Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 08.07.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)SUNDOWN RADON

Perustiedot

10.06.2014 Suomessa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään Sundown Radon

5-vuotias mustanpäistärikkö, merkkinä tähti, säkäkorkeus 154cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Kerppa | RDN Hevoskasvatus, omistaja Break, VRL-05810 | Ravenwood Ranch

rekisterinumero VH14-014-0097


Luonnekuvaus

Jos hevonen voisi olla lähelläkään työnarkomaania, Sundown Radon olisi sellainen. Tilaltamme löytyy kyllä useampikin rehellisesti ahkera työhevonen, mutta Dana vie siitä huolimatta ahkeruuden, sinnikkyyden ja nöyrän vaatimattomuuden silti aivan uudelle tasolle. On aikalailla selvää, että Dana on niitä hevosia, jotka pystyisi kuluttamaan täydellisesti loppuun, aina siihen pisteeseen asti että tammalta pettäisivät jalat alta ja vain koska Dana on niin uskomattoman lojaali ja ennen kaikkea nöyrä luonne. Tamma ei koskaan niskuroi vaan tekee sen minkä pyydetään ja vielä parhaansa mukaan. Tälläisten hevosten kohdalla sitä usein miettii miten uskomattoman anteeksiantavainen hevonen voi olla, miten joku voi luottaa toiseen niin pyyteettömästi vaikka toinen ei sellaista luottamusta aina ansaitsisikaan. Dana on hevonen, jota pidämme kuin kukkaa kämmenellä ja vain koska tamma ansaitsee sen.

Danan kanssa työskennellessään sitä ensisijaisesti ehkä huomaakin haluavansa olla tamman luottamuksen arvoinen, vaikka Dana ei valitakaan. Yllättävää kyllä, lempeästä ja rauhaarakastavasta luonteestaan huolimatta Dana ei jää muiden varjoon, vaan jokin tammassa tuntuu vetävän katseen puoleensa pysyvästi. Ja siinä vaiheessa kun tamma antautuu siliteltäväksi laitumella ja painaa turpansa luottavaisesti syliisi jo heti ensitapaamisella, useimmat ovatkin jo auttamattomasti myytyjä. Danan seurassa harvoin kokee tarvetta repiä hiuksia päästään tai manailla ääneen ja jos niin tekeekin, sitä kokee usein vain hetkeä myöhemmin valtavaa syyllisyyttä - etenkin jos erehtyy vilkaisemaan Danan suuriin tummiin silmiin, kohdaten katseen joka on jollain tavalla jopa liiankin ymmärtäväinen. Usein sitä vain unohtuukin tyystin Danan seuraan karsinan uumeniin, sillä kilttiä ja helppohoitoista tammaa voisi vain silitellä loputtomiin, ilman mitään kiirettä minnekään.

Dana seisoo jo selkäännoustessa aloillaan tasan niin kauan kuin on tarve, joten tuskin kenellekään tulee yllätyksenä että kärsivällinen tamma kantaa ongelmitta selässään niin aloittelijaa kuin kokenutta ratsastajaakin. Joku voisi pitää Danaa täytenä lapasena, sellaisena, jolla ei ole omaa tahtoa tai selkärankaa protestoida vääryyttä vastaan, mutta Danalla on vain tämä uskomaton tarve miellyttää ratsastajaansa, tehdä parhaansa vaatimatta kuitenkaan mitään vastineeksi. Dana olisikin varmasti täydellinen opetusratsu lapsille, mutta tilan cowboyt ovat ottaneet tamman niin täysin omakseen ettei quarter kyllä liikene liiemmin muiden ratsastettavaksi. Danaa arvostetaan työmiesten keskuudessa juuri tamman vaatimattoman, rehellisen ja ahkeran luonteen vuoksi. Ja voin vaan kuvitella mikä vastustuksen vyöry minua kohtaisi jos ikinä edes yrittäisin mainita Danan myymisen, mitä en tosin aio tehdä, koska tamma on itsellenikin rakas ja myös kultaakin arvokkaampi tilallamme antamassaan työpanoksessaan. Dana lähtee säällä kuin säällä ulos, tehden oman osansa aina yhtä suurella vakaumuksella, vaikka mikä olisi. Lähdettiinpä sitten ulos vieraisiin maastoihin, ajamaan karjaa tai kilpakentille vasikoita lassoamaan, Danaan voi luottaa aina.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 30.01.2016 tamma RWR Golden Nanissánah RWR Golden Nouakchott

Sukutaulu

i. RHR Sunbather ii. Prior To Upbeat iii. Beat Ya (evm)
iie. Sinner (evm)
ie. Sunderin Sun iei. Sensation Dave (evm)
iee. Shari's Versache (evm)
e. RHR Evenly Under ei. Coast Lang eii. Midnight Surprise (evm)
eie. Cozy Sweetie (evm)
ee. Imperfection eei. Telltale Reason (evm)
eee. Gilly (evm)

Sukuselvitys

Danan isä, RHR Sunbather, on 157 senttinen mustanpäistärikkö quarterori. Rakenteeltaan komean jäntevä Sunbather on kaikessa rauhallisuudessaan persoona, jota kuvaavat hyvin sanat "vakaa kuin kallio". Tarvittaessa orista löytyy toki vauhtiakin ja Sunbather onkin menestynyt myös kilpakentillä lupaavasti.

Danan isänisä, Prior To Upbeat, on 160 senttinen ruunikonpäistärikkö quarterori. Laukkaradoilla aina G1-tasolla menestynyt ja aikoinaan omistajalleen yli miljoona virtuaalieuroa juossut Uppi kilpailee nykyään lännenratsastuksen parissa ja toimii siitosorina.

Danan isänemä, Sunderin Sun, on 158 senttinen rautiaanpäistärikkö quartertamma. Sievä Deli on westernpainotteinen ja tamma kilpaileekin painotuslajinsa parissa.


Danan emä, RHR Evenly Under, on 151 senttinen voikonhallakko quartertamma. Sievä ja siro Evenly Under on rento ja kärsivällinen tamma, joka kuitenkin piristyy silmissä saadessaan satulan selkäänsä. Evenly Under onkin pärjännyt mukavasti WRJ:n alaisilla kilpakentillä.

Danan emänisä, Coast Lang, on 160 senttinen voikko quarterori. Myös Konsta on menestynyt lännenratsastuksen parissa WRJ:n kilpakentillä.

Danan emänemä, Imperfection, on 143 senttinen punahallakko quartertamma. Nykyisin lännenratsuna toimiva Imppu on entinen G1-tason laukkaratsu, jonka saavuttama voittosumma hipoi aikanaan lähemmäs miljoonaa virtuaalieuroa.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!