Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 24.09.2013
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)CRINUMS SHADY - KUOLLUT 2018!

Perustiedot

24.08.2013 Yhdysvalloissa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään Crinums Shady

5-vuotias ruunihallakko, merkkeinä läsi, siima ja vuohissukat tj, säkäkorkeus 154cm

westernpainotteinen, karjaratsu, kilpailutetaan ranch trail-luokissa

kasvattaja Taciturn | Crinums Quarter Horses, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH13-014-0102


Luonnekuvaus

Hailey on tamma, jonka kanssa on helppoa ja vaivatonta tulla toimeen. Toisaalta juuri nöyrän luonteensa vuoksi Hailey jää helposti muiden varjoon ja joku ehkä kuvailisikin tammaa suoraan sanottuna jopa tylsäksi, mutta me sanomme että Hailey on vain lempeä ja ystävällinen. Rauhallinen, tasainen ja luotettava. Eli kaikkea sitä mitä voimme karjaratsulta toivoa, etenkin kun Hailey on myös ahkera ja rehellinen, kertakaikkiaan järkeväluontoinen tamma, jolla on niin sanotusti kaikki jalat tukevasti maan pinnalla. Haileyn kanssa ei tule vastaan yllätyksiä, vaan tamman kanssa työskentely on aina tuttua ja turvallista. Eikä se Haileyn kohdalla ole paha asia, ei ollenkaan.

Lajitovereidensa seurassa Hailey on yhtälailla arvoasteikossa yksi alimmaisista kuin myös se kaikkien kaveri. Hailey ei vain tykkää aiheuttaa ongelmia, kenellekään. Siitä syystä tamma on myös äärettömän helppohoitoinen ja tasainen käsitellä. Haileyn kanssa työskentelyssä on jotain rauhoittavaa, tamman kanssa ei tarvitse turhaan varoa tai olla varuillaan. Päinvastoin, Hailey kuuntelee niin hoitajansa ilot kuin surutkin kaikella kärsivällisyydellä. Suloisesta ruunihallakosta huokuu myös auttamatta sellaista sympaattista rakastettavuutta ja Hailey onkin auttamatta se tallin halinalle, jonka kaulaa vasten on pakko nuuskutella sitä hevosen ihanaa ja tuttua tuoksua. Ja sehän vain sopii kaikintavoin ihmisrakkaalle tammalle.

Ratsuna Hailey varmajalkainen ja kuuliainen. Maastovarma ja ratsastajaansa tukeutuva tamma soveltuu erinomaisesti myös karjanajoon, sillä tamma harvoin teutaroi turhaan. Vaistomainen halu miellyttää ratsastajaansa tekee Haileysta helpon ratsun kenelle tahansa ja tamma myös saa kenet tahansa näyttämään kokeneelta ja osaavalta ratsastajalta, sillä Haileylla on taipumus myös korjata automaattisesti ratsastajan tekemät virheet protestoinnin sijaan. Voisipa sanoa että Hailey on välillä jopa turhankin nöyrä ja anteeksiantavainen, mutta ... minkäpä tamma kultaiselle luonteelleen mahtaa. Kentällä Hailey on yhtälailla oma luottavainen ja yhteistyönhaluinen itsensä eikä tamma kilpakentilläkään petä ratsastajaansa, päinvastoin. Hailey pyrkiikin aina vain parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, kaikessa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 14.11.2013 tamma Golden Nashashuk RWR Golden Nouakchott
qh 19.05.2014 tamma RWR Shade of Gold RWR Golden Nouakchott
qh 10.06.2016 ori RWR Shadow Gold Jamboree Radon

Sukutaulu

i. Crinums Poetic ii. Platinum Glimmer iii. Platinum Silver (evm)
iie. Hillrods Goljay (evm)
ie. Pinky Bubbles iei. Mister Bubble (evm)
iee. Pinky Promise (evm)
e. Crinums Samantha ei. Crinums Dancing Maestro eii. Dancing Daniel (evm)
eie. Betsy (evm)
ee. Smoked Mystery eei. Hillrods Koljay (evm)
eee. Smoked Gamille (evm)

Sukuselvitys

Haileyn isä, Crinums Poetic, on 155 senttinen punarautias ja miellyttäväluontoinen quarterori, jonka painotuslajina on lännenratsastus.

Haileyn isänisä, Platinum Glimmer, on 156 senttinen punarautias quarterori. Westernpainotteinen Glimmer omaa miellyttävän, kiltin ja luottavaisen luonteen, jonka ansiosta orin kanssa on aina ilo työskennellä. Isänisänisä, Platinum Silver, on 155 senttinen kimo quarterori. Silver on älykäs ja lahjakas ori, joka on menestynyt hienosti westernkilpailuissa ympäri maan. Isänisänemä, Hillrods Goljay, on puolestaan 157 senttinen punarautias quartertamma, joka on luonteeltaan reipas mutta myös järkevä. Goljay on siitostamma, mutta raudikolla riittäisi kyllä kapasiteettia westerniä ajatellen myös kilpakentille asti.

Haileyn isänemä, Pinky Bubbles, on 145 senttinen voikko quartertamma. Sievä Pinky on kiltti ja luotettava tamma, joka ei kuitenkaan westerpainotuksestaan huolimatta sovellu kilpailukäyttöön jalkavaivojensa vuoksi. Haileyn isänemänisästä, Mister Bubblesista, ja isänemänemästä, Pinky Promisesta, ei sen sijaan löydy mitään merkintöjä.


Haileyn emä, Crinums Samantha, on 154 senttinen punahallakko quartertamma. Kaunis ja poikkeuksellisen värinen Samantha on pääasiallisesti kiltti ja reipas westernpainotteinen ratsu.

Haileyn emänisä, Crinums Dancing Maestro, on 158 senttinen tummanrautias quarterori. Myös komea Maestro on helppohoitoinen ja reipas westernratsu. Emänisänisästä, Dancing Danielista, ja emänisänemästä, Betsystä, ei sen sijaan löydy liiemmin merkintöjä.

Haileyn emänemä, Smoked Mystery, on 151 senttinen ruunivoikonpäistärikkö quartertamma. Persoonallisen näköinen Smoky on luonteeltaan hieman kujeileva ja rajoja testaileva tamma, joka kaikesta huolimatta enimmäkseen vain uhoaa sen sijaan että oikeasti tekisi mitään. Oikeissa käsissä Smoky onkin ihan helppo ja mukava sekä hoitaa että ratsastaa. Haileyn emänemänisästä, Hillrods Koljaysta, ja emänemänemästä, Smoked Gamillesta, ei puolestaan löydy mitään merkintöjä.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!