Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 10.05.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)







DD GOLD COIN - KUOLLUT 2018!

Perustiedot

10.11.2010 Yhdysvalloissa syntynyt quarterori, viralliselta nimeltään DD Gold Coin

7-vuotias herasilmäinen cremello, säkäkorkeus 155cm, westernpainotteinen

työskentelee karjaratsuna ja on jalostuskäytössä

kasvattaja Tinúvel | Rautkymi, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH13-014-0055


Luonnekuvaus

DD Gold Coin, lyhyemmin vain Goldy tai Goldie, on erikoisenvärinen quarterori, joka vaikuttaa omaavan ainakin päällepäin hyvin ruunamaisen lupsakan luonteen. Goldie ei tosiaan ole mikään orimaisuuden perikuva, ei edes ruumiinrakenteeltaan, mutta pinnan alta löytyy silti sitä tietynlaista kipinää, mistä syystä Goldy ei olekaan ihan jokaisen käsiin soveltuva hevonen. Ensivaikutelma Goldiesta on kuitenkin ennen kaikkea hyvin harmiton, orin tulee helposti jopa sivuuttaneeksi ilman toista silmäystä, sillä riimunnarun päässä torkkuva ori ei välttämättä ole mikään katsemagneetti, jos orin kaunista väritystä ei oteta huomioon. Tyyni pinta kuitenkin pettää katsojaansa, esimerkiksi sillä kun Goldie saa varusteet päälleen, ori muuttuu kuin toiseksi hevoseksi! Ensialkuun suorastaan laiskalta vaikuttanut vaalea quarter paljastuukin kentällä yhdeksi tilamme hurjapäisimmistä ratsuista, vaikka monikaan ei sitä uskoisi eikä usko ennen kuin näkee itse Goldyn satula selässään.

Maastakäsin käsiteltäessä Goldie on kuitenkin hyvin rauhallinen, ori antautuu laitumeltakin aikalailla ongelmitta eikä temppuile turhasta. Goldie on tällöin usein tosiaan jopa laiska liikkeissään ja oria joutuu myös sen vuoksi välillä komentamaan, jotta vaaleaan ilmestyisi edes jonkinlaisia elonmerkkejä. Esimerkiksi taluttaessa Goldiella on tapana enemmän tai vähemmän laahata hoitajansa jäljessä, niin että oria saa välillä jopa vetää eteenpäin ja Goldy on tosiaan myös hyvin laiska nostamaan niitä kavioitaan ylös maasta, erityisesti juuri hoitamisen aikana. Muutoinhan Goldien voi hoitaa vaikka orin ollessa vapaana karsinassaan, quarterhan vain pääasiassa torkkuu kiltisti aloillaan. Goldieta on kuitenkin tosiaan myös uskallettava komentaa tarvittaessa tarpeeksi jämäkästi, muuten ori heittäytyy kokonaan kuurosokeaksi hoitajansa suhteen. Etenkin kun Goldiella on myös salakavalatapa näykkiä varoittamatta sellaisten toimenpiteiden aikana, joista ori ei niin välitä eli esimerkiksi satulavyön kiristyksen aikana. Hoitajan kannattaakin siis kaikesta huolimatta pitää silmänsä auki Goldyn seurassa, jotta niiltä mahdollisilta haavereiltakin varmasti säästyttäisiin.

Varusteiden näkeminen tosiaan jo yleensä saa Goldien astetta valppaammaksi ja ori usein juuri ja juuri malttaakin seistä aloillaan vielä selkäännousun ajan, vaikkakin sitten kuolaintaan pureksien ja häntäänsä vispaten. Goldie ei tosiaan ole mikään aloittelijoiden ratsu, sillä pienessä orissa piilee todellakin jopa yllättävän paljon menohaluja sekä voimaa. Goldie on kuitenkin miellyttämisenhaluinen ja osaavalla ratsastajalla hyvinkin toimiva ratsu, joka ei kavahda haasteita. Päinvastoin, Goldie on sitäkin innokkaampi tekemään töitä mitä kovemmaksi vauhti kasvaa ja ori onkin kuin luotu nopeisiin aikaratsastusluokkiin. Ikävä kyllä toisaalta myöskään ne vaaralliset tilanteetkaan eivät ole aivan tuntemattomia, sillä Goldie innostuu helposti liikaakin ja heittäytyy jopa uhkarohkeaksi terävissä käännöksissään. Goldien ratsastajalla onkin ehdottomasti oltava erinomainen tasapaino, jotta niissä mahdollisissa horjahduksissa ei oltaisi heti menossa nurin. Myös sitä kylmäpäisyyttä ja rohkeutta tarvitaan, etenkin kilpakentillä, jotta Goldien kanssa tosiaan pärjää menossa mukana! Taitava, teräväpäinen ja peloton, mutta silti järkevä ratsastaja onkin Goldielle paras kumppani, myös maastoon lähtiessä. Goldie ei ole mikään arkajalka, mutta vauhtia tuppaa löytymään herkästi vähän liikaakin ja ratsastajan tehtävä onkin pitää huolta siitä että kotitallille päästään palaamaan ehjin nahoin. Karjaratsuna toimiminen on Goldielle myös hyvä tapa purkaa energiaa, mutta vain kun selässä on asiansa osaava henkilö, jotta mitään vahinkoja ei varmasti pääse sattumaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
qox 10.08.2011 ori DD Arrhythmia Freezing Veleda al Daydream ox
qh 28.06.2014 tamma RWR Summersong First Day of Summer
qh 08.06.2016 ori RWR Kingdom Come Afterlife Winds

Sukutaulu

i. Dancin' Peas ii. Docs Dancer (evm) iii. Dancing Lightning (evm)
iie. Jammer Kay (evm)
ie. Peas Dream (evm) iei. Peaches Jam (evm)
iee. Top Bean (evm)
e. Phoebe ei. Lionel (evm) eii. Carliver (evm)
eie. Darlene (evm)
ee. Jadelena (evm) eei. Lester (evm)
eee. Veradrienne (evm)

Sukuselvitys

Goldien isä, Dancin' Peas, oli 150 senttinen gold champagne quarterori. Kaunis, erikoisenvärinen Dancin' Peas oli westernpainotteinen, mutta ikävä kyllä orin sivut ja täten muut tiedot Dancin' Peasista ovat kadonneet bittiavaruuteen ajan saatossa.


Goldien emä, Phoebe, on 159 senttinen rautias quartertamma. Kaunis piirtopää on lahjakas westernratsu, jolla on kuitenkin taipumusta jopa ajoittaiseen uhkarohkeuteen suorituksiensa aikana. Toisaalta Phoebe on menestynyt hienosti kilpakentillä ja onpa tamma myös varsonut useampaan kertaan. Luonteeltaan Phoebe on kiltti mutta aavistuksen varautunut, joskin tie tämän tamman sydämeen kulkee vatsan kautta eli Phoebesta saa helposti ystävän itselleen tarjoamalla tammalle herkun jos toisenkin.




Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!