Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 06.05.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)GHAZALAT AL NAJYA

Perustiedot

08.04.2012 Sveitsissä syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Ghazalat al Najya ox

verilinjaltaan domestic, 6-vuotias papurikkotäpläinen kimo, säkäkorkeus 149cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Isis | al Najya, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-003-0497


Luonnekuvaus

Ghazalat al Najya vastaa ainakin minun mielikuvaani ihannehevosesta, sillä tamma on kiltti käsitellä mutta ratsastaessa Ginger osaa tarjota myös haastetta ratsastajalleen, tamma ei ole mikään automaattiratsu. Ginger on itsevarma ja rauhallinen hevonen, jolta löytyvät ne omat tammamaiset piirteensä mutta silti Ginger soveltuu aloittelijankin käsiteltäväksi. Gingerillä on lempeä katse sekä luottavainen ja ystävällinen luonne, tämän tamman kanssa onkin ilo tehdä töitä, sillä Gingeriin voi luottaa miltei tilanteessa kuin tilanteessa. Toki Ginger voi vähän säikkyä yllättävissä tilanteissa, mutta tamma ei koskaan kiukuttele turhasta vaan osoittaa enemmänkin suoranaista nöyryyttä ja miellyttämisenhalua hoitajaansa kohtaan. Ginger rakastaa myös huomiota ja rapsutteluja, tämä tamma ei ujostele vieraitakaan.

Ginger on sosiaalinen ja seurallinen hevonen, mutta tamma pärjää myös yksikseen eikä hermostu vaikka joutuisikin eroon muusta porukasta. Ginger onkin aina ollut helppo saada kiinni laitumelta ja tamma on yleensä rauhallinen taluttaakin, ainoastaan tuulisella säällä Ginger tapaa olla hieman levoton ja säikky. Silloinkin tamma tosin hakee turvaa hoitajastaan tai lajitovereistaan sen sijaan, että pistäisi pystyyn paniikinomaisen shown. Tallissa Ginger sen sijaan on aina rauhallinen ja kiltti hoitaa, tamma ei temppuile yleensä koskaan, päinvastoin, ne kaviotkin nousevat yleensä pelkästä kehotuksesta. Ginger on myös helppo varustaa. Harvemmin tulee vastaan sellaisia tilanteita, joissa Ginger rupeaisi suoranaisesti kiukuttelemaan, mutta eläinlääkäri on kieltämättä niitä harvoja ihmisiä, jotka saavat yleensä niin ihmisrakkaan Gingerinkin epäluuloiseksi ja luimistelemaan varoittavaan sävyyn.

Ratsuna Ginger on niitä hevosia, jotka tietävät milloin selässä on aloittelija ja milloin ei. Ginger nimittäin soveltuu vaikka talutusratsuksikin, tamma menee nätisti epävarmallakin ratsastajalla, mutta toisaalta Ginger uskaltaa myös hieman testailla kokeneempaa ratsastajaa. Ei Ginger mitään pukitusrodeota pystyyn pistä, mutta tammalla on tapana kuumua kun mennään vähän lujempaa, ns. kovaa ja korkealta. Silloin Ginger saattaa kyllä hyvinkin ottaa omia sivuaskeliaan ja yrittää saada ohjia itselleen päätään viskomalla, mutta kyllä neiti käsissä pysyy, ainakin jos ratsastaja tosiaan osaa asiansa. Kentällä Ginger tosin säilyttää kyllä aina kuuliaisuutensa ja kärsivällisyytensä, mutta maastossa tamma tapaa olemaan hieman menohaluisempi ja reippaampi. Westernratsuna Ginger on kyllä silti erinomainen, tammalla on tasaiset ja miellyttävät askeleet ja herkkä mutta rohkea luonne, Ginger ei anna pelon estää itseään, varsinkin jos ratsastaja on rauhallinen. Siksi Ginger pärjää hyvin myös karjanajossa yhtälailla kuin kilpakentilläkin. Gingerillä on nimittäin täsmälleen yhtä hyvät hermot kuin ratsastajallaankin, ellei jopa vähän paremmatkin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 01.02.2015 ori RWR Khlassik Ghayth ox Aamir Khlassik al Qismat
ox 02.06.2016 tamma RWR Nile Ghazalah ox KH Nile Ghazwan ox

Sukutaulu

i. Fir'aun Rabah Nur ii. Liajl Dahab al Rayad Legion of Excellence iii. Emir Shahin al Rayad
iie. O Bey Shabina
ie. Marwaanah al Rayad Legion of Honour iei. Elgwir Mordae ox
Legion of Merit, KRJ-III
iee. Yarah bint Feathertip É
e. Ghazale al Qismat
Legion of Masters
ei. Ravenwood's Remus eii. Equivalent Ion ox
eie. Beldaran ox VIR MVA Ch
ee. Dahiat v. RVN Champion
Legion of Supreme Honour
eei. White Devil SHW
Legion of Merit
eee. Zania ox KTK-II, YLA3

Sukuselvitys

Gingerin isä, Fir'aun Rabah Nur, on 153 senttinen kimo arabialainen täysiveriori. Puhdasta egyptiläistä verilinjaa edustava Rabah on paitsi komea ja kiltti herrasmies, ori on myös osaava ja rauhallinen kouluratsu, jolta löytyvät hienot liikkeet.

Gingerin isänisä, Liajl Dahab al Rayad, on 150 senttinen kimo arabialainen täysiveriori. Koulupainotteinen Liajl Dahab kilpailee AHACin kilpakentillä ja orilta löytyykin jo Legion of Supreme Merit-arvonimi. Isänisänisä, Emir Shahin al Rayad, oli 151 senttinen kimo arabialainen täysiveriori vanhemmista Aamir Badiyyah al Rayad x Lipara Minhat ox (KTK-III, Legion of Supreme Merit). Isovanhempia edustavat puolestaan Amir Shael al Baheryn x Farida Khalifa ox (YLA3) sekä Abraxas Ibn Moniet (Legion of Merit Champion) x WKE Bint Maysama (Legion of Honour). Isänisänemä, O Bey Shabina, oli 150 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma vanhemmista BT Mar'tuzz (Legion of Merit Champion) x Elgwir Sabah (Legion of Merit, LJK-III). Isovanhemmat ovat Mu'tazz (Legion of Masters) x Sarabi (Legion of Supreme Merit) sekä Shakeel ox (Legion of Masters) x Korya-Noor ox (Champion, Legion of Merit).

Gingerin isänemä, Marwaanah al Rayad, on noin 152 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Lempeäluontoinen Marwaanah on lahjakas kouluratsu ja tamma onkin ansioitunut AHACin kilpakentillä, tähän mennessä Legion of Honour - arvonimen saavuttaneena. Isänemänisä, Elgwir Mordae ox, on 151 senttinen musta arabialainen täysiveriori, joka on sittemmin ruunattu. AHACin parista Legion of Merit - arvonimen saavuttanut Dari on menestynyt myös kouluratsastuksen parissa, aavistuksen itsepäisestä luonteestaan huolimatta. Dari onkin palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla. Orilta löytyy myös puolitoistapolvinen sukutaulu - Darin isä on Legion of Masters - arvonimellä palkittu BT Rashiid Ibn Allure vanhemmista Allure WMA (Legion of Supreme Merit) x Ansata Sha Nabi (Legion of Supreme Excellence) ja emä taas sievä Havanna Black ox. Isänemänemä, Yarah bint Feathertip É, oli puolestaan 154 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma vanhemmista Ramses Featherthip PB ox x Jemla El Musky ox (Legion of Merit, i. Musky Bey).


Gingerin emä, Ghazale al Qismat, on 152 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Domestic-linjainen Ghazale on westernpainotteinen ratsu ja tamma onkin menestynyt upeasti sekä WRJ:n että AHACin kilpakentillä, toimiihan siitä todisteena jo yksinomaan Ghazalen saavuttama Legion of Masters - arvonimi.

Gingerin emänisä, Ravenwood's Remus, on 154 senttinen musta arabialainen täysiveriori. Remu on komea westernpainotteinen ratsu ja orin onkin menestynyt hienosti WRJ:n alaisissa kilpailuissa. Emänisänisä, Equivalent Ion ox, oli puolestaan 155 senttinen rautias arabialainen täysiveriori, joka omasi miellyttävän luonteen ja kouluratsun liikkeet. Ja vaikka Ekiä ei liiemmin kilpakentillä nähty, ori saavutti silti suuren suosion jalostuksen puolella ja siihen lienee syynä raudikon sukutaulu. Ekin isä oli nimittäin kuuluisa Starline Enzo ox, VIR MVA Ch-, KTK-III- ja KRJ-III-palkittu siitosori. Emänä toimi taas yleispainotteinen Zaby Ashqar ox. Emänisänemä, Beldaran ox, on 155 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Kuvankaunis Daran on VIR MVA Ch-palkittu näyttely- ja siitostamma, joka omaa lempeän ja rauhallisen luonteen. Myös Daran isä on VIR MVA Ch-palkittu Heartache's Jules ox vanhemmista Dancing Brown ox x I'm With You ox. Daran emä on puolestaan vähemmän tunnettu Heartache's Contrast ox vanhemmista Capitano ox x Kastehelmi ox.

Gingerin emänemä, Dahiat v. RVN, on 150 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Kaunis Dahiat on herkkä ja määrätietoinen tamma, joka ei pidä muutoksista ja on hanakka ilmaisemaan mielipiteensä pienestäkin aiheesta. Hienorakenteinen ja estepainotteinen tamma on kuitenkin menestynyt paitsi AHACin kilpakentillä myös näyttelyissä ja Dahiatilta löytyykin sekä Champion- että Legion of Supreme Honour-arvonimet. Emänemänisä, White Devil SHW, on 152 senttinen kimo arabialainen täysiveriori, joka on paitsi palkittu AHACin kilpakentillä Legion of Merit-arvonimellä, vilkasluontoinen Ville on menestynyt myös kouluratsastuksen parissa. Villen isä on KRJ-IV- ja Legion of Supreme Merit-palkittu Khaldun F ox vanhemmista Dhark Dhestiny ox (Legion of Fame) x Bint Melikaa (Legion of Merit). Villen emä, Tiny Sun Angel ECA ox, on YLA3-palkittu arabialainen täysiveritamma isästä Empire's Paladin of Deep-Sea ox. Emänemänemä, Zania ox, oli 147 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma, joka omasi erinomaisen rakenteen lisäksi melko itsepäisen luonteen. Zania menestyi kuitenkin sekä koulu- että esteratsastuksen parissa ja tamma palkittiinkin aikoinaan YLA3-palkinnolla. Zania myös kantakirjattiin II-palkinnolla. Zanian vanhemmat olivat puolestaan Falcon Star ox (esikantakirjattu) x Zahnina ox.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!