Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 26.01.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)CHR DARK HORIZON

Perustiedot

05.01.2012 Yhdysvalloissa syntynyt tennesseenwalkerori, viralliselta nimeltään CHR Dark Horizon

7-vuotias ruunivoikko tobiano, ei merkkejä, säkäkorkeus 160cm

askellajipainotteinen, kilpailutetaan ARJ:n alaisissa erikoisaskellajiluokissa, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja Sorel | Chinét Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH13-019-0001


Luonnekuvaus

CHR Dark Horizon on niitä oreja, jotka huomaa jo kaukaa. Komealla tennesseenwalkerilla on näyttävät elkeet ja luontainen taito varastaa huomio muilta, mutta siitä huolimatta Homie on onnistunut myös keplottelemaan tiensä yleensä vaatimattomien cowboydenkin sydämeen. Ori on eloisa ja reipas, mutta silti hyvin selväpäinen, Homie ei koskaan kuvittele itsestään liikoja tai kiukuttele turhasta. Homien kanssa onkin aina ilo tehdä töitä ja orin selässä on helppo tuntea olonsa hyvin ylpeäksi, ei sitä ihan kenellä tahansa ole näin hienoa ja huomiota herättävää ratsua. Jopa cowboytkin tuntuvat istuvan Homien selässä tavallista ryhdikkäämpinä, oikein rinta rottingilla, ainakin aina siihen hetkeen asti kunnes sivusilmällä tarkkailtu naisihminen siristää silmiään ja toteaa: "Don't flatter yourself cowboy, I was looking at your horse." Siinä nauru raikaakin miesten keskuudessa sillä välin kun puhuteltu cowboy vetää stetsonin vain syvemmälle silmilleen ja katoaa kiireesti hevosineen takavasemmalle.

Mutta minkäs Homie sille mahtaa, että ori on vain sellainen katsemagneetti. Toisaalta tämän hevosen kohdalla ei ainakaan ole ollut koskaan pulaa myöskään innokkaista hoitajista, enemminkin sitä usein kilpaillaan siitä kuka saa Homien ratsukseen minäkin päivänä. Homie on tosiaan todella mukavaluontoinen tapaus, ori on helppohoitoinen ja luotettava. Sosiaalisen luonteensa ansiosta Homie selkeästi työskentelee mielellään ihmisen kanssa, orilla on herrasmiehen tavat eikä Homie hermostu pienistä kommelluksistakaan. Lajitovereidensa seurassa Homie on ehkä jokseenkin vallattomampi, ori ottaa usein kaiken ilon irti vapaudestaan ja siten usein hieman kilvoitteleekin muiden hevosten kanssa. Oriksi Homie on kuitenkin hyvin rauhaa rakastava, tennesseenwalker pitää kyllä puolensa mutta ei toisaalta aiheuta tieten tahtoen kahnauksia lauman sisällä. Kun Homieta toisaalta menee hakemaan laitumelta, on orin kiinninappaamiseen syytä varata kuitenkin pieni hetki sillä Homiella on tapana vähän leikitellä hoitajansa kustannuksella kirmailemalla aikansa tämän ympärillä, mutta kyllä Homie aina lopulta antautuu kiinni.

Ratsuna Homie on ennen kaikkea näyttävä ja melko energinenkin. Ori on aina innokas tekemään töitä ja se usein näkyykin alun kärsimättömyytenä sekä hienoisena kiirehtimisenä. Kyllä Homie siitä rauhoittuu, mutta ratsastajan kokemus ja taidot tulevat silti tarpeeseen menohaluista oria pidätellessä. Kentällä työskennellessä onkin tärkeintä että Homien saa kuuntelemaan kunnolla, sen jälkeen voikin sitten vain nauttia menosta. Ori on muutenkin erityisesti kilparatsuna vertaansa vailla, Homiella kun on sitä luontaista karismaa ja taito esiintyä aina edukseen. Maastossa Homie on hieman tasaisempi, ori nauttii luonnossa vaeltamisesta eikä ole turhan säikky missään tilanteessa. Karjaratsuna Homie on vauhdikas mutta tarkka, ori vastaa apuihin sekunneissa eikä epäröi toteuttaa ratsastajansa pienintäkin pyyntöä, vaikka sitten hieman uhkarohkeastikin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
twh 03.12.2015 tamma RWR Star Horizon Belfalas Demanding Lady

Sukutaulu

i. Harvard BRN
ARJ-I, VIR MVA Ch, KTK-II
ii. Harmlet J15 VIR MVA Ch, TWK-II iii. Harton J1 (evm)
iie. Hivannay (evm)
ie. Fancy Belfast iei. Big Shot (evm)
iee. Breaking The Scene (evm)
e. CHR Dark Light ei. Demolition Man VIR MVA Ch eii. The Demolition (evm)
eie. Thornbush Smileygirl (evm)
ee. Shine A Light eei. Real Deal's Shiny Penny (evm)
eee. Thornbush Evelyn (evm)

Sukuselvitys

Homien isä, Harvard BRN, on 160 senttinen mustanpäistärikönkirjava tennesseenwalkerori. Harri on tunnettu kotitilallaan energisenä ja kuumapäisenä orina, joka kuitenkin yltää kilpailukentillä erinomaisiin suorituksiin. Muutoin niin vilkas Harri onnistuukin ratsuna yllättämään hyvällä keskittymiskyvyllään ja rehellisellä työskentelyllään. Se selittääkin orin menestyksen askellajiratsastuksen parissa. Harrin komeasta ulkonäöstä puhumattakaan - orin saavuttamat VIR MVA Ch-arvonimi ja KTK-II-palkinto puhuvatkin puolestaan. Harri on sittemmin palkittu myös ARJ-I-palkinnolla ja orilta löytyykin jo pitkä lista jälkeläisiä.

Homien isänisä, Harmlet J15, on 159 senttinen vaaleanruunikko tennesseenwalkerori. Harmi on lännenratsastuksen parissa hienosti menestynyt oripoika, joka kuitenkin tapaa välillä olla viimeisen päälle lempinimensä veroinen. Temperamenttinen ja ajoittain hieman arvaamatonkin Harmi on kuitenkin oikean ihmisen käsissä todellinen loistohevonen. Harmi onkin palkittu sekä VIR MVA Ch- että TWK-II-palkinnoin. Isänisänisä, Harton J1, oli puolestaan 160 senttinen voikko tennesseenwalkerori ja isänisänemä, Hivannay, 165 senttinen musta tennesseenwalkertamma.

Homien isänemä, Fancy Belfast, on 166 senttinen musta tennesseenwalkertamma. Bella on rauhallinen ja lempeäluontoinen tamma, joka ihastuttaa ystävällisyydellään ja reippaalla asenteellaan. Askellajiratsuna lahjakas Bella onkin menestynyt erinomaisesti painotuslajissaan ja löytyypä tammalta jo useampi jälkeläinenkin. Isänemänisä, Big Shot, oli 165 senttinen musta tennesseenwalkerori kun taas isänemänemä, Breaking The Scene, oli 159 senttinen punaruunikko tennesseenwalkertamma.


Homien emä, CHR Dark Light, on 160 senttinen voikko tennesseenwalkertamma. Lita on herkkä ja rauhalllinen tamma, joka kuitenkin suhtautuu varauksella vieraisiin. Ratsuna Lita on puolestaan tunnettu energisyydestään ja tamman selkään pääsevätkin vain kokeneet ratsastajat. Lita osaa nimittäin halutessaan heittäytyä hyvinkin hankalaksi jos tammaa ei osaa ratsastaa täsmälleen oikealla tavalla. Lita on kuitenkin lahjakas askellajiratsu ja tamma onkin menestynyt hienosti painotuslajissaan.

Homien emänisä, Demolition Man, on 160 senttinen rautias tennesseenwalkerori. Askellajiratsastuksen parissa menestynyt Tito on henkeäsalpaavan komea ori, joka ihastuttaa ulkonäkönsä lisäksi myös luontaisella karismallaan ja orimaisen korskeilla eleillään. Ratsuna Tito kuitenkin useimmiten pääsee yllättämään jopa suoranaisella laiskuudellaan, joskin ori on myös taipuvainen säikkymään helposti. Osaavan ratsastajan alla Titosta saa kuitenkin mitä näyttävimmän askellajiratsun, vaikka orin askeleet eivät ne kaikista mukavimmat olekaan. Näyttelykentillä Titon menestys on kuitenkin taattu ja orilta löytyykin jo VIR MVA Ch-arvonimi. Emänisänisä, The Demolition, oli 163 senttinen voikko tennesseenwalkerori kun taas emänisänemä, Thornbush Smileygirl, oli puolestaan 157 senttinen kimo tennesseenwalkertamma.

Homien emänemä, Shine A Light, on 162 senttinen voikko tennesseenwalkertamma. Kuvankaunis Shine on lahjakas askellajiratsu ja tamma onkin menestynyt painotuslajissaan erinomaisesti. Luonteensa puolesta Shine on leppoisa ja mutkaton tamma, joka hurmaa kenet tahansa paitsi lempeällä luonteellaan myös monipuolisuudellaan ratsuna. Shinen kanssa voikin mennä niin koulua, hypätä esteitä kuin vaikka kokeilla westerniäkin aina kun haluaa vaihtelua pelkkiin askellajiharjoituksiin. Emänemänisä, Real Deal's Shiny Penny, oli myös 165 senttinen voikko tennesseenwalkerori. Emänemänemä, Thornbush Evelyn, oli sen sijaan 161 senttinen punarautias tennesseenwalkertamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!