Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 30.01.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)AFTERLIFE WINDS - MUISTOSIVUT

Perustiedot

02.01.2011 Suomessa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään Afterlife Winds

8-vuotias musta, merkkeinä piirto ja vsk vej, säkäkorkeus 155cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Sandi | Windsor, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-014-0017


Luonnekuvaus

Amy on tallin vahvaluontoisimpia tammoja ja monen aloittelevan hevosihmisen silmissä tämä tammamamma voikin vaikuttaa jopa hieman pelottavalta tai ainakin kunnioitusta herättävältä hevoselta. Amy nimittäin kyllä ilmaisee oman mielipiteensä selkeästi eikä tamma pahemmin perusta turhasta näpertelystä vaan vaatii enemmänkin selkeät otteet hoitajaltaan. Amyssa ei kuitenkaan tosiasiassa ole mitään pelättävää, vaikka tamma silloin tällöin luimisteleekin ja vilauttelee hampaitaan kaltereiden välistä karsinanaapurille, sillä Amy on kuitenkin hyvä käsitellä. Amy ei ehkä ole hevosena aivan nöyrimmästä päästä, mutta tamma ei ole koskaan ruvennut ihmistä näykkimään tai muutenkaan liiemmin temppuilemaan. Toki, jos ihminen osoittaa pelkäävänsä Amya, tottakai tamma silloin ottaa kaiken hyödyn irti tilanteesta ja uhittelee harva se hetki. Mutta kun rouvan kanssa vain pitää oman päänsä eikä anna Amyn luimimisten säikäyttää itseään, tamma asettuu ihan itsestään ja osoittautuu tosiaan kaikin puolin loppujen lopuksi ihan mukavaksi käsitellä.

Laitumelta hakiessa Amy antaa itsestään kuitenkin hieman vääränlaisen kuvan; tamma nimittäin usein tulee korvat luimussa vastaan ja vilauttelee hampaitaan, mutta tosiasiassa Amy uhittelee lajitovereilleen, ei ihmiselle. Laumassa Amy nimittäin on valtavan reviiritietoinen tamma ja vaikka Amy ei johtajatamman paikkaa olekaan saavuttanut, ei tamma siltikään anna kenenkään hyppiä silmilleen. Aremmat voivat kuitenkin säikähtää ja luulla Amyn olevan oikeasti vihainen, mutta Amy ei tosiaan tee elettäkään ärhennelläkseen ihmiselle. Päinvastoin, tamma antautuu ihan nätisti kiinni, rouva vain pitää lajikumppanit kauempana itsestään. Taluttaessa ja hoitaessa Amy on jo ihan toinen hevonen, sillä tamma on erittäin rauhallinen, joskus jopa suorastaan laiska. Harjatessa Amylla ei ole kiire minnekään ja ne kaviotkin nousevat nätisti pelkästä "nosta"-käskystä. Kengitys ja peseminen sujuvat myös ongelmattomasti, eläinlääkäriä tosin vierastaa ja voi hyvinkin osoittaa mieltään tutkimusten aikana. Varusteiden laitto sen sijaan sujuu vaivattomasti, Amy voi jonkun verran luimia satulavyötä kiristäessä ja pari kertaa tamma on sitä takastaan käytävän sementtilattiaa vasten paukutellut, mutta ei tamma mitään sen enempää tee. Ja se uhittelu loppuu heti kun hoitaja vain jättää sen satulavyön rauhaan.

Ratsuna Amy on itsepäinen ja kovasuinen, mutta toisaalta tamma on sitäkin ahkerampi ja rohkeampi karjahevonen, joka todellakin osaa hommansa. Amyn kanssa eivät ihan aloittelijat pärjää, tamma kyllä osaa viedä ratsastajaansa miten sattuu, jos rouvaa ei uskalla komentaa riittävän tiukasti. Oikealla ratsastajalla Amy on kuitenkin voittamaton karjahevonen, joka menee läpi vaikka harmaan kiven, jos niikseen tulee. Amy voi alkumatkasta vähän niskuroida ja kenkkuilla, mutta ei mene pitkään, kun tamma asettuu ja alkaa todella keskittyä työhönsä. Etenkin karjalauman lähellä Amy valpastuu hetkessä ja tamma on heti skarppina ja valmiina toimintaan. Amy onkin harvinaisen selväpäinen työhevonen, tämä tamma ei todellakaan turhia säpsy tai sekoile, päinvastoin, Amy tuntuu välillä toimivan jopa järkevämmin kuin ratsastajansa. Sillä huolimatta pienistä tammamaisista elkeistään, Amy on ahkera karjaratsu, joka hoitaa työnsä kunnialla ja ansaitsee reilusti rehunsa, kehunsa ja ylimääräiset porkkanansa. Kenttätyöskentelyyn Amysta ei kuitenkaan oikein ole, sillä tamma kyllästyy nopeasti kehän kiertämiseen ja vaatii kaikinpuolin monipuolista tekemistä viihtyäkseen kentällä. Amy on kuitenkin ihan hyvä westernratsu ja vaikka kentällä tamma vaatiikin ratsastajaltaan työtä kulkeakseen kunnolla, kyllä Amyn kanssa uskaltaa niihin muutamiin westernkisoihinkin silloin tällöin osallistua. Pomminvarma voittajahevonen Amy ei ehkä ole, tamma on enemmänkin luotettava ja tasainen suorittaja, sellainen "keskivertohevonen", joka yltää joskus niille paremmillekin sijoille.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 01.08.2011 tamma RWR Project Nevada CHR Golden Dust
qh 27.09.2012 ori RWR Aftershock Yvè Blue Crash
qh 05.04.2015 tamma RWR Two To Tango CHR Golden Dust
qh 08.06.2016 ori RWR Kingdom Come DD Gold Coin

Sukutaulu

i. Suited Aces ii. Aces High (evm) iii. Tuntematon (evm)
iie. Tuntematon (evm)
ie. Suited Stars (evm) iei. Tuntematon (evm)
iee. Tuntematon (evm)
e. Krispy Bouncy ei. Not Chips (evm) eii. Tuntematon (evm)
eie. Tuntematon (evm)
ee. Showdown Shanti (evm) eei. Tuntematon (evm)
eee. Tuntematon (evm)

Sukuselvitys

Amyn isä, Suited Aces, on 152 senttinen ruunihallakko quarterori. Ace on westernpainotteinen, VLRY:n kilpailuissa reining-luokissa aktiivisesti kisannut komea ori, joka omaa omalaatuisen luonteen. Ace vaatii juuri oikean ihmisen ratsastajakseen, sillä orin omistajan sanoja lainaten Ace on on itsepäinen kuin muuli, vahva kuin härkä ja ahkera kuin muurahainen. Acen kanssa täytyy todellakin vain ensin löytää se yhteinen sävel ennen kuin homma alkaa sujumaan. Ikävä kyllä orin sivut samoin kuin tiedot suvusta ovat kadonneet kuitenkin ajan saatossa bittiavaruuteen.


Amyn emä, Krispy Bouncy, on 157 senttinen musta quartertamma. Sievä Bounci on myös westernpainotteinen ja onpa tamma menestynytkin VLRY:n alaisissa kilpailuissa, western horsemanship-luokissa. Luonteeltaan Bounci on monipuolinen tamma, joka on tunnettu karkailutaidoistaan. Pääasiallisesti Bounci on kiltti, mutta ratsastaessa tamma osaa niksin jos toisenkin ratsastajan selästä alas saamiseksi. Osaa Bounci kunnollakin toki olla ja keskittyessään tamma onkin oikein mainio ratsastettava. Myös Bouncin sivut ja sukutaulu ovat kuitenkin ikävä kyllä kadonneet sittemmin bittiavaruuteen.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!