Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 29.01.2010
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

RIFA'S GRNELLA PHÁN - MUISTOSIVUT

Perustiedot

01.01.2010 Kreikassa syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään RIFA's Grnella Phán ox

verilinjaltaan domestic, 8-vuotias mustankimo, merkkinä turpapilkku, säkäkorkeus 152cm

yleispainotteinen, kilpailee tasoilla Vaativa B ja 100cm

kasvattaja Viona Z. | Rifiuti Arabians, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-003-0018


Luonnekuvaus

Arwen on teräväpäinen, nokkela ja lempeäluontoinen tamma, joka suhtautuu ihmiseen kunnioittaen. Arwenia voisikin kuvata kaikessa kiltteydessään nöyräksi. Kärsivällinen tamma on myös hyvä opettaja, sillä Arwen ei pahastu ihmisen pienistä virheistäkään. Ehdottomasti tallin helppohoitoisimpia ja pidetyimpiä hevosia, niin lapset kuin aikuisetkin tuntuvat menettävän kuvankauniille Arwenille sydämensä. Toisaalta ratsuna Arwen on rohkea ja eloisa tamma, joka paljastaa kisakentillä omaavansa myös ripauksen pippurisuutta. Arwen on näin pintapuolisin hyvin elegantti ja hienostunut tamma, jolla on kuitenkin sydän täynnä kultaa. Arwen onkin kaikinpuolin täydellinen hevonen - ainakin meidän silmissämme.

Hyvin koulutettu, helppohoitoinen Arwen on kiltti käsitellä ja tamma sopii aloittelijankin käsiin. Arwen on aina rauhallinen ja kärsivällinen; tammasta huokuu tietynlainen levollisuus ja rauha. Siitä syystä Arwenin kanssa onkin aina mukavaa ja rentouttavaa työskennellä, tamma huomioi aina hoitajansa. Kaiken kaikkiaan Arwen onkin hyvin seurallinen ja sosiaalinen tamma, Arwenin luottamus ihmiseen on kaikinpuolin kunnossa. Karsinassa Arwenia ei tarvitse edes sitoa välttämättä kiinni, tamma malttaa kyllä seistä aloillaan harjauksen ajan. Kaviotkin nousevat pelkästä "nosta"-käskystä. Myös kengittäminen ja peseminen sujuu ongelmattomasti, Arwen ei suhtaudu epäluuloisesti edes eläinlääkäriin. Lajitovereiden seurassa Arwen on kuitenkin yllättävän tammamainen ja tarvittaessa lujatahtoinenkin, sillä toisin kuin voisi kuvitella, Arwen kyllä pitää puolensa, vaikka muuten rauhantahtoinen onkin.

Ratsuna Arwen on ihastuttavan monipuolinen ja sopeutuvainen, tamma toimii moitteettomasti niin aloittelijalla kuin kokeneellakin ratsastajalla. Kentällä työskennellessä Arwen on kuuliainen ja rauhallinen, tamma malttaa keskittyä pitkissäkin kouluharjoituksissa ja harvoin niskuroi ratsastajaansa vastaan ilman hyvää syytä. Arwen omaa myös hyvän hyppytyylin ja tammalta löytyy rohkeutta ottaa riskejäkin. Yleensä mahdollinen epäonnistuminen johtuukin lähes aina enemmin ratsastajasta kuin Arwenista itsestään. Toisaalta Arwen on tasainen, joskin joitakin arabeille tyypillisiä piirteitä on Arwenissakin havaittavissa lievän kuumumisen merkeissä, etenkin kun tammaa joutuu joskus ajamaan melko reippaastikin eteenpäin. Arwenin kanssa yleensä saavuttaakin estekentällä enemmin puhtaan kuin nopean suorituksen.

Maastoesteillä Arwenin tyyli edetä esteradalla käy selväksi selkeiten; tamma ei tosiaan epäröi oudoimmillakaan esteillä, mutta toisaalta Arwen sitten laukkailee enemmin omaan tahtiinsa kuin kiihdyttelee ratsastajan tahdon mukaisesti, vaikka mahdollisuus olisi saada parempikin aika. Raippaa vastaan Arwen sitten kuitenkin protestoi heti eli pohkeita saa kyllä käyttää. Maastossa Arwen on muuten kyllä hyvin rauhallinen ja luotettava. Tamma on niin maasto- kuin liikennevarmakin, Arwen viihtyy luonnossa. Säikkyminen ei kuulu Arwenin tapoihin, sillä tamma luottaa ratsastajaansa. Kuljetuskoppiin Arwen nousee ongelmattomasti, tamma on tottunut matkaaja ja kylmähermoinen kilpahevonen, joka keskittyy sataprosenttisesti omaan suoritukseensa. Kilpakentillä Arwen osoittaa myös osaavansa ripauksen tulisuutta ja potkua, mutta se on yleensä vain on hyvä asia suorituksen kannalta.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 28.04.2011 ori RW' Darius Phán ox Dahabu Paris
ox 30.09.2012 tamma RWR Ghazalah Phán ox SA Al-Fayyad
ox 20.10.2013 ori RWR Ghaith Phán ox Kings Zalzibar

Sukutaulu

i. RIFA's Zoejneb Phán ox ii. Breakway's Soulmate ox iii. Black Diamond Ricco ox
iie. Breakway's Xianna ox
ie. Zheldrit Phán DRO ox iei. Zhodrín DRO ox
iee. C.S. Djeserit Phán ox
e. Amab Gardenia ox ei. Syanid Galax ox eii. Galaktika GA ox
eie. Syanid Ewalyn ox
ee. Amab Ghaliya ox eei. Ghanim Ion ox
eee. Abia Ion ox

Sukuselvitys

Arwenin isä, RIFA's Zoejneb Phán ox, on 150 senttinen rautiaankimo arabialainen täysiveriori. Domestic-linjainen RIFA's Zoejneb Phán on Rifiuti Arabiansin omia kasvatteja. Ori on koulupainotteinen ja herralta löytyykin sekä komeat että näyttävät liikkeet. Pitkäsukuinen RIFA's Zoejneb Phán on kuitenkin tällä hetkellä enimmäkseen jalostuskäytössä.

Arwenin isänisä, Breakway's Soulmate ox, oli 150 senttinen arabialainen täysiveriori. Kaunis rautias sukkajalkainen ja piirtopäinen Soul oli domestic-linjainen ja koulupainotteinen. Soul ei kilpaillut liiemmin ja oria käytettiin myös harkiten jalostuksessa. Luonteeltaan Soul oli kuitenkin hurmaava, ori oli hyväntahtoinen ja tuttavallinen herrasmies, jonka kanssa kuka tahansa tuli toimeen. Isänisänisä, Black Diamond Ricco ox, oli 157 senttinen musta arabialainen täysiveriori vanhemmista Camiro's Frozen Destiny ox x Black Satin ox. Ricco edusti egyptiläistä verilinjaa ja oli menestynyt estepainotteinen kilparatsu, joskin ori oli myös todella suosittu jalostuksen puolella. Isänisänemä, Breakway's Xianna ox, oli 155 senttinen harmaankimo arabialainen täysiveritamma, joka painottui kouluratsastukseen. Puolalaista verilinjaa edustanut Xia oli suloinen, mutta omalla tavallaan myös haastava tamma, joka oli selkeästi perinyt luonteensa vanhemmiltaan Shyxiousilta ja Breakway's Replicalta.

Arwenin isänemä, Zheldrit Phán DRO ox, on 149 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Egyptiläistä verilinjaa edustava Zheldrin on kaunisliikkeinen kouluratsu, mutta luonteeltaan tamma on pippurinen ja haastava. Zheldrin vaatiikin osaavan ja määrätietoisen hoitajan. Isänemänisä, Zhodrín DRO ox, oli 152 senttinen rautiaankimo arabialainen täysiveriori vanhemmista Zorion ox x Shanya ox. Koulupainotteinen Zhodrín oli myös vanhempiensa tavoin luonteeltaan utelias sekä esiintymishaluinen egyptinarabiori. Isänemänemä, C.S. Djeserit Phán ox, oli 149 senttinen rautiaankimo arabialainen täysiveritamma, joka edusti egyptiläistä verilinjaa. Koulupainotteisen ja yksipolvisen C.S. Djeserit Phánin vanhemmat olivat puolestaan arabiori ROA Dreamer Phantom ox ja -tamma Aras Daina ox.


Arwenin emä, Amab Gardenia ox, on 155 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma, joka edustaa domestic-verilinjaa. Ionicin kasvattama Gardenia on luonteeltaan ystävällinen ja kiltti tamma, kaikintavoin miellyttävä ja hyvin vaatimaton. Gardenia omaa myös hyvin mielenkiintoisen, pitkän suvun, josta löytyy mm. laukkasukuisia hevosia.

Arwenin emänisä, Syanid Galax ox, oli 156 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Domestic-linjainen Syanid Galax oli menestynyt G1-tason laukkaratsu, jonka sijoitusprosentti oli 75. Lähes 900 000v€ omistajalleen juossut Syanid Galax olikin luonnollisesti myös hyvin suosittu jalostusori. Emänisänisä, Galaktika GA ox, oli 154 senttinen rautias arabialainen täysiveriori vanhemmista Quiros GA ox x Galaksiya GA ox. Galaktika GA oli yleispainotteinen ja ennen kaikkea kysytty jalostuksen puolella samoin kuin myös emänisänemä, Syanid Ewalyn ox, joka puolestaan oli 158 senttinen rautias arabialainen täysiveritamma vanhemmista Esturcon GA ox x Syanida GA ox.

Arwenin emänemä, Amab Ghaliya ox, oli 155 senttinen ruunikko domestic-linjainen arabialainen täysiveritamma. Yleispainotteinen Amab Ghaliya oli koko elämänsä vain jalostuskäytössä ja tamma varsoikin vuosien mittaan useampaan kertaan. Emänemänisä, Ghanim Ion ox, oli 158 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori koulupainotuksella vanhemmista Gajrat ox x Mikeno Sumnah ox. Emänemänemä, Abia Ion ox, oli puolestaan taas 150 senttinen rautias arabialainen täysiveritamma vanhemmista Rikky Rikkardo ox (Champion, KTK-II, ERJ-III, AHAC Legion of Supreme Honor Champion) x Amab Sharion ox.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!