Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 11.10.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

GWAINE RING

Perustiedot

20.09.2011 Saksassa syntynyt englantilainen täysiveriori, viralliselta nimeltään Gwaine Ring xx

7-vuotias punarautias, merkkeinä piirto sekä vsk otj ja rsk vtj, säkäkorkeus 168cm

estepainotteinen, koulutustaso ko Vaativa B ja re 150cm

kasvattaja Nora | Special Ring, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-006-0055


Luonnekuvaus

Gwaine on luonteensa puolesta tavallaan eräänlainen projektihevonen; kyvykäs ratsu, joka kuitenkin vaatii runsaasti työstämistä ratsastajaltaan ennen kuin voidaan puhua toimivasta yhteistyöstä ratsukon välillä. Gwainen varovaisuus ihmisiä kohtaan tekee orista aavistuksen vaativan käsitellä, sillä Gwaine vaatii hoitajaltaan niin sanottua hevosen lukutaitoa. Gwainea ei voi mennä vain kuka tahansa tuosta vain taputtelemaan ja paijailemaan, vaan orin pieniä elkeitä ja käytöstä on osattava arvioida ennalta. Jos Gwainen väisteleviä elkeitä ja epävarmasti luimuun painuvien korvien kertomaa viestiä ei osaa tulkita oikein, tuloksena on hermostunut hevonen ja terävän näykkäisyn jäljiltä kivistävä käsivarsi. Gwainea ei missään tilanteessa saa mennä painostamaan, sillä tämä ori käsittelee hermostuttavia tilanteita todella huonosti ja siitä syystä Gwaine vaatiikin osaavan käsittelijän, joka osaa rauhoittaa levottoman hevosen sekä säilyttää oman rauhallisuutensa joka tilanteessa. Gwainelle on erityisen tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi sekä voida luottaa hoitajaansa ja kun Gwainelle antaa aikaa ja tilaa tutustua puolin ja toisin, ori kiintyykin hyvinkin voimakkaasti ihmisiin. Gwaine on kuitenkin pitkälti yhden ihmisen hevonen juuri sen vuoksi, että ori vaatii niin paljon aikaa ja työtä ennen kuin Gwaine oppii luottamaan uusiin ihmisiin.

Tutuissa, rakastavissa käsissä Gwaine on kuin toinen hevonen, rento ja rauhallinen, kaikinpuolin tyytyväinen oripoika, joka nauttii levollisista harjaushetkistä eikä osoita mieltään turhaan. Itseasiassa Gwaine on harvinaisen helppohoitoinen ja kiltti käsitellä, ori kuuntelee mielellään puolella korvalla hoitajan jutustelua ja käyttäytyy kaikinpuolin kuin synnynnäinen herrasmies. Luottaessaan hoitajaansa Gwaine selvästi nauttii ihmisen seurasta ja rapsutteluista, sillä lajitovereiden keskuudessa ori tuppaa helposti jäämään toisten jalkoihin. Gwainen arkuutta lisää varmasti se, että laumassa raudikko on helposti muiden pomoteltavissa ja alistettavissa, sillä epävarmasta orista ei ole laittamaan muille vastaankaan. Tästä syystä Gwainea tarhailee vain tilan rauhallisimpien orien ja ruunien kanssa, sillä tällöin Gwaine itsekin on silminnähden onnellisempi ja uskaltaa jopa tulla tervehtimään hoitajaansa tarhan portille ilman pelkoa siitä, että joku dominoivampi yksilö päättääkin ajaa orin tiehensä halutessaan huomion pelkästään itselleen. Gwainen itsevarmuus ei siis päätä huimaa, mutta tutun hoitajan käsissä ori on kuitenkin luottavainen ja rauhallinen, sillä Gwaine tietää, että tämä ihminen pitää hänestä hyvää huolta. Kuten sanottua, Gwaine on kiltti ja sydämellinen hevonen, joka kaipaa vain rakkautta osakseen.

Kun Gwainea kehutaan helppohoitoiseksi, sitä myös tarkoitetaan, sillä luottaessaan hoitajaansa ori toimii usein kuin ihmisen ajatus. Gwaine antautuu laitumelta usein jopa ihan mielellään, eikä ori hötkyile taluttaessakaan turhaan muuten kuin hakemalla tukea tarvittaessa hoitajaltaan, jos jokin asia oriherraa sattuu epäilyttämään. Gwaine on loppujen lopuksi todellinen mamman mussukka ja syliintunkija, joka suorastaan tarvitsee hellyydenosoituksia päivittäin pärjätäkseen tässä pelottavassa maailmassa. Gwainea saa kyllä sukia niin paljon kuin sielu sietää, ori ei koskaan kyllästy pitkiin harjailuhetkiin. Kavioiden puhdistus on Gwainesta vallan kiinnostavaa puuhaa, ori katselee hoitajansa touhuja korvat hörössä ikään kuin niistä herran kavioista nyt jotain mielenkiintoista saattaisi löytyäkin. Myös varustaminen sujuu vaivattomasti, Gwaine saattaa osoittautua jopa vähän ilkikuriseksi ja orilla on usein tapana nyökytellä päätään aivan kuin herralla olisi paljonkin asiaa kerrottavanaan. Myös peseminen, kengitys ja lastaaminen sujuvat vaivattomasti, samoin eläinlääkärillä käynti, ja kaikesta tästä käy kiittäminen pelkästään Gwainen lujaa luottamusta hoitajaa kohtaan. Kun Gwaine voi luottaa hoitajaansa 110%, ori on suurinpiirtein valmis hyppäämään vaikka liekkimereen hoitajansa vuoksi. Loppupeleissä Gwainen luottamus hoitajaa kohtaan onkin lähestulkoon sokeaa, mutta ilman tätä lujaa sidettä Gwainen kanssa on hankalaa löytää yhteistä jalansijaa.

Kuten maastakäsin myös ratsuna Gwaine vaatii aikaa, aikaa ja vielä kerran aikaa löytääkseen sen yhteisen polun ihmisen kanssa. Gwainen kanssa ei voida lähteä oletuksesta, että alla on valmis estehevonen, jonka kanssa voidaan samointein suunnata kilpakentille. Ei, Gwainen kohdalla pitää ajatella, että alla on uusi hevonen, joka lahjakkuudestaan huolimatta on täysi raakile estehevosena. Sillä sitä Gwaine on, mikäli uusi ratsastaja suuntaa orin kanssa hyppäämään heti 150 senttiä - sitä näkyä ei todellakaan halua seurata edes sivusta. Gwaine huomaa heti, jos ratsastaja vaihtuu uuteen ja se saa orin virittymään heti uudelle jännittyneisyyden tasolle, tuntuu kuin ori voisi milloin tahansa räjähtää käsiin tai vauhkoontua. Gwaine ns. kulkee heti varpaisillaan, jos selkään nousee vieras ihminen, ja tämä saa myös ratsastajan helposti varuilleen, vaikka todellisuudessa tärkeää olisi vain olla mahdollisimman rauhallinen ja valaa Gwaineen omaa itsevarmuutta. Kun Gwaine huomaa, ettei ihminen missään nimessä menekään kiskomaan häntä suusta tai potki muutoinkin herkkää raudikkoa kylkiin, ori tuntuu suorastaan huokaisevan syvään helpotuksesta, sillä eihän hänellä ole sittenkään mitään hätää. Gwainen kanssa kannattaa aina alkuun suosia rauhallisia maastolenkkejä ja kevyitä koulutreenejä kentällä ennen kuin harkitseekaan hyppäämistä. Gwaine on kyllä mukavaliikkeinen ja osaava hevonen, kun orin saa vain rentoutumaan ja uskomaan siihen, ettei mitään pahaa tapahdu vaikka Gwaine nyt vähän uskaltautuisi irrottelemaan.

Kun Gwaine menee kentällä kaula pitkänä ja selvästi rentona, voidaan ruveta jo harkitsemaan oikeita estetreenejäkin. Kun Gwaine todella luottaa ratsastajaansa, ori kykenee keskittymään radan suorittamiseen ja nauttimaan hyppäämisestä sen sijaan että ori vain rymistelee vauhkona radan läpi kykenemättä keskittymään muuhun kuin siihen outoon tyyppiin selässään. Gwaine osaa kyllä hypätä - todellakin - ja orilla on ilo ratsastaa silloin kun Gwaine tekee töitä omasta tahdostaan. Yleisesti ottaen Gwaine onkin miellyttämisenhaluinen ratsu, joka ei turhasta temppuile. Gwainella on moitteeton hyppytyyli ja orilta löytyy valtavasti ponnistusvoimaa, mikä kantaa Gwainen esteiden yli kevyesti kuin näkymättömien siipien kannattelemana. Gwainen ongelma on kuitenkin se, että kilpailuissa ori kadottaa kotikentällä saavuttamansa itsevarmuuden tyystin ja tällöin ratsastaja on pitkälti ratkaisevassa asemassa, sillä Gwaine voi yltää puhtaaseen rataan vain ratsastajan oriin valaman itsevarmuuden turvin. Kilpailutilanne onkin todellinen tulikoe Gwainen ja ratsastajan välillä - riittääkö Gwainen luottamus ratsastajaa kohtaan tuomaan sen voiton kotiin? Luottaessaan ihmisiin ympärillään Gwaine kyllä selviytyy kilpailujen aiheuttamasta stressistä ja paineesta menettämättä rohkeuttaan tyystin. Sama itseasiassa pätee maastoillessakin, kun Gwaine pelästyy jotakin, ori tukeutuu ensimmäisenä ratsastajaansa ja mikäli ratsastaja vastaa heti orin sanattomaan avunpyyntöön, tilanne ratkeaa ja Gwaine rauhoittuu ilman mitään sen suurempaa show'ta. Gwaine on kieltämättä mieleenpainuva kaveri, toista samanlaista ei maailmassa olekaan ja on valtava ilo saada olla yksi niistä harvoista, joilla kunnia työskennellä tämän hienon oriherran kanssa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
xx 20.01.2015 tamma Without Me WF xx Wish Me Luck ESC xx
x 15.06.2015 tamma RWR True Reflections x Rajab Reflection x
brp 09.08.2015 ori Tuiskulan Guiness Pärren Uptown Funk
xx 02.05.2016 ori RWR Last Exorcism xx Annabelle Vegas xx
xx 09.05.2016 tamma RWR Stolen Hearts xx Love Affair Fik

Sukutaulu

i. Rudebox xx ERJ-II, YLA2, Class II ii. The Road To Mandalay xx (evm) iii. Eternity xx (evm)
iie. Solacium xx (evm)
ie. Millennium xx (evm) iei. Rock DJ xx (evm)
iee. The Postcard xx (evm)
e. La Guenevere xx
ERJ-II, XLA-II, YLA3, Class II
ei. Overboard xx (evm) eii. Love Light xx (evm)
eie. Morning Sun xx (evm)
ee. Make Me Pure xx (evm) eei. Tripping xx (evm)
eee. Something Beautiful xx (evm)

Sukuselvitys

Gwainen isä, Rudebox xx, oli 171 senttinen rautias englantilainen täysiveriori. Tutummin Reetuna tunnettu oriherra oli hyväluontoinen ja miellyttävä käsitellä, itseasiassa Reetu tunnettiinkin kotitallinsa ikiluotettavana herrasmiehenä, joka soveltui vaikka aloittelijankin käsiin. Kilpailemista ja hyppäämistä rakastanut Reetu oli tosin myös kovan luokan show-hevonen, jolta ylittyvät parhaimmillaan 160 sentin esteet. Reetu menestyikin sekä este- että kenttäradoilla ja ori hyväksyttiin virallisesti jalostukseen Class II-palkinnon myötä. Sittemmin Rudebox menestyi myös laatuarvosteluissa, saavuttaen sekä ERJ-II- että YLA2-palkinnot.

Gwainen isänisä, The Road To Mandalay xx, oli 168 senttinen rautias englantilainen täysiveriori. Osittain hyvin vaatimattomasta, osittain taas liiankin tunnetusta suvusta tuleva The Road To Mandalay oli tulisieluinen kenttäratsu, joka kuitenkin kotona osoittautui todelliseksi mamman mussukaksi. Juuri isänisänisän, 165 senttisen rautiaan Eternityn, massasuku verotti kuitenkin myös The Road To Mandalayn suosiota jalostuksen puolella, vaikka Eternity itse pärjäsi hyvin sekä este- että kouluradoilla. Isänisänemä, 169 senttinen kimo Solacium xx, oli puolestaan aikalailla tuntematon harrasteratsu, joka yksityiskäytöstä huolimatta toimi myös siitostammana.

Gwainen isänemä, Millennium xx, oli 158 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma. Sulavaliikkeinen ja ratsuna energinen Millenium oli suorastaan lyömätön helpoissa kenttäluokissa ja tamma jätti myös paljon risteytysvarsoja virtuaalimaailmaan - itseasiassa Rudebox olikin tamman ainoa puhdasverinen jälkeläinen. Isänemänisä, Rock DJ xx, oli 163 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori, joka menestyi erityisesti kouluratsastusradoilla hienojen liikkeidensä ansiosta. Isänemänemä, The Postcard xx, oli puolestaan 163 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma, joka toimi pitkään harrasteratsuna ennen kuin loukkaantui ja siirtyi siitostammaksi.


Gwainen emä, La Guenevere xx, on 165 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma. Lyhyemmin vain Veerana tunnettu tamma on äärettömän hermoherkkä tapaus, joka vaatii pysyvät rutiinit ollakseen tyytyväinen. Vaatii ehdottomasti osaavan ja rauhallisen käsittelijän, sekä rautahermoisen ratsastajan, joka onnistuu valamaan myös Veeraan tammalta itseltään totaalisesta puuttuvaa itsevarmuutta. Veera osaa olla melko äkkipikainen ja säikky, mutta hermostuneen pinnan alla piilee myös äärettömän lahjakas esteratsu, jonka kapasiteetti riittää aina 160 sentin esteradoille saakka. Veera onkin menestynyt upeasti korkeissa esteluokissa, sekä maastoeste- ja kenttäratsastuksen parissa. Veera onkin paitsi hyväksytty virallisesti jalostukseen Class II-palkinnon myötä, tamma on myös palkittu ERJ:n laatuarvostelussa ja täysiveristen laatuarvostelussa II-palkinnoilla sekä yleislaatuarvostelussa 3-palkinnolla.

Gwainen emänisä, Overboard xx, oli 164 senttinen kimo englantilainen täysiveriori. Laukkahevosia täynnä olevasta sukutaulustaan huolimatta Overboard itse ei kuitenkaan koskaan startannut laukkaradoilla, vaan ori myytiin jo kaksivuotiaana saksalaiselle ratsutallille treenattavaksi. Overboard osoitti jo tuolloin harvinaista lahjakkuutta esteratsastuksen parissa ja orista kehittyikin menestynyt esteratsu, joka starttasi parhaimmillaan 150 senttiä korkeilla radoilla. Emänisänisä, Love Light xx, oli 169 senttinen kimo englantilainen täysiveriori, joka tuli tunnetuksi menestyksestään risu- sekä sekaestelaukkaradoilla, että myös myöhemmin siitosorina. 168 senttinen emänisänemä, Morning Sun xx, vaikutti puolestaan pääasiassa vain siitostammana, sillä raudikon oma risuestelaukkaura jäi alkutekijöihinsä menestyksen puutteen vuoksi.

Gwainen emänemä, Make Me Pure xx, oli 170 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma. Make Me Pure menestyi erinomaisesti kansainvälisillä esteradoilla ja tamma toi kunniaa sekä kasvattajalleen että omistajalleen, osoittaen näin perineensä hienon sukunsa parhaimmat puolet. Ikävä kyllä tamman kilpaura katkesi loukkaantumiseen 10-vuotiaana, jonka jälkeen Make Me Pure siirrettiin jalostukseen. Emänemänisä, Tripping xx, oli 166 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori, jonka oma kilpailu-ura esteradoilla starttasi melko myöhään, mutta se ei estänyt ori silti tekemästä pitkää uraa aina GP-tasolla asti. Emänemänemä, Something Beautiful xx, oli 165 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma, joka oli myös erityisen lahjakas esteratsu, vaikka tamman kapasiteetti ei aivan niihin korkeimpiin luokkiin riittänytkään.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!