Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 19.02.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)TWO COME UP

Perustiedot

19.01.2016 Yhdysvalloissa syntynyt appaloosatamma, viralliselta nimeltään Two Come Up

5-vuotias musta frosted snowflake-kuvioinnilla, säkäkorkeus 154cm, westernpainotteinen

työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Pierre | Birch Bark Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-037-0008


Luonnekuvaus

Candy on niin sanotusti sellainen ikuinen lapsi, kuin elävä tammaversio Peter Panista. Candy on pääasiassa hyväntuulinen ja leikkisä kujeilija, mutta toisaalta kuten kaikkien lapsien kohdalla myös Candyn satunnaiset kiukunpuuskat sekä näkyvät että kuuluvat kauas. Itsepäisyydessään appaloosatamma muistuttaakin välillä hyvin elävästi muulia ja harmaita hiuksia koko talliväelle aiheuttaa myös Candyn karkailutaipumukset. Mutta toisaalta tamma on myös oppivainen, suorastaan vähän turhankin fiksu ja sen päättäväisyydestä on myös hyötyä työnteon parissa. Toisin sanoen Candy sekä ihastuttaa että vihastuttaa ja keräähän se katseita jo erikoisella väritykselläänkin.

Candysta parasta maailmassa on vallaton kirmailu laitumella ja samoin myös hoitajan juoksuttaminen ympäri maita sekä mantuja. Candyn laitumelta hakeminen vaatii erittäin hyviä hermoja, sillä yleensä ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen sitä useimmiten on vain valmis viskaamaan koko tammaa kivellä takalistoon. Candy on suorastaan ärsyttävä kiinniotettava, se härnää ja laskee lähelle, mutta onnistuu aina viime hetkellä kirmaamaan silti karkuun takapuoltaan vain iloisesti mennessään heitellen. Ei olisi ensimmäinen kerta kun Candyn hoitaja marssisi talliin kädet nyrkissä ja erästä tiettyä appaloosatammaa jonnekin nimeltä mainitsemattomaan paikkaan mennessään manaten ... Candyn kanssa saa todellakin olla kekseliäs, jotta sen onnistuu saamaan kiinni. Tamma nimittäin ikävä kyllä on tosiaan fiksu ja se yleensä tietää tasan tarkkaan ettei siihen rehusankoonkaan kannata langeta. Candylla tulee siis ehdottomasti pitää päitset päässä aina tarhassa sekä laitumella. Mutta koska kaikkien cowboyden kärsivällisyys ei riitä Candyn kanssa leikkimiseen, ei olisi myöskään ensimmäinen kerta kun tamma tulisi laitumelta toisen ratsukon perässä telmien - tällä kertaa tosin lasso kaulassaan.

Joten kyllä, mikäli Candy pääsee karkaamaan pihapiiristä - ja uskokaa pois, tamma kyllä keksii keinot - niin rehellisesti sanottuna helpointa on tosiaan lassota se kiinni. Muutoin Candy villitsee kaikki muutkin mukaansa, sillä mitäpä kunnon karkuretki olisi ilman seuraa. Candyn kanssa saa olla välillä silmät selässäkin sillä vaikka Candy on kyllä muuten kiltti hoitaa, tamma tarttuu satavarmasti tilaisuuteen jos se huomaakin karsinanoven jääneen yhtään raolleen. Candy onkin siksi parasta aina sitoa kiinni hoitamisen ajaksi, kaiken varalta. Candy on hoitaessa ihan mukava, tosin ehkä vähän yli-innokas kaikessa touhukkuudessaan mutta hyväntahtoinen kuitenkin. Candylla on vaan tapana näpertää kaikkea mahdollista, olipa se sitten riimunnarun solmu, hoitajan takin helma tai harjakorin sisältö, joka on kivointa levittää ympäri karsinaa ja vielä mielellään kuopia vielä oljet harjojen päälle. Hellyyttä kaivataan myös yhtälailla, vaikka välillä sitä onkin vaikeaa pysyä Candyn vaihtuvien mielenkiinnon kohteiden tahdissa mukana.

Candyn menevän luonteen tuntien ensiolettamus onkin että tamma on varsin reipas ratsastettava. Kyllä Candy sitäkin on, mutta useimmiten ne kiukuttelu- ja itsepäisyyskohtaukset iskevät kuitenkin juuri silloin kun tammalla on satula selässään. Välillä ei yhtään kiinnostaisi keskittyä kenttätyöskentelyyn ja sen myös huomaa Candyn tavasta temmeltää ihan omiaan päätään viskoen ja sinne tänne steppaillen. Ellei sitä sitten lyödä korvia niskaan kiinni ja jysäytetä kaviot tiukasti kentän hiekkaan, suostumatta liikkumaan suuntaan tai toiseen. Candyn satulassa pääsee kyllä hikoilemaan mutta myös todella käyttämään aivojaan, jotta harjoituksista saa tammalle riittävän mielenkiintoiset jotta se tekisi mitä pyydetään. Silloin kun Candy innostuu tehtävästään, tamma on hyvinkin reipas ja menohaluinen. Sen takia maastoilu on Candyn kanssa huomattavasti miellyttävämpi kokemus, tamma tykkää kulkea luonnossa eikä se pelkää oikein mitään. Karjahevosenakin se on innokas, jopa vähän turhankin suuressa määrin eli ratsastaja joutuu välillä jopa toppuuttelemaan tammaa, jotta se ei aivan syöksähtele karjan seassa ihan miten sattuu.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
app 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Two Black Capitals ii. Two Black Cadillacs (evm) iii. Geronimo's Cadillac (evm)
iie. Nine Nine One (evm)
ie. About Time (evm) iei. Tick Tock Goes The Clock (evm)
iee. About Me (evm)
e. Comin' In Hot Preferent ei. Hot Pepper (evm) eii. Peppercorn (evm)
eie. Matchstick (evm)
ee. Too Hot To Handle (evm) eei. Handicap (evm)
eee. Too Much Extreme (evm)

Sukuselvitys

Candyn isä, Two Black Capitals, on 156 senttinen musta spotted blanket appaloosaori. Kevytrakenteinen Cami on näyttävä oripoika, jolta löytyy aika ilkikurinen luonne mutta toisaalta sitten osaavan ratsastajan alla Cami osoittautuu kuitenkin osaavaksi westernratsuksi.


Candyn emä, Comin' In Hot, on 150 senttinen leopardikuvioinen musta appaloosatamma. Jonkin verran westernin parissa kisannut Lotta on pääasiassa laiskansutjakka tamma, jonka selässä saa tosissaan tehdä töitä saadakseen Lotan toimimaan haluamallaan tavalla.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!