Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 21.10.2015
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

BAELFIRE V.D. RAVENWOOD

Perustiedot

30.09.2015 Yhdysvalloissa syntynyt friisiläisori, viralliselta nimeltään Baelfire v.d. Ravenwood

5-vuotias musta, säkäkorkeus 165cm, koulupainotteinen

kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa, tasolla Vaativa B

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH15-040-0156


Luonnekuvaus

Baelfiresta tulee oikeastaan ensimmäisenä mieleen vähän sellainen kuriton kakara. Bael on hyväsydäminen, mutta käytöksensä puolesta tosiaan kuin keskenkasvuinen pojankloppi, jolla on mielessä vain kujeet ja kepposet. Yltiöpäisestä hormonitoiminnasta nyt puhumattakaan, Baelista tulee tasan sillä hetkellä kuuro ja sokea, kun näköpiiriin tuodaan vastakkaisen sukupuolen edustaja. Sydämet vain kimaltelevat silmissä siinä vaiheessa kun Bael alkaa pörhistellä rinta rottingilla, omiin jalkoihinsa samalla innokkuuttaan kompastellen. Sivustakatsojissa Baelin yli-innokkaan teinipojan elkeet saavat yleensä aikaan hervottoman naurukohtauksen, riimunnarun päässä epätoivoisesti roikkuvan hoitajan taas iskiessä kämmenen otsalleen naama häpeästä punoittaen. Hyvä ettei Bael kompuroi polvillaan asti hirnuessaan kaihoisasti rakkaimpansa perään. Onneksi muista oreista Bael ei sitten välitä tuon taivaallista.

Baelilla tuntuu muutenkin olevan vähän omalaatuista tuo sosiaalinen käyttäytyminen, tämä ori ei kyllä tajua yhtään jos joku yrittää hänen kanssaan haastaa riitaa. Päinvastoin, Bael vain tuijottaa toista hevosta hämillään korvat hörössä ja tunkee esimerkiksi samalla heinäkasalle, vaikka toinen miten varoittaisi pysymään kaukana. Vasta siinä vaiheessa kun kipeät hampaanjäljet kolottavat kaulassa, pakenee Bael paikalta ihmeissään siitä mitä hän oikein teki väärin. Ja jos ihminen sattuu olemaan näköpiirissä, ryntää Bael heti hänen luokseen lohtua hakemaan. Moni usein säikähtääkin kun Bael tulee laukalla laitumella vastaan, mutta ori kyllä aina hidastaa ajoissa ja hakee vain niitä rapsutuksia sekä hyvänäpitoa, eikä mitään muuta. Mutta ainakin Bael on siinä suhteessa helppohoitoinen, vaikka riimunnarun päässä intoa riittääkin vähän turhankin paljon. Hoitaessa Bael kannattaa ehdottomasti sitoa kuitenkin kiinni, muuten siitä paikallaan pysymisestä ei tule mitään. Muuten Baelin kanssa ei ole ongelmia, mutta oria saa kyllä olla vähän väliä toppuuttelemassa, jotta se malttaa asettua edes hetkeksi aloilleen.

Ratsuna Bael on tuttuun tapaan energinen mutta ennen kaikkea myös kiltti, tämä ori ei aiheuta päänvaivaa ratsastajalleen. Mitä nyt Baelillla on välillä vähän jarrut hukassa ja kuolainta aletaan vastustaa herkästi, varsinkin jos selässä on kokemattomampi ratsastaja. Mutta kun osaa olla riittävän päättäväinen ja hallitsee nämä vähän vauhdikkaammatkin tapaukset, Baelin saa kyllä aika nopeastikin rauhoittumaan. Baelilla on näyttävät ja lennokkaat liikkeet, mikä tekee siitä oivan kouluratsun heti kun orin saa vain keskittymään ja kuuntelemaan kunnolla. Kilpailuissa Baelin kanssa vain tuppaa menemään hermot juuri siitä syystä, että ori ei sitten millään malttaisi kuunnella, kun häiriötekijöitä on niin paljon ympärillä. Kilpailupaikalle onkin parempi mennä hyvissä ajoin ja varautua pitkään lämmittelyyn, ettei itse suoritus kentälle mene ihan pipariksi. Maastoilu on puolestaan hyvä tapa purkaa Baelin menohaluja, mutta tällöin selässä on ehdottomasti oltava kokenut ratsastaja, sillä varsinkin alkulenkistä Bael on tosiaan melko paineissaan ja vähän turhankin innokas spurttailemaan välillä ilman lupaakin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
fri 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. Belisarius v.d. Duren ii. Berend fan Lycan
KRJ-I, VVJ-I, VIR MVA Ch, KTK-II
iii. Beaddan
iie. Klazina I
KRJ-I, VVJ-I, VIR MVA Ch, KTK-III
ie. Duren Amandel
KRJ-I, VVJ-I, VIR MVA Ch, KTK-III
iei. Dur Dorsen
VVJ-I, KRJ-II, Champion, KTK-III
iee. Dur Afweer VVJ-I, KRJ-II, YLA2
e. Duren Tuijge VIR MVA Ch, KTK-II ei. Duren Jesper KRJ-II eii. Jasper Ye
eie. Uilkje
ee. Duren Wytske eei. Djurre Ye
eee. Wytske Y

Sukuselvitys

Baelin isä, Belisarius v.d. Duren, on 163 senttinen musta friisiläisori. Durenin komea on kasvatti on jäntevä voimanpesä, joka pahaenteisestä lempinimestään huolimatta on mitä miellyttävin luonteeltaan. Intoa ja menohaluja riittää, mutta erityisesti ne näyttävät liikkeet ovat tuoneet menestystä kouluratsastuskentillä aina Intermediate I-tasolla saakka. Duriel on Belisariuksen ensimmäinen jälkeläinen.

Baelin isänisä, Berend fan Lycan, oli 165 senttinen musta friisiläisori. Peetu oli rauhallinen ja helppohoitoinen ori, miltei ruunamaisen kiltti kaveri, jonka kadehtittavan hieno luonne oli myös periytyvää sorttia ja se osittain johtikin myös orin suureen suosioon jalostuksen puolella. Toisaalta Peetu menestyi hienosti sekä valjakkoajon että kouluratsastuksen parissa, aina Intermediate II-tasolla asti ja ori onkin palkittu sekä KRJ-I- että VVJ-I-palkinnoilla. Komea ori on menestynyt myös näyttelyissä ja Peetu onkin saavuttanut VIR MVA Ch-arvonimen sekä ori on myös kantakirjattu KTK-II-palkinnolla. Isänisänisä, Beaddan, oli 160 senttinen musta friisiläisori. Bedde oli yleisesti ottaen kiltti käsitellä, joskin orilta löytyi ne omat kiukuttelupäivänsäkin. Bedde oli myös valtavan lahjakas kouluratsu ja ori kilpailikin Intermediate II-tasolla aina vanhoille päivilleen saakka. Sittemmin ori tosin lopetettiin vanhuudenvaivojen vuoksi, mutta orilta jäi virtuaalimaailmaan useampi jälkeläinen jatkamaan Bedden sukulinjaa. Isänisänemä, Klazina I, oli 167 senttinen musta friisiläistamma. Klazina oli melko tuittupäinen tamma eikä Klazina myöskään epäröinyt osoittaa mieltään. Ratsuna tamma kuitenkin yllätti usein lahjakkuudellaan ja kärsivällisyydellään, joskin Klazina osasi välillä myös heittäytyä todella itsepäiseksi ja jopa laiskaksi niin halutessaan. Klazina menestyi kuitenkin sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa ja tamma saavutti kilpamenestyksensä myötä KRJ-I- ja VVJ-I-palkinnot. Klazina myös kantakirjattiin KTK-III-palkinnolla ja palkittiinpa kaunis tamma myös VIR MVA Ch-arvonimelläkin.

Baelin isänemä, Duren Amandel, oli 159 senttinen musta friisiläistamma. Amanda oli rauhallinen, aloittelijoiden käsiin soveltuva tamma, jonka kanssa oli helppoa tulla toimeen vaikka Amandaa saikin joskus vähän komentaakin. Amanda oli koulupainotteinen ja tamma menestyi vaativissa luokissa hienosti. Amanda onkin palkittu sekä KRJ-I- että VVJ-I-palkinnoilla, sillä tamma kilpaili koulu-uransa jälkeen vielä myös valjakkoajon parissa. Amanda menestyi näyttelykentilläkin, saavuttaen VIR MVA Ch-arvonimen ja pääsipä tamma kantakirjaankin III-palkinnolla. Isänemänisä, Dur Dorsen, oli 161 senttinen musta friisiläisori. Dorsen kilpaili menestyksekkäästi sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa ja orilta löytyy pitkä lista jälkeläisiäkin. Menestyksestä kertonee parhaiten Dorsenin VVJ-I- ja KRJ-II-palkinnot. Luonteeltaan Dorsen oli ystävällinen mutta vaativa, sillä ori ei aina ollut niin halukas tekemään yhteistyötä ja varsinkin ratsastaessa Dorsen vaati selkäänsä osaavan ihmisen. Komea Dorsen menestyi kuitenkin myös näyttelykentillä ja ori kantakirjattiinkin KTK-III-palkinnolla. Myöhemmin Dorsen saavutti myös Champion-arvonimen. Isänemänemä, Dur Afweer, oli 151 senttinen musta tamma, joka kesäauringon alla muistutti tosin enemmän ruunikkoa. Asta oli yleisesti ottaen kiltti ja kärsivällinen tamma, mutta ratsastaessa Asta osasi olla yllättävän hankala ja kovasuinen. Se ei kuitenkaan estänyt Astan menestymistä koululuokissa tai valjakkoajon parissa ja Asta palkittiinkin eläessään sekä VVJ-I, KRJ-II- että YLA2-palkinnoilla.


Baelin emä, Duren Tuijge, on 163 senttinen musta friisiläistamma. Erinomaisen rakenteen omaava, kuvankaunis Tuikku on helposti tulkittavissa oleva tamma, jonka kanssa ei liiemmin tarvitse taistella. Tosin ratsuna Tuikku kyllä jo vaatii hieman taitoa ratsastajaltaan, mutta toisaalta osaavan ihmisen alla ne helppojen koululuokkien asiat onnistuvat sitten moitteettomasti. Myös valjakkoajo soveltuu lajina Tuikulle hyvin. Tällä hetkellä tamma on kuitenkin menestynyt erityisesti näyttelykentillä ja siitä todisteena on myös Tuikun saama VIR MVA Ch-arvonimi. Lisäksi tamma on myös kantakirjattu II-palkinnolla.

Baelin emänisä, Duren Jesper, oli 166 senttinen musta friisiläisori. Alkuun itsepäiseltä vaikuttava Jesper paljastui osaavissa käsissä hyväsydämiseksi oripojaksi, jonka lahjakkuus lepäsi erityisesti kouluratsastuksen parissa. Jesper aloitteli kilpailu-uraansa hieman myös valjakkoajon ja askellajiratsastuksen parissa ennen kuin ori ilmoitettiin KRJ:n laatuarvosteluun, missä Jesper sittemmin myös palkittiin II-palkinnolla. Emänisänisä, Jasper Ye, on 169 senttinen musta friisiläisori. Massiiviselta orilta löytyy massiiviset liikkeet ja Jasper onkin menestynyt erinomaisesti kouluratsastuksen parissa niin jaosten alaisissa kuin villeissäkin kilpailuissa. Emänisänemä, Uilkje, on 158 senttinen musta friisiläistamma. Sievä Ulle on hyvärakenteinen tamma, joka on kilpaillut menestyksekkäästi pääasiassa kouluratsastuskentillä mutta tamma on aloitellut kilpauraansa myös valjakkoajon parissa.

Baelin emänemä, Duren Wytske, on 160 senttinen musta friisiläistamma. Wytske on näyttävä kouluratsu, joka on kilpaillut menestyksekkäästi painotuslajinsa parissa. Emänemänisä, Djurre Ye, on 168 senttinen musta friisiläisori. Komea Djurre on hyvärakenteinen ori, joka on menestynyt upeasti sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa. Emänemänemä, Wytske Y, on puolestaan 159 senttinen musta friisiläistamma. Myös Wytske on näyttävä tamma, jonka menestys kouluratsastuksen parissa on ollut erinomaista. Samoin Wytsken ura valjakkoajon parissa on lähtenyt lupaavasti käyntiin.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!