Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 12.11.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

ARCADIA SERGEANT STIGLITZ

Perustiedot

22.10.2012 Yhdysvalloissa syntynyt morganinhevosori, viralliselta nimeltään Arcadia Sergeant Stiglitz

6-vuotias musta, merkkinä piirto, säkäkorkeus 150cm

valjakkopainotteinen, kilpailutetaan VVJ:n alaisissa luokissa vaativalla tasolla, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja Christa | Arcadia Morgans, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-059-0094


Luonnekuvaus

Hugo on hyvin ennenkaikkea selväpäinen ja hyvätapainen, etenkin oriksi, mutta musta on samalla hyvin valikoiva seuransa suhteen ja orilla onkin taipumus hyväksyä vain muutamat ihmiset lähelleen. Voittaakseen Hugon luottamuksen ja ystävyyden puolelleen, on oltava kärsivällinen ja tehtävä aidosti töitä kunnollisen kontaktin ja suhteen syntymisen eteen. Jos ei ole siis valmis heräämään sitkeästi joka aamu ruokkimaan ja hoitamaan Hugoa ensimmäisenä ennen muita, lienee parempi keskittyä suosiolla johonkin toiseen hevoseen. Mutta mitä enemmän Hugon kanssa viettää aikaa, sitä suurempi mahdollisuus on kokea jonain kauniina päivänä se ilon ja ylpeyden hetki kun se tallin etäisimmältä vaikuttanut hevonen painaakin päänsä syliisi aivan omasta tahdostaan.

Hugo on tosiaan vieraita kohtaan hyvin viileä, mutta ori on silti käsiteltävissä, ainakin maasta käsin. Myös lajitovereidensa seurassa Hugo on se joka pomottaa ja testailee kaikista pisimpään uusia tulokkaita ennen kuin lopulta, toivon mukaan, hyväksyy uudet jäsenet osaksi laumaa. Tuttujen ja luottamuksen arvoisiksi osoittautuneiden lajitovereiden, samoin kuin ihmisten, seurassa Hugo on kuitenkin aivan kuin toinen hevonen, rento ja ystävällinen. Hugo on suorastaan hellyydenkipeä tutun hoitajankin seurassa eikä ori temppuile nimeksikään, päinvastoin, Hugo enemminkin pyrkii miellyttämään hoitajaansa parhaansa mukaan. Hugo on siis erittäin miellyttävä ja helppo käsitellä, kun oriin vain onnistuu tutustumaan kunnolla.

Mutta vaikka Hugo on vieraidenkin käsiteltävissä riimunnarun päässä ollessaan, selkäänsä ori ei kuitenkaan tuntemattomia päästä. Hugo on hyvin epäluuloinen vieraita ratsastajia kohtaan ja ori ei oikeastaan suostu ollenkaan tekemään yhteistyötä heidän kanssaan, päinvastoin, silloin tavallisesti hyvinkin kuuliainen ori tekee kyllä parhaansa jotta pääsisi oudosta ihmisestä selässään eroon mahdollisimman nopeasti. Siis sikälimikäli tämä on jotenkin onnistunut pääsemään luimistelevan ja alta pois väistelevän orin selkään. Tutun ratsastajan alla Hugo on kuitenkin jälleen aivan erilainen, miellyttämisenhaluinen ja ahkera. Hugo viihtyykin maastossa erinomaisesti ja karjaratsun hommat tuovat mukavaa vaihtelua orin arkeen. Hugo aristelee välillä vähän nautakarjaa, mutta kun luottamussuhde ratsastajaan on kunnossa, ori ei kuitenkaan epäröi tehdä niin kuin pyydetään.

Hugo on kuitenkin silti parhaimmillaan kärryjen edessä. Ori on helppo valjastaa ja Hugo on heti ensisekunnista alkaen hyvin kuulolla, morgan on herkkä avuille eikä tällöin edes häiriinny vaikka ohjien päässä olisikin joku hieman tuntemattomampi ohjastaja. Hugo liikkuu kärryjen edessä todella hienosti ja tasaisesti, edeten radalla rohkeasti ja epäröimättä. Tosin Hugo vaatii myös ohjastajaltaan itsevarmuutta ja kokemusta, ori muuttuu helposti levottomaksi jos saadut avut ovat epäselviä tai epävarmoja. Kilpailuissa Hugo pärjää kuitenkin niin yksilö- kuin pariluokissakin, tehden selkeästi aina parhaansa. Ori kun ei stressaa kilpailutilanteissakaan, Hugo on päinvastoin hyvin kylmähermoinen kuten toisaalta arvata saattaa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
morgan 09.01.2016 ori RWR Sergeant Fury Glamglare Untamed Model

Sukutaulu

i. Ashburn Tarantino ii. Ashburn Aldo Raine iii. Inglourious
ASPHA Register of Merit
iie. Against All Asylum
ie. Holly of Picar iei. Confederate
iee. Hawkeye
e. Charm Quark Ion ei. VF Charm & Vigor eii. King of the Universe
eie. Zalika Ying&Yang
ee. VF Madam Ines eei. R Independence
eee. Madam Bird EP

Sukuselvitys

Hugon isä, Ashburn Tarantino, on 153 senttinen ruunikko morganinhevosori. Tarantino on todella komea ja hienorakenteinen ori, joka kilpailee kouluratsastuksen parissa vaativalla tasolla. Luonteeltaan Tarantino on ehdoton yhden ihmisen hevonen, mutta ori on myös hyvin miellyttämisenhaluinen ja osaava ratsu.

Hugon isänisä, Ashburn Aldo Raine, on 148 senttinen ruunivoikko morganori. Isänisänisä, 154 senttinen voikko morganinhevosori Inglourious, on menestynyt upeasti westernin parissa erityisesti ASPHAn kilpakentillä. Ori onkin saavuttanut Register of Merit-arvonimen. Isänisänemä, Against All Asylum, on puolestaan 143 senttinen musta morganinhevostamma, joka kilpailee askellajiratsastuksen parissa.

Hugon isänemä, Holly of Picar, on 155 senttinen ruunikko morganinhevostamma, joka on painottunut askellajiratsastukseen. Isänemänisä, 156 senttinen musta morganinhevosori Confederate, on sen sijaan upea askellajiratsu, joka omaa kuitenkin hyvin leppoisan luonteen. Myös isänemänemä Hawkeye, 155 senttinen ruunivoikko morganinhevostamma, on menestynyt hienosti askellajiratsastuksen parissa.


Hugon emä, Charm Quark Ion, on 147 senttinen musta morganinhevostamma. Jykevärakenteinen Charm on suloinen pikkutamma, joka rakastaa hellyydenosoituksia ja huomiota. Kiltistä ja ystävällisestä tammasta onkin helppo pitää, vaikka ratsuna Charm tapaakin olla sitten puolestaan vähän turhan laiska. Mutta toisaalta yleispainotteisesta tammasta on joka lähtöön; kun Charmin saa vain liikkeelle, voi tamman kanssa suunnata niin este- kuin koulukentillekin ellei halua kokeilla valjakkoajoa. Myös askellajiratsastus on tälle hevoselle tuttua puuhaa.

Hugon emänisä, VF Charm & Vigor, oli 146 senttinen ruunikko morganinhevosori. Komea Charm & Vigor oli yleispainotteinen ratsu ja ori oli myös aikoinaan hyvin suosittu jalostuksen puolella. Emänisänisä, King of The Universe, oli 145 senttinen ruunikko morganinhevosori kun taas emänisänemä, Zalika Ying&Yang, oli puolestaan 147 senttinen tummanruunikko morganinhevostamma.

Hugon emänemä, VF Madam Ines, on 148 senttinen ruunikko morganinhevostamma. Hienorakenteinen Ines on yleisratsu, joskin tamma on pääasiallisesti vain jalostuskäytössä. Emänemänisä, R Independence, oli 148 senttinen tummanruunikko morganinhevosori, joka painottui sekä valjakkoajoon että lännenratsastukseen samoin kuin myös emänemänemä, 147 senttinen ruunikko morganinhevostamma Madam Bird EP.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!