Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 18.07.2009
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

EGYPTA POP

Perustiedot

18.03.2009 Suomessa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään Egypta Pop

8-vuotias ruunikko, merkkinä tähti, säkäkorkeus 157cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Wilhood | Ponikartano, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-014-0009


Luonnekuvaus

Eowyn on luonteeltaan ahkera ja työteliäs tamma, joka tekee sen mitä pyydetään eikä tuhlaa aikaa turhaan niskuroimiseen. Tosin joissain tilanteissa Eowynkin on kyllä ehkä hieman herkkä ja neitimäinen, niin kutsuttu pieni draamakuningatar, mutta yleisesti ottaen tamma on hyvin huomaamaton ja vaatimaton tapaus. Eowyn ei vaadi sen enempää kuin itse antaa takaisin ja tammassa tiivistyvätkin kaikki karjaratsun hyvät puolet; sitkeys, älykkyys ja käsittelyn helppous. Lapsista ei Eowyn ei tosin jostain syystä oikein pidä, sen enempää kuin mistään muustakaan "jaloissa kulkevasta" kuten koirista ja tamma on aina myös suosinut miehiä naisten sijaan, mutta Eowyn on ehdottomasti kyllä kokeneen cowboyn paras kaveri, joka tietää mitä tekee. Sam kehuu usein Eowyniä vuolaasti, mutta tamma onkin aina ollut enemmän mieheni hevonen kuin minun. En ole siitä lainkaan pahoillani, onhan talli täynnä hevosia, ja voin vain olla iloinen, että Eowynkin saa tehdä rakastamaansa työtä. Tamma onkin yleensä lähes aina cowboyiden mukana reissussa. Kyllä minäkin tulen Eowynin kanssa toimeen, mutta en ole koskaan saanut luotua tammaan samanlaista yhteyttä kuin mitä esimerkiksi Eowynin ja Samin välillä on. Siitä huolimatta yhteiset maastoreissut ovat käyneet tutuiksi ja kyllä minunkin täytyy Eowyniä kehua. Harvoin tapaa yhtä luotettavaa ja varmajalkaista ratsua kuin mitä Eowyn on. Tamma ei tosiaankaan säiky turhasta ja Eowyn viihtyy selkeästi luonnossa. Kilpaileminen ei kuitenkaan niinkään ole Eowynin juttu, tamma ei liiemmin viihdy vieraalla maaperällä vaan yleensä jopa hieman hermostuu siitä kaikesta ihmisvilinästä, vaikka tamma muuten parhaansa tekeekin.

Eowyn on maastakäsin ehkä hivenen tammamainen - tai enemmänkin omalaatuinen persoona. Eowyn ei todellakaan ole mikään parrasvaloissa keikistelijä, joka viihtyy joka ihmisen paijattavana, vaan tamma on enemmänkin sellainen yksinäinen susi. Hyvin itsenäinen ja itsevarma luonne, ruunikko viihtyykin enimmäkseen yksikseen. Eowyn ei anna pahemmin vieraiden rapsutella itseään ja saattaa jopa näykkäistä, jos joku varoittavista luimaisuista huolimatta tunkeutuu esimerkiksi Eowynin karsinaan häiritsemään tammaa suotta. Myös lajitovereidensa seurassa Eowyn pitää tiukasti puolensa ja harva se kerta kuuleekin, kun Eowyn kivahtelee laitumella nuoremmilleen sekä kohottelee uhkaavasti takastaan varoituksena muille. Tamma kuitenkin kunnioittaa ihmistä, jos ihminen kunnioittaa häntä eli toisin sanoen malttaa antaa ruunikolle myös omaa tilaa, eikä paijaile neitiä vain koko ajan. Eowyn selvästi pitää huomionosoituksista huomattavasti enemmän silloin kun tamma tietää ansainneensa ne sen sijaan, että häntä ollaan aina hipelöimässä turhaan. Jostain syystä Eowyn on myös aina pitänyt enemmän miehistä ja tullut heidän kanssaan paremmin toimeen, lieneekö syynä juuri se, että miehet useimmin ovat vähäeleisempiä eivätkä cowboyt ainakaan tuhlaa aikaa turhaan seisoskeluun, kun työtäkin on tehtävänä.

Eowyn vaatii käsittelijältään myös itsevarmuutta sekä vakautta ja tästäkin syystä tamma varmaan suhtautuu nöyremmin miehiin, joista useimmiten huokuu auktoriteetti heti ensitapaamisella. Eowyn ei edes testaile heitä lähellekään yhtä paljon kuin naispuolisia käsittelijöitä. Laitumelta Eowyn antautuu kuitenkin hakijalle kuin hakijalle haettaessa eikä tammaa välttämättä tarvitse sitoa kiinni karsinassa harjauksen ajaksi, sillä Eowyn on yleensä hyvin rauhallinen hoidettava. Kaviotkin nousevat tavallisesti pelkästä "nosta"-käskystä. Satulavyön kiristyksen aikana kyllä kuitenkin luimii ja voi vähän kohotella takastaan varoittavasti - ei kuitenkaan yleensä potki koskaan, kunhan vain uhittelee. Kaikesta huolimatta Eowynia hoitaessa tärkeintä on tehokkuus, liika paikallaan seisoskelu tekee vain Eowynistä kärsimättömän ja siten myös ärtyisän. Mitä kauemmin hoitaminen kestää, sitä levottomampi Eowynistä tulee ja tamma saattaa jopa yrittää näykkäistä, mikäli hoitaja harjaa turhankin pitkään samaa kohtaa. Eowynin seurassa ei siis kannata unohtua haaveilemaan omiaan.

Ratsuna Eowyn on kuitenkin ihan omaa luokkaansa. Quartereille tyypilliseen tapaan Eowynilla on tasainen, varma askel, joka ei horju vaikeimmassakaan maastossa. Eowyn onkin ketterä, kestävä ja nopea, tamma on tottunut liikkumaan tarvittaessa hyvinkin säpäkästi ja vaistonvaraisesti. Toisaalta ruunikko on taas järkevä ja älykäs, Eowyn ei turhia hölmöile tai säiky, vaan kuuntelee ratsastajaansa siinä missä tekee työtä myös itsenäisesti. Eowyn on hyvin helppo ratsastaa, tamma ei vaadi kovinkaan kummoisia apuja, mutta ei kyllä katso selässään pitkään aivan kokematontakaan ratsastajaa, varsinkaan jos tämä erehtyy kiskomaan Eowynia ohjista tai potkimaan tammaa kylkiin. Eowynia pitää vain muistaa kunnioittaa, niin vastapalveluksena tamma tekee mitä pyydetään ja vieläpä hyvin. Kentällä työskentelystä ei pahemmin välitä ellei saa riittävän monipuolista tehtävää, joka pitää tamman mielenkiinnon yllä. Muutoin Eowyn on kyllä ahkera ratsu, tamma vastaa apuihin reilusti ja rehellisesti, laiskottelematta tai niskuroimatta vain omaksi ilokseen. Eowyn kuuntelee selkeästi ratsastaajansa, joskin ruunikko kuumuu pidemmissä harjoituksissa. Karjanajossa tamma on myös huomattavasti reippaampi, pysyen silti osaavan ratsastajan hallinnassa. Eowyn onkin rohkea ja kokenut karjahevonen, tammaa toimii useimmiten vaistonvaraisesti ja itsenäisesti, kaipaamatta loppujen lopuksi kovinkaan paljon tukea ratsastajaltaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 01.05.2011 tamma RW' Dark Extinction Fifthdun Ion
qh 21.08.2011 tamma RWR Dust of Sahara CHR Golden Dust
qh 25.09.2012 ori RWR Sand of Egypt Endless Edge Giw
qh 21.05.2015 tamma RWR Egyptian Beats Crinums Beat

Sukutaulu

i. Hot Java Cairo ii. Mellon Java (evm) iii. Grand Plex (evm)
iie. Gentlewoman (evm)
ie. Norma Lee Queen of Cairo (evm) iei. Dancing Gravedigger (evm)
iee. Lady Vixen (evm)
e. Rust Buck Smokey ei. Wild Bill Patrol (evm) eii. American Scout (evm)
eie. Gardenia Savage (evm)
ee. Lady Buckshot (evm) eei. Gold Pine Vic (evm)
eee. Touch The Cloud (evm)

Sukuselvitys

Eowynin isä, Hot Java Cairo, oli 161 senttinen tummanrautias quarterori.


Eowynin emä emä, Rust Buck Smokey, oli kuvankaunis ja todella kilttiluontoinen, 158 senttinen voikko quartertamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!