Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 28.06.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)CUBIX VAN ZELD

Perustiedot

28.05.2011 Irlannissa syntynyt friisiläisori, viralliselta nimeltään Cubix van Zeld

6-vuotias musta, säkäkorkeus 164cm

valjakkopainotteinen, kilpailutetaan VVJ:n alaisissa luokissa, vaikealla tasolla

kasvattaja Julianne | Zelda Friesians, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-040-0231


Luonnekuvaus

Cupix on komea ilmestys; ori on lihaksikas ja maskuliininen, jopa kunnioitusta herättävä olento, mutta luonteeltaan Cupix on ennenkaikkea hurmaava ja miellyttävä. Cupix onkin lempeäluontoinen herrasmies, joka suhtautuu ihmisiin nöyrästi. Orin ainoana paheena on sen ajoittainen kärsimättömyys ja välillä Cupix kieltämättä jopa kysyy hermoja hoitajaltaan niinkin mukava kuin herra muutoin onkin. Talliväkeä tervehditään aina matalin hörinöin, mutta samalla aamuruokia odotellessa mekastetaan siihen malliin että varmasti koko talli herää Cupixin hirnahduksiin ja karsinanoven paukuttamiseen. Mutta niinkin yli-innokas kuin Cupix välillä joissain tilanteissa onkin, ei ori koskaan jyrää hoitajaansa tai vilauttele hampaitaan, Cupix väistää kyllä aina nätisti tarvittaessa eikä ns. käy päälle. Siitä huolimatta aloittelijoita tämä korkea komistus voi ehkä hieman pelottaakin, Cupix kun ei todellakaan ole se kaikkein huomaamattomin ja rauhallisin hevonen tallissa, vaikka herra perusluonteeltaan kiltti onkin. Siksi ori kaipaakin vähän kokeneempaa hoitajaa, joka uskaltaa komentaa Cupixia tarvittaessa, etenkin kun ori tottelee kyllä, orimaisen pinnan ei pidä antaa hämätä katsojaansa. Cupix on kova poika esittämään ja pullistelemaan lihaksiaan mutta sisimmiltään ori on oikea pehmo.

Cupix osaa hurmata paitsi hoitajansa myös vastakkaisen sukupuolen edustajat ja ori käyttäytyykin välillä kuin mikäkin casanova kun tammoja ilmestyy näköpiiriin. Onneksi Cupix ei kuitenkaan hermostu muiden orien tai ruunienkaan seurasta, päinvastoin, kun tammoista ei vain tule tappelua, niin tämä herra viihtyy kyllä erinomaisesti poikamiesporukassakin. Laitumelta Cupix on aina antautunut nätisti ja ori on helppo ja rauhallinen taluttaa, Cupix ei ole mitään ryöstäjätyyppiä. Karsinassa seisoskeluun Cupix kuitenkin kyllästyy nopeasti, varsinkin jos muut lajitoverit ovat ulkona, ja ori usein aloittaakin omatoimisen konsertin saadakseen huomiota. Voi vain kuvitella millainen höyryjuna tallissa seisoo, jos Cupix joutuu olemaan syystä tai toisesta sisällä vaikka muutaman päivän putkeen .. Yleensä Cupix kuitenkin rauhoittuu kun pääsee kiehnäämään hoitajansa kimpussa ja harjauksen aikana ori pikkuhiljaa rentoutuukin. Mutta vaikka kaviot nousevat nätisti pienen komennon päätteeksi, ori on silti todella ikävä esimerkiksi kengittää, sillä Cupix todellakin inhoaa paikallaan seisoskelua. Mutta muutoin esimerkiksi varustaessa Cupix on oikein mukava kaveri, etenkin kun herra on suorastaan innokas pääsemään ulos ja työn touhuun.

Vaikka voisi kuvitella että Cupix olisi satulan alla samoin kuin kärryjen edessä jokseenkin käsistä lähtevää ja sitä turhankin vauhdikasta sorttia, näin ei kuitenkaan ole. Cupix osoittautuu molemmissa tilanteissa yllättävän nöyräksi, kuuliaiseksi ja ennen kaikkea avuille herkäksi oripojaksi, jolta löytyy luontaista halua miellyttää ratsastajaansa / ohjastajaansa. Varsinkin kärryjen edessä Cupix viihtyy, ori on aina menossa korvat hörössä, mutta silti herra malttaa kuunnella ja varsinkin parivaljakossa Cupix osoittaa jopa itselleen harvinaista kärsivällisyyttä. Ja vaikka nuoruudessaan Cupix oli suoraan sanottuna jopa vähän kömpelö, nykyisin orin komeita ja näyttäviä liikkeitä kelpaa kyllä esitellä sille tiukimmallekin tuomarille. Ratsuna puolestaan Cupix hallitsee kentällä perusasiat, mutta useimmiten orin kanssa vain maastoillaan kaikessa rauhassa. Cupix nauttiikin pitkistä maastolenkeistä ja orilla on mukavan tasaiset askeleet. Toisekseen Cupix on yllättävän luotettava, menohaluisesta luonteestaan huolimatta ori ei ole säikky ja Cupixia voikin kuvata valehtelematta sekä maasto- että liikennevarmaksi. Kilpailutilanteet ovat myös Cupixin mieleen, orissa on esiintyjän vikaa ja yleisö usein rakastaakin Cupixin luontaista lavakarismaa. Siitä syystä Cupix varmaan onkin aina innokkaana nousemaan kuljetuskoppiin, kun sellaisen vain näköpiiriinsä saa, sillä tämä ori todellakin rakastaa kilpailujen huumaa ja esiintymistä. Toisaalta, ainakin Cupix pistää kaiken sataprosenttisesti peliin - loppu riippuukin sitten meistä ihmisistä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
fri 18.07.2015 ori Cubix SIX Tammy von Lion
fri 01.08.2015 ori Tuiskulan Theodorus Thialina v. Bell
fri 13.02.2016 tamma Anneke v. Lauwers Wallinkje v. Bell

Sukutaulu

i. Amath van Zeld ii. Derek van Zaanland iii. Dyk van Zaanland (evm)
iie. Trine van Hertogensee (evm)
ie. Marilla van Hookje YLA3, FLA3 iei. Lambert van Hookje (evm)
iee. C'Dandina (evm)
e. Dina van Zeld ei. Black Velvet Bizorro YLA3, FLA3 eii. Kickaboo (evm)
eie. Whistland's Fiona Furry (evm)
ee. El'Contessa eei. El'Fernando (evm)
eee. El'Rosanne (evm)

Sukuselvitys

Cupixin isä, Amath van Zeld, oli 161 senttinen musta friisiläisori. Aatu oli luonteeltaan melko orimainen tapaus, mutta osaavan ihmisen käsissä ori osoittautui ennenkaikkea yhteistyökykyiseksi ja mukavaksi kaveriksi. Kärsivällisyyttäkin herralta löytyi ja Aatu toimi erinomaisesti niin ratsuna kuin kärryjenkin edessä. Aatu olikin valjakkopainotteinen ja ori kisasi menestyksekkäästi vaikealla tasolla VVJ:n alaisissa kilpailuissa.

Cupixin isänisä, Derek van Zaanland, on 161 senttinen musta friisiläisori. Derek on luonteeltaan rauhallinen ja fiksu ori sekä ennenkaikkea oppivainen niin hyvässä kuin pahassakin. Derek on myös kuuliainen ja ori toimiikin erinomaisesti kärryjen edessä. Ori onkin menestynyt valjakkoajon parissa aina vaikealla tasolla asti.

Cupixin isänemä, Marilla van Hookje, oli 157 senttinen musta friisiläistamma. Rilla oli kiltti ja lempeä neiti, joka kilpaili vaativalla tasolla kouluratsastuksen parissa. Painotuslajissaan menestynyt tamma osasi välillä olla myös todellinen nirppanokka ja vähän säikkykin, mutta Rilla oli ennen kaikkea erinomainen emä varsoilleen ja siten myös hyvin suosittu siitostamma. Rilla on myös palkittu sekä YLA3- että FLA3-palkinnoin.


Cupixin emä, Dina van Zeld, on 156 senttinen musta friisiläistamma. Yleispainotteinen Dina kilpailee sekä koulu- että esteratsastuksen parissa ja tamma on myös varsonutkin muutamaan kertaan elämänsä aikana. Luonteeltaan Dina on todellinen prinsessa, tallin diiva, mutta samalla tamma on lempeäluontoinen ja ajoittain jopa hieman hömelöksikin luokiteltavissa.

Cupixin emänisä, Black Velvet Bizorro, oli 161 senttinen musta friisiläisori. Zorro oli rauhallinen ja kiltti ori, mukava hoitaa, mutta lajitovereiden keskuudessa Zorrosta kuoriutui esiin luontainen johtaja. Kyseessä oli kuitenkin kaikinpuolin upea, jopa hieman kunnioitusta herättävä friisiläisori, joka selvästi tunsi oman arvonsa. Zorro oli yleispainotteinen ja menestynyt ori palkittiinkin aikoinaan sekä YLA3- että FLA3-palkinnoin.

Cupixin emänemä, El'Contessa, oli 163 senttinen musta friisiläistamma. Yleispainotteinen Tessa kilpaili menestyksekkäästi sekä koulu- että esteratsastuksen parissa ja varsoipa tamma elämänsä aikana myös useampaan kertaan. Luonteeltaan Tessa oli hivenen arka mutta ennen kaikkea sympaattinen ja vaikka tamman rakenne ei ollutkaan täydellinen, Tessa valloitti tallilaisten sydämet kultaisella ja ystävällisellä persoonallaan.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!