Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 28.11.2009
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

RH HAMLET ELIAS - KUOLLUT 2018!

Perustiedot

25.08.2009 Suomessa syntynyt paint - ori viralliselta nimeltään RH Hamlet Elias

8-vuotias rautias overo, säkäkorkeus 159cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Maikku | Siittola Rivel, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH06-052-6323


Luonnekuvaus

Hunter on luonteeltaan ihastuttava tapaus, tämä ori hurmaa kenet tahansa nappisilmillään ja vallattomalla persoonallaan. Hunter onkin tallimme ikioma Ville Vallaton, se ikuinen pikkupoika, joka rakastaa kujeilua. Hunter on siis hyvin eloisa ja vilkaus tapaus, suoraan sanottuna varsamainen sekä yltiöpäisen sosiaalinen - tai kuten mieheni isoisä kuvaa oria: "höpelö tapaus". Tämä ori vaatii toisin sanoen omistajaltaan runsaasti huumorintajua ja taitoa heittäytyä hetkeen. Toisaalta Hunter on myös äärettömän kiltti ja hyväsydäminen, tämä ori, jos kuka, onnistuu piristämään sitä sateisintakin päivää silkalla olemuksellaan. Hunter on tosiaan ehkä hieman "höpelö" joskus, mutta vaikka vauhdikasta oria epävarmimmat voivat vähän aristellakin, on selvää, ettei Hunter koskaan tekisi kenellekään mitään pahaa. Kyllä, Hunter saattaa nelistää ympäri laidunta ja pitää ääntä ihan vain omaksi ilokseen, säikytellen lajitovereitaan siinä sivussa, mutta samalla ori saa pakostikin yleisönsä hymyilemään. Useimmat lapset kuvaavatkin Hunteria "hassuksi" ja sitä Hunter tosiaan on, hupsu poika. Hunter on kuitenkin todella ihmis- ja erityisesti juuri lapsirakas hevonen, kyllä ori osaa kunnollakin olla. Laitumeltakin antaudutaan nätisti ja taluttaessa ollaan oikein mallikkaasti.

Karsinassa Hunter kannattaa kuitenkin sitaista kiinni, sillä muuten ori ei pysy hetkeäkään paikoillaan ja pitää varmasti huolta siitä, että harjalaatikon sisältö leviää ympäri karsinaa. Hoitajaansa Hunter myös kiusoittelee tauotta kevyin tönäisyin ja hamuiluin, huomiota hakien. Hunterhan rakastaa huomiota - mitä enempi ori sitä saa, sen parempi ja siksi ori onkin sellainen kaikkien kaveri. Muuten Hunter on kyllä helppo hoitaa, kaviotkin nousevat pelkästä "nosta"-käskystä. Ori on myös mestari haistamaan sokerinpalat taskun pohjalta ja Hunterilla onkin tapana rohmuta kaikki mahdolliset herkut itselleen sekunneissa, ori onkin siinä suhteessa oikea imuri. Hunter syö oikeastaan kaiken syötäväksi kelpaavan - ja joskus sen kelpaamattomankin ... Olemmekin joskus miettineet mahtaako Hunterilla olla ollenkaan itsesuojeluvaistoa ja tämän kaiken yhdessä viettämämme ajan jälkeen olemme kaikki päätyneet samaan lopputulokseen; ei. Mutta ainakaan oripoika ei pääse missään nimessä laihtumaan liikoja.

Ratsuna Hunter on puolestaan kuin yli-innokas koiranpentu, joka tekee mitä tahansa miellyttääkseen ihmistä. Seisoo vaikka päällään, jos niikseen tulee. Hunter on hyvin touhukas ja oppimishaluinen, mutta tyypilliseen tapaansa ori hukkaisi luultavasti vaikka päänsä, jos se ei olisi kehossa kiinni. Ampuu joskus vähän yli, minkä vuoksi niitä virheitäkin sattuu Hunterin puolesta (esimerkiksi kesken laukan innostuu heittämään pukkirodeon), mutta jälkeenpäin ori on usein hyvinkin pahoillaan mokastaan. Ei Hunter suinkaan tahallaan pahojaan tee, ori vain joskus unohtaa miten täysikasvuisen hevosen tulisi käyttäytyä. Kentällä Hunter on kuitenkin rauhallisimmillaan, ori hallitsee lähes kaikki westernluokat ja -liikkeet moitteettomasti. Halter-luokissa keskittyy täysin esittäjäänsä ja osaa seistä paikallaan kiinnipitämättäkin, mutta toisaalta osaa myös istuutua pyynnöstä, niin että ... kumpi niistä sitten onkaan hienompi temppu.

Maastossa Hunter on innokas, energinen ja hyväntuulinen. Ori on hyvin reipas ja menevä, mutta rautiaankirjava on toisaalta myös varmajalkainen eikä todellakaan säiky turhia. Karjaratsuna Hunter hoitaa homman kotiin sydämellä ja intoa täynnä. Kuljetuskoppiin Hunter nousee puolestaan rauhallisesti, mutta kisapaikoilla ori onkin sitten oikea touhottaja, joka ei tiedä minnepäin katsoa tai mitenpäin ylipäätään olla. Ratsastajalta vaaditaankin jo vähän taitoa saada Hunter keskittymään, jos ori nyt ylipäänsä edes tuon käsitteen siinä tilanteessa tuntee. Karjaratsun pitkien työpäivien luulisi ainakin väsyttävän Hunterin, vaan aina sekään ei onnistu, sillä vaikka muut raahautuisivat kotiin puolikuolleina päivän töistä, Hunter saattaa yhä olla täynnä virtaa ja menohaluja. Hunteria ei voikaan välillä katsoa kuin päätään pudistellen ja todeta orin olevan kertakaikkiaan uskomaton, aikalailla elävä hevosversio siitä mainosten duracell-kanista, joka ei väsy koskaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
ph 17.01.2015 tamma Goldoak's Fiction Belmont Western Legend
ph 07.05.2015 tamma RWR Hamlet's Belle Ascuns Bella Bella
ph 09.06.2016 tamma RWR Twelfth Night Belmont Nightdance

Sukutaulu

i. Great Humming K ii. Ome Tiger (evm) iii. Endless Dream (evm)
iie. Carin (evm)
ie. Flow Camp K (evm) iei. Lewel Hotning (evm)
iee. Jessie Shot (evm)
e. Fifth Element ei. Po Cut Lou (evm) eii. Beanie But (evm)
eie. Eleniente (evm)
ee. Joyce Electra (evm) eei. Secretial (evm)
eee. Ultimate Joy (evm)

Sukuselvitys

Hunterin isä, Great Humming K, oli 158 senttinen mustankirjava paint - ori.


Hunterin emä, Fifth Element, oli 160 senttinen rautiaankirjava paint - tamma. Elli oli luonteeltaan hivenen levoton ja pomottava, mutta toisaalta huomionkipeä ja helposti käsiteltävissä oleva tamma, jonka käyttö painottui sekä westerniin että estekentille. Ellistä jäi virtuaalimaailmaan muutamia hienoja jälkeläisiä ja tamma menestyi kilpailuissakin kiitettävästi.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!