Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 30.03.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

PEMBERLEYN ISABEL - KUOLLUT 2018!

Perustiedot

02.03.2011 Suomessa syntynyt paint - tamma, viralliselta nimeltään Pemberleyn Isabel

6-vuotias rautias tobiano, säkäkorkeus 152cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Tilli | Pemberley, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-052-0023


Luonnekuvaus

Pemberleyn Isabel on solakkarakenteinen tamma, jolta löytyy pitkä, leveä selkä ja matkaavoittava askel. Päällepäin Isabel on ehkä hieman arkisennäköinen tamma, mutta luonteensa puolesta Is on todella hieno tapaus. Isabel on etenkin täydellinen opetushevonen aloittelijoille, sillä tamma on loputtoman kärsivällinen ja rauhallinen tapaus. Toisaalta Isabel ei ummista silmiään virheillekään vaan huomauttaa kyllä, jos jossain menee vikaan menettämättä silti hermojaan tai säikäyttämättä hoitajaansa; pelkkä tamman luimistelu kertoo, että jokin on vialla, sillä Isabel ei normaalisti osoita mieltä mistään. Päinvastoin, Isabel on ehdottomasti tallin kilteimpiä tammoja ja kirjavalla onkin tapana luottaa ihmisiin lähes sokeasti, tamma ei aristele uusiakaan tuttavuuksia. Isabel on myös harvinaisen selväjärkinen hevonen ja tammaan voikin luottaa oikeastaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Lajitovereiden seurassa Isabel on sellainen kaikkien kaveri, aina rapsuttelemassa muita ja tamma kyllä jakaa heinäkasansakin toisten kanssa mutisematta. Laitumeltakin Issy antautuu kiltisti, mutta taluttaessa tamman rauhallisuus ilmenee useimmiten suoranaisena laiskuutena eli toisin sanoen Is laahustaa eteenpäin silmät puoliummessa. Tämän tamman kohdalla ei siis todellakaan tarvitse pelätä sitä, että hevonen lähtisi syystä tai toisesta käsistä. Päinvastoin, joskus tuntuu että vaikka pommi saisi räjähtää Issyn hännän juuressa eikä tamma silti lotkauttaisi korvaansakaan. Myös hoidettaessa Isabel useimmiten torkkuu, mutta muistaa kyllä inahdella, jos hoitaja tekee jotain väärin kuten harjaa liian kovalla harjalla tai jättää satulahuovan ryttyyn satulan alle. Muutoin Is on kyllä suorastaan jumalaisen helppo hoitaa ja varustaa, kaviotkin nousevat pienen herättelyn ja "nosta"-käskyn jälkeen.

Ratsuna Is on myös varma ja luotettava, tällä tammalla uskaltaa ratsastaa vaikka ilman satulaa. Isabel on perusherkkä avuille, mutta tamma on myös mukavuudenhaluinen ja näin ollen esimerkiksi liian tiukka ohjasote saa Issyn heti luimimaan. Ja jos jokin oikeasti vaivaa Isabelia, tamma saattaa jumittua itsepäisesti aloilleen eikä tätä saa liikkeelle ennen kuin ratsastaja tajuaa korjata virheensä - joskus tosiaan se pelkkä ohjien löysääminen riittää. Kentällä Is on todella rauhallinen ja usein jopa laiska, ainakin alkutunnista. Mutta mitä enemmän Isabelilta vaatii, sitä paremmin tamma keskittyy ja panostaa työskentelyyn. Issy on kyllä osaava westenratsu ja tamman kanssa on helppo kokeilla kaikenlaista uutta. Is ei kuitenkaan kuumu, vaan tamma kuuntelee aina ratsastajaansa. Maastossakin Issy osaa olla oikea ihmisen ajatus, tamma on täysin maasto- ja liikennevarma. Is muistaa kuunnella ihmistä yllättävissäkin tilanteissa, vaikka muu joukko hosuisi mennä miten sattuu. Issystä löytyy myös uteliaisuutta ja varmajalkainen tamma tutkii mielellään vieraitakin maastoja, joskaan ei koskaan suostu menemään epäilyttäviin tai vaarallisilta tuntuviin paikkoihin. Issy on uskollinen ratsastajalleen ja jos ratsastaja nyt syystä tai toisesta onnistuu tippumaan, tamma ei koskaan lähde omille teilleen vaan palaa ratsastajansa luo omasta tahdostaan.

Isabel ei vierasta kilpailujakaan vaan tamma on useimmiten vain utelias ja reipas kisakaveri. Kuljetuskoppiinkin tamma nousee kuin vanha tekijä, turhia säätämättä. Kuitenkin myös karjaratsun hommat ovat Isabelille tuttua puuhaa ja Is onkin aina valmiina paiskimaan hommia. Huolimatta rauhallisuudestaan Isabel on myös ahkera ja tamma kyllä tekee työnsä aina kunnialla loppuun asti muistaen silti toki myös hyödyntää jokaisen laiskottelutilaisuuden. Issyn kanssa on kuitenkin harvinaisen vaivatonta tulla toimeen ja vaikka tammaan ei ensimmäisenä ehkä tule kiinnittäneeksi huomiota, sitä huomaa kyllä pian miten upea persoona Isabel oikeasti on. Isabel on tamma, josta löytyy tasapuolisesti nöyryyttä ja omaa tahtoa, voimaa ja hellyydenkaipuuta, sekä ripaus itsepäisyyttä mutta myös halua miellyttää. Isabel on tamma, joka opettaa jo ihan tavallisten arkipäivän asioiden kautta ihmisiä paremmiksi hevostenkäsittelijöiksi.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ph 02.01.2014 tamma RWR Flaming Wichita Allows Inflaming NU
ph 08.07.2015 ori RWR Smokin' Hot Blazing Hot Smoke
ph 01.02.2016 tamma RWR Lightning Strike Blackout Strike
ph 23.05.2016 ori Cold Mackenzie RWR Nouvion Cold Cash

Sukutaulu

i. Cuarenta ii. Derecha Fe (evm) iii. Sin Sentido (evm)
iie. Afable Fiera (evm)
ie. Copular (evm) iei. Conviente Caballero (evm)
iee. Viviente Leyenda (evm)
e. Haley's Comet ei. Don Fallen (evm) eii. Heavy Hearts (evm)
eie. Predinna (evm)
ee. TR's Haley (evm) eei. Costa Rica (evm)
eee. Thumbs Up (evm)

Sukuselvitys

Isabelin isä, Cuarenta, on 150 senttinen rautiaankirjava paint - ori. Komea Cure on tilausvarsa Yhdysvalloista, hyvästä paint-suvusta, mutta ori on sittemmin osoittautunut joka sentin arvoiseksi jo pelkän luonteensakin ansiosta. Cure on nimittäin nöyrä ja lempeäluontoinen hevonen käsitellä, vaikka kirjavalta löytyvätkin ne muutamat orimaiset piirteensä. Cure on kuitenkin helppo ratsastaa ja ori onkin menestynyt hyvin westernin parissa niin ulkomaisilla showboardeilla kuin WRJ:n alaisissa kilpailuissakin.


Isabelin emä, Haley's Comet, on 153 senttinen rautiaankirjava paint - tamma. Comet on quarterin ja paintin risteytys, vähemmän kisannut tamma, joka on osallistunut vain muutamiin westernkilpailuihin. Johtuneekohan tämä tamman äkäisestä luonteesta, sillä Comet nimittäin tykkää uhitella ihmisille ja osoittaa muutenkin usein olevansa melko kipakka ja tammamainen tapaus. Kyllä Comet kuitenkin nöyrtyy, kun huomaa ettei ihminen pelkääkään häntä. Yritys päästä pomon paikalle on kuitenkin kova.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!