Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 02.09.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)EXXOTICAH AL RAYAD

Perustiedot

02.09.2010 Arabiemiirikunnissa syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Exxoticah al Rayad

verilinjaltaan egyptiläinen, 8-vuotias punarautias, merkkeinä piirto ja psk joka jalassa, säkäkorkeus 151cm

kouluratsastuspainotteinen, kilpaillut KRJ:n alaisissa porrastetuissa kilpailuissa, parhaimmillaan Vaativa A-tasolla

kasvattaja al Rayad Stud, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-003-0215


Luonnekuvaus

Exotic on aikalailla omanarvontuntoinen tamma, jolla on kuningattaren elkeet ja ylpeä luonne. Tamma ei suoranaisesti katso ketään turvanvarttaan pitkin, mutta se voi vaikuttaa alkuun kylläkin aika kylmäkiskoiselta ja etäiseltä, mikä tekee siitä vaikeasti lähestyttävän. Exoticin olemuksessa on myös luontaista arvokkuutta ja tamma onkin käytökseltään hyvin hillitty sekä tyyni. Exoticia huomaakin väistävänsä lähes vaistomaisesti ja vaikka kaunista punaraudikkoa onkin helppo ihailla, ei sitä silti uskalla ihan noin vain koskettaa vaikka mieli tekisikin. Johtuneeko se sitten Exoticin tummien silmien, läpitunkevasta, lähes tietävästä katseesta vai mistä, mutta tammaa kutsutaankin tallin jääkuningattareksi ja kenties tässä on syy.

Kuitenkin, mikäli Exoticiin pääsee ja uskaltautuu tutustumaan paremmin, alun kylmäkiskoisuus alkaa ajan myötä murtua mikäli hoitaja vain onnistuu voittamaan tamman luottamuksen puolelleen. Tuttujen ihmisten seurassa Exotic onkin jo aivan erilainen, ei tamma arvokkuuttaan tai tasaisuuttaan menetä, mutta tutulle ihmiselle saatetaankin jo suoda karsinan kätköissä pehmeät tervehdyshörinät. Exotic vaatii kokeneen käsittelijän, mutta kun hoitaja tietää mitä tekee, on tammakin oikein helppohoitoinen ja miellyttävä käsitellä. Exotic ei tosiaan turhasta temppuile mutta se ei myöskään siedä aloittelijoita. Lajitovereiden seurassa Exotic viihtyy jokseenkin omissa oloissaan, mutta useimmat myös väistävät sitä sillä tamma arvatenkin on siitä huolimatta hyvin korkealla lauman arvoasteikossa.

Ratsuna Exotic on osaava ja herkkä, tasainen ja omalla tavallaan miellyttämisenhaluinen. Kokeneen ratsastajan alla Exotic liikkuu vaivattomasti ja kauniisti, hakeutuen kulkemaan muodossa automaatisesti. Tamman kanssa saa silti olla tarkkana avuissa, sillä yksikin virhe ratsastajan puolelta saa rytmin helposti rikkoutumaan ja Exoticin korvat painumaan luimuun hännän viuhkaessa ensimmäisenä ärtymyksen merkiksi. Mikään kaikista anteeksiantavaisin ratsu Exotic ei siis ole. Sillä on kuitenkin runsaasti kapasiteettia ja halua esiintyä, Exotic onkin erinomainen kilparatsu luontaisen esiintymishalunsa ansiosta. Tamma viihtyy yleisön edessä ja sen hermot eivät petä kiireisimmälläkään kilpapaikalla.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 01.05.2014 ori Sparta Exorcist Nashwan al Qadir

Sukutaulu

i. Farr Ibn Erotikk ox ii. CA Gabal Erotikk AHAC Legion of Merit iii. Gabal Emir
iie. G Sarooh Erotikk
ie. Farr Erotykaa ox KRJ-III, AHAC Legion of Merit iei. Khaldun F ox KRJ-IV
AHAC Legion of Supreme Merit
iee. Farr Kholibrii ox
AHAC Legion of Honor
e. O Bey Shabina ei. BT Mar'tuzz AHAC Legion of Masters eii. Mu'tazz AHAC Legion of Masters
eie. Sarabi
AHAC Legion of Supreme Merit
ee. Elgwir Sabah LJK-III, AHAC Legion of Merit eei. Shakeel ox Champion
AHAC Legion of Merit
eee. Korya-Noor ox Champion
AHAC Legion of Merit

Sukuselvitys

Exoticin isä, Farr Ibn Erotikk ox, oli 151 senttinen punarautias arabialainen täysiveriori. Komea egyptinarabi kilpaili pääasiassa menestyksekkäästi kouluratsastuksen parissa.

Exoticin isänisä, CA Gabal Erotikk, oli 152 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Erittäin komea ja tulinen Eros menestyi erityisesti AHACin parissa, saavuttaen myös Legion of Merit-arvonimen. Isänisänisä, Gabal Emir, oli noin 156 senttinen kimo arabialainen täysiveriori, joka omasi erinomaisen rakenteen ja upeat liikkeet. Isänisänemästä, G Sarooh Erotikkista, ei ikävä kyllä tiedetä sen enempää tietojen kadottua ajan myötä bittiavaruuteen.

Exoticin isänemä, Farr Erotykaa ox, oli 147 senttinen musta arabialainen täysiveritamma. Sievä Erotykaa kilpaili AHACin lisäksi myös kouluratsastuksen parissa ja tamma palkittiinkin elässään KRJ-III-palkinnolla. Isänemänisä, Khaldun F ox, oli puolestaan 152 senttinen tummanruunikko arabialainen täysiveriori vanhemmista Dhark Dhestiny (AHAC Legion of Supreme Excellence) x Bint Melikaa (AHAC Legion of Merit). Khaldun oli hyvätapainen, joskin myös orimainen tapaus, joka menestyi sekä kouluratsastuksen että vanhempiensa tapaan myös AHACin parissa. Isänemänemä, Farr Kholibrii ox, oli 152 senttinen punarautias arabialainen täysiveritamma, joka menestyi AHACin kilpakentillä. Sievä, isomerkkinen Brii oli luonteeltaan sosiaalinen tamma, josta löytyi tosin myös ripaus temperamenttiä, ja se tuli yhdistelmästä El Bedeih Eswad (KRJ-IV) x Bhlack Vhelvet ox (AHAC Legion of Honor Champion).


Exoticin emä, O Bey Shabina, oli 150 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma, jonka sivut ovat sittemmin ikävä kyllä kadonneet bittiavaruuteen.

Exoticin emänisä, BT Mar'tuzz, oli 152 senttinen rautiaankimo arabialainen täysiveriori. Mar'tuzz menestyi loistavasti AHACin parissa ja se saavuttikin parhaimmillaan Legion of Masters-arvonimen. Emänisänisä, Mu'tazz, oli komea 150 senttinen kimo arabialainen täysiveriori, joka menestyi poikansa tavoin AHACin parissa. Emänisänemän, Sarabin, tiedot ovat sen sijaan myös kadonneet ajan saatossa mutta tamman tiedetään kilpailleen menestyksekkäästi AHACin kilpakentillä.

Exoticin emänemä, Elgwir Sabah, oli 150 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Vahvatahtoinen ja johtamisenhaluinen Sabah oli menestynyt laukkaratsu, joka kilpaili myös ulkomaisilla radoilla ja juoksi omistajalleen yli miljoona virtuaalieuroa. Tamma menestyi myös AHACin parissa ja se palkittiin eläessään LJK-III-palkinnolla. Emänemänisä, Shakeel ox, oli 149 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori. Champion-arvonimellä palkittu Shakeel oli komea ja energinen ori, joka menestyi AHACin kilpakenttien lisäksi myös ASARAn laukkaradoilla. Myös emänemänemä, Korya-Noor ox, oli 155 senttinen ruunikko arabialainen täysiverinen, joka menestyi laukkaratojen lisäksi myös AHACin parissa. Luonteeltaan tamma oli touhukas ja eloisa, sekä sillä oli hyvä rakenne, minkä turvin se saavutti myös Champion-arvonimen.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!