllä yllättävän nöyräksikin tapaukseksi. Kyllä sitä sitten pöristään ja tungetaan päätä syliin, kun ollaan ensin liiskattu vahingossa hoitaja vähintään kertaalleen seinään ja tallottu tämän varpaat mustelmille vain sen takia, että ohitse sattui kävelemään tamma. Hawkille vastakkainen sukupuoli onkin kuin huumetta, ori menee ihan sekaisin tammojen näkemisestä. Äijäporukassa Hawk on ihan erilainen, huomattavasti rauhallisempi ja luotettavampi. Kyllähän Hawk aina vähän höseltää, mutta se on vain orille ominainen luonteenpiirre. Hawk ei ole itse kovin kärsivällinen, mutta hellyydenkipeä kylläkin ja ajoittain Hawk onkin täydellisesti ihmisen tossun alla, ihan omasta tahdostaan.

Hoitotoimenpiteet sujuvat kyllä karsinan rauhassa, kun Hawk ei hösellä muiden hevosten perään. Tiettyä tiukkuutta hoitajalta vaaditaan, mutta tärkeää on muistaa myös ne rapsutukset. Hawk tuntuukin välillä oikein pullistuvan ylpeydestä, kun oria kehutaan ja Hawk tietää tehneensä jotain täsmälleen oikein. Hawkista löytyykin yllättävän paljon miellyttämisenhalua, ei ori tahallaan hoitajansa hermoja koettele, päinvastoin. Ja ei Hawkille voi kyllä hermostua, kun ori pistää nallekarhuvaihteensa päälle ja osoittaa huomanneensa hoitajansakin, vaikka joskus sattuu vahingossa höseltämään vähän liikaa. Etenkin varustaessa Hawk innostuu aina, mutta vain koska herra pitää ulkoilmatyöskentelystä. Ratsuna Hawk on kaiken kaikkiaan energinen ja menohaluinen, mutta pysyy kyllä osaavalla ratsastajalla käsissä. Hieman kovasuinen sekä saattaa joskus kentällä innostua vähän liikaa ja tehdä omia ihmeellisiä sivuloikkakurvejaan, jolloin sieltä selästä saatetaan tulla alas. Mutta kovin pahoillaan Hawk siitä jälkeenpäin on, orilla on tapana palata itsekseen ratsastajansa luo melkein varovaisen oloisena kuin pyytäisi anteeksi. Joinain päivinä kaikki sujuu taas kuin rasvattu, Hawk kulkee täydellisesti eikä mikään voisi suurinpiirtein mennä paremmin. Niinä päivinä Hawkia kyllä hemmotellaan yltiöpäisen paljon ja ori paistattelee parrasvaloissa kuin viimeistä päivää. Mutta kehut ovat kyllä ansaittuja, sen verran upea ja näyttäväliikkeinen Hawk on keskittyessään kunnolla suoritukseensa.

Kilpailuissa Hawk kysyy hermoja, mutta toisaalta pitkä ja sopivan kurinpitoinen lämmittely takaa sen, että Hawk tajuaa, että nyt on tosi kyseessä. Silloin ori jättää turhan touhotuksen pois ja alkaa todellakin keskittyä. Radalla ori sitten tapaa hehkua oikein viimeisen päälle omaa lavakarismaansa, ukko taitaa tietää, että häntä katsotaan ja ihaillaan. Silloin kyllä jo sydän paisuu ylpeydestä ratsastajallakin, eihän sitä ihan joka päivä saa ratsastaa näin upealla hevosella ja olla kaikkien ihailtavana. Hawk sanalla sanoen rakastaa esiintymistä. Kuljetuskoppiin Hawk nousee aina innoissaan ja reippaasti, selvästi toivoen joka kerta pääsevänsä kilpailuareenalle. Maastoilu rauhoittaa Hawkia, etenkin kun ori saa purettua enimmät energiansa pois. Porukassakin Hawk menee nätisti ja karjaratsuna ori on varsin hyvä. Hawk ei pahemmin säiky tai temppuile, ori on vain innoissaan uusista haasteista ja tykkää saadessaan nelistää oikein sydämensä kyllyydestä karjalauman mukana. Energiaa ja vauhtia ei siis todellakaan puutu tästä raudikosta. Koreilevasta ja hieman itserkeskeisen oloisesta orista tuleekin hetkessä yksi työhevosista, joka ei pelkää liata itseään.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
fsh 23.10.2015 tamma Eglantine 5594 Great 5594
gg 13.03.2016 tamma Pink Is New Black Let It Sparkle

Sukutaulu

i. Blackstorm Phantom ARJ-I
SNL-I, ASSA Regional Champion
ii. Blackstorm Illusion (evm) iii. Blackstorm Physical Reality (evm)
iie. Stormy Ice (evm)
ie. Northwood Foxy Hunter (evm) iei. Ice Ice Northwood (evm)
iee. Foxiana (evm)
e. Murine Pic ei. Meadow Mahesty (evm) eii. San Juan (evm)
eie. Kalabra Ogoshen (evm)
ee. Murillos Cleo (evm) eei. Kalarma Colonel (evm)
eee. Jewel Girl (evm)

Sukuselvitys

Hawkin isä, Blackstorm Phantom, on 159 senttinen liinaharjainen tummanpunarautias saddlebredori. Phantom on hyvätapainen, utelias ja sosiaalinen ori, joka omaa lähestulkoon täydellisen luonteen mitä tulee orin käsiteltävyyteen. Hienosta suvusta tuleva Phantom on hurmaava herrasmies, joka todellakin jää mieleen jo pelkän upean olemuksensa ansiosta. Toisekseen ratsuna Phantom on todellinen showmies, joka rakastaa esiintymistä ja omaa sekä näyttävät askeleet että myös roimasti energiaa. Ei ihme, että Phantom on ollut suosittu myös jalostuksen puolella, etenkin kun ori on menestynyt hienosti sekä ASSAn kilpakentillä että ARJ:n alaisissa askellajiratsastuskilpailuissa. Phantomin suurimpiin saavutuksiin lukeutuukin I-palkinnot ARJ:n ja SNL:n laatuarvosteluista sekä ASSA Regional Champion - arvonimi.


Hawkin emä, Murine Pic, on 155 senttinen rautias saddlebredtamma. Murine on muutamaan kertaan varsonut askellajipainotteinen tamma, joka on menestynyt upeasti ARJ:n alaisilla kilpakentillä. Luonteeltaan Murine on pääasiassa ylpeähkö yhden ihmisen hevonen, mutta ratsuna tamma on jopa yllättävänkin kuuliainen.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!