Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 24.08.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

SASNAK BACKBITER

Perustiedot

24.07.2011 Yhdysvalloissa syntynyt englantilainen täysiveriori, viralliselta nimeltään Sasnak Backbiter

7-vuotias ruunikko, merkkeinä piirto ja vsk oej sekä otj, säkäkorkeus 164cm

laukkapainotteinen, kilpailutetaan LJ:n alaisissa lähdöissä sileillä radoilla, tasolla G1

kasvattaja Nerith | Sasnak Racehorses, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-006-0049


Luonnekuvaus

Bone on oriksi melkoisen herkkä ja arka, hermoherkäksikin tuota on kuvattu. Bone on kyllä todella kiltti ja mukava ori, mutta ruunikko hermoilee ja stressaantuu herkästi jos elämässä tapahtuu vähänkin suurempia muutoksia. Bonen kohdalla vaatii aikaa, jotta ori sopeutuu uusiin tilanteisiin ja paikkoihin; kiirehtimällä tämän hevosen kanssa ei saavuta yhtikäs mitään, sen sijaan kaikki vain menee entistä pahemmin pieleen. Tästä syystä Bone vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä hoitajaltaan, sillä alkuaikoina esimerkiksi pelkkä Bonen lastaaminen saattoi hyvinkin viedä jopa tunnin. Se on vain yritettävä aina uudelleen, mutta Bonen ehdoin sillä väkisin yrittämällä orin saa vain hermostumaan lopullisesti. Mitä enemmän Bonen kanssa treenaa ihan perusasioita ja ohjaa oria posiitivisten kokemusten kautta, sitä itsevarmemmaksi ja rauhallisemmaksi Bone muuttuu - se vain vaatii työtä. Bone on hevonen, johon on uhrattava aikaa mikäli haluaa nähdä mihin orista todella on; vaikka ruunikko onkin hidas oppimaan, on ilo nähdä Bonen oivaltavan uusia asioita ja nähdä kuinka ori aidosti nauttii tutun hoitajan kanssa työskentelystä. Bonelle ihminen onkin monessa suhteessa todellinen tukipilari, ori rakastaa hoitajaansa pyyteettömästi ja turvautuu tähän useimmissa tilanteissa.

Lajitovereiden seurassa Bone on helposti se lauman pahnanpohjimmainen; ori alistuu ja väistää useimpia lajitovereitaan. Luonteeltaan rauhalliset ja tasaiset orit ja ruunat sopivatkin parhaiten Bonen seuraksi, sillä tällöin ori ei joudu turhan kiusaamisen kohteeksi ja toisekseen Bone saa itsekin lisää itsevarmuutta toistenkin ollessa rauhallisin mielin. Bone kuitenkin antautuu mielellään hoitajalleen laitumelta, joskin riimunnarun päässä ori voi silloin tällöin säikkyä milloin mitäkin. Varsinkin katolta putoavat lumet saavat Bonen polvet aina notkahtamaan ja ori rupeaa helposti jännittämään, jos esimerkiksi kottikärryt onkin jätetty käytävälle sen sijaan että ne olisivat olkivaraston puolella. Bone pitääkin rutiineista, sillä kaikki uusi ja vieras hermostuttavat oria aina. Rento jutustelu ja silitykset rauhoittavat kuitenkin Bonea ja varsinkin päästyään omaan karsinaansa ori asettuu samantien. Karsinassa Bonea voi harjailla ilman, että orin sitoo kiinni sillä Bone on todella ihmisystävällinen hevonen arkuudestaan huolimatta. Bone nauttii rapsutteluista ja huomiosta muutenkin, kun ihminen on vain tuttu ja käsittelee oria hellästi. Bone onkin tässä suhteessa hyvin helppohoitoinen, ori ei temppuile edes varusteiden laiton aikana. Eläinlääkäriä Bone tosin vierastaa ja silloin se tuttu hoitaja on entistäkin tärkeämmässä asemassa, sillä hänen tehtävänsä on rauhoitella Bonea sen aikaa kun eläinlääkäri suorittaa tarkastuksensa.

Myös ratsastajalta Bone kaipaa itsevarmuutta ja rauhallisuutta, sillä luottaessaan ihmiseen ori itsekin on paljon rauhallisempi ja helpommin hallittavissa myös selästä käsin. Bone useimmiten hermoilee jonkun verran yleisön edessä, mutta radalla ori tukeutuukin pitkälti jockeyhin ja kuuntelee näin ollen ratsastajaansa sataprosenttisesti. Bone on lahjakas laukkahevonen, mutta ori kaipaa lisää itsevarmuutta ja jockeyn tehtävänä onkin valaa sitä Boneen, muutoin epävarma ori menettää otteensa kilpailutilanteesta kokonaan. Mutta kun Boneen uskoo ja ori aistii jockeysta huokuvan rauhallisuuden, ori muuttuu silmissä; Bonea harvoin tarvitsee yllyttää juoksemaan, sillä radalla ori kohoaa itse siivilleen. Raippa on näin ollen vain silkka apunaväline radalla, mutta koskaan sitä ei tarvitse käyttää; se on vain niin sanottu kannustin loppusuoralla, sillä Bonen nähdessä raipan silmäkulmastaan ori pistää yleensä aivan uuden vaihteen silmään - se on jockeyn salainen merkki Bonelle lisätä vauhtia. Kilpailutilanteet toisaalta myös stressaavat Bonea ja ori vaatiikin erityisen tarkkaa hoitoa kilpailukausina sekä ruokintansa että hoitonsa suhteen. Bone ei myöskään ole erityisen maastovarma, ori säikkyy helposti pienintäkin riksahdusta. Bonen kanssa ei kannatakaan lähteä yksin maastoilemaan, turvallisempaa on ottaa kaveri mukaan, sillä silloin Bonekin on huomattavasti rauhallisempi ja luotettavampi ratsastaa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
xx 06.08.2015 ori RWR Bite My Dust xx RWR Blackbird xx
xx 05.06.2016 ori RWR Biting Therror xx Coolest Terrorist TST

Sukutaulu

i. Sasnak Pecado ii. Sasnak Peadár iii. Sasnak Pokerface JaP-II
iie. Rinspeed VFU
ie. Sasnak Dinotté iei. Mercury Man SNAK JaP-II
iee. Sasnak Daily Lucky
e. Sasnak Untouchable ei. Excalibur SNAK JaP-I eii. Elliot VFU esikantakirjattu
eie. BDF Celiné
ee. Uptown Girl SNAK eei. Sasnak White Soldier
eee. Sasnak Unique

Sukuselvitys

Bonen isä, Sasnak Pecado, oli 166 senttinen punaruunikko englantilainen täysiveriori. Tällä hienosukuisella orilla oli juokseminen verissä ja sen huomasi kyllä nähdessään Pecadon laukkaradalla tositoimissa; tämä G1-tasoinen ori juoksi omistajalleen yli miljoona virtuaalieuroa ja voitti mm. 2-vuotiaana G2 Saratoga Special Stakesin. Yllättävää kyllä, luonteeltaan Pecado oli kuitenkin sitä kilpailutilanteissa hyvinkin herkästi stressaavaa sorttia ja ori olikin useimmissa tilanteissa hyvin varautunut sekä jännittynyt. Pecadon hermoileva luonne ei kaikesta huolimatta ollut kuitenkaan este orin menestykselle laukkaradoilla.

Bonen isänisä, Sasnak Peadár, oli 168 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveriori. Henkeäsalpaavan komea Peadár oli aavistuksen haastava tapaus kiitos orin tulisen ja "räjähdysherkän" luonteen; yhdessä hetkessä Peadár saattoi olla aivan rauhallinen ja sitten jo toisessa riehua pitkin pihamaata. Tosin juostessaan ori oli pelkästään kovapäinen, mutta tämä ei ollut selvästikään pelkästään huono asia, sillä kun Peadár lopulta jätti laukkaradat pysyvästi taakseen ori oli juossut siihen mennessä omistajalleen yli miljoonan edestä rahaa G1-tasolla ja voittanut mm. 3-vuotiaana G1 King's Bishop Stakesin. Ei siis ole mikään ihme, että Peadár oli myös suosittu jalostusori. Isänisänisä, Sasnak Pokerface, oli 166 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori, joka menestyi laukkaradoilla G1-tasolla asti ja ori palkittiin sittemmin myös II-jalostuspalkinnolla. Sasnak Pokerfacen viisipolvisesta sukutaulusta mainitsemisen arvoisia nimiä ovat puolestaan orin isä, Jedidjan Straith, LJ-K II-palkinnolla palkittu englantilainen täysiveriori sekä isänisä WW Remaster ja ieiii. Faraol de Trans, jotka on molemmat kantakirjattu III-palkinnolla. Isänisänemä, Rinspeed VFU, oli sen sijaan 164 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma, joka pärjäsi aina G2-tasolla asti. Reipasluontoinen Rinspeed tulee vanhemmista Roodern Yield x Dilemma JFL.

Bonen isänemä, Sasnak Dinotté, oli 164 senttinen punaruunikko englantilainen täysiveritamma. G1-tasoinen Dinotté juoksi yli miljoonan virtuaalieuron edestä rahaa omistajalleen ja tamma jättikin virtuaalimaailmaan useamman jälkeläisen. Dinottén kilpaura oli jo heti alusta alkaen erittäin nousujohteinen ja tamma oli oikeastaan jo 3-vuotiaana uransa huipulla, jolloin Dinotté mm. voitti G1 Breeders' Cup Turf Milen ja sijoittui toiseksi G2 Del Mar Mile Handicapissa. Isänemänisä, Mercury Man SNAK, oli 166 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveriori, joka palkittiin eläessään II-jalostuspalkinnolla. Mercury Man SNAKin yli viisipolvisesta sukutaulusta esiin nostettakoon puolestaan emänisänisä, Champion-näyttelypalkittu Agave's Power Ted, KTK-III- ja LJ-S-II-palkittu eiie. Indian Runner, ieeeee. KTK-III- ja Champion-palkittu Double Life sekä ieeeeei. KTK-II ja VIR MVA Ch-palkittu Triple Trouble. Isänemänemä, Sasnak Daily Lucky, oli 163 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma, joka oli eritoten erinomainen periyttäjä. Lakin yli viisipolvisesta sukutaulusta menestysekkäin on puolestaan tamman isä, Jingledon VFU, joka paitsi kantakirjattiin III-palkinnolla, ori saavutti myös LJ-K-I sekä AB-jälkeläispalkinnot.


Bonen emä, Sasnak Untouchable, oli 163 senttinen kimo englantilainen täysiveritamma. Untouchable on näkyvä poikkeus Bonen laukkapainotteisessa suvussa, sillä tämä tamma ei ole laukkaratoja nähnytkään huolimatta hyvistä lähtölinjoistaan. Untouchable nimittäin myytiin 1-vuotiaana, mutta tamma jäi uudessa kodissaan kokonaan vaille kilpailuttamista, minkä vuoksi tamma muutti takaisin kotitilalleen 10-vuotiaana. Luonteeltaan Untouchable oli kiltti, mutta arka ja tamma hermoilikin herkästi uusissa tilanteissa. Vähäisestä treenauksesta johtuen Untouchable oli säikky ratsu varsinkin kuumetessaan, joskin tamma oli kyllä herkkä avuille. Untouchable kuitenkin selvästi nautti juoksemisesta, vaikkei erityisempää kilpaviettiä omannutkaan.

Bonen emänisä, Excalibur SNAK, oli 167 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveriori. Excalibur oli G1-tason laukkahevonen, joka mm. voitti 3-vuotiskaudellaan G3 Borderland Derbyn. Luonteeltaan Excalibur oli herkkä oripoika, jonka kanssa piti osata olla riittävän määrätietoinen mutta samalla myös helläkätinen, sillä kuumapäisyydestään huolimatta Excalibur ei sietänyt vähäänkään kovakouraista käsittelyä. Excaliburilla riitti kuitenkin kysyntää myös jalostuksen puolella ja komea ori palkittiinkin lopulta jalostuspalkinto I:lla. Emänisänisä, Elliot VFU, oli 171 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori, joka löytyy myös esikantakirjasta. Elliotin isä, Extreme Rate, palkittiin puolestaan eläessään IV-jalostuspalkinnolla ja AB-jälkeläispalkinnolla. Emänisänemä, BDF Celiné, oli 164 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma, joka tulee vanhemmista Grand Royal x Midnight's Sun.

Bonen emänemä, Uptown Girl SNAK oli 166 senttinen kimo englantilainen täysiveritamma. G2-tasoiselta Uptown Girliltä löytyy muutama arvokisasijoitus ja pari jälkeläistä, tamma oli pitkälti keskivertojuoksija mitä laukkakilpailuihin tuli. Emänemänisä, Sasnak White Soldier, oli myös 173 senttinen kimo englantilainen täysiveriori, vanhemmista Indy x Fashion Lady. Emänemänemä, Sasnak Unique, oli puolestaan 163 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma, jolla oli niitä hyviä ja huonoja päiviään. Uniquen yksipolvisesta sukutaulusta emä, Devil Dancer, on melko tuntematon nimi, mutta isä Magnetic Majority, on sen sijaan kantakirjattu III-palkinnolla ja menestyneeltä orilta löytyy myös pitkä lista jälkeläisiä.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!