Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 21.03.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

BELISARIUS V.D. DUREN - MUISTOSIVUT

Perustiedot

29.02.2012 Suomessa syntynyt friisiläisori, viralliselta nimeltään Belisarius v.d. Duren

6-vuotias musta, säkäkorkeus 163cm, koulupainotteinen

kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa, tasolla Intermediate I

kasvattaja yersinio | Friisiläistalli Duren , omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-040-0041


Luonnekuvaus

Mitä saadaan kun yhdistetään kaksi upealuontoista, hienon rakenteen omaavaa ja kouluratsastuksen saralla luonnonlahjakasta hevosta? No Belisarius tietenkin! Belisarius - tai Belial kuten me oria pahaenteisesti kutsumme - on lempinimestään huolimatta perinyt selvästi vanhempiensa parhaat puolet. Belial on utelias, sosiaalinen ja jokseenkin jopa varsanmielinen oriherra, jolta löytyy kultainen sydän ja ajoittain myös ne kuuluisat herrasmiehen elkeet. Mutta vaikka Belial on ihmisystävällinen ja lempeä, ei ori sovellu kuitenkaan ihan aloittelijoiden käsiin, sillä Belial osaa olla myös hivenen orimainen sekä touhottaa välillä kurittoman varsan tavoin, jolloin oria on myös osattava komentaa. Yleisesti ottaen Belial on kuitenkin mitä miellyttävin kaveri, jonka kanssa on aina ilo työskennellä.

Laitumella Belial rakastaa irrottelua; ei olisi ensimmäinen kerta, kun tämän orin näkisi viilettämässä pitkin laidunta kiitolaukalla, välillä kesken matkan pukitellen. Belial villitsee mielellään myös muut mukaan leikkimieliseen hauskanpitoonsa eikä tämä ori kavahda pieniä nahinoitakaan. Belialia voisikin kuvata ennen kaikkea varsanmieliseksi, sillä laitumella ori tosiaan käyttäytyy kuin pahainen kakara ja kiusoittelee välillä muita oikein työkseen. Belial jatkaisi kujeilujaan usein mielellään myös hoitajansa seurassa, mutta oria on ehdottomasti komennettava ja ennen kaikkea kiellettävä tarvittaessa, sillä Belialin silmissä leikkimieliset näykkäisyt harvoin tuntuvat kuitenkaan kovinkaan mukavalta ihmisestä. Muuten Belial on kyllä oikein kiltti ja mukava hoitaa, ori saattaa joskus vain vähän touhottaa innoissaan mutta se nyt ei ole niin vakavaa, mitä nyt kysyy ehkä vähän kärsivällisyyttä hoitajalta. Harjauksen aikana Belial kuitenkin yleensä rauhoittuu aloilleen.

Ratsastaessa Belial tuppaa olemaan ensialkuun melko vauhdikas ja energinen, Belialilta kun löytyvät yllättävänkin säpäkät liikkeet massiiviseksi friisiläisoriksi. Mutta kun Belialin saa kuulolle puolipidätteiden ja teräksisten pohkeiden avulla, ori asettuu lopulta kulkemaan uraa pitkin niin kuin pitääkin. Belialilta löytyvät todella komeat ja näyttävät liikkeet, ori liikkuu sulavasti ja Belialin selässä onkin suoranainen nautinto istua. Belial on lahjakas kouluratsu ja oikealla ratsastajalla tämä ori ei voikaan muuta kuin menestyä kouluratsastuksen parissa. Maastoillessa Belial painaa yleensä alkumatkasta jonkin verran ohjille, mutta matkan edetessä herra rauhoittuu pikkuhiljaa kunhan ori saa päästeltyä enimmät höyryt ulos. Silti varsinkin kilpalaukoissa sopii olla varuillaan ettei Belial karkaa kokonaan käsistä. Muuten Belial ei kylläkään säiky tai temppuile.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
fsh 20.05.2015 ori River Duriel Blackwing Ring xx
fri 30.09.2015 ori Baelfire v.d. Ravenwood Duren Tuijge
fri 01.01.2016 ori Bastiaan v. Bell Wanta v.d. Duren

Sukutaulu

i. Berend fan Lycan
KRJ-I, VVJ-I, VIR MVA Ch, KTK-II
ii. Beaddan iii. Luca (evm)
iie. Valmai (evm)
ie. Klazina I KRJ-I, VVJ-I, VIR MVA Ch, KTK-III iei. Fardau II (evm)
iee. Liesbeth vd. Elke (evm)
e. Duren Amandel
KRJ-I, VVJ-I, VIR MVA Ch, KTK-III
ei. Dur Dorsen VVJ-I, KRJ-II, Champion, KTK-III eii. Jaar (evm)
eie. Jaarboek (evm)
ee. Dur Afweer VVJ-I, KRJ-II, YLA2 eei. Vreemde (evm)
eee. Eigendom (evm)

Sukuselvitys

Belialin isä, Berend fan Lycan, oli 165 senttinen musta friisiläisori. Peetu oli rauhallinen ja helppohoitoinen ori, miltei ruunamaisen kiltti kaveri, jonka kadehtittavan hieno luonne oli myös periytyvää sorttia ja se osittain johtikin myös orin suureen suosioon jalostuksen puolella. Toisaalta Peetu menestyi hienosti sekä valjakkoajon että kouluratsastuksen parissa, aina Intermediate II-tasolla asti ja ori onkin palkittu sekä KRJ-I- että VVJ-I-palkinnoilla. Komea ori on menestynyt myös näyttelyissä ja Peetu onkin saavuttanut VIR MVA Ch-arvonimen sekä ori on myös kantakirjattu KTK-II-palkinnolla.

Belialin isänisä, Beaddan, oli 160 senttinen musta friisiläisori. Bedde oli yleisesti ottaen kiltti käsitellä, joskin orilta löytyi ne omat kiukuttelupäivänsäkin. Bedde oli myös valtavan lahjakas kouluratsu ja ori kilpailikin Intermediate II-tasolla aina vanhoille päivilleen saakka. Sittemmin ori tosin lopetettiin vanhuudenvaivojen vuoksi, mutta orilta jäi virtuaalimaailmaan useampi jälkeläinen jatkamaan Bedden sukulinjaa. Isänisänisä, Luca, oli puolestaan 165 senttinen musta friisiläisori. Koulupainotteinen Luca oli ns. lempeä jätti, joka suuresta koostaan huolimatta omasi erittäin ystävällisen luonteen. Myös isänisänemä, Valmai, 167 senttinen musta friisiläinen, oli erittäin mukavaluontoinen siitostamma.

Belialin isänemä, Klazina I, oli 167 senttinen musta friisiläistamma. Klazina oli melko tuittupäinen tamma eikä Klazina myöskään epäröinyt osoittaa mieltään. Ratsuna tamma kuitenkin yllätti usein lahjakkuudellaan ja kärsivällisyydellään, joskin Klazina osasi välillä myös heittäytyä todella itsepäiseksi ja jopa laiskaksi niin halutessaan. Klazina menestyi kuitenkin sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa ja tamma saavutti kilpamenestyksensä myötä KRJ-I- ja VVJ-I-palkinnot. Klazina myös kantakirjattiin KTK-III-palkinnolla ja palkittiinpa kaunis tamma myös VIR MVA Ch-arvonimelläkin. Isänemänisä, Fardau II, oli 168 senttinen musta friisiläisori. Fardau oli kuuluisa siitosori ja menestynyt kouluratsu, joka periytti lukuisille jälkeläisilleen ennen kaikkea temperamenttista luonnettaan. Isänemänemä, Liesbeth vd. Elke, oli 160 senttinen musta friisiläistamma. Valjakkoajon puolella kunnostautunut tamma oli pääasiassa siitoskäytössä, sillä Liesbethin omasta äkäisestä luonteesta huolimatta tamman jälkeläisistä kasvoi sen sijaan hyvin mallikelpoisia yksilöitä.


Belialin emä, Duren Amandel, oli 159 senttinen musta friisiläistamma. Amanda oli rauhallinen, aloittelijoiden käsiin soveltuva tamma, jonka kanssa oli helppoa tulla toimeen vaikka Amandaa saikin joskus vähän komentaakin. Amanda oli koulupainotteinen ja tamma menestyi vaativissa luokissa hienosti. Amanda onkin palkittu sekä KRJ-I- että VVJ-I-palkinnoilla, sillä tamma kilpaili koulu-uransa jälkeen vielä myös valjakkoajon parissa. Amanda menestyi näyttelykentilläkin, saavuttaen VIR MVA Ch-arvonimen ja pääsipä tamma kantakirjaankin III-palkinnolla.

Belialin emänisä, Dur Dorsen, oli 161 senttinen musta friisiläisori. Dorsen kilpaili menestyksekkäästi sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa ja orilta löytyy pitkä lista jälkeläisiäkin. Menestyksestä kertonee parhaiten Dorsenin VVJ-I- ja KRJ-II-palkinnot. Luonteeltaan Dorsen oku ystävällinen mutta vaativa, sillä ori ei aina ollut niin halukas tekemään yhteistyötä ja varsinkin ratsastaessa Dorsen vaati selkäänsä osaavan ihmisen. Komea Dorsen menestyi kuitenkin myös näyttelykentillä ja ori kantakirjattiinkin KTK-III-palkinnolla. Myöhemmin Dorsen saavutti myös Champion-arvonimen. Emänisänisä, Jaar, oli pienikokoinen mutta elegantti friisiläisori, joka toimi koko elämänsä showhevosena kiertäen maailmaa esiintyen erilaisissa hevosaiheisissa näytöksissä. Emänisänemä, Jaarboek, oli puolestaan musta friisiläistamma, jonka hermot eivät kestäneet kilpakenttien painetta, mutta joka sittemmin osoittautui erinomaiseksi siitostammaksi.

Belialin emänemä, Dur Afweer, oli 151 senttinen musta tamma, joka kesäauringon alla muistuttaa tosin enemmän ruunikkoa. Asta oli yleisesti ottaen kiltti ja kärsivällinen tamma, mutta ratsastaessa Asta osasi olla yllättävän hankala ja kovasuinen. Se ei kuitenkaan estänyt Astan menestymistä koululuokissa tai valjakkoajon parissa ja Asta palkittiinkin eläessään sekä VVJ-I, KRJ-II- että YLA2-palkinnoilla. Emänemänisä, musta friisiläisori Vreemde, oli perhehevonen ja kilparatsu, joka toimi pitkään lasten opetusratsuna. Emänemänemä, Eigendom, matkasi sen sijaan ympäri maailmaa ollen enimmäkseen siitoskäytössä. Friisiläistamma oli aavistuksen hankalahko käsitellä, mikä lienee osasyy Eigendomin kirjavaan historiaan lukuisien omistajien osalta.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!