Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 22.01.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)HELLION VON LION

Perustiedot

01.01.2016 Alankomaissa syntynyt friisiläisori, viralliselta nimeltään Hellion von Lion

5-vuotias musta, ei merkkejä, säkäkorkeus 166cm

koulupainotteinen, kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa, tasolla Vaativa A

kasvattaja VRL-08463 | Lion's Gate, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-040-0026


Luonnekuvaus

Hellion on voimakas ori, niin luonteeltaan kuin ihan fyysiseltä olemukseltaankin. Näyttävä ja komeakin se on, mutta silkan ulkonäön pauloihin ei tule langeta sillä Hellion ei kuitenkaan ole mikään helpoin käsiteltävä. Orin käsittelijältä vaaditaan paitsi riittävän rohkeaa ja määrätietoista luonnetta myös ihan raakaa voimaa sieltä käsivarsista, sillä vaikka sitä muuta toivoisikin, Hellion ei tee yhteistyötä pelkkien kuiskauksien houkuttelemana. Tämä ori pelaa rehellisesti voimalla, niin henkisellä kuin fyysiselläkin sellaisella ja käsittelijän on pystyttävä vastaamaan Hellionille lähes samalla mitalla takaisin mikäli mielii saavuttaa tämän orin kunnioituksen. Lieneekö tämä sitten syynä myös siihen, että Hellion on rehellisesti enemmän miesten kuin naisten hevonen, ori suhtautuukin miehiin huomattavasti suopeammin kuin naisiin. Ei Hellion pahanilkinen koskaan ole, mutta jos se yhtään katsoo ihmistä itseään heikommaksi, niin ori varmasti pistää käsittelijänsä tulikokeeseen jossain vaiheessa. Hellionissa on sitä luontaista johtajaorin ainesta ja se kuultaa läpi myös orin toimintaan ihmisten seurassa.

Hellion ei ole millään tasolla kovinkaan alistuvainen luonne, se tuntee omat voimansa eikä pelkää käyttää niitä, varsinkaan mitä tulee omaan asemaan laumatovereiden keskuudessa. Hellion on kunnioitusta herättävä tapaus, ehdottomasti, aremmat sitä saattavat jopa hieman pelätäkin sillä massiivista ori pyrkii luontaisestikin väistämään. Hellionista myös näkee päällepäin että se ei todellakaan pelkää kovinkaan monia asioita, on oikeastaan saavutus jos se edes kunnioittaa kaikkia tielleen osuvia olentoja. Hellion ei kuitenkaan tosiaan ole ilkeä tai pahansisuinen, ori vain vaalii omaa tilaansa eikä pahemmin perusta käskytyksestä. Ihmisten seurassa tämä tapaakin olla juuri se pahin ongelma, mistä syystä Hellion pyrkii niin tiukasti sinne johtajan paikalle. Hellion on ori, johon on suhtauduttava kuin oriin, vahvaan ja määrätietoiseen sellaiseen. Hellionille ei tule näyttää omaa pelkoaan ja siitä riimunnarusta on uskallettava pitää tiukasti kiinni silloinkin kun massiivinen ori rupeaa testailemaan niitä rajoja. Itse mm. suhtaudun Hellioniin hyvin suurella kunnioituksella ja jopa varauksella, mutta sitten taas muutama tilamme cowboy on niin kotonaan Hellionin vierellä kuin olla ja voi. Ja kyllä sen Hellionistakin huomaa ulospäin kehen ori suhtautuu kuin tasavertaiseensa ja keitä ori taas katsoo tavalla jolla kuninkaan voisi kuvitella katsovaan alamaisiaan.

Ja jos tämä ori on maastakäsin vahva, niin sitä se on myös selästä käsin. Hellionista huomaa, että ori kyllä seuraa tarkkaan kuka hänen selkäänsä kiipeää ja vieraita ihmisiä testataankin satavarmasti. Moni haaveilee kyllä Hellionilla ratsastamisesta, c'mon, kukapa ei haluaisi paistatella parrasvaloissa tälläisen orin selässä? Mutta usein se myös jää haaveeksi, sillä Hellion tiputtaa useimmat ratsastajistaan ensimmäisen kymmenen minuutin sisällä. Mutta ihminen, johon Hellion luottaa jo hoitajana ja jota ori myös sillä omalla tavallaan kunnioittaa, on taas ihan eri asemassa Hellionin selässä. Tälläistä ihmistä ori jopa kuuntelee ja varsinkin kun Hellion huomaa, ettei se ratsastajan rohkeus karise minnekään vaikka riimunnaru muuttuukin ohjiksi, pyrkii Hellion ihan vapaaehtoisestikin tekemään yhteistyötä. Meillä menikin jonkin aikaa ennen kuin löysimme Hellionille sopivan ratsastajan, silllä vaikka cowboyt lyövät mielellään lännensatulan Hellionin selkään ja lähtevät sen kanssa maastoon, ei ollut puhettakaan siitä että joku heistä olisi suostunut ilmestymään ratsastussaappaat jalassaan koulutreeneihin. Lopulta muutaman mutkan kautta löysimme kuitenkin Hellionille sellaisen kilparatsastajan (miehen tietenkin), joka tuli paitsi meidän kanssamme myös orin itsensä kanssa toimeen. Hellion on kuitenkin hyväliikkeinen sekä osaava kouluratsu ja olisikin sääli, jos sen lahjat menisivät tyystin hukkaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
gg 15.08.2016 ori Majestic Glory Shine On Me

Sukutaulu

i. Hallucination
YLA2, KRJ-III, Bronze Premium
ii. Zombie (evm) iii. Baron (evm)
iie. Fantasy (evm)
ie. Witch (evm) iei. Wizard (evm)
iee. Violet (evm)
e. Maysje Preferent ei. Menak (evm) eii. Renas v. Daj (evm)
eie. Fanjy v. Selena (evm)
ee. Viviana v.d. Gjal (evm) eei. Ruudel v. Welp (evm)
eee. Tatjana (evm)

Sukuselvitys

Hellionin isä, Hallucination, on 168 senttinen musta friisiläisori. Mukavanoloinen Hamppi on yleisesti ottaen hyvin rento ja hyväntuulinen tapaus, mutta orilla on silti myös ne omat temppunsa mistä syystä Hampin kanssa on muistettava olla myös sopivasti varuillaan. Vaativissa luokissa menestynyt koulupainotteinen Hamppi on startannut myös muutamaan kertaan valjakkoajoluokissa. Sittemmin ori on palkittu yleislaatuarvostelussa II-palkinnolla ja kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa III-palkinnolla.


Hellionin emä, Maysje, on 164 senttinen musta friisiläistamma. Maisa on kilpaillut menestyksekkäästi kouluratsastuksen parissa vaativissa luokissa ja se on melko uusi nimi jalostuksen puolella.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!