Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 02.01.2010
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

BLOODY BEAT SNAK

Perustiedot

28.06.2009 Yhdysvalloissa syntynyt englantilainen täysiveriori, viralliselta nimeltään Bloody Beat SNAK

8-vuotias mustankimo, säkäkorkeus 163cm, entinen laukkaratsu

koulupainotteinen, kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa (taso Helppo B / 70cm)

kasvattaja Nerith | Sasnak Racehorses, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-006-0047


Luonnekuvaus

Kun ajattelet kaikista stereotyyppisintä kuvausta täysiveriorista, ajattelet Bladea. Blade on nimittäin täydellinen paketti hillitöntä voimaa ja räjähtävää nopeutta yhdistettynä erittäin herkkään ja kuumapäiseen luonteeseen. Tämän orin kohdalla ei tarvitse kahta kertaa miettiä miksi täysiverisiä kuvataan usein tulisiksi ja hermostuneiksi, sillä Blade on juuri sellainen. Lisätään vielä päälle totaalinen keskittymiskyvyn puute ja olematon kunnioitus ihmistä kohtaan, niin Bladen sisin olemus on tullut kuvattua täydellisimmillään. Jos hevonen voi vaatia omistajaltaan roppakaupalla rohkeutta ja kärsivällisyyttä, niin Blade kyllä tekee sen; tämä ori ei todellakaan sovi kenen tahansa käsiin, vaan Blade vaatii omistajaltaan täydellistä sitoutumista ja useamman kuukauden työrupeaman ennen kuin kukaan voi edes väittää tulevansa moitteettomasti Bladen kanssa toimeen. Toisaalta, kun Bladen luottamuksen sitten voittaa, orista saa lojaalin ystävän ja hyvän hevosen, vaikkei Blade sieltä helpoimmasta päästä olekaan.

Bladen kohdalla hankalinta on saada auktoriteettiasiat selviksi, sillä tämä ori olisi enemmän kuin mielellään pomon paikalla. Bladelle kunnioitus ihmistä kohtaan ei todellakaan ole itsestäänselvyys, vaan sitä saa oikeasti tehdä töitä saadakseen orin edes hetkeksi kuuntelemaan ja mahdollisesti jopa reagoimaan komentoon. Esimerkiksi taluttaessa Blade oli varsinkin alussa ja on yhä silloin tällöin todella raisu; ori jyräsi mennä eteenpäin eikä tuntunut noteeravan lainkaan ihmisen roikkumista siellä riimunnarun toisessa päässä. Toisekseen Bladen kohdalla sai oikeasti pelätä sitä mitä ori sai seuraavana päähänsä, sillä kerran jos toisenkin Blade keksi hyppiä takasilleen kun yritit napata orin kiinni laitumelta tai sitten herra pisti potkulla, kun yritit mennä karsinaan. Tätä nykyä suurin osa Bladen kurittomuudesta on kuitenkin saatu kitkettyä pois; kyllä ori vieläkin kolisuttelee hampaitaan kaltereita vasten kun kävelet käytävällä Bladen karsinan ohitse, mutta nykyisin karsinaan uskaltaa jo astua ilman pelkoa siitä, että vastaan tullaan korvat luimussa ja hampaat irvessä. Blade nimittäin osaa käyttäytyä kunnolla, kunhan vain haluaa. Ori saa kuitenkin kenet tahansa tuntemaan itsensä vasta-alkajaksi ja epävarmaksi käytöksellään, Blade todellakin kysyy rohkeutta hoitajaltaan.

Lajitovereiden kanssa Blade tulee kuitenkin harvinaisen hyvin toimeen ja tämän myötä selvää onkin, että ihmisen kanssa kyse on vain silkasta kunnioituksen puutteesta. Mutta kun Bladen luottamuksen tosiaan voittaa, orin käytös muuttuu huomattavasti ja Blade kyllä esimerkiksi kiintyy hoitajaansa ajan myötä. Tämä vaatii vain tosiaan aikaa ja työtä useamman viikon ja kuukauden verran ennen kuin Blade tajuaa jutun ytimen. Mutta toisaalta on se sen arvoista, kun Blade tosissaan tulee eräänä aamuna korvat hörössä karsinanovelle vastaan ja antautuu laitumeltakin nätisti ilman tavanomaista temppuilua. Selvää kuitenkin on, että Bladen kanssa on vietettävä runsaasti aikaa ja orin käytöstä on muokattava päivittäin, jotta elämä kulkee jouhevasti eteenpäin; Blade on aina palkittava hyvästä käytöksestä ja jätettävä epätoivottu käytös huomioimatta tiukan komennon säestämänä. Tästä syystä Bladen kanssa työskentelevätkin vain ihmiset, joihin Blade luottaa ja joita ori kunnioittaa. Oikeissa käsissä Blade on loppuunsa helppohoitoinen ja varsin mukavakin käsitellä, etenkin kun sitä on tottunut Bladen tempauksiin ja päähänpistoihin. Bladea käsittelemään tottuneita ihmisiä orin äkkipikainen käytös ei pääsekään enää pelästyttämään samalla tavalla kuin niitä, jotka eivät tunne oria.

Mutta vaikka Bladen käytöstä voi muokata parempaan suuntaan, jotkin asiat ovat kuitenkin niin voimakkaasti osa Bladen omaa persoonaa etteivät ne muutu ikinä. Näin ollen Blade tulee olemaan ratsuna varmasti aina yhtä haastava ja kuumapäinen. Vaikka Blade on herkkä avuille, ori osaa kyllä painaa ohjille halutessaan ja sääli sitä, joka joutuu lähtemään Bladen kanssa maastoon, kun ori on ensin seissyt karsinassaan pari päivää virtaa keräämässä. Bladen kanssa tunti liikuntaa ei todellakaan ole riittävä määrä päivää kohden; entisenä laukkahevosena Blade on tottunut siihen, että ori saa purkaa energiansa joka kerta kun lähdetään lenkille. Ja tämä tarkoittaa Bladen silmissä yleensä päätöntä neliä pitkin pusikkoja, jos laukkarataa ei satu olemaan tarjolla. Vaikka Bladesta tosiaan löytyy voimaa kuin pienestä kylästä, ei orin keskittyminen kuitenkaan riitä pidempään laukkapätkään ilman ylimääräisiä sivuloikkia. Sillä kyllästyessään Blade alkaa helposti nähdä omia mielikuvitusmörköjään joka paikassa ja pihalla sitä helposti mennään oikein mallikasta pohkeenväistöä silmänvalkuaiset pyörien, mutta kentällä kyseinen askelkuvio on joskus työn ja tuskan takana. Bladen kanssa onkin parasta käydä purkamassa enimmät energiat päivittäin parin tunnin maastolenkeillä tai jos mahdollista, Bladen kanssa voi käydä spurttaamassa myös siellä laukkaradalla ihan vain, jotta Blade rauhoittuu hieman. Sillä vaikka Blade mielellään säikkyy maastossakin kaikkea olematonta, ori loppuunsa kulkee kyllä nätisti eteenpäin kun ratsastaja vain pysyy määrätietoisena eikä anna Bladen hötkyilyjen hermostuttaa itseään.

Yllättävää kyllä, juuri Bladen heikko keskittymiskyky ajoi meidän kouluratsastuksen pariin. Sillä mikä paremmin vaatisikaan hevoselta keskittymistä ja hermoja kuin aikaavievät kouluharjoitukset, joissa tärkeää on kulkea hillitysti ja nätisti. Eli suurinpiirtein päinvastoin kuin Blade yleensä kulkee. Aluksi kenttäharjoitukset kummeksuttivat Bladea, mutta yllättävän nopeasti ori hokaisi koko homman idean sen sijaan, että olisi menettänyt tyystin hermonsa aidatulla alueella. Kyllähän Blade silloin tällöin protestoi ohjia nykimällä ja pukituksilla kun työnteko ei satu kiinnostamaan, mutta riittävän osaavalla ja määrätietoisella ratsastajalla ori kulkee lähes kuin vanha konkari, ainakin melkein. Mutta kyllä Bladea voi silti vain kehua edistymisestä kouluratsastuksen saralla, sill' vaikka Helppo B vie jo Bladen taidot äärimmilleen, laji on selvästi saanut Bladesta esiin sen hieman kärsivällisemmän puolen ja tätä nykyä ori saattaa jopa mennä joskus sitä pohkeenväistöä kentälläkin, tälläkertaa ihan ratsastajan pyynnöstä. Kyllähän Bladen kanssa saa vieläkin joskus taistella siitä kuka määrää ja joskus sitä päätyy maistelemaan kentänkin hiekkaa, mutta kyllä sitä saa myös sitten pullistella ylpeydestä kun saa vetää Bladen kanssa voittolaukan kentän ympäri ruusuke suitsissa liehuen. Siinä vaiheessa voi nimittäin jo sanoa oikeasti saavuttaneensa jotakin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
x 03.08.2015 ori RWR Curse Reversed SA Waheeda ox
old 01.11.2015 tamma Jungle Beat Wolf Lioness LM
trak 02.12.2015 tamma Novabeat Wide Novablast

Sukutaulu

i. SJ Backstabber ii. SJ Bréineach
JaP-I, Valioluokan jälkeläispalkinto
iii. Celtic Enrichment
iie. Siero's Silence esikantakirjattu
ie. SJ Baltic Dance iei. Stepdance
iee. Higari
e. Sasnak Ciranda ei. Fligflag SNAK JaP-II eii. Sasnak Faygor
esikantakirjattu, JaP-III
eie. Viviana ESC
ee. Sasnak Carmina eei. Arsenal F
eee. BDF Celiné

Sukuselvitys

Bladen isä, SJ Backstabber, on 158 senttinen mustankimo englantilainen täysiveriori. Tämä G1-tasoinen, yli miljoona virtuaalieuroa omistajalleen juossut ja muutaman arvokisasijoituksenkin napannut ori on nykyisin jo eläkkeellä ja pelkässä jalostuskäytössä. Luonteeltaan Stab on silti yhä yhtä hankala käsitellä kuin nuoruusvuosinaan; Stabista näkee heti, että tämän orin lähellä kannattaa olla varuillaan. Stab ei kuitenkaan ole niinkään ilkeä, ori on vain hyvin epävarma ja viekin aikansa ennenkuin Stabin luottamuksen onnistuu voittamaan puolelleen.

Bladen isänisä, SJ Bréineach, on 159 senttinen mustankimo englantilainen täysiveriori. Brein on poikansa tavoin laukkaradoilla menestynyt, G1-tasoinen ori, joka omaa aavistuksen arvaamattomankin luonteen. Brein on nimittäin useimmissa tilanteissa enemmän tai vähemmän vauhkona paitsi radalla ori keskittyy täysillä juoksemiseen ja Brein onkin parhaimmillaan pitkillä matkoilla erinomaisen kestävyytensä ansiosta. Breinilta löytyy myös useampi jälkeläinen ja ori onkin palkittu valioluokan jälkeläispalkinnolla ja I-luokan jalostuspalkinnolla. Isänisänisä, Celtic Enrichment, oli puolestaan noin 163 senttinen mustankimo englantilainen täysiveriori kun taas isänisänemä, Siero's Silence, oli 157 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma. Esikantakirjatulta Siero's Silenceltä löytyy myös tasan yksipolvinen sukutaulu ja tamma tuleekin vanhemmista America's Freedom xx x Koposen Suraus xx.

Bladen isänemä, SJ Baltic Dance, on 169 senttinen harmaankimo englantilainen täysiveritamma. Sievä Dani on useamman arvokisasijoituksen ja -voiton napannut tamma, joka pärjäsi radoilla nopeuden sijaan enemmänkin valtavan sisukkuutensa ja voitontahtonsa ansiosta. Nykyisin Dani on jo eläkkeellä, mutta tamma on ihan yhtä tuittupäinen kuin nuorempanakin; varsinkin ratsastaessa tämä tyttö on varsin herkkä pukittelemaan ja Dania saakin useimmissa tilanteissa jopa vähän varoa. Arvaamaton luonne on selkeästi isänemänisän, Stepdancen, peruja, sillä kyseinen 173 senttinen musta englantilainen täysiveriori oli tunnettu temperamenttisesta luonteestaan. Isänemänemä, 163 senttinen kimo Higari, oli puolestaan lempeyden ruumiillistuma ja siten ihanteellinen siitostamma.


Bladen emä, Sasnak Ciranda, oli 165 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveritamma. Sasnak Ciranda oli G2-tasoinen laukkahevonen, joka mm. 3-vuotiaana voitti G2 Robert B. Lewis Stakesin ja 4-vuotiaana päihitti muut ikäisensä G2 San Gorgonio Handicapissa. Tammalta löytyy myös muita arvokisasijoituksia ja tamma juoksikin omistajalleen lähes miljoonan virtuaalieuron edestä rahaa.

Bladen emänisä, Fligflag SNAK, oli 168 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveriori. Komea Fligflag oli sosiaalinen ja fiksu hevonen, jolta löytyivät kuitenkin myös ne omat orimaiset piirteensäkin. Kaikenkaikkiaan Fligflag oli kuitenkin pidetty hevonen ja orilta jäikin virtuaalimaailmaan yli kymmenen jälkeläistä. Toisaalta Fligflagin suosio jalostuksen puolella ei ole mikään ihmekään ottaen huomioon orin arvokisamenestyksen vaikka se kuuluisa G1-taso jäikin Fligflagilta saavuttamatta. Fligflag palkittiinkin eläessään jalostuspalkinto II:lla. Emänisänisä, esikantakirjattu Sasnak Faygor, oli 168 senttinen kimo englantilainen täysiveriori, joka myös palkittiin aikoinaan III-jalostuspalkinnolla. Orilta löytyy sukuakin yhden polven verran. Emänisänemä, Viviana ESC, oli puolestaan 164 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveritamma. Miellyttäväluonteinen Viv oli menestynyt laukkaratsu, jonka puolitoistapolvisesta sukutaulusta löytyy muutamia mielenkiintoisia nimiä kuten LJK-II-palkittu isä Lawrence JFL.

Bladen emänemä, Sasnak Carmina, oli 163 senttinen punarautias englantilainen täysiveritamma. G1-tasoinen Carmina oli arvonsa tunteva tamma, joka osasi halutessaan olla varsin itsepäinen vaikka muuten tamma ystävällinen olikin. Carminalta jäi virtuaalimaailmaan viisi hienoa varsaa jatkamaan tamman puolitoistapolvista, vähemmän tunnettua sukulinjaa. Emänemänisä, Arsenal F, oli 173 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori ja emänemänemä, BDF Celiné, oli puolestaan yksipolvinen 164 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!