Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!

KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 08.04.2011
» täytti kuusi vuotta 18.03.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

» Nimen suomennos Zeus
(kreik.myt. ylijumala, ukkosen jumala)SEIFUR FRÁ MILDSTÖðUM 1 - KUOLLUT 2018!

Perustiedot

18.03.2011 Islannissa syntynyt islanninhevosori, viralliselta nimeltään Seifur frá Mildstöðum 1

8-vuotias rautias, merkkeinä läsi, siima, vuohissukat tj & vej, säkäkorkeus 140cm, askellajipainotteinen

5-käyntinen, työskentelee nykyisin pääasiallisesti kuormahevosena ja on jalostuskäytössä

kasvattaja Krafla | Mildur, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-030-0163


Luonnekuvaus

Fury on sitkeä ja ahkera poni, joka ansaitsee oman leipänsä kovalla työllä ja se jos mikä nostaa hevosen arvoa etenkin cowboyden silmissä. Fury onkin vaatimaton luonne, joka tekee sen mitä pyydetään eikä niskuroi turhasta. Orimaiset puolet tulevat esiin vain laitumella, jossa otetaan joskus jätkäporukalla vähän vauhtia, mutta ihmisten käsissä Fury on todella nöyrä ja helppo käsitellä. Lapset etenkin ovat aivan ihastuneita pörröiseen poniotukseen, jolla on hyvä ratsastaa ilman satulaakin kiitos orin leveän selän ja vakaan askeleen. Fury kunnioittaakin ihmistä ja ori on oikein miellyttävä käsitellä kaikin tavoin, Furysta ei liiemmin moitteen sanaa löydy. Kaikenlisäksi Fury on ihan mahdottoman komea etenkin kesäisin, kun orin vaalea karva tulee esiin ja suorastaan sirot piirteet pääsevät oikeuksiinsa. Talvisin poniori on puolestaan pelkästään söpö rehottavine harjoineen ja tuuheine talvikarvoineen. Kauneinta Furyssa on kuitenkin orin suuret, tummat silmät, jotka ovat täynnä pohjoisen eksoottista taikaa.

Fury on sosiaalinen poni, joka ei kahinoi turhasta lajitovereidensa kanssa vaan osaa kyllä myös jakaa heinäkasansa ystävien kesken. Ei Fury kuitenkaan ihan lapanen ole, ori pitää kyllä tarvittaessa puolensa, mutta enemmin Furysta huomaa sen kuinka leikkisä ori välillä on. Pukkilaukka pitkin laidunta on kovasti Furyn mieleen, mutta eipähän poikaa ole onneksi koti-ikävä vaivannut. Päinvastoin, Fury on täysin kotonaan Ravenwoodin oriporukassa. Fury soveltuu näppärästi myös opetushevoseksi, kun työskennellään nuorten hevosten parissa; luotettava ja pomminvarma poniori kun on täydellinen esimerkki nuoremmilleen. Laitumeltakin Fury antautuu nätisti ja on hyvin rauhallinen taluttaakin. Karsinassa ori on täysin paijattavaa kamaa, Furylle kelpaavat kyllä rapsutukset etenkin sään kohdalta ja korvien takaa. Fury on niin lasten kuin aikuistenkin hoidettavissa, kaviot nousevat nosta-pyynnöstä eikä varustaessakaan ilmene ongelmia. Myös muut hoitotoimenpiteet - kuten kengitys ja eläinlääkärillä käynti - sujuvat vaivattomasti, ainoastaan peseminen on asia, josta Fury ei liiemmin välitä.

Fury on tottunut työntäytteisiin päiviin sekä aherrukseen. Etenkin kesäisin kuormaponina toimiminen onkin Furylle tuttua puuhaa ja usein päivät kuluvatkin cowboyden mukana töissä miesten ajaessa karjaa. Lajitovereiden kanssa täytyykin siten tullakin toimeen luonnostaan, sillä Fury on kulkee aina toisen ratsukon takana, löysällä narulla kiinni sidottuna. Fury on todella varmajalkainen, ori kulkee vaivattomasti vaikeassa ja kallioisessakin maastossa, sitkeyttä tai puhtia ei Furysta varmasti puutu. Tätä nykyä Furyn kestävyys onkin jo huippuluokkaa, vaeltaahan ori parhaimmillaan useampia maileja päivässä huoltokuorma selässään. Mutta sen ansiosta Fury saa myös erityisen hyvää hoitoa; jokaisen työpäivän päätteeksi joku cowboysta hieroo Furyn läpi, etteivät orin lihakset pääse kipeytymään. Tämä työntäytteinen, mutta monipuolinen ja pitkälti luonnonmukainen elämä on aiheuttanut sen, että Fury on tätä nykyä huippukunnossa niin fsyysisesti kuin psyykkisesti; ori on terve, lihaksikas ja silmissä on reipas katse. Itseasiassa, jos Fury jää joksikin aikaa vähemmälle liikunnalle, niin ei mene kauaa, kun ori alkaa kehitellä huonoja tallitapoja ja äksyillä energisyyttään ihan muuten vain. Toimettomana seisominen onkin kaikkea muuta kuin Furylle mieleen.

Ratsuna Fury on energinen ja menohaluinen, mutta kuuliainen. Avuille perusherkkä, mutta jos selässä on tosiaan ratsastaja pelkän varustekuorman sijaan, Fury on huomattavasti eloisammalla tuulella. Toisaalta Furyn käytös vaihtelee senkin mukaan kuka siellä selässä istuu; lasten kanssa ori osaa ottaa rauhallisesti, mutta aikuisten kanssa Fury menee mielellään jo kovempaa. Isänsä tavoin Fury myös mieluummin tölttää kuin ravaa. 5-käyntinen ori soveltuu hienosti askellajiratsastukseen, kun selässä vain on riittävän osaava ratsastaja, joka kykenee hallitsemaan Furyn kovemmassakin vauhdissa. Fury nimittäin painaa herkästi kuolaimelle innostuessaan, vaikka muuten kuuliainen onkin. Furylla on kuitenkin mukavat askeleet ja maastossa oriherra on täydellinen ratsastettava; luotettava ja varmajalkainen. Fury ei säiky juuri mitään, ori on täysin liikenne- ja maastovarma. Tosin usein jos mukana on muita ratsukoita, Fury jumittuu täysin automaattivaihteelle eli kaikki tehdään samalla tavalla kuin edellä menevä ratsukko, mikä johtunee arvatenkin orin omista tottumuksista kuormaponin aseman myötä. Kuljetuskoppiin nousu epäilyttää aina hieman Furya, mutta kilpailuissa ori on yllättävän kylmähermoinen ja rauhallinen. Kilpaileminen ja niihin treenaaminen talvikuukausina tuovat kuitenkin Furyn arkeen mukavaa vaihtelua - uudenlaiset haasteet ovat selvästi aina tälle orille tervetulleita.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
isl 30.02.2011 tamma Vinka frá Ljóma Vinda frá Syndur
isl 06.02.2013 tamma Litli-Flipi frá Tindra Hindber frá Trollsklo
isl 01.09.2015 ori Jófredur frá Fjölvar Abba frá Fjölvar
isl 24.12.2015 ori Eldur Snörp frá Syndur
isl 01.02.2016 ori Máttur frá Syndur Fóa frá Beinir
isl 17.03.2016 tamma Skrugga frá Angren Skupla frá Daydream

Sukutaulu

i. Draupnir frá Geitungur ii. Fáfnir frá Trollsklo ARJ-I iii. Völundur frá Keflavik ARJ-I
iie. Angilja frá Dalvik ARJ-II
ie. Druna frá Andvari iei. Kembingur frá Rettarhóli
ARJ-I, VIR MVA Ch
iee. Meyja frá Ljúflingur YLA3
e. Súla frá Geitungur ei. Óskar frá Syndur eii. Andvari frá Álfagjöf
YLA2, Champion
eie. Eskana frá Prima ARJ-II
ee. Svana frá Tónlist eei. Svallari frá Halastjarni
ARJ-I, YLA2, KTK-III, VIP MVA Fn
eee. Glóblesa frá Húsavík
ARJ-I, YLA2

Sukuselvitys

Furyn isä, Draupnir frá Geitungur, on komea rautias 145 senttinen islanninhevosruuna. Luonteeltaan Draupnir on omapäinen kaveri, joka menee mielellään kovaa etenkin ratsastaessa. Kuitenkin myös kuuliaisuutta löytyy niin, että ruuna on kuitenkin pidemmän päälle hyvä ratsastaa. Draupnir on luonnontölttääjä eli ruuna ei osaa ravata muutoin kuin pyynnöstä. 5-käyntinen Draupnir onkin menestynyt hienosti painotuslajissaan eli askellajiratsastuskilpailuissa. Draupnir osaa myös hypätä alle metrisiä esteitä, joskaan ruuna ei kilpaile lajin parissa. Draupnirin ruunaamisen myötä Fury jäi kuitenkin myös oriherran ainoaksi jälkeläiseksi.

Furyn isänisä, Fáfnir frá Trollsklo, on hienorakenteinen, 132 senttinen hopeanmusta islanninhevosori. Trolle on näyttävännäköinen ilmestys tuuheine harjoineen ja erikoisen värisine karvapeitteineen, eikä olekaan ihme, että ori on suosittu jalostuksen puolella. Trolle on myös 5-käyntinen ja askellajipainotteinen ori onkin menestynyt upeasti painotuslajissaan. Jopa niin upeasti, että Trolle on saavuttanut ARJ-I-palkinnon. Hieno ori on kaiken kaikkiaan kyseessä, jo pelkästään yksipolvisen sukunsakin puolesta. Sillä isänisänisä, Völundur frá Keflavik, on nimittäin myös ARJ-I-palkittu islanninhevosori. 136 senttinen tummanruunikko Völundur on reipasluontoinen ori, joka on ollut myös suosiossa jalostuksen puolella. Isänisänemä, Angilja frá Dalvik, on puolestaan ARJ-II-palkittu islanninhevostamma. 129 senttinen kimo ja nöyräluonteinen Anni on Völundurista poiketen nelikäyntinen, mutta se ei verottanut tamman suosiota millään tavalla, päinvastoin.

Furyn isänemä, Druna frá Andvari, on 134 senttinen rautias islanninhevostamma. Druna on luonteeltaan ystävällinen poni, josta tosin löytyy se tammamainen ja kipakkakin puoli. Tästä syystä Druna vaatiikin hieman kokeneemman ihmisen hoitajakseen ja ratsastajakseen. Druna on 5-käyntinen ja tamma onkin menestynyt upeasti askellajiratsastuksen parissa. Drunalta löytyy myös jo muutama jälkeläinen ja tammalla on upea yksipolvinen suku. Ensinnäkin isänemänisä, Kembingur frá Rettarhóli, on VIR MVA Ch- ja ARJ-I-arvonimillä palkittu islanninhevosori. Kulomusta, 5-käyntinen Bingu on näyttävä ilmestys ja menestynyt ori on ollut todella suosittu myös jalostuksen puolella. Isänemänemä, Meyja frá Ljúflingur, on taas 128 senttinen mustankirjava islanninhevostamma. Meyja on ystävällinen ja seurallinen tamma, josta löytyy myös runsaasti sitkeyttä ja sisua. 5-käyntinen tamma on menestynyt hienosti askellajiratsastuksen parissa ja Meyja onkin palkittu YLA3-palkinnolla.


Furyn emä, Súla frá Geitungur, on 135 senttinen kimo islanninhevostamma. Skuffa on 5-käyntinen ja askellajipainotteinen, mutta tamma vasta aloittelee kilpauraansa ja on siksi melko tuntematon nimi niin kilpakentillä kuin jalostuksenkin puolella. Skuffalta kuitenkin löytyy taustaltaan upea suku.

Furyn emänisä, Óskar frá Syndur, on 132 senttinen tummanruunikko islanninhevosori. 5-käyntinen Oskari on rajoitetusti käytössä islanninponijalostukseen ja orilta löytyykin jo muutama jälkeläinen. Oskari on myös menestynyt upeasti painotuslajissaan eli askellajiratsastuksen puolella. Orilta löytyy myös hieno yksipolvinen suku. Emänisänisä, Andvari frá Álfagjöf, on nimittäin upea Champion- ja YLA2-arvonimin palkittu, 139 senttinen rautias islanninhevosori. Liinaharjainen Andvari on ystävällinen ja herkkä ori, jolta löytyy jo lukuisia jälkeläisiä. Emänisänemä, Eskana frá Prima, on puolestaan 143 senttinen, sievä rautias islanninhevostamma. 5-käyntinen Eska on palkittu ARJ-II-arvonimellä ja hyväluontoista tammaa onkin suosittu myös jalostuksen puolella.

Furyn emänemä, Svana frá Tónlist, on 141 senttinen kimo islanninhevostamma. Voimakasrakenteinen Svana on 5-käyntinen ja tamma onkin menestynyt hienosti askellajiratsastuksen puolella. Luonteeltaan Svana on rauhallinen ja kiltti, suorastaan miellyttämisenhaluinen, mikä lienee ainakin edistänyt tamman suosiota myös jalostuksen puolella. Svanalla on myös aivan upea yksipolvinen suku. Etenkin emänemänisä, Svallari frá Halastjarni †, oli henkeäsalpaavan kaunis tummanpunarautiaankirjava islanninhevosori. 150 senttinen Svallari oli 5-käyntinen ja todella suosittu jalostuksen puolella. Svallari saavutti kaiken kaikkiaan sekä VIP MVA Fn-, KTK-III-, YLA2- että myös ARJ-I-arvonimen. Tosin eipä emänemänemä, 139 senttinen liinaharjainen rautias Glóblesa frá Húsavík, jää lainkaan sen huonommaksi, sillä tamma on myös saavuttanut YLA2- ja ARJ-I-arvonimet.


Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!