Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 26.02.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

LUCIFER V.D. RAVENWOOD

Perustiedot

05.02.2016 Yhdysvalloissa syntynyt friisiläisori, viralliselta nimeltään Lucifer v.d. Ravenwood

5-vuotias musta, säkäkorkeus 169cm

koulupainotteinen, kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa, tasolla Helppo B

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-040-0016


Luonnekuvaus

Lucifer tai Cypher kuten me myös oria kutsumme, on perinyt luonteenpiirteensä hyvin vahvasti vanhemmiltaan. Varsinkin nuorempana Cypher oli kuin ilmetty isänsä, aina tanssahtelemassa ja hypähtelemässä takasilleen hakien leikkikaveria itselleen myös ihmisistä. Se nyt ei välttämättä ollut meidän ihmisten kannalta niin mukavaa, kun vahvarakenteinen friisiläisvarsa huitoi etusillaan miten sattuu, mutta kyllä Cypherin kanssa pärjäsi kun varsan kanssa osasi olla vain riittävän määrätietoinen ja tarvittaessa tiukkakin. Cypheristä olisikin loppupeleissä saattanut kasvaa vaikka minkälainen kuriton kakara ilman riittävän topakkaa kasvatusta, mutta onneksi kovapäisten cowboyden keskellä kasvaminen ja orilaitumella vietetyt kesät selvittivät Luciferin päätä siinä määrin, että nykyisin ori on kuitenkin ihan mukava käsitellä. Pohjimmiltaanhan Cypher on nimittäin todellakin kiltti, ei siis ollenkaan pahamaineisen nimensä kaltainen. Vauhtia ja energiaa tosin riittää vielä tänäkin päivänä aina siinä määrin, että vauhdikkaat maastolenkit tulevat viikottain tarpeeseen. Ja silloin kyllä tämänkin uljaan kouluratsun selkään lyödään ihan perinteinen lännenratsastussatula ja lähdetään arolle löysin ohjin purkamaan energiaa ilman turhaa stressiä.

Lajitovereiden keskuudessa sitä välienselvittelyä näkee kuitenkin vielä tänäkin päivänä. Cypher kun tosiaan on vähän sellainen pelleilijä eikä ori aina tajua välttämättä lopettaa ajoissa kujeitaan. Härnäävät eleet tapaavatkin usein lopulta ärsyttää muita siinä määrin, että seurauksena on kipakka kiljahtelu ja lautasia vasten mäjähtelevät kavioiden iskut, yhteenoton päättyessä mantereen töminään Cypherin nelistäessä karkuun takapuoltaan viskoen. Cypher kyllä on aina se, joka perääntyy, mutta kunpa ori älyäisi jos vähän aiemmin välillä lopettaa leikkinsä. Onneksi suuremmilta loukkaantumisilta on kuitenkin vältytty, varmaan juuri siksi että Cypher ei ole kyllä yhtään aggressiivinen, se vain tuppaa menemään hölmöilyissään turhan pitkälle. Mutta ihmisiä Cypher kyllä tänä päivänä kunnioittaa ja hyvä niin, käsittelijöiden massa kun harvoin riittäisi muuten pitämään paikallaan touhukasta friisiläisoria, joka olisi mielellään aina vain menossa jonnekin. Laitumelta antaudutaan kuitenkin kiltisti, mitä nyt vähän leikkien, ja taluttaessa tajutaan rauhoittua viimeistään napakan käskyn seurauksena. Cypheriä joutuu välillä vähän muistuttelemaan siitä ketä kuunnellaan ja milloin, mutta muutoin ori on kyllä helppohoitoinen ja itseasiassa ihan kivakin tapaus. Seurallinen se on ainakin ja aina kerjäämässä huomiota ohikulkijoilta.

Ratsuna Cypherin suurin ongelma on keskittymiskyvyn puute, muuten se kyllä liikkuu hyvin ja omaa miellyttävät askellajit. Huomio tapaa vain siirtyä sekunneissa asiasta toiseen eikä Cypher malta oikein keskittyä kuuntelemiseen, mikä tekee tehtävien suorittamisesta haastavaa kun kaikki jää vähän puolitiehen. Mikään ryysijä tai pukittelija Cypher ei kyllä ole, se vain yksinkertaisesti touhottaa liikaa. Milloin ihmetyttää kentän varjoisa nurkka tai huomion kiinnittää kauempana aidan pienassa roikkuva riimunnaru ellei jossain sitten tuoksu voikukka ... Cypherin ratsastajalta vaaditaankin ennen kaikkea suoranaisia lehmän hermoja, sillä Cypherin kanssa on vain jaksettava toistaa sitä harjoitusta niin pitkään kunnes orin saa kuulolle ja pyynnön menemään perille asti. Ja sitä tosiaan on pyydettävä, pakottamalla hevosta nyt harvoin saa tekemään yhtään mitään ja Cypher ainakin nyt hermostuu, jos siellä satulassa aletaan kiskoa ohjista tai kaivaa kylkiä kantapäillä. Joten toistoja, toistoja ja vielä kerran toistoja toiston perään. Myös riittävän monipuoliset harjoitukset auttavat Cypheria oppimaan kun sen mielenkiinto pysyy ratsastajassa paremmin. Kisoissa Cypherin kanssa ongelmia aiheuttaa kuitenkin juuri eniten se kun orin mielenkiinto pyrkii enemmin siirtymään sinne yleisön puolelle sen sijaan että se keskittyisi siihen omaan suoritukseensa. Siinä vaiheessa kaikki riippuukin oikeastaan vain ratsastajan taidoista ja siitä saako hän Cypherin kuulolle vai ei.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
fri 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. Calcifer v.d. Duren ii. Duren Calvino VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II iii. Zarda's Calcifer KTK-III
iie. Duren Guave
ie. Duren Oanna VVJ-II iei. Duren Oliver KRJ-I, VVJ-I, FLA1
VIR MVA Ch, KTK-II
iee. Duren Oliën
e. Divertje fan Lycan ei. Ditmer v.d. Duren KRJ-I, KTK-I
VIR MVA Ch, VSN National Champion
eii. Dexter DR VIR MVA Ch, KTK-II
eie. Sieze v.d. Djoehem
KRJ-II, KTK-III
ee. Rindsje fan Lycan eei. Rand fan Lycan
eee. Doricja fan Lycan

Sukuselvitys

Cypherin isä, Calcifer v.d. Duren, on 167 senttinen musta friisiläisori. Näyttävä Calcifer on touhukas ori, jolla on aina pilkettä silmäkulmassaan ja usein myös kujeet mielessään. Ori on kuitenkin kyllä kiltti ja osaavalla ratsastajalla Calcifer toimiikin jo hyvin. Koulupainotteinen Calcifer on menestynyt hienosti helpoissa luokissa ja ori on pärjännyt mainiosti myös valjakkoajon parissa.

Cypherin isänisä, Duren Calvino, oli 167 senttinen musta friisiläisori. Komea, näyttelypalkittu ja kantakirjattu Calle oli leikkisä oripoika, jonka veikeä persoona lähinnä huvitti ihmisiä. Pitkän ja menestyksekkään kilpauran jälkeen Calle toimi pitkään myös siitosorina ja orin ura huipentuikin lopulta II-palkinnon saavuttamiseen KRJ:n laatuarvostelusta. Isänisänisä, Zarda's Calcifer, oli 165 senttinen musta friisiläisori, joka kantakirjattiin eläessään III-palkinnolle. Henkeäsalpaavan komea Calle oli poikiensa ja pojanpoikiensa tavoin oikea hulivili, jonka näki ja kuuli jo kaukaa. Orin kanssa kisattiin pääasiallisesti sekä koulu- että valjakkoajon parissa. Callen vanhemmat olivat myös menestyneitä tapauksia; isä, Black Tie Affair, oli YLA3-palkittu ja emä, Wintry Miracle, YLA3- sekä KRJ-III-palkittu kouluratsu. Isänisänemä, Duren Guave, oli 157 senttinen musta friisiläistamma vanhemmista Akeput Fily x Baroness. Guave kilpaili kouluratsastuksen parissa vaativissa luokissa.

Cypherin isänemä, Duren Oanna, on 161 senttinen musta friisiläistamma. Hienosti sekä selästä että kärryiltä käsin toimiva Oanna on palkittu VVJ-II-palkinnolla pitkän ja menestyksekkään kisauran myötä. Paljon pidempi ja hienompi meriittilista löytyy kuitenkin ainakin vielä tällä hetkellä isänemänisältä, Duren Oliverilta, joka oli 162 senttinen musta friisiläisori. Tämä näyttely- ja laatuarvostelupalkittu kantakirjaori oli luonteeltaan herkkä ja valikoiva, mutta oikeissa käsissä sitten sitäkin toimivampi tapaus. Loistokkaan kilpauran sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa tehnyt Oliver toimi pitkän aikaa myös siitosorina. Mitä orin sukuun tulee, sen isä oli komea Gerrit v.d. Dieuwke ja emä taas KRJ-I-, VVJ-II- ja YLA2-palkittu Dur Veroek. Isänemänemä, Duren Oliën, oli puolestaan 150 senttinen musta friisiläistamma. Oliën kisasi jonkun verran kouluratsastuksen parissa mutta pääasiallisesti kaunista tammaa käytettiin jalostukseen. Oliën tulee vanhemmista Dur Dorsen (VVJ-I, KRJ-II, Champion, KTK-III) x Dur Geschal.


Cypherin emä, Divertje fan Lycan, on 170 senttinen musta friisiläistamma. Diva on lempeä jättiläinen, joka on hieman hidas oppimaan mutta toisaalta sitäkin miellyttämisenhaluisempi luonteeltaan. Helppo A-tasolla kisaava Diva on mukavaliikkeinen kouluratsu, johon onkin helppo tykästyä.

Cypherin emänisä, Ditmer v.d. Duren, on 167 senttinen musta friisiläisori. Ditmer on henkeäsalpaavan komea ori, joka on saavuttanut sekä virtuaaliset muotovalio-arvonimet että se on myös kantakirjattu I-palkinnolla. Luonteeltaan Ditmer on oppivainen ja tasainen, mikä lieneekin osasyy orin loistavaan menestykseen sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa. Ditmer onkin palkittu I-palkinnolla KRJ:n laatuarvostelussa. Emänisänisä, Dexter DR, oli 160 senttinen musta friisiläisori. VIR MVA Ch-arvonimellä palkittu Dexter oli hyvärakenteinen ja ennen kaikkea hyväluontoinen kouluratsu, joka menestyi poikansa tavoin sekä painotuslajinsa että valjakkoajon parissa. Dexter kantakirjattiin myös II-palkinnolla ja se teki pitkän siitosuran. Dexterin vanhemmat olivat Marcos Mars ja Alagarden Marymei. Emänisänemä, Sieze v.d. Djoehem, oli 159 senttinen musta friisiläistamma vanhemmista Garbrich vd. Eweld x Sculd v.d. Nepoli. KTK-III-palkittu, nätti Sieze oli helppohoitoinen ja ehkä vähän yksinkertainenkin tamma, joka teki kuitenkin moitteettoman kisauran kouluratsastuksen sekä valjakkoajon parissa, toimien myös pitkän aikaa siitostammana. KRJ:n laatuarvostelussa Sieze palkittiinkin eläessään II-palkinnolla.

Cypherin emänemä, Rindsje fan Lycan, on 162 senttinen musta friisiläistamma, joka on kilpaillut vähänlaisesti kouluratsastuksen parissa. Emänemänisä, Rand fan Lycan, on 168 senttinen musta friisiläisori, joka on tyttärensä tavoin vasta vähän tapaillut menestystä koulukentillä. Randin isä, Randolph, on 164 senttinen musta friisiläisori, joka on kilpaillut askellajiratsastuksen parissa kun taas Randin emä, 164 senttinen musta Divertje, ei ole kilpakenttiä nähnytkään vaan on toiminut siitostammana kotitilallaan.Emänemänemä, Doricja fan Lycan, on 161 senttinen musta friisiläistamma vanhemmista Theodoric x Piterkje. Doricja on kilpaillut jonkin verran sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!