Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 18.02.2013
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

BULLSEYE CTB - MUISTOSIVUT

Perustiedot

29.06.2012 Irlannissa syntynyt englantilainen täysiveriori, viralliselta nimeltään Bullseye CTB

6-vuotias tummanpunaruunikko, merkkeinä vuohissukat takajaloissa, säkäkorkeus 162cm

laukkapainotteinen, kilpailutetaan LJ:n alaisissa lähdöissä sileillä radoilla, tasolla G1

kasvattaja Welby | Carter Thoroughbreds, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH13-006-0148


Luonnekuvaus

Yleisesti ottaen Butch on selväpäinen, järkevä ja käytökseltään rauhallinen ori, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Butch osaa kuitenkin olla myös mahdottoman itsepäinen sille päälle sattuessaan ja usein tuntuukin että jos ori jotain päättää, niin Butchin päätä ei käännä sitten mikään. Jos Butchia ei huvita maastoilla tänään, niin se maastoilu saattaa todellakin jäädä väliin orin iskiessä jarrut päälle jo pihamaassa tai sitten radalla Butch saattaa päättää olla kuuntelematta lainkaan pidättäviä apuja, pureutuen kuolaimeen kaikin voimin ja jyräten eteenpäin kuin viritetty panssarivaunu. Orin hienon, atleettisen pinnan alla piileekin todellinen voimanpesä, mutta se voima ei piile vain Butchin lihaksissa vaan ennen kaikkea päässä. Orin tahdonvoima onkin aivan omaa luokkaansa, mutta Butch on myös älykäs. Ori kyllä kunnioittaa ihmistä, mutta toisaalta tietää tasan tarkkaan myös sen kummalla on vara sanoa loppupeleissä viimeinen sana - 500-kiloisella orilla vai siellä satulassa istuvalla ratsastajalla.

Hoitaessa Butch on helppohoitoinen tapaus ja ori saakin usein ihailevia silmäyksiä osakseen ohikulkijoilta. Korviaan höristelevä, kiiltäväkarvainen ja kaikinpuolin reippaan terveen oloinen ori tervehtiikin ihmisiä usein pehmein hörinöin. Rapsutukset kelpaavat Butchille aina ja ori on kaikinpuolin seurallinen persoona, myös lajitovereidensa seurassa. Butch ei kuitenkaan ole millään muotoa yli-innokas, ori on enemmänkin levollinen. Harjaaminen ja satulointi sujuvatkin yleensä rauhallisissa ja rennoissa merkeissä. Kilpahevosena Butch on tottunut myös kaikennäköisiin hoitotoimenpiteisiin, pesemisestä kengitykseen ja eläinlääkärin tarkastuksiin. Ratsuna Butch on sitten jo astetta haastavampi tapaus, mutta vain voimakkaan tahtonsa ansiosta. Yleensä Butch on kyllä kuuliainen ja yhteistyönhaluinen, mutta niitäkin päiviä on, jolloin ori hangoittelee vastaan tavalla tai toisella. Maastossa Butch on kyllä luotettava ja varmajalkainen, mutta ori ei mielellään lähde maastoon varsinkaan yksin. Lajitoverin perässä ori kulkeekin huomattavasti sopuisammin.

Kun taas mennään radalle, Butch alkaa usein kerätä kierroksia ja orin heräilevän voiman voikin suoraan sanottuna nähdä kihisevän tämän lihaksissa. Pitkiin askeleisiin tulee aivan omanlaistaan keveyttä ja matkaavoittavuutta. Butchilla on hyvin voimakas kilpailuvietti ja sen huomaakin tavasta jolla ori kantaa päätään korkealla korvat hörössä ja huiskaa hännällään ilmaa. Ei yleensä kestäkään kauaa, kun Butch alkaa pureksia kuolainta ja pyrkii koko ajan reippaampaan ja reippaampaan vauhtiin. Lähtökoppiin ori kuitenkin yleensä vielä tanssahtelee sopuisasti, mutta radalla jockeylle ei joskus jää muuta vaihtoehtoa kuin antaa ohjat Butchille. Muussa tapauksessa ori luultavasti väsyttää itsensä enemmin taistelemalla ratsastajaansa vastaan kuin taistelemalla voitosta. Niin tai näin, mutta jockeyn käsivarret ovat kyllä auttamatta maitohapoilla joka suorituksen jälkeen, sillä Butch on radalla kovasuinen ratsastettava, se on selvää. Mutta ainakin ori taistelee voitosta joka solullaan, loppuun asti. Muutoin Butch on kilpailupaikalla jopa yllättävänkin kylmähermoinen, yleisö ei millään tavalla tunnu häiritsevän oria sen enempää kuin räpsyvät salamavalotkaan. Butch haluaa vain juosta niin kovaa kuin ikinä pystyy.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
xx 01.10.2014 ori RWR Tabasco Nemesis Black Widow Feig
trak 10.03.2015 tamma Wintersonne Winter SWA
xx 05.08.2015 tamma RWR Midnight Bandits xx Coolest Terrorist TST
xx 06.06.2016 ori RWR Young Gun xx Farleigh Merilyn xx

Sukutaulu

i. GoldenEye ii. Goldfinger iii. Thunderball
iie. Grace Kelly
ie. Tearsofanangel iei. Liar
iee. Angel Eyes
e. East Wind CTB ei. SJ Easy Victory JaP-II eii. Greedy for Victory xx
eie. Frequency NL
ee. Wilma Willow CTB eei. Wilsong
eee. Bui Seasmhach

Sukuselvitys

Butchin isä, GoldenEye, on 163 senttinen punarautias englantilainen täysiveriori. Tämä upea, hyvärakenteinen ori on G1-tason laukkahevonen ja GoldenEye onkin juossut omistajalleen yli miljoonan virtuaalieuron edestä rahaa. Sijoituksia ja voittoja löytyykin useamman arvokisalähdön parista.

Butchin isänisä, Goldfinger, oli 162 senttinen rautias englantilainen täysiveriori. Goldfinger oli komea, mutta erittäin haastavaluontoinen, jopa vihaiseksi kuvattu ori, jonka kanssa työskennellessä saikin olla varuillaan. Radalla Goldfinger jyräsi kuitenkin eteenpäin kuin juna, antamatta minkään pysäyttää itseään. Ori pärjäsikin aina G1-tasolla asti. Ja kun tutustuu Butchin isänisänisään, 163 senttiseen ruunikkoon Thunderballiin, näkee kyllä heti keneltä Goldfinger oli kovan luonteensa perinyt. Äkäinen ja omapäinen Thunderball oli G2-tason laukkahevonen, joka ei kuunnellut liiemmin ketään etenkään radalla. Tosin kyllä myös isänisänemältä, 166 senttiseltä raudikolta Grace Kellyltä, löytyi luonnetta ja omaa tahtoa enemmän kuin riittämiin. G1-tasoinen Acorn Stakesin voittaja Grace Kelly olikin tamma, joka juoksi vain voittaakseen.

Butchin isänemä, Tearsofanangel, oli 164 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma. Tämä laukkakokemusta vaille jäänyt miellyttäväluonteinen tamma on auttamatta sukunsa musta lammas, sillä Tearsofanangel ei omannut yksinkertaisesti minkäänlaista kilpailuviettiä ja siitä syystä raudikko viettikin koko elämänsä siitostammana. Butchin isänemänisältä, Liarilta, ei sen sijaan voitontahtoa puuttunut. Päinvastoin, tämä 170 senttinen punaruunikko oli kuumapäinen ori, joka oli kuin luotu juoksemaan kilpaa. Ikiliikkujaksikin kuvattu Liar menestyikin aina G1-tasolla asti. Sama pätee isänemänemään, Angel Eyesiin, 160 senttiseen tummanruunikkoon tammaan. Angel Eyes ei hävinnyt uransa aikana kertaakaan ja tamma tykittikin voittoon myös G1-tason arvokisalähdöissä. Ikävä kyllä Angel Eyesin ura katkesi varhain tamman murrettua jalkansa harmillisen onnettomuuden seurauksena.


Butchin emä, East Wind CTB, on 160 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveritamma. Pitkäjalkainen East Wind on G2-tasoinen, urallaan hyvin menestynyt tamma, joka on ehtinyt jo varsomaankin useampaan kertaan.

Butchin emänisä, SJ Easy Victory, oli 159 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. G1-tasoinen Eski menestyi uransa aikana hienosti ja se näkyi kyllä orin suosiossa myös jalostuksen puolella. Eski palkittiinkin eläessään jopa II-jalostuspalkinnolla. Luonteeltaan Eski oli puolestaan aika omapäinen, jopa hieman kuritonkin persoona, jolla oli tapana enemmän tai vähemmän testailla ihmisiä ympärillään. Emänisänisä, Greedy for Victory xx, oli 155 senttinen cremello englantilainen täysiveriori. Erikoisenvärinen Vilho oli lahjakas laukkahevonen ja orimaisesta käytöksestään huolimatta myös ystävällinen sielu, joka todella nautti juoksemisesta kilpaa. Emänisänemä, Frequency NL, oli puolestaan loistaja periyttäjä, jonka nimi esiintyy monissa laukkahevosten suvuissa.

Butchin emänemä, Wilma Willow CTB, oli 162 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma. Hienosti urallaan menestynyt, G1-tason sprintteri Wilma Willow oli laukkauransa jälkeen suosittu siitostamma, jolta löytyy myös sukua yhden polven verran. Sekä emänemänisä, 168 senttinen tummanruunikko Wilsong, että emänemänemä, 159 senttinen ruunikko Bui Seasmhach, olivat kumpikin G3-tason laukkahevosia ja molemmat olivat myös suosittuja jalostuksen puolella laukkauriensa jälkeen.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!