Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 16.11.2010
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)LAST DANCE - KUOLLUT 2018!

Perustiedot

19.10.2010 Yhdysvalloissa syntynyt morganinhevostamma, viralliselta nimeltään Last Dance

6-vuotias punaruunikko, merkkeinä tähti ja vsk mol. tj, säkäkorkeus 149cm

askellajipainotteinen, kilpailutetaan ARJ:n alaisissa country-luokissa, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja Kya | Kya's stables, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-059-0038


Luonnekuvaus

Dancer on todella kiltti ja hyväluonteinen tamma, joka sopii erinomaisesti vaikka aloittelijallekin ensimmäiseksi hoitohevoseksi. Dancer onkin tilan vaivattomimpia ja helpoimpia hevosia käsitellä, tämä tamma temppuilee harvoin missään tilanteessa - päinvastoin, Dancer on harvinaisen kärsivällinen ja tamma tuntuukin antavan ihmiselle helposti anteeksi pienet virheetkin, närkästymättä pienistä. Hyvin kultainen ja ihastuttava tamma siis kaikinpuolin, Dancerin kanssa on aina miellyttävää työskennellä. Ainoastaan laitumelta hakiessa Dancer voi vähän venkoilla kiinniantautumisen kanssa, sillä tamma viihtyy lajitovereidensa seurassa eikä näin ollen mielellään antautuisi kiinni, varsinkaan jos muut hevoset saavat jäädä vielä laitumelle. Siitä huolimatta Dancer on yksi Ravenwoodin luottohevosista, joskin ratsuna tamma onkin sitten jo hivenen haastavampi.

Dancer on tosiaan helppohoitoinen tamma, punaruunikko kulkee nätisti riimunnarun päässä eikä hermoile hoitamisenkaan aikana. Dancerin voikin hoitaa vaikka tamman ollessa vapaana karsinassa, etenkin maasta käsin Dancer suhtautuu ihmiseen hyvin nöyrän luottavaisesti. Dancerin kanssa ei ole kyllä ikinä ilmennyt käsittelyn puolesta mitään suurempia ongelmia, tamma väistää pyydettäessä ja vaikka punaruunikko nauttii rapsutuksista, Dancer ei silti ole liian tungettelevainen vaan kunnioittaa tilaa muiden ympärillä. Siitä huolimatta tamma on sosiaalinen ja nauttii huomiosta, tehden kiltisti aikalailla kaiken mitä hoitaja vain pyytää. Varusteet nähdessään Dancer kylläkin valpastuu ja saattaa joskus venkoilla suitsien laiton kanssa. Tämä onkin jo ensimmäinen merkki siitä, miksi aloittelijat voivat kyllä harjailla Danceria aina halutessaan, mutta tamman selkään pääsevät vain jo vähän kokeneemmat ratsastajat.

Ratsuna Dancer kysyy tosiaan jo hieman taitoa ratsastajaltaan, sillä vaikka tammalla on hienot liikkeet, osaa Dancer heittäytyä joskus melkoisen tammamaiseksi ja ruveta temppuilemaan, jos suoranainen työnteko ei huvitakaan. Kovuus löytyy enemmänkin sieltä päästä kuin suusta tai kyljistä, tamma vastaa kyllä apuihin mutta venkoilee välillä vain silkkaa itsepäisyyttään vastaan. Toisaalta Dancer on kyllä reipas ja kun tamman saa kuuntelemaan, niin punaruunikko kulkee kyllä loistavasti, tammalla tosiaan on kauniit ja miellyttävät liikkeet. Eikä Dancer nyt niin usein temppuilekaan, tammalla on vain joskus niitä huonoja päiviä niin kuin meillä kaikilla ja toisaalta nekin ilmenevät vain silloin kun punaruunikko saa satulan selkäänsä. Dancer on myös maasto- ja liikennevarma porukassa, mutta yksin maastoillessa tamma tapaa olla joskus vähän hermostunut ja säikky. Kilpailuista ja kentällä treenaamisesta koituvaa stressiä Dancer pääsee puolestaan purkamaan karjanjon merkeissä ja vaikka tammaa ei voi nyt työhevosena aivan täydelliseksi kehua, Dancer kuitenkin selkeästi tekee parhaansa ja toimii oikean cowboyn alla ihan riittävän hyvin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
morg 22.03.2014 ori RWR Aithusa Arcadia Pendragon
morg 07.07.2015 tamma RWR Dancing Flames Inferno Ion
morg 10.05.2016 ori RWR Calgary Coyotes Winterhill's Calgary

Sukutaulu

i. Por Los Pelos ii. Waterloo iii. Kennedy Trot (evm)
iie. Waverspincer (evm)
ie. Rose-Like Pixy VIR MVA Ch, KTK-II, YLA3 iei. Rose Chafer (evm)
iee. Dixieland (evm)
e. Al Fiona ei. Al Remy eii. Aramis
eie. Remember Me
ee. T.H. Fiorella Champion, KTK-II eei. Illustra Kaliim
eee. Florette

Sukuselvitys

Dancerin isä, Por Los Pelos, oli 150 senttinen tummanruunikko morganinhevosori. Yleisesti ottaen Pedro oli ruunamaisen kiltti käsitellä, mutta osasipa ori välillä olla hyvinkin omapäinen ja energinen tapaus. Pedro oli myös yleispainotteinen ja ori kilpailikin melkeinpä lajissa kuin lajissa, mutta enimmäkseen keskivertomenestyksellä. Näyttelyissä Pedro sen sijaan sai enemmänkin huomiota komean ulkonäkönsä ansiosta.

Dancerin isänisä, Waterloo, on 144 senttinen tummanruunikko morganinhevonen, joka ruunattiin elokuussa 2009 pari kuukautta Pedron syntymisen jälkeen. Nykyisin ratsastuskoululla tuntiponina toimiva Atte on koulupainotteinen, herkkä ratsu, joka silloin tällöin ottaa osaa myös pieniin paikallisiin ratsastuskilpailuihinkin. Luonteeltaan Atte on hyvin nöyrä ja jopa hieman arka; ruuna kiintyykin yleensä voimakkaasti hoitajaansa ajan myötä.

Dancerin isänemä, Rose-Like Pixy, oli 158 senttinen rautias morganinhevostamma. Kuvankaunis Trixie palkittiin aikoinaan näyttelymenestyksensä myötä VIR MVA Ch-arvonimellä ja menestyipä tamma hienosti myös kilpakentillä painotuslajinsa, kouluratsastuksen, parissa, mistä todisteena on myös Trixien saavuttama YLA3-palkinto. Trixie periytti myös kauniita ja lahjakkaita jälkeläisiä. Tamma itse oli luonteeltaan, etenkin ratsastaessa, todella energinen ja menohaluinen tapaus, joka omasi erittäin näyttävät liikkeet. Trixie vaati kuitenkin liikuntaa päivittäin, muutoin tamma ei olisi pysynyt kenelläkään käsissä. Trixie on myös kantakirjattu KTK-II-palkinnolla.


Dancerin emä, Al Fiona, oli 150 senttinen rautias morganinhevostamma. Fiona oli kiltti ja rauhallinen tamma sekä hoitaa että ratsastaa ja tamma periyttikin miellyttävää luonnettaan jälkikasvulleen. Yleispainotteinen tamma oli tuttu näky niin helpoissa este- ja koululuokissa kuin myös askellajiratsastuskilpailuissakin. Fionan omat sivut ovat tosin jo ikävä kyllä kadonneet bittiavaruuteen.

Dancerin emänisä, Al Remy, on 153 senttinen ruunikko morganinhevosori. Riven on sanalla sanoen orimainen ori, todellinen macho ja showmies, joka tykkää koetella rajoja ja pyrkiä johtajanpaikalle vähän joka tilanteessa. Mutta kun Rivenin kunnioituksen voittaa puolelleen, orista saa lojaalin ystävän ja miellyttävän herkän ratsun, joka on kuitenkin parhaimmillaan kärryjen edessä. Riven onkin menestynyt mukavasti valjakkoajon parissa eikä orin ulkonäössäkään ole moitittavaa. Emänisänisä, Aramis, oli 156 senttinen tummanpunaruunikko morganinhevosori. Alunperin Yhdysvalloista kotoisin ollut Ara oli luonteeltaan hivenen orimainen, mutta pohjimmiltaan ystävällinen. Ara ei oikein osannut luottaa vieraisiin ja ori niskuroi herkästi eri tilanteissa, mutta osaavan ihmisen käsiin Ara sopi mainiosti. Valjakkopainotteinen Ara kilpaili runsaasti koulu- ja esteratsastuksen puolella, menestyen molemmissa lajeissa hienosti, näyttelykenttiä unohtamatta. Jälkikasvua Aralta jäi maailmaan kuitenkin vain muutama harva yksilö. Emänisänemä, Remember Me, oli 149 senttinen ruunikko morgantamma, joka myös oli alunperin kotoisin Yhdysvalloista. Kaunisrakenteinen Berry oli kuitenkin luonteeltaan kaikkea muuta kuin helppo, sillä tamma oli herkkä stressaantumaan ja talliväki kuvasikin neitiä usein uusavuttomaksi. Berryssä yhdistyivät erikoisella tavalla sekä laiskuus että arkuus, kun taas jossain tilanteissa tamma onnistui yllättämään reippaudellaan. Berrystä olikin yleisesti ottaen hyvin vaikea ottaa mitään selvää. Valjakkopainotteinen tamma oli kuitenkin lahjakas kilparatsu ja Berry menestyikin niin este-, maastoeste- kuin kouluratsastuksenkin saralla, valjakkoajosta puhumattakaan.

Dancerin emänemä, T.H. Fiorella, oli 152 senttinen ruunikko morganinhevostamma. Fiore oli yleisesti ottaen säyseä ja hyvätapainen tamma, joka kuitenkin osasi myös heittäytyä kovinkin vaativaiseksi ja huomionkipeäksi halutessaan. Fiore kilpaili niin valjakkoajon kuin kouluratsastuksenkin puolella, mutta kaunis tamma menestyi erinomaisesti myös näyttelykenttien puolella. Fiorelta löytyykin Champion-arvonimi sekä tamma on myös kantakirjattu II-palkinnolle. Sekä emänemänisä, Illustra Kaliim, että emänemänemä, 149 senttinen ruunikko Florette, olivat puolestaan molemmat yleispainotteisia morganinhevosia.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!