Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 16.10.2013
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

HWA BEAUTY BEATS

Perustiedot

18.09.2013 Iso-Britanniassa syntynyt saddlebredtamma, viralliselta nimeltään HWA Beauty Beats

5-vuotias rautias, merkkeinä läsi ja polvisukat ej ja vtj, säkäkorkeus 157cm, askellajipainotteinen

kilpailutetaan ARJ:n alaisissa luokissa, painotus english

kasvattaja Jasny | Hawa Gaited Horses, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-016-0011


Luonnekuvaus

Bey on tämä ihastuttava, leikkisä ja rohkealuontoinen tamma, jonka kanssa saa kuitenkin aina olla myös hieman varuillaan. Voisikin todeta että Beyn kanssa saa olla silmät selässäkin, sillä vaikka tamma on sosiaalisuutensa puolesta oikea ihmisystävällisen hevosen perikuva, Beyn ystävällisyys voi ilmetä kuitenkin liiallisenakin innokkuutena. Toisekseen tamma on ovela kuin kettu, Beyn silmistä näkee tamman todella miettivän koko ajan. Joskus tuntuukin että Bey suunnittelee jokaisen liikkeensä etukäteen ja tamma vaikuttaakin aina olevan yhden askeleen hoitajaansa edellä. Moinen voisikin kiristää jopa hermoja ellei Beyn nokkeluus onnistuisi joka kerta lyömään ennen kaikkea ihmistä ällikällä. Bey on mm. ehdottomasti karkailun maailmanmestari, oikea houdini, joka onnistuu joka kerta jollain ihmeen tavalla keplottelemaan riimunnarunsa solmun auki. Samoin kuin karsinansa oven ... ja naapurinsa karsinan oven. Beystä mikään ei olekaan mahtavampaa kuin avata tarhan ovi ja villitä muutkin karkaamaan kanssaan.

Halutessaan Bey osaa kuitenkin olla myös oikea unelma. Tamma antautuu nätisti kiinni laitumelta, malttaa seistä aloillaan hoitaessa ja pörhistelee innoissaan varusteet nähdessään. Yeah right, in your dreams. Olisikin näin, edes vähän useammin kuin kerran vuodessa. Totuus on että Bey määrää aina ja kaikkialla tahdin jonka mukaan hoitajan on syytä tanssia tai ... Beyn kanssa kyse onkin tahtojen taistelusta, puhtaimmillaan ja alkukantaisimmillaan. Älykkyydestä otettaan mittaa, kun karkuteille jälleen päässyt tamma silmäilee niityn toiselta puolelta hoitajaansa. Beyn ajatusrattaiden saattaa miltei kuulla pyörivän tamman päässä, kun neiti mittailee sen hetkistä haastajaansa. Ja usein vie voiton kymmenen nolla riemukkaan hirnunnan säestämänä. Beyn kanssa saa repiä hiukset päästään, kirkua turhautumistaan ja talloa päitset parin metrin syvyyteen maahan, viimeistään siinä vaiheessa kun tamma sitten parin tunnin päästä ravaakin itse kaikessa rauhassa takaisin talliin juoksutettuaan ensin talliväkeä edestakaisin pitkin metsiä. Ehei, Bey on kaukana viattomasta ja suloisesta pikkuprinsessasta. Ja tamma itse tietää sen kaikista parhaiten.

Mutta kun Beyn onnistuu pitämään riimunnarun tai ohjien päässä itsestään, tamma osaa ollakin aikalailla nätisti. Hoitajaa kyllä testaillaan tasaisin väliajoin, huomion ei auta antaa herpaantua Beyn kanssa työskennellessä. Sanotaan että Beyn hoitaminen vaatii jonkin verran auktoriteettia hoitajalta itseltään, mutta muutoin kaikki yleensä sujuu ... no, melkolailla hyvin. Tosin olemme huomanneet että tamma myös piilottelee tavaroita, aivan varmasti! Harjat vain katoavat kummallisesti Beyn läheisyydessä ja sitten ne löytyvät jostain karsinan pohjalta kaksi viikkoa myöhemmin. Ratsuna Bey on puolestaan tämä vilkas ja energinen tamma, jonka reippaan olemuksen ei pidä kuitenkaan antaa hämätä itseään. Sillä jos Bay osaa pistää ihmisen koville jo maasta käsin, satulan alla tamma on suorastaan pirullinen. Keksinnöissään siis, Bey ei sorru mihinkään niin suorasukaiseen kuin tasapukkiin heti selkäännousun jälkeen. Ainakaan yleensä ... Ei, tamma odottaa siihen hetkeen kunnes ratsastaja on tuudittautunut siihen suloiseen "elämä on ihanaa" - tunteeseen ja tekee vetonsa vasta sitten. Onneksi kentällä tamma on vielä helppo saada kiinnikin, mutta ei se paljon kilpailuissa naurata jos tamma onnistuu pukittamaan ratsastajansa kenttään koko yleisön edessä ... Ja niin käy varmasti kaikille yrittäjille, uskokaa pois. Eikä asiaa varsinkaan auta tieto siitä, että Bey kyllä yltäisi helpostikin palkintosijoille suorituksensa puolesta ... jos siis vain haluaa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
sdb 12.02.2015 ori RWR Foxy Texas HWA Shadow Play
sdb 31.05.2016 tamma RWR Supreme Beauty Riveroak's Supreme Frost

Sukutaulu

i. Superiority Complex
ASSA Champion
ii. Superficial Charm (evm) iii. Charm Offensive (evm)
iie. Superficial Sympathy (evm)
ie. Mind Games (evm) iei. Passive Aggression (evm)
iee. Fallacy (evm)
e. Swift Italian Beauty ei. Fast and Furious (evm) eii. Furious Rage (evm)
eie. Uniquess (evm)
ee. Red Italian Beauty (evm) eei. Fresh Ravioli (evm)
eee. Beauty in Red (evm)

Sukuselvitys

Beyn isä, Superiority Complex, on 166 senttinen rautias saddlebredori. Ihmisten kannalta hieman liiankin älykäs Rio on komea, kunnioitusta herättävä ori, jonka kanssa työskennellessä tulee kohtaamaan auttamatta aivan omanlaisiaan haasteita. Rio todella osaa haastaa ihmisen nokkeluudessa eikä ori ole millään muotoa helpoin ratsastettavakaan, mutta tämän hevosen kanssa pätee ehdottomasti myös sanonta "It is the difficult horse that have the most to give you and that you can get the most out of." Rio onkin kaikesta huolimatta hienosti menestynyt askellajiratsu, joka on saavuttanut mm. ASSAn kilpakentiltä Champion-arvonimen.


Beyn emä, Swift Italian Beauty, on 154 senttinen ruunikko tobiano saddlebredtamma. Kaunis ja hyvärakenteinen Swift Italian Beauty on sekä ARJ:n että ASSAn kilpakentillä erittäin hienosti menestynyt askellajipainotteinen ratsu, joka kilpailee pääasiallisesti english-luokissa. Tamma on myös jo varsonut useampaan kertaan vuosien mittaan.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!