Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 28.09.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

RWR CARISMA BINT PSYCHE

Perustiedot

02.09.2012 Yhdysvalloissa syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään RWR Carisma bint Psyche ox

verilinjaltaan venäläinen, 5-vuotias rautias, ei merkkejä, säkäkorkeus 151cm

maastoestepainotteinen, kilpailutetaan MEJ:n alaisissa luokissa (Helppo C / 100cm)

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-003-0729


Luonnekuvaus

Cece ei ole mikään turha tyttö, ei, tämä neiti pistäisi varmasti luun kurkkuun vaikka oreillekin jos nikseen tulisi. Cecessä on alkukantaista kesyttämättömyyttä ja taisteluntahtoa, joka ajaa tätä ylpeäluontoista ja pelotonta soturiprinsessaa eteenpäin. Emänsä tavoin hyvin voimakastahtoinen tamma ei epäröi ilmaista mielipidettään kenellekään ja sen vuoksi Cece myös vaatii kokeneen käsittelijän, tamma kun yleensä ei edes siedä aloittelijoita silmissään. Onkin sanomattakin selvää, että Cece ei ole joka ihmisen hevonen. Ei, Ceceä on osattava käsitellä oikein, jotta tamma suostuu tekemään yhteistyötä ja silloinkin Cece voi välillä tiputtaa hoitajansa takaisin maanpinnalle parilla tarkoin harkitulla eleellä. Ceceä on kerta kaikkisesti osattava lukea; tamma on helppohoitoinen niin halutessaan, mutta jos tamma käskee sinua pysymään loitolla niin silloin myös kannattaa tehdä niin.

Yleensä Cece hyväksyy myös uudet ihmiset lähelleen, vaikka tamma voikin olla alkuun epäluuloinen ja tavallista herkempi osoittamaan mieltään. Mutta mikäli käy niin että Cece ei todella pidä jostakusta sillä ensisilmäyksellä, niin se tarkoittaa sitä ettei tamma tule koskaan hyväksymään kyseistä henkilöä täysin lähelleen. Cece ei myöskään ole kovinkaan anteeksiantavainen luonne, tämän tamman seurassa kannattaa välttää virheiden tekemistä. Joten hyvin valikoiva neiti on siis kyseessä, Cece ei tule tosiaankaan aivan kaikkien kanssa toimeen. Syytä voi vain arvailla - ehkä asiaan vaikuttaa haju, elekieli, puheääni .. mistä sen tietää. Mutta niin kutsuttujen omien ihmistensä kanssa Cece on kyllä mukava tamma, mitä nyt vähän kipakka joskus, mutta silti täysin käsiteltävissä. Useimmiten Cece on helppohoitoinen, mutta osaa tamma halutessaan myös niskuroida. Useimmiten Cece kuitenkin vain kiukuttelee omaksi huvikseen. Joskus harvoin Cece voi silti myös suuttua tosissaan, esimerkiksi jos ihminen tai toinen lajitoveri tunkeutuu väkisin tamman seuraan, Cecen selkeistä varoituksista huolimatta. Silloin kannattaa vain perääntyä suosiolla, tämän tytön kanssa ei kannata lähteä koettelemaan onneaan noin vain ellei tasan tarkkaan tiedä mitä tekee.

Cece on kaikesta huolimatta erinomainen ratsu; kuuma ja herkähkö kyllä, mutta toisaalta myös erittäin kapasiteetikas ja hienoliikkeinen. Osaavalla ratsastajalla tamma pysyy käsissä ja hallinnassa, kokemattoman ihmisen Cece viskaa selästään ensimmäisen puolen minuutin aikana. Cece on perinyt vanhempiensa parhaat puolet eli isänsä nopeuden ja emänsä hyppykyvyt. Rataesteradoilla Cece tapaa olla vähän turhan kuumapäinen ratsastettava, yleensä liika vauhti kostautuu tiputuksina, mutta maastoesteillä tamma on elementissään. Ceceltä löytyy kestävyyttä, nopeutta ja tasapainoa pitkillekin maastoradoille eikä tämä peloton soturiprinsessa edes harkitsekaan kieltäytymistä sen oudoimmankaan näköisen esteen kohdalla. Cece on kertakaikkisen upea estehevonen ja maastossa muutenkin tamma tapaa usein kasvattaa siivet, nauttien pitkistä lenkeistä luonnon keskellä. Ja tosiaan, kun yhteistyö ratsastajan ja tamman välillä pelaa, Cecen selästä ei enää edes halua laskeutua alas, sen verran lähtemättömän vaikutuksen tämä hieno tamma osaa omaan ihmiseensä tehdä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 08.08.2015 ori RWR Shamal Rayaan ox Kazimir al Qismat

Sukutaulu

i. O Bey Cisco
Legion of Supreme Honour
ii. Sciclo Legion of Masters iii. Handel Hamish (evm)
iie. Scilia (evm)
ie. Sofya Hagia
ASARA Champion, SISF Racing Champion
iei. Hagia Hami (evm)
iee. Sofya (evm)
e. JL Dreamcatcher ei. Abakum Viktor ox
VIR MVA Ch, Legion of Honor
eii. Vladimir Vova (evm)
eie. Palmira (evm)
ee. Before The Morning Sun eei. Before Night ox (evm)
eee. Too Shine Sunlight ox (evm)

Sukuselvitys

Cecen isä, O Bey Cisco, on 152 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Venäläistä verilinjaa edustava Cisco on luonteeltaan kiltti, mutta ori osaa välillä olla myös varsinainen kiusankappale. Cisco kilpailee ASARAn alaisilla laukkaratsastusradoilla ja ori on menestynyt myös AHACin parissa. Ciscolta löytyykin jo Legion of Supreme Honour-arvonimi.

Cecen isänisä, Sciclo, on noin 155 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Sciclo on upea venäjänarabi, joka omaa komean ulkonäön lisäksi myös terävän älyn ja hienot liikkeet. Orilla on takanaan laukkaura, mutta siirryttyään Suomesta Canadaan ori aloitti työt karjaratsuna. Nykyisin Sciclo onkin erinomainen karjaratsu, joka on myös tarjolla jalostukseen.

Cecen isänemä, Sofya Hagia, on 150 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Sofya on tätä nykyä sievä siitostamma, joka on varsonut jo useampaan kertaan. Aikaisemmin tamma kilpaili niin SISFin, AHACin, ASARAn että ASRAn kilpakentillä ja Sofyalta löytyykin paitsi ASARA Champion- myös SISF Racing Champion-arvonimet.


Cecen emä, JL Dreamcatcher, on 150 senttinen rautias arabialainen täysiveritamma. Bella on venäläislinjainen, kaunis ja tulinen tamma, joka omaa omalla tavallaan hyvinkin haastavan ja ailahtelevaisen luonteen. Lyhyesti sanottuna Bella ei anna kenenkään pomottaa itseään. Toisaalta Bella on myös erittäin lahjakas esteratsu, joka pärjää mainiosti metrin esteillä.

Cecen emänisä, Abakum Viktor ox, on 148 senttinen, erittäin hyvärakenteinen ruunikko sekä puhdasta venäläistä verilinjaa edustava arabialainen täysiveriori. Näyttelyissä menestynyt Viktor on kapasiteetikas yleisratsu ja ori onkin menestynyt sekä koulu- että esteratsastuksen parissa. Viktor on kilpaillut ahkerasti myös AHACissa. Luonteeltaan Viktor on lähes ruunamaisen kiltti ja hyvä käsitellä, ori on hyvin miellyttämisenhaluinen ja myös oikein miellyttävä ratsastaa, mutta on Viktorissa ne omat orimaiset piirteensäkin. Sittemmin Viktor on saavuttanut myös VIR MVA Ch- ja Legion of Honor-arvonimet.

Cecen emänemä, Before The Morning Sun, oli 154 senttinen rautias arabialainen täysiveritamma. Kaunisrakenteinen, venäläistä verilinjaa edustanut Beyle omasi erittäin tulisen ja vaikeasti käsiteltävän luonteen, mutta tamma oli toisaalta hyvin lojaali yhden ihmisen hevonen. Beyle oli myöskin erittäin lahjakas, sekä näin ollen myös menestynyt esteratsu, vaikka ei luonteensa puolesta sieltä helpoimmasta päästä ollutkaan. Siitä huolimatta Beyle oli erittäin suosittu siitostamma ja Beylen jälkeläisillä onkin riittänyt aina kysyntää. Moni jäikin kaipaamaan tallin "tulisydäntä" kun tamma nukkui pois pitkän ja tapahtumarikkaan elämänsä päätteeksi.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!