Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 27.07.2015
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)BALIHA AL NAJYA

Perustiedot

27.03.2015 Sveitsissä syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Baliha al Najya

verilinjaltaan egyptiläinen, 5-vuotias ruunikko, merkkeinä tähti ja vsk vtj, säkäkorkeus 154cm

koulupainotteinen, kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa (taso Helppo A | 60cm)

kasvattaja Calla | al Najya, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH15-003-0104


Luonnekuvaus

Baliha on oikein mukava, hyväluontoinen tamma, josta on oikeastaan vaikea keksiä mitään negatiivista sanottavaa. Ei Baliha kaikista mieleenpainuvan luonteensa puolesta ole, muutoin kuin että se on hyvin helppo tapaus käsitellä. Toisaalta tässä nähdään vain onnistuneen kasvatustyön tulokset, tamma on selväpäinen ja fiksu eikä sen kanssa tarvitse varoa turhasta. Häijyä luonnetta tästä hevosesta ei löydy nimeksikään, Baliha on enemminkin nöyrä ja miellyttämisenhaluinen niin riimunnarun päässä kuin satulankin alla. Toki ne tammamaiset piirteet ilmenevät välillä huonompina päivinä, mutta se nyt sallittakoon kenelle tahansa.

Tamma on käsiteltäessä rauhallinen ja oikeastaan kenen vain hoidettavissa. Hoitaessa Baliha seisoo käytävällä ja karsinassa kiltisti, ei potki eikä pure vaikka joinain päivinä se saattaakin olla vähän hapannaama tammoille tyypilliseen tapaan. Silloinkin se kiukuttelu tosin jää pelkkään luimimiseen. Taluttaessakin toimii mukavasti, ei säntäile esimerkiksi ruoan perään eli ei vaadi taluttamiseen ketjunarua tai muutakaan viritystä. Laidunkäyttäytyminen ja käytös muutoinkin lajitovereiden seurassa on myös yhtä moitteetonta, Baliha on hyvin rauhantahtoinen sielu eikä tykkää stressata itseään turhilla nahinoilla.

Ratsastessa Baliha kulkee omalla moottorilla, hyvässä tasapainossa ja on erittäin kevyt kädelle. Sillä on suuret ja näyttävät liikeet, joiden kannettavana on mukava istua kunhan niihin tottuu. Puomeja tamma menee mielellään, mutta estehevosta tästä ei saa. Baliha kyllä hyppää pienet esteet, mutta vaatii näissä osaavan ja napakan ratsastajan joka osaa rohkaista tammaa oikealla hetkellä ja tavalla. Koulukiemuroihin Baliha kyllä taipuu moitteettomasti ja tämän tamman paras puoli onkin sen herkkyys avuille. Maastoilu on myös mukavaa ajanvietettä ja hyvä keino saada Baliha rentoutumaan treenipäivien välissä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Mu'tazz al Najya
Champion, KTK-II
ii. SA Rayaan Al-Ashab iii. Al-Ashab Emir
iie. Rihana WA ox
ie. Raqiyah al Shadiya iei. Nashwan Abir ox
iee. Ruxana Qadr ox
e. Intisaar al Qismat KTK-II ei. Wassum al Qismat eii. Diya al Din
eie. Azusena
ee. Sparta Impera eei. Al Kimiya VIR MVA Ch, KTK-II
eee. Imperial al Baliha
VIR MVA Ch

Sukuselvitys

Balihan isä, Mu'tazz al Najya, on 154 senttinen punaruunikko arabialainen täysiveriori. Hienorakenteinen, komea Mu'tazz on kouluratsastuksen parissa erinomainen menestynyt kilpahevonen. Sen upea ulkonäkö on taannut ykkössijat myös näyttelykentillä ja Mu'tazz onkin paitsi Champion-arvonimellä palkittu, ori on myös kantakirjattu II-palkinnolla.

Balihan isänisä, SA Rayaan Al-Ashab, on 151 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori, joka on kilpaillut vaihtelevasti eri lajien parissa. Isänisänisä, Al-Ashab Emir, oli puolestaan 152 senttinen tummanruunikko arabialainen täysiveriori, joka pojanpoikansa tavoin pärjäsi hyvin näyttelykentillä. Isänisänemä, Rihana WA ox, oli 148 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma.

Balihan isänemä, Raqiyah al Shadiya, on 148 senttinen punaruunikko arabialainen täysiveritamma. Kaunis Raqiyah on hyväluontoinen tamma, joka on kilpaillut menestyksekkäästi kouluratsastuksen parissa ja ollut jo hyvän aikaa siitoskäytössä. Isänemänisä, Nashwan Abir ox, oli 152 senttinen ruunikko ja isänemänemä, Ruxana Qadr ox, 148 senttinen kimo arabialainen täysiverinen.


Balihan emä, Intisaar al Qismat, on 149 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Sievä Intisaar on voimakastahtoinen tamma, joka vaatii osaavan käsittelijän. Säpäkästä luonteestaan huolimatta Intisaar on lahjakas kouluratsu ja hyvärakenteinen tamma on myös päässyt kantakirjaan II-palkinnolla.

Balihan emänisä, Wassum al Qismat, on 150 senttinen kimo arabialainen täysiveriori. Näyttävä Wassum on koulupainotteinen ori, joka on kilpaillut pääasiassa ulkomaisilla kilpakentillä AHACin parissa. Emänisänisä,Diya al Din, oli 154 senttinen kimo arabialainen täysiveriori kun taas emänisänemä, Azusena, oli 154 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Molemmat olivat tuontihevosia, jotka vaikuttivat siitoshevosina al Qismatissa.

Balihan emänemä, Sparta Impera, on 150 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Sievä Impera on westernpainotteinen tamma, joka kilpailee AHACin kilpakentillä. Emänemänisä, Al Kimiya, oli 149 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori. Kimiya oli upea ori, joka kilpaili sekä AHACin kilpakentillä että westernin parissa. Ennen kaikkea ruunikko kuitenkin menestyi näyttelykentillä ja Kimiyalle myönnettiinkin VIR MVA Ch-arvonimi sekä ori myös kantakirjattiin eläessään II-palkinnolla. Emänemänemä, Imperial al Baliha, oli 147 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Imperial al Baliha kilpaili jonkin verran kouluratsastuksen parissa, mutta enin menestys tuli sieltä näyttelykentiltä. Tamma palkittiinkin VIR MVA Ch-arvonimellä mutta se oli myös kantakirjakelpoinen.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!