Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 03.03.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

UNDERGROUND ATTACK RING

Perustiedot

10.02.2011 Saksassa syntynyt englantilainen täysiveriori, viralliselta nimeltään Underground Attack Ring

7-vuotias rautias, merkkeinä piirto, vsk otj sekä psk vtj & oej, säkäkorkeus 170cm

koulupainotteinen, koulutustaso ko Intermediaire II ja re 100cm

kasvattaja Nora | Special Ring, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-006-0151


Luonnekuvaus

Lahjakkuutensa lisäksi Underground Attack Ring on pitkälti omalaatuisin ori, jonka kanssa olen koskaan ollut tekemisissä. Damonin kaltaiseen hevoseen ei törmää ihan joka päivä, sillä paitsi että orin aristokraattinen olemus tuo mieleen hienostuneen hovimestarin, on raudikko luonteeltaan kaikkea muuta kuin maskuliininen tapaus. Kyllä, tässä tapauksessa useammat vetoavat lähes ruunamaiseen hyväluontoisuuteen, mutta Damonin kohdalla kyse on enemmänkin puhtaasta neitimäisyydestä. Liikehdintäkin on enemmänkin viehkeää kuin sitä tavanomaista äijämäistä rymistelyä mitä orien kohdalla usein näkee. Damonille vesilammikkoon astuminen on suorastaan järkyttävä ajatus, sillä likaantuminen ei ole herralle ollenkaan mieleen, sekä ori myös nirsoilee ruokiensa kanssa ja osoittaa mieltään heti, jos hänen päivärytminsä sattuu menemään syystä tai toisesta sekaisin. Turpaa nyrpistellään milloin millekin ja herkkähipiäinen ori vaatii juuri oikeanlaista käsittelyä - muusta ei ole puhettakaan. Tammat kiinnostavat vain silloin tällöin, sillä yleensä Damon leijailee omissa sfääreissään ja vaikka Damon on vieraskorea, ori närkästyy heti, jos joku sattuu hänen ylhäistä yksinäisyyttään ihan noin vain luvatta häiritsemään.

Damonin voisi helposti kuvitella johonkin saksalaiseen huippusiittolaan, oriahan pitää suurinpiirtein käsitellä silkkihansikkain, mutta epäilemättä Damonin suureksi harmiksi ori päätyikin viimeisen päälle nukkavierulle karjatilalle, jonnekin Jumalan selän taakse. Damonille tuotti kovasti aluksi hankaluuksia tottua siihen, että laidun ei ollutkaan millisängelle ajeltu vaan heinikko rehotti kasvaa villinä ja portilla joutui tallaamaan suoraan mutalätäkköön. Todellisen sydänkohtauksen meinasi tosin aiheuttaa se, kun lajitoverit paljastuivatkin monenkirjaviksi inkkariponeiksi hienojen täysiveristen sijaan. Huvittavaa kyllä, Damon vieläkin aristelee tallin muutamaa shetlanninponia - liekö mokomat epäilyttävän pieniä Damonin silmiin vai mitä - ja ori pysytteleekin visusti poissa tilan shettisorin tieltä, vaikka poni ei minkäänlainen uhka edes olekaan. Ei sillä, että Damon osaisi kovin kummoisesti pitää puoliaan ketään vastaan; ori on kirjaimellisesti tossun alla mitä lajitovereihin tulee. Kyllähän tuo Damonkin, alkujärkytyksestä toivuttuaan, on hieman löysännyt kaulustaan ja saattaa silloin tällöin intoutua heittämään muutaman pukinkin, kun nuorikot kirmailevat jokailtaiseen tapaansa laitumella. Siitä huolimatta Damon on yhä nirso seuransa suhteen ja ori suostuukin viettämään aikaansa vain muiden täysiveristen seurassa. Laitumelta herra sen sijaan antautuu aina nätisti ja odottaa joka kerta ylistystä hienon käytöksensä ansiosta. Arvaa vain luimotetaanko sitä sitten kulkea korvat niskaa vasten, kun ylistyspuheen ja omenakorillisen sijaan ori saa päähänsä vain vanhat päitset, jonka jälkeen hänet nykäistään niine hyvineen liikkeelle. Tosin pihalla olemus kohenee heti, pitäähän Damonin kaltaisen täysiverisen osoittaa kuinka upea hän onkaan. Kyllä sitä aina astellaankin pää ylväästi pystyssä ja sulavin askelin, mutta aina toki muistetaan kiertää tunnontarkasti vesilammikot ja kaikki muu moska mitä pihalta mahdollisesti löytyy.

Damon on kuitenkin suhteellisen helppohoitoinen tapaus, jos ja kun oria vain muistaa pitää kuin kukkaa kämmenellä. Kaviot nousevat kyllä pelkästä "nosta"-käskystä, mutta Damon osoittaa mieltään heti, jos jokin ei mene juuri täsmälleen oikein; ori pitää harjata juuri sopivalla kädenpainolla eikä harjaa oikaistessa sovi mennä nyppimään nykimään herraa jouhista. Ei Damonista kuitenkaan tekoihin ole, ori suosii enemmin tappavaa mulkausta korvat luimussa kuin hampaiden upottamista hoitajan käsivarteen. Rapsuttelu on aina tiettyyn pisteeseen asti mukavaa, mutta liikaa ei sovi käydä hempeilemään. Varustaessa Damon ei äksyile, mutta satulavyön kiristys ärsyttää aina. Kuljetuskoppiin Damon nousee ihan mielellään, eikä ori pahemmin hermoile kilpailuissakaan. Itseasiassa Damonille on mieleen se yleisömäärä ja hienona oleminen, tällöin ori onkin varsin yhteistyönhaluinen tapaus eikä Damonin luontaisesta lavakarismastakaan yleensä ole mitään haittaa, päinvastoin.

Ratsuna Damon on ehdottoman herkkä, Damon ei siedä aloittelijoita edes tavallisesti silmissään, joten orin selkään näiden on turha edes yrittääkään. Osaavaa ja pehmeäkätistä ratsastajaa Damon puolestaan selkeästi arvostaa ja ori osoittautuukin usein yllättävän yhteistyönhaluiseksi tapaukseksi. Damon ei ole laiskottelija, tämä ori kyllä tekee rehellisesti oman osansa eikä temppuile turhasta. No ei ainakaan putipuhtaalla hiekkakentällä. Treenit yleensä sujuvatkin kuin vettä vaan, kun ratsastaja on Damonin tasoinen ja ymmärtää miten tärkeää muutenkin kuuliaisen orin kohdalla on pitää avut pehmeinä. Damon reagoi hyviin pieniin muutoksiin avuissa ja joskus tuntuukin, että ori suorastaan lukee ratsastajansa ajatuksia. Hyvin upealiikkeinen ja mahtavan keskittymiskyvyn omaava ori on siis kyseessä, kärsivällisyyttäkin löytyy pidempienkin harjoitusten läpiviemiseen. Oikealla ratsastajalla Damonia ei voikaan muuta kuin ihailla. Esteistä Damon ei sitten pahemmin perusta, vaikka hyppääkin kevyesti sen 100 senttiä eikä orin hyppytekniikassakaan ole mitään moittimista. Damon vain tuppaa säikkymään vähänkin tavallisuudesta poikkeavia esteitä ja yksikin kavionkolahdus puomia vasten saa orin heti hermostumaan. Joten Damonin kanssa kannattaa ehdottomasti keskittyä koulukenttien kiertelyyn, sillä siinä lajissa ori on todellakin parhaimmillaan.

Maastoratsua Damonista ei puolestaan saa tekemälläkään, ori inhoaa yllättäviä ääniä ja saa suurinpiirtein halvauksen jo siitäkin, jos pihan yli sattuu pyörimään kasa tuulen mukaan karanneita vaahteran lehtiä. Liikennevarmuutta Damonista ei löydy nimeksikään ja mikäli siellä maastossa käsissä pysytään, Damon pysähtelee milloin mihinkin liian "peloissaan" jatkamaan matkaa. Eli toisin sanoen joka toinen kivi on vähintään mutanttihirviö ja jokien ylitse ei meinata välillä päästä edes siltojen kautta. Porukassa Damon on vähän rohkeampi, mutta ori kyllä syöksyy heti toiseen kiinni potkunkin uhalla, jos jossain sattuu vähän raksahtamaan. Ja orihan ei varmasti jää yksinään minnekään, sillä heti kun lajitoveri uhkaa kadota näkyvistä, Damon säntää tämän perään kuin tuli hännän alla ratsastajan pidättelyistä huolimatta. Hyvin omalaatuinen tapaus on siis tämä meidän Damonimme, mutta ehkäpä juuri orin erilaisuus onkin se asia, mikä saa Damonin erottumaan joukosta ja huolimatta orin lukuisista omituisista tavoista, Damoniin on silti tullut kiinnyttyä lujastikin. Olkoonkin vaikka outo tapaus, pakko orista on silti pitää!


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
xx 10.01.2015 ori Underground Impact WF xx Watch This Whisper xx
KWPN 15.09.2015 tamma Vàna vd Shadow Eucarya Yours Truly

Sukutaulu

i. G-Force xx XLA-I, YLA2, KRJ-II
KRL-III, Champion, KTK-III, Diploma
ii. Hollywood Getaway iii. Hometown Hero (evm)
iie. Talleygrand Roulette (evm)
ie. N' Nyala iei. Ekkehard (evm)
iee. Illina (evm)
e. Amylee Ring xx XLA-I, ERJ-I
KERJ-II, YLA2, KTK-III, Class I
ei. Hr Brady xx XLA-I, KERJ-I, KRJ-II, ERJ-II
YLA2, MEJ-III, KTK-III, Class I
eii. Mystery Tour xx (evm)
eie. Like a Virgin xx (evm)
ee. All Your Attention xx XLA-I, ERJ-II, KERJ-II
KRJ-II, MEJ-II, YLA2, Class I, VIR MVA Ch, KTK-III
eei. Gotta Get True xx (evm)
eee. Holiness xx (evm)

Sukuselvitys

Damonin isä, G-Force xx, oli 167 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. Hyvästä rakenteestaan Champion-arvonimellä palkittu ja III-palkinnolle kantakirjattu Kalle omasi kiltin sekä varsanmielisen luonteen ja ori olikin tunnettu karkailutaidoistaan, Kalle ei koskaan kyllästynyt kujeilemaan muiden kustannuksella. Ratsuna Kalle oli kuitenkin yhteistyönhaluinen ja reipas yleishevonen, sekä erittäin toimiva ja hyvä kilparatsu. Kalle menestyi erityisen upeasti kouluratsastuksen parissa, aina Intermediaire II-tasolla asti ja ori palkittiinkin sekä KRL-III- että KRJ-II-palkinnoilla. Kouluratsastuspainotuksestaan huolimatta Kalle pyörähti muutaman kerran myös kerran este- ja kenttäratsastuskilpailuissakin ja saavutti sekä XLA-I- että YLA2-palkinnot. Kalle myös palkittiin eläesään kansainvälisessä SHI:n tilaisuudessa I-luokan diplomilla loppulausunnolla: "Very well suited for breeding".

Damonin isänisä, Hollywood Getaway, oli 170 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveriori. Upealiikkeinen ja komea Kersa pärjäsi kouluratsastuksessa aina Prix St. Georges-tasolla asti ja ori menestyikin hienosti vaativissa koululuokissa. Kersa oli helppo ja rauhallinen käsitellä, mutta ratsuna ori osasi olla jo huomattavasti haastavampi. Jalostukseen Kersaa käytettiinkin vain rajoitetussa määrin. Isänisänisä, Hometown Hero, oli 164 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveriori, joka menestyi risuestelaukkaradoilla mutta periytti ennen kaikkea erinomaista rakennetta jälkeläisilleen. Isänisänemä, Talleygrand Roulette, oli puolestaan 165 senttinen tummanpunaruunikko englantilainen täysiveritamma, hienosukuinen ja menestynyt kouluratsu.

Damonin isänemä, N' Nyala, oli 163 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma. Nala oli jo hivenen haastavampi luonteeltaan, sillä tamma oli täysiverisille tyypilliseen tapaan kuumahko ja herkkä hermostumaan. Energiaa löytyi joskus liikaakin, mutta yhtälailla Nala oli myös herkkä säikkymään kaikenlaista. Ratsunakin Nala osasi olla ongelmallinen, mutta toisaalta oikean ratsastajan alla tammasta kuoriutui hieno ja osaava kouluratsu. Nala menestyikin hienosti helpoissa ja vaativissa kouluratsastusluokissa. Isänemänisä, Ekkehard, oli 166 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveriori, joka oli aikoinaan hyvinkin kuuluisa laukkaratsu. Isänemänemä, 162 senttinen ruunikko Illina, menestyi myös laukkaratsastusradoilla, joskaan täysiveritamman jälkeläiset eivät ole sittemmin perineet emänsä juoksijanlahjoja.


Damonin emä, Amylee Ring xx, oli 169 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma. Amy oli luonteeltaan kiltti tamma, jolta tosin löytyivät myös ne tammamaiset kiukunpuuskapäivänsä. Amy oli kuitenkin täydellinen kouluratsu, joka soveltui aloittelijoillekin, esteillä tamma taas kaipasi jo osaavampaa ratsastajaa. Amy oli yleispainotteinen ja tamma menestyikin upeasti niin koulu-, este-, maastoeste- kuin kenttäratsastuksenkin parissa. Monipuolinen ja lahjakas tamma kun taitoi kouluratsastuksen aina Intermediaire II-tasolla asti ja hyppäsi reilut 140 senttiä, todisteena tamman kiistattomasta menestyksestä toimiikin jo yksinään lukuisat laatuarvostelupalkinnot. Toisaalta sievä tamma myös kantakirjattiin KTK-III-palkinnolla.

Damonin emänisä, Hr Brady xx, oli 169 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveriori. Häikäisevän komea Harri oli mukava, hyväsydäminen tapaus, joka tuli oikeastaan kaikkien kanssa toimeen. Seurallinen ori säilytti rauhallisuutensa lähes joka tilanteessa joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Harrilta löytyivät paitsi hienot liikkeet myös hyvä hyppytekniikka ja yleispainotteinen ori taitoikin niin vaikeat koululuokat kuin myös 140 senttiset esteetkin. Ei siis ihme, että Harri on menestynyt upeasti sekä koulu- että esteratsastuksen parissa ja löytyypä orilta sijoituksia myös maastoeste- ja kenttäratsastusluokistakin. Kaiken kaikkiaan Harrilta löytyykin pitkä lista laatuarvostelupalkintoja sekä kantakirjausmerkintä KTK-III-palkinnolle. Emänisänisä, Mystery Tour xx, oli 165 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveriori, joka omasi orimaisen luonteen mutta se ei silti estänyt Touria menestymästä sekä esteratsastus- että näyttelykentillä. Emänisänemä, Like a Virgin xx, oli puolestaan 162 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma, jolta Harrikin peri miellyttävän luonteensa ja lahjakkuutensa kouluratsastuksen saralla.

Damonin emänemä, All Your Attention xx, oli 170 senttinen punaruunikko englantilainen täysiveritamma. Hienorakenteinen ja tähtipäinen Anni oli kiltti ja rauhallinen tamma, joka ihastutti sosiaalisella luonteellaan. Anni oli myös kovasti ruuan perään ja vaikka tamma oli kevyt ratsastaa, ruunikko oli myös herkkä pukittelemaan. Kaikesta huolimatta Anni oli lahjakas ja menestynyt yleisratsu, joka keräsi sijoituksia niin este-, koulu-, maastoeste- kuin kenttäratsastuksenkin parista. Ja onpa kaunis tamma palkittu näyttelyissäkin VIR MVA Ch-arvonimellä, saavutettua kantakirjauspalkintoa myöskään unohtamatta. Myös Annilta löytyy kunnioitettavan pitkä lista palkintoja erilaisten laatuarvostelujen parista. Emänemänisä, 160 senttinen Gotta Get True xx, menestyi myös erinomaisesti kilparatsuna, aivan yhtä lailla kuin loisti näyttelykentilläkin. Emänemänemä, Holiness xx, oli 174 senttinen, jokseenkin oikukas täysiveritamma, joka menestyksekkään kilpa- ja näyttelyuransa päätteeksi toimi opetusratsuna lupaaville ratsastajille.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!