Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 29.04.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)GOLDOAK'S BUTTERNUT

Perustiedot

01.04.2016 Yhdysvalloissa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään Goldoak's Butternut

5-vuotias mustanvoikko, merkkeinä pieni tähti ja vuohissukka vtj, säkäkorkeus 153cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Siiri K. | Goldoak Farm, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-014-0061


Luonnekuvaus

Butternut on erittäin hyväluontoinen ja nöyrä tamma, joka kuitenkin uskollisuutensa puolesta soveltuu erityisesti ns. yhden ihmisen hevoseksi. Mustanvoikko on hyvin vaatimaton ja tasainen käsiteltävyytensä puolesta, mutta Butternut tapaa hieman stressaantua mikäli sen ympärillä ihmisiä pyörii liikaa ihmisiä. Tamma onkin osaltaan myös hyvin herkkä ja se oirehtii kyllä selvästi stressaantuessaan. Mutta kun Butternutin kanssa pitää kiinni rutiineista ja sitä hoitavat pääasiassa vain sen omat vakiohoitajat, ei ongelmiakaan ilmene. Muutoin Butternut on kyllä hyvin helppohoitoinen tamma, jonka kanssa on ilo työskennellä.

Lajitovereidensa seurassa Butternut tapaa hieman vetäytyä taustalle, se on sivustakatsoja, joka tarkkailee muiden kahinoita kauempaa mutta toisaalta se uskaltaa tarvittaessa pitää puolensa. Yleensä Butternut saa kuitenkin olla rauhassa, sillä tamma osaa olla jokseenkin myös huomaamaton ja sen läsnäolo ei häiritsekään ketään sen kummemmin. Laitumelta Butternut on kuitenkin helppo hakea, kun tamman vain ensin erottaa lauman seasta. Tamma suhtautuu ihmisiin ystävyydellä ja kunnioituksella, tuttua hoitajaa tervehditäänkin usein matalin hörähdyksin. Butternut ei koskaan ollut mikään katsemagneetti, mutta sen kanssa onkin ihanan vaivatonta ja rauhallista puuhastella sillä Butternutin levollisuus tarttuu usein itseenkin.

Myös ratsuna Butternut on mitä miellyttävin, tamma on herkkä avuille sekä hyvin kuuliainen ratsastaa. Butternut pyrkii selkeästi tekemään parhaansa sekä miellyttämään ratsastajaansa ja siinä missä se aluksi jää ehkä muiden varjoon huomaamatta, tamman ja sen ratsastajan vaivaton yhteistyö kiinnittää kyllä sen sijaan huomion. Butternutilla on pehmeät askellajit ja erinomainen työmoraali, tamma onkin kilparatsuna vertaansa vailla silloin kun sillä on tuttu hoitaja kilpapaikalla mukana rauhoittamassa tilannetta. Myös maastossa Butternut on hyvä ratsastaa, se on rauhallinen ja luotettava eikä tamma epäröi karjanajossakaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Goldoak's Butterscotch
VIR MVA Ch, KTK-I, WRJ-I
ii. West River's Buttercup Coffee (evm) iii. Sunbrook Charming (evm)
iie. Coffee Flavored Kisses (evm)
ie. My Honey (evm) iei. Headhunter (evm)
iee. SBR Honeymoon (evm)
e. Gee Im Smart N Clever KTK-II ei. Sucha Bright Boy (evm) eii. Sucha Star (evm)
eie. Miss Little Starshine (evm)
ee. Savvy Gal (evm) eei. Skippin Steps (evm)
eee. Sassy Gal (evm)

Sukuselvitys

Butternutin isä, Goldoak's Butterscotch, on 155 senttinen voikko quarterori. Scotty on upea kullanvaalea, isomerkkinen ori, jota voisi ihailla vaikka kaikki päivät ulkonäön puolesta. Ei sillä että sen luonteessakaan olisi mitään moittimista, Scotty on myös mitä rauhallisin ja hyväluontoisin ori. Näyttelypalkittu ja I-palkinnolla kantakirjattu Scotty on siitosorina toimimisen lisäksi lahjakas westernratsu, joka on palkittu myös WRJ-I-palkinnolla.


Butternutin emä, Gee Im Smart N Clever, on 150 senttinen ruunikko quartertamma. Kaunis ja hyvärakenteinen Ruby vasta aloittelee sekä kilpa- että siitosuraansa, mutta tamma on jo menestynyt hienosti näyttelykentillä ja siltä sopii odottaa menestystä myös westernin parissa!
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!