Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 27.08.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)OLDSFELL'S FOXBERRY FIELDS

Perustiedot

30.07.2014 Suomessa syntynyt tennesseenwalkertamma, viralliselta nimeltään Oldsfell's Foxberry Fields

5-vuotias ruunikko tobiano-sabino, säkäkorkeus 160cm, askellajipainotteinen

kilpailutetaan ARJ:n alaisissa erikoisaskellajiluokissa, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja Susanna | Oldsfellin Kartano, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-019-0047


Luonnekuvaus

"1 .. 2 .. 1 .. 2 .. Olen täydellinen." jos tammamme Oldsfell's Foxberry Fieldsin ajatusjuoksun voisi kuulla ääneen, se olisi luultavasti jotakin edellämainitun kaltaista. Foxy on hevonen, joka todellakin lähentelee täydellisyyttä ja vaikka tamman tiptop-ulkonäön sekä -asenteen luulisi välillä ärsyttävän edes hieman, totuus kuitenkin että Foxya voi vain rakastaa ja ihailla. Tällä tammalla on se taianomainen kyky muuntaa kaikkien läsnäolijoiden aivot haaveilun täyttämäksi pullamössöksi samalla kun silmissä siintävät pinkit sydämen kuvat kunnes joku huomaavainen tallikaveri keksii heittää sinua tyhjällä colatölkillä takaraivoon, niin että havahdut vihdoin tuijottamasta lasisin silmin tyhjyyteen ja tajuat hymyilleesi vartin verran hölmönnäköisenä talikkoon nojaillen. Ja vain koska olit juuri salaa käynyt syöttämässä Foxylle omenan ja päätynyt samalla unelmoimaan siitä miltä tuntuisi omistaa ruunikonkirjavan kaltainen hevonen, jonka kanssa voisit laukata auringonlaskuun ... Foxy on vain yksinkertaisesti niin .. vastustamaton. Lempeä, älykäs, lahjakas .. Olisi niin helppo väittää että Foxy on vain hemmoteltu tallilaisten lemmikki, mutta totuus on että tammasta vain yksinkertaisesti pitävät kaikki, aidosti ja sataprosenttisesti.

Mutta vaikka Foxy onkin rehellisesti sanottuna yksi tallin suosituimmista - ellei jopa suosituin - hevonen, tamma on silti hyvin maanläheinen ja järkevä luonteeltaan. Sehän se luultavasti tekeekin Foxysta niin rakastetun, tamman kyky olla kaikille mieliksi ilman että se tuntuu nöyristelyltä tai huomionhakuiselta Foxyn puolelta. Ja totuus on, että vaikka Foxy saakin aikalailla kaiken pyytämättäkin, se ei ole kuitenkaan tehnyt tammasta snobimaista tai huonotapaista. Lukuisat saadut herkut eivät ole tehneet Foxysta ahnetta tai saaneet tammaa näykkimään eikä jokapäiväinen huomio ole tehnyt Foxysta entistä vaativampaa, ainasta erityiskohtelua vaativaa hevosta. Päinvastoin, Foxy on yhä tänäkin päivänä se vaatimaton, kiltti luonne, joka hörisee lempeästi vieraillekin korviaan höristellen. Kirjava on myös hyvin intuitiivinen ja se lieneekin yksi suurimmista syistä siihen, miksi kaikki tulevat niin hyvin tämän tamman kanssa toimeen. Foxy nimittäin vaikuttaa lukevan ihmisiä paremmin kuin moni arvaisikaan ja tamma tietää kuinka käyttäytyä milloinkin kenenkin seurassa. Lajitovereidensakin seurassa Foxy on sillä tapaa uskomaton, että tamma ystävystyy sen pahimmankin riitapukarin kanssa muutamassa minuutissa ja se onkin satavarmaa, ettei yksikään toinen hevonen ota Foxya silmätikukseen, päinvastoin, jopa johtajatamma jakaa heinäkasansa tämän hevosen kanssa ilman mitään vastalauseita. Kuinka ihmeessä Foxy sitten tekee sen - ilmeisesti siihen kysymykseen vain tamma itse tietää vastauksen.

Toisaalta se on selvää, että Foxyssa ei ole mitään uhkaavaa - tosin tämän tamman seurassa voi kärsiä alemmuuskompleksista. Foxy kun on aina niin huolitellunoloinen, niin liikkeiltään, ulkonäöltään kuin elkeiltäänkin. Kun muut tuodaan laitumelta sisälle syksyn röppökelien vuoksi kurasta mustiksi värjäytyneinä, Foxy on se ainoa joka loistaa puhtaana lauman keskellä ilman että yksikään jouhisuortuva on poissa paikaltaan. Foxy onkin naurettavan helppohoitoinen eikä vain vaivattoman ja kuuliaisen luonteensa vuoksi, vaan koska tammassa ei ole paljon hoidettavaa. Toisaalta Foxya voisi harjailla silti karsinan uumenissa vaikka kuinka kauan ja kuiskailla salaisuuksia tamman korviin, etenkin kun Foxy vaikuttaa ymmärtävän kaiken mitä tammalle puhutaan. Foxyn hoito- ja ratsastusvuorot ovatkin aina tiukasti täyteen buukattuja, sillä kaikki haluavat päästä kokeilemaan miltä tämän tamman kanssa työskentely tuntuu. Etenkin kun ratsuna Foxy saa sen kokemattomimmankin ratsastajan näyttämään hyvältä ja osaavalta, tamma kun kulkee luonnostaan kuin parahin kilpahevonen kenen tahansa alla. Foxylle on tärkeintä vaan pitää ratsastaja turvallisesti selässään samalla kun tamma tähtää siihen täydelliseen lopputulokseen puhtaine liikeratoineen ja pehmeine askelineen.

Mutta vaikka kuka tahansa voi tuntea olonsa voittajaksi Foxyn selässä, osaavan ratsastajan käsissä tamma vasta pääseekin oikeuksiinsa. Foxyn kanssa on äärettömän helppoa ensinnäkin löytää se yhteinen sävel mutta tamma myös todellakin pyrkii toteuttamaan ratsastajansa jokaisen toiveen viimeisen päälle täydellisesti loppuun suoritettuna ja sen huomaa. Upeat liikkeet mykistyttävät niin sivustakatsojat kuin sen selässä istujankin Foxyn tanssiessa eteenpäin kuin ajatuksen voimalla. Foxy onkin kuin luotu kilparatsuksi lahjakkaalle ratsastajalle, mutta tamma toimii myös rennommassa käytössä ja sopii maastoiluun, vaikka olisi suoraan sanottuna Foxyn lahjojen hukkaanheittämistä jos tämän tamman kanssa pääpaino ei olisi kilpailemisessa. Maastoilu kuitenkin rentouttaa Foxyakin ennestään silloin tällöin mukavasti ja tamma kyllä lähtee aina mielellään tutuille lenkkipoluille. Vieraissa maastoissa Foxy tapaa olla hieman varovaisempi, mutta kuuliainen yhtäkaikki. Kesäisin Foxy on ollut tapana ottaa mukaan myös karjanajoon, joskin tamman kanssa pysytellään enemmän vielä taustajoukoissa Foxyn vasta totutellessa karjaratsun töihin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
twh 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Leopardfox Ion ii. Tijuana's Bizzy Bone iii. Tijuana's T-Bone Walker
iie. Fancy Claps DJH
ie. Orange Ion iei. Tijuana's Life On Mars
iee. Lilac Ion
e. Strawberry Fields Ion ei. Blueblood Ion eii. Ballard BRN
VIR MVA Ch, TWK-I, ARJ-II, YLA2
eie. Pureblood RDN
ee. CHR Gracie Hart eei. CHR Hartigan
eee. Tijuana's Sacred Heart

Sukuselvitys

Foxyn isä, Leopardfox Ion, on 161 senttinen ruunivoikko tobiano tennesseenwalkerori. Tämä lännenratsastuksen parissa jo upeasti menestynyt kirjava herrasmies vasta aloittelee uraansa askellajiratsastuksen parissa, mutta mikäli kilpailumenestys jatkuu samanlaisena, on Leopardfoxilla täydet mahdollisuudet osallistua myös laatuarvosteluihin.

Foxyn isänisä, Tijuana's Bizzy Bone, on 158 senttinen musta tennesseenwalkerori. Komea, ryhdikäs ja orimaisen massiivinen Bizzy on luonteeltaan rehvakkaan reipas, mutta kilpakentillä asti tätä oria ei ole nähty. Isänisänisä, Tijuana's T-Bone Walker, on 162 senttinen rautias tennesseenwalkerori. Komea T-Bone on mukava persoona, joskin herra omaa myös orimaisen temperamentin ja sen huomaa. Osaavalla ratsastajalla T-Bone on kuitenkin osoittautunut lahjakkaaksi askellajiratsuksi, joka onkin kerännyt muutamia sijoituksia painotuslajinsa parissa. T-Bone omaa myös kaksipolvisen, harvinaisempia nimiä täynnä olevan sukutaulun, josta esiin nostettakoon erityisesti orin Champion-palkittu isä, Bonecrusher DLK, sekä emänisä, Foxhunter GAPA, joka on siis palkittu aikoinaan TWK-II- ja YLA3-palkinnoin. Isänisänemä, Fancy Claps DJH, on puolestaan 151 senttinen mustankirjava tennesseenwalkertamma, joka omaa enemmän tai vähemmän diivamaisen luonteen, mutta pärjää siitä huolimatta hyvin ARJ:n kilpakentillä. Clapin kaksipolvinen sukutaulu on täynnä vanhoja nimiä, mutta ikävä kyllä useimpien sivut ovat jo kadonneet ajan saatossa bittiavaruuteen.

Foxyn isänemä, Orange Ion, on 164 senttinen ruunivoikko tobiano tennesseenwalkertamma. Erikoisenvärinen Orange on askellajipainotteinen, mutta kirjava on toiminut koko elämänsä pääosin vain siitostammana. Isänemänisä, Tijuana's Life On Mars, oli 170 senttinen kimo tennesseenwalkerori, joka omasi hyväntahtoisen mutta samalla hieman aran luonteen. Mauri oli kuitenkin menestynyt askellajiratsu ja ori omasi myös yksipolvisen sukutaulun, tullen vanhemmista Austin Powers (ARJ-II, VIR MVA Ch, KTK-III) x Florida K. Isänemänemä, Lilac Ion, oli 157 senttinen musta sabino tennesseenwalkertamma. Askellajiratsastuksen parissa kilpaillut Lilac varsoi myös muutamaan kertaan ja omasi puolitoistapolvisen sukutaulun.


Foxyn emä, Strawberry Fields Ion, on 158 senttinen ruunikko tobiano tennesseenwalkertamma, joka on aloitellut lupaavasti uraansa askellajiratsastuksen parissa.

Foxyn emänisä, Blueblood Ion, oli 154 senttinen ruunikko tennesseenwalkerori. Blue oli suloinen ja nokkela ori, jolle kotitalli oli kaikki kaikessa. Kenties sen takia askellajipainotteista Bluebloodia ei pahemmin kilpakentillä nähty, mutta jälkeläisiä ori kuitenkin periytti muutaman. Emänisänisä, Ballard BRN, oli 153 senttinen rautias tennesseenwalkerori. Sekä askellajiratsastuksen että westernin ja kouluratsastuksen parissa menestynyt Ballard oli miellyttäväluonteinen ori, joka palkittiin eläessään TWK-I-, ARJ-II- ja YLA2-palkinnoin sekä näyttelymenestyksensä myötä myös VIR MVA Ch-arvonimellä. Ballardilta löytyy kaksi- ja puolipolvinen sukutaulu, josta esiin nostettakoon ARJ-II- ja YLA-3-palkittu emänisä Ristjan BRN, ARJ-II-palkittu ja esikantakirjattu emänisänisä Belfalas Ranunculaceae, esikantakirjattu ja YLA3-palkittu emänisänemänisä Actually Oval, esikantakirjattu, TWK-I-, YLA2- ja ARJ-III-palkittu emänemänisä MD Bawar sekä esikantakirjattu ja ARJ-II-palkittu emänemänemä Cassiopeia Ion. Emänisänemä, Pureblood RDN, oli 155 senttinen ruunikko tobiano tennesseenwalkertamma. Askellajiratsastuksen parissa kilpaillut Pureblood omaa yli kaksipolvisen sukutaulun, josta puolestaan mainittakoon erikseen III-palkinnolla kantakirjattu isä Ever'n Never RDN, ARJ-II- ja YLA2-palkittu emä Hot Shot BRN, VIR MVA Ch-palkittu emänisä KF Fascination sekä esikantakirjattu, ARJ-II ja YLA3-palkittu emänisänemä Bubbler Schièr.

Foxyn emänemä, CHR Gracie Hart, oli 161 senttinen musta tobiano tennesseenwalkertamma. Sievä, askellajipainotteinen Gracie Hart toimi koko elämänsä siitostammana Ionicissa. Emänemänisä, CHR Hartigan, on puolestaan 160 senttinen rautiaankirjava tennesseenwalkerori, joka on menestynyt hienosti askellajiratsastuksen parissa. Orin kaksipolvisesta sukutaulusta esiin nostettakoon VIR MVA Ch-, ARJ-I- ja KTK-II-palkittu isä Harvard BRN, WRJ-I-, VIR MVA Ch- ja TWK-II-palkittu isänisä Harmlet J15 sekä TWK-III-palkittu emänisä Aces Dawson. Emänemänemä, Tijuana's Sacred Heart, on 161 senttinen mustankirjava tennesseenwalkertamma. Leikkisä ja suloinen Sasha on sievä, askellajipainotteinen tamma, joka on menestynyt upeasti ARJ:n alaisilla kilpakentillä. Myös Sashalta löytyy kaksipolvinen, pääosin tijuanalaisia walkereita sisällään pitävä sukutaulu, josta mainittakoon erityisesti YLA3-palkittu isä Tijuana's X-Wing sekä VIR MVA Ch-, ARJ-I-, TWK-I- ja YLA2-palkittu upea emänisä Cremon v. Rack.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!