Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 19.09.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)RWR ASHMAL BADR

Perustiedot

29.08.2012 Yhdysvalloissa syntynyt arabialainen täysiverisori, viralliselta nimeltään RWR Ashmal Badr ox

verilinjaltaan egyptiläinen, 6-vuotias musta, merkkeinä tähti ja vsk joka jalassa, säkäkorkeus 150cm

laukkapainotteinen, kilpailutetaan LJ:n alaisissa lähdöissä sileillä radoilla, tasolla G1

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-003-0728


Luonnekuvaus

Ash on ennen kaikkea orimainen ori. Hyvin, hyvin tulinen ja vaativa, peloton ja teräväpäinen, kaikinpuolin kunnioitusta herättävä tapaus. Ash on niitä tapauksia, jotka saavat aidan viereen kerääntyneet hevostytöt huokaisemaan ihastuksesta, mutta heille tämä kesyttömän oloinen hevonen tapaa silti olla vain kaukainen haave. Se unelmien upea musta ori, jonka ystävyydestä salaa haaveillaan. No, meille Ash on vielä jotain parempaa kuin vain pelkkä haave; Ash on meidän toteutunut unelmamme. Myönnettäköön, kyllä minunkin polveni alkavat myöskin tutista aina kun näen Ashin nelistävän tuulen kanssa kilpaa laitumella korpinmusta harja vain sinitaivasta vasten piiskautuen, mutta onneksi terävä vislaus tuo orin luokseni ja heikotus väistyy, kun pääsen nojailemaan Ashin kaulaa vasten ja tunnen orin lihaksissa jylläävän voiman.

Ash saattaa näyttää tosiaan villiltä ja kesyttömältä orilta, mutta luottaessaan ihmiseen Ash osoittautuukin oikein ihanaksi käsitellä. Kyllähän Ashista silti löytyy ne omat orimaiset piirteensä ja taluttaessa Ash tapaakin yleensä vähän teiskua ja tepastella, mutta koskaan ori ei ole kuitenkaan yrittänyt riistäytyä taluttajaltaan. Ashissa on enemmänkin showmiehen elkeitä ja orin voimakas hirnahdus kaikuukin usein pihamaalla. Voitte vain arvata mikä tahtojen taistelu käytiin kun Ash ja tallin johtajaori - ja ehdoton silmäteräni - Shan pääsivät tai joutuivat ensimmäistä kertaa samalle laitumelle. Lopulta kuitenkin Shanin kokemus voitti, mutta epäilemättä Ash on vahva varajohtaja mitä lauman johtoportaaseen tulee. Hoidettaessa Ash kuitenkin yleensä rauhoittuu, ori ei viitsi temppuilla turhasta mutta ei myöskään välitä pahemmin ylimääräisistä rapsuttelijoista. Ylipäätäänkin karsinassaan Ash haluaa olla rauhassa ellei sitten olla lähdössä ratsastamaan tai joku ole jakamassa aamukauroja. Eli ei siis ylimääräisiä vierailijoita Ashin karsinaan.

Ratsastaessa Ash on kuuma ja haastava, tämä ori ei todellakaan ole mikään lastenratsu. Ash lähtee herkästi käsistä, jos oria ei osaa ratsastaa oikein. Avuille erittäin herkkä ja luonnostaan menohaluinen Ash ei myöskään siedä epävarmoja otteita ratsastajaltaan, Ash kaipaa itsevarman jockeyn, joka ei pelkää orissa virtaavaa voimaa. Radalla Ashissa on osittaista räjähdysherkkyyttä, pari kertaa ori on uhannut nousta takajaloilleen mm. lähtökopinkin edessä käytyään vähän turhankin kuumana, mutta kyllä herra aina sinne lähtökoppiin asti menee. Radalla sitten annetaan kaikki mitä hevosesta ja ratsastajasta vain irtoaa, Ash ei säästele missään. Erittäin kova kilpailuntahto ja synnynnäinen tarve nelistää tekevätkin Ashista piinkovan kilpahevosen. Maastoon Ashin kanssa ei kannatakaan lähteä ellei ole satavarma, että pärjää voimakastahtoiselle orille. Muutoin Ashiin voi kyllä luottaa, ori ei pahemmin säiky mitään tai temppuile näin muuten.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
ox 01.10.2016 ori RWR Ashmal Dharah ox Diya Rico ox

Sukutaulu

i. SA Ashmal Bahera ii. Aswad Badawi F AHAC Legion of Supreme
Masters, Grand Champion
iii. Dhark Dhestiny
AHAC Legion of Fame
iie. Sabbath Amashalim
AHAC Legion of Masters
ie. Elgwir Ashmena AHAC Legion of Merit iei. Ashhal ox VIR MVA Ch
AHAC Legion of Honor
iee. Calipha ox AHAC Legion of
Honor, Champion
e. Bareerah al Shadiya KTK-III ei. Hafiz Wid AHAC Legion of Masters eii. Hakem al Taj AHAC Legion of
Honour, KTK-III
eie. Asilah al Iba AHAC Legion of
Merit, KTK-III
ee. Banten N AHAC Legion of Masters eei. Ibn al Riyah
eee. Shafiqah

Sukuselvitys

Ashin isä, SA Ashmal Bahera, on 150 senttinen musta arabialainen täysiveriori. Komea Arttu on luonteensa puolesta sosiaalinen ja rauhallinen oripoika, joka ihastuttaa herrasmiehen elkeillään. Arttu on myös lahjakas ratsu ja ori onkin menestynyt niin laukkaradoilla kuin koulukentillä ja AHACin parissakin. Parhaimmillaan Arttu on yltänyt G2-tason voittoon.

Ashin isänisä, Aswad Badawi F, on noin 153 senttinen musta arabialainen täysiveriori. Puhdasta egyptiläistä verilinjaa edustava Aswad Badawi on menestynyt sekä AHACin että ASDAn kilpakentillä ja orilta löytyykin Legion of Supreme Masters- ja Grand Champion-arvonimet. Isänisänisä, Dhark Dhestiny, oli noin 154 senttinen musta arabialainen täysiveriori, joka menestyi aikoinaan hienosti ulkomaisilla kilpakentillä ja etenkin AHACin parissa, saavuttaen parhaimmillaan Legion of Fame-arvonimen. Isänisänemä, Sabbath Amashalim, palkittiin puolestaan eläessään Legion of Masters-arvonimellä. Ikävä kyllä tamman muut tiedot ovat kadonneet bittiavaruuteen ajan saatossa.

Ashin isänemä, Elgwir Ashmena, oli 151 senttinen rautias arabialainen täysiveritamma. Egyptiläistä verilinjaa edustava Indi oli sosiaalinen mutta toisaalta myös tulinen pikkutamma, joka pärjäsi mainiosti miltei lajissa kuin lajissa. Indille tulivat tutuksi niin koulu- kuin westernkentätkin ja menestyipä tamma AHACinkin parissa, saavuttaen myös Legion of Merit-arvonimen. Laukkaradoiltakin irtosi se G1-tason voitto. Jälkeläisiä Indi ehti jättää maailman kolmen kappaleen verran ennen pois nukkumistaan. Isänemänisä, Ashhal ox, oli 149 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Henkeäsalpaavan upea Shali oli tulinen ja rohkea ori, joka menestyi sekä laukkaradoilla että AHACin parissa näyttelymenestystä tietenkään unohtamatta. VIR MVA Ch- ja AHAC Legion of Honor-arvonimillä palkittu Shali oli myös erittäin suosittu jalostuksen puolella, kuten arvata saattaa. Isänemänemä, Calipha ox, oli 144 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Champion-palkittu Fa oli reipas ja hyväntuulinen tamma, joka menestyi hienosti sekä LJ:n että ASARAn alaisissa laukkaratsastuskilpailuissa. G1-tasoinen Fa pärjäsi myös hyvin AHACin parissa ja tamma palkittiinkin aikoinaan Legion of Honor-arvonimellä.


Ashin emä, Bareerah al Shadiya, on 149 senttinen musta arabialainen täysiveritamma. Blanket on herkkä ja tammamainen neiti, joka hermostuu hyvinkin herkästi jos häntä ei osata käsitellä oikein. Kuvankaunis ja myös III-palkinnolla kantakirjattu Blanket on kuitenkin kuin luotu liikkumaan ja tamma onkin menestynyt upeasti painotuslajinsa, laukkaratsastuksen, parissa. Blanket jatkaa kuitenkin vielä kilpailemista kahdeksaan ikävuoteen asti, sillä tamma vastikään vasta siirtyi G2-tason lähtöihin. Kyseessä on kuitenkin erittäin lahjakas laukkahevonen.

Ashin emänisä, Hafiz Wid, on 149 senttinen mustankimo arabialainen täysiveriori. Puhdasta egyptiläistä verilinjaa edustava Hawk herättää huomiota niin komeudellaan kuin myös sählärin luonteellaan ja ori tunnetaankin tallin hermoheikoimpana otuksena. Toisaalta Hawk puolestaan loistaa nopeudellaan ja ori onkin laukkapätkillä lyömätön. Hawkilla riittääkin kisakokemusta; ori on menestynyt niin laukkaratsastuksen, westernin kuin AHACinkin puolella. G1-tasoinen Hawk on juossut laukkaradoilla yli miljoonan ja sijoittunut lukuisia kertoja westernin nopeutta vaativissa luokissa. AHACin puolelta Hawkin saavutuksiin lukeutuvat useat Champion-maininnat ja orin paras meriitti onkin Legion of Masters. Emänisänisä, Hakem al Taj, on komea 149 senttinen kimo arabialainen täysiveriori, joka oli Wid Arabiansin omistuksessa noin vuoden ennen kuin siirtyi al Najyaan. Sinä aikana Hakem sai muutaman jälkeläisen laukkaratsastusuransa ohessa ja ori myös kantakirjattiin KTK-III-palkinnolla. Sittemmin al Najyan omistuksessa Hakem on menestynyt kouluratsastuksen parissa ja saavuttanut AHACin ulkomaisilta boardeilta Legion of Honour - arvonimen. Emänisänemä, Asilah al Iba, on hyvärakenteinen, 145 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Asilah on egyptinlinjainen arabi ja tamma on menestynyt sekä laukkaratsastuksen että ASARAn puolella. Asilah on kilpaillut aktiivisesti myös AHACin parissa ja tamma onkin saavuttanut Legion of Merit-tittelin. Asilah on myös kantakirjattu KTK-III-palkinnolla.

Ashin emänemä, Banten N, oli 150 senttinen mustankimo arabialainen täysiveritamma. Kaunis Netta edusti puhdasta egyptiläistä verilinjaa ja tamma kilpaili ahkerasti niin laukkaratsastuksen, westernin kuin AHACinkin parissa. Netta menestyikin kilpakentillä hienosti; laukkaratsastuksen puolella G1-tasoisen tamman voittosumma ylitti miljoonan ja tamma saavutti myös Legion of Masters-arvonimen. Luonteeltaan Netta oli todella rauhallinen, oikea pikku enkeli, joskin ratsastaessa tamma oli taipuvainen kuumumaan herkästi. Netta olikin hieman hankala ratsastaa, sillä tamma vaati harjoituksilta monipuolisuutta nöyrtyäkseen temppuilematta ratsastajansa tahtoon. Emänemänisä, Ibn al Riyah, oli 153 senttinen tummanruunikko arabialainen täysiveriori. Henkeäsalpaavan komea Riku sai kenet tahansa rakastumaan itseensä pelkällä ulkonäöllään, mutta osasi ori olla käytöstavoiltaankin todellinen herrasmies. Tai sitten ei, sillä Riku taitoi myös ongelmien aiheuttamisen orien tapaan. Hyvin vilkas luonne, mikä tosin osoittautui sittemmin vain hyväksi asiaksi kisakentillä. Riku olikin menestynyt G1-tasoinen laukkaratsu, joka kilpaili myös ASARAn ja AHACin puolella. Emänemänemä, Safiqah, oli 152 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Laukkapainotteinen Jasmin oli kaunisrakenteinen ja hyväliikkeinen egyptinarabi. Tamma oli perusluonteeltaan rauhallinen ja kuuliainen, mutta osasi arabeille tyypilliseen tapaan myös tulistua hetkessä. Jasmin kilpaili niin AHACin kuin laukkaratsastuksenkin parissa ja tamma ylsikin parhaimmillaan G2-tason voittoon.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!