Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 31.12.2013
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)RWR BLACKBIRD

Perustiedot

19.08.2011 Yhdysvalloissa syntynyt englantilainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään RWR Blackbird xx

6-vuotias ruunikko, merkkinä piirto, säkäkorkeus 170cm

laukkapainotteinen, kilpailutetaan LJ:n alaisissa lähdöissä, sileillä radoilla tasolla G1

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-006-0089


Luonnekuvaus

Birdy on kookas, kunnioitusta herättävä tamma, jossa on luontaista ylväyttä ja ryhtiä. Birdya tulee aina katsotuksi ylöspäin eikä vain siksi, että tamma on mahdottoman pitkäjalkainen; Birdy tuntuu itsekin asettavansa itsensä välillä ihmisen yläpuolelle. Tamman silmissä onkin ripaus kylläisen kissapedon kaltaista omahyväisyyttä. Birdy useimmiten onnistuu pitämään arimmat kaukana itsestään jo silkalla ylpeällä katseellaan, mutta tosiasiassa tamma on ystävällinen käsitellä. Birdy voi katsella sinua pitkin turvan varttaan, mutta tamma käyttäytyy silti lähestulkoon aina nätisti ja arvokkaasti, viitsimättä tuhlata aikaansa turhaan temppuiluun. Tosin Birdy kyllä uskaltaa myös ilmaista mielipiteensä, tamma on kuitenkin sen verran herkkänahkainen ettei siedä ihan minkälaisia otteita tahansa. Ratsastaessakin Birdy on yllättävän nöyrä, vaikka toki myös sitä taisteluntahtoakin löytyy.

Birdy on kuitenkin kieltämättä hieman sellainen yhden ihmisen hevonen. Tamma tottuu muutamiin tiettyihin ihmisiin ympärillään ja muille Birdy sitten vain herkästi nyrpistelee turpaansa. Birdy ei ole koskaan ollut erityisen sosiaalinen tai seurallinen, tamma ei välitä sen enempää rapsutteluista kuin kaveeraamisesta laitumellakaan muutoin kuin niiden tiettyjen muutamien laumatovereiden kanssa. Birdy on kuitenkin helppohoitoinen; tamma antautuu nätisti tarhasta kiinni ja taluttaessakin neiti vain katselee pää korkealla ympärilleen, aina yhtä ylväänä ja rauhallisena. Samoin hoitaessa, Birdy ei turhia temppuile mutta toisaalta tamma odottaa hoitajaltaan tiettyä tehokkuutta - Birdy ei nimittäin kuitenkaan siedä pahemmin epävarmoja otteita sen enempää kun turhaa nypläämistäkään ja tamma kyllä ilmaisee sen hyvinkin nopeasti. Muutoin Birdy on kyllä mukava hoitaa ja varustaa.

Ratsuna Birdy kuuntelee ratsastajaansa harvinaisen hyvin heti kun tamma vain oppii luottamaan selässään istuvaan ihmiseen. Birdy nimittäin aina testaa uusia ratsastajia ja tamman selästä tulevatkin nopeasti alas sellaiset ihmiset, jotka eivät Birdyn kanssa pärjää. Mutta oikean jockeyn kiivetessä selkään Birdy muuttuu puolen tunnin sisään oikeaksi ihmisen ajatukseksi, kun tammaa osaa vain ratsastaa oikein. Birdy on herkkä avuille, mutta tamma vaatii silti kevyet otteet; mikään ei saa Birdyä menettämään hermojaan nopeammin kuin ohjista kiskova ratsastaja. Mutta kun luottamus hevosen ja ratsastajan välillä toimii, Birdy osoittautuu mitä rohkeimmaksi ja sisukkaimmaksi ratsuksi. Voimaa tammassa on kyllä kuin pienessä kylässä, mutta ratsastajaa vastaan tappelemisen sijaan tamma käyttää voimansa radalla juoksemiseen ja Birdy onkin aina ollut kestävä pitkän matkan juoksija. Tammalla on pitkä, matkaavoittava laukka ja hyvät hermot, Birdy kestää kilpailutilanteen paineet erinomaisesti. Maastoilu on taas Birdylle tapa rentoutua ja kun ratsastaja ja hevonen tuntevat toisensa, voidaan yhteisestä maastolenkistä nauttia rennossa käynnissä ja löysin ohjin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
xx 06.08.2015 ori RWR Bite My Dust xx Sasnak Backbiter

Sukutaulu

i. Unending Sky CTB ii. Starry Sky '91 xx iii. Redrock Uncoder
Champion, KTK-III
iie. RMS' Moon Shadow xx
ie. Sardiana CTB iei. Sasnak White Soldier
iee. Siamese MMAU
e. Black Widow Feig ei. Black Sacrifice A.S.H eii. Black'n'Yellow A.S.H JaP-II
eie. Nymphea of Avalon
ee. Farleigh Belize eei. SJ Epical Accept JaP-I+
eee. Agave's Basic Cry

Sukuselvitys

Birdyn isä, Unending Sky CTB, on 166 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. G1-tasoinen Unending Sky on menestynyt hienosti urallaan ja ori onkin voittanut muutamia arvokisalähtöjä kuten G1-tason Queen Elizabeth II Stakesin. Unending Skyn voittosumma on yli puoli miljoonaa ja kelpaapa tätä oria katsella muutenkin kuin pelkän herran menestyksen tähden; Unending Sky on nimittäin komea ja hyvärakenteinen, suorastaan linjakas oripoika.

Birdyn isänisä, Starry Sky '91 xx, oli 165 senttinen punaruunikko englantilainen täysiveriori. Sisu oli luonteeltaan rauhallinen ja miltei syrjäänvetäytyvä yksilö, joka viihtyi omissa oloissaan, mutta yksinäisen suden luonne ei ole kuitenkaan estänyt Sisun hienoa menestystä laukkaradoilla. Vallan runsaasti kilpaillut Sisu saavutti nuoruudessaan G1-tason, voittosumman ylittäessä kaksi miljoonaa virtuaalieuroa, jonka jälkeen ori vetäytyi siitoskäyttöön. Sittemmin Sisu kuitenkin vielä koulutettiin uudelleen ja ori pääsi kilpailemaan esteratsastuksen parissa, menestyen tässäkin lajissa varsin hienosti. Isänisänisä, Redrock Uncoder, oli 165 senttinen punaruunikko englantilainen täysiveriori. Risuesteradoilla kilpaillut ja menestynyt Code oli kerrassaan upea tapaus, omasihan ori myös erinomaisen rakenteen sekä hyvätapaisen luonteen. Mutta vaikka Code palkittiinkin lopulta myös Champion-arvonimellä sekä kantakirjattiin KTK-III-palkinnolla, oria käytettiin kuitenkin vain harkiten jalostukseen. Myös Coden isä, Unbeatable Rebel sekä emä, KTK-III-palkittu Astonishing, kilpailivat poikansa tavoin risuesteradoilla. Isänisänemä, RMS' Moon Shadow xx, oli puolestaan englantilainen täysiveritamma, joka vaikutti niin fwb- kuin täysiverijalostuksessakin. RMS' Moon Shadowin isä, Lord Prickle, oli B-luokan jalostusori ja emä, Lady Eolyn, laukkasi aikanaan G2-tason luokkavoittoon.

Birdyn isänemä, Sardiana CTB, on 166 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma. Sardiana ei tosin ole pahemmin kilpaillut hyvästä sukutaulustaan huolimatta. Isänemänisä, Sasnak White Soldier, olikin 173 senttinen kimo englantilainen täysiveriori, joka menestyi aina G2-tasolla saakka. Myös 161 senttinen rautias isänemänemä, Siamese MMAU, oli G2-tason laukkaratsu vanhemmista Seemann xx x Nebelung xx.


Birdyn emä, Black Widow Feig, on 173 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma. Willow on oikein mukava, rapsutteluista nauttiva tamma, joka tosin vaatii kokeneen hoitajan. Willow osaa nimittäin heittäytyä myös hyvin tammamaiseksi ja hankalaksi niin halutessaan eikä tamma muutenkaan perusta liiemmin aloittelijoista. Oikean ihmisen käsissä Willow osoittautuu kuitenkin reippaaksi ja näppäräksi kisakaveriksi, joka osaa myös kuunnella jockeytä pelkän täysillä painamisen sijaan. Willow onkin G1-tasoinen, useissa arvokisalähdöissä sijoittunut tamma, jonka voittosumma on ylittänyt jo miljoona virtuaalieuroa.

Birdyn emänisä, Black Sacrifice A.S.H, oli 167 senttinen musta englantilainen täysiveriori. Black oli luonteeltaan hieman äkäinen tapaus, mutta sisimmiltään ori oli kuitenkin kiltti ja hyvin rohkea. Ratsuna Black oli yhteistyönhaluinen; isolaukkaisen orin selässä aloittelevatkin jockeyt saattoivat päästä maistamaan voiton huumaa. Black olikin menestynyt laukkaratsu, joka saavutti G1-tason ja voittosummaakin kertyi lopulta yli miljoonan virtuaalieuron edestä. Blackin sukulinja ehti jatkua myös kuuden jälkeläisen verran ennen kuin ori lopetettiin vanhuuden tuomien jalkavaivojen vuoksi. Emänisänisä, Black'n'Yellow A.S.H, oli 161 senttinen musta englantilainen täysiveriori. II-jalostuspalkinnolla palkittu Black'n'Yellow oli G1-tason laukkaratsu vanhemmista Velvety Black (LJ-K-III, YLA3) x Jyellow VFU. Jyellowin pitkästä suvusta nostettakoon puolestaan esiin tamman isä Jingledon VFU, joka palkittiin eläessään LJ-K-I-, jälkeläispalkinto AB- ja KTK-III-palkinnoin. Emänisänemä, Nymphea of Avalon, oli 163 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma vanhemmista Eilo's Never Again (JaP-II, VLAH-II, B-luokan jalostusori) x Agave's Solarix (VLAH-II). Nymphean emänpuoleisesta suvusta täytyy nostaa esiin myös Champion-palkittu emänisänisä, Agave's Power Ted, sekä LJ-S-II- ja KTK-III-palkittu emänisänisänemä, Indian Runner.

Birdyn emänemä, Farleigh Belize, oli tummanruunikko tähtipää, noin 162 senttinen englantilainen täysiveritamma. Belize oli hiukkasen itsepäinen tapaus, jolla oli tapana ryysiä etenkin taluttaessa, mutta osasi tamma kiltistikin olla. Tosin Belize painoi ohjille ratsastaessakin, sillä tamma oli hyvin energinen ja menohaluinen, ja näin ollen Belize oli myös melko vaikea hallita. Toisaalta Belize oli kestävä pitkän matkan juoksija, jolta löytyi usein voimia vielä kovaan loppukiriinkin. Belize olikin menestynyt G1-tason laukkaratsu, jolta löytyi useampi arvokisavoitto ja -sijoitus. Neidin voittosumma olikin yli miljoona virtuaalieuroa. Ei siis ihme, että Belize oli suosittu jalostuksen puolella. Emänemänisä, SJ Epical Accept, oli 164 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. Yksipolvinen G1-tason laukkaratsu palkittiin eläessään JaP-I+ -palkinnolla ja Epical Accept jatkoikin selkeästi vain isänsä kavionjäljissä, sillä orin isä, Epic Star, palkittiin myös aikoinaan JaP-I++ - ja JäP-A-palkinnoin. Emänemänemä, Agave's Basic Cry, oli puolestaan 162 senttinen mustanruunikko englantilainen täysiveritamma, jonka oma sukutaulu jatkuu aina kolmanteen polveen saakka.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!