Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 09.05.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

PEMBERLEYN JACK DANIELS

Perustiedot

18.04.2011 Suomessa syntynyt paint - ori, viralliselta nimeltään Pemberleyn Jack Daniels

6-vuotias ruunivoikko tobiano, säkäkorkeus 158cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Tilli | Pemberley, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-052-0021


Luonnekuvaus

Jack ei ole ihan joka ihmiselle soveltuva hevonen, tämän orin on löydettävä se oikea ihminen tai oikean ihmisen on löydettävä Jack. Ensinnäkin kyseessä on ori, maskuliininen sellainen, joka kaikenlisäksi on myös tasan tarkkaan tietoinen omista voimistaan ja siitä, että jos hän haluaa päästä ihmisestä eroon, niin siihen ei tarvita kuin riistäytyminen käsistä. Jack ei epäröi käyttää viidensadan kilon massaansa ihmistä vastaan, jos ori ärsyyntyy tarpeeksi tosissaan. Jack terrorisoikin tilallamme alkuaikoina hoitajiaan oikein olan takaa, kunnes puutuimme orin käytökseen ja aloitimme Jackin koulutuksen alusta. Jackin ongelmana on, ettei ori kunnioita ihmistä luonnostaan millään tavalla; Jackille kyse on vain valtakysymyksestä, siitä kuka johtaa ja ketä. Koulutus vei aikaa, se vaati tuskanhikeä ja kyyneleitä, vähän vertakin, mutta lopulta onnistuimme luomaan Jackiin siteen. Tavallaan voisi sanoa, että Jack havahtui ensimmäistä kertaa huomaamaan, että ihmiseen voi luottaa sekä ystävänä että johtajana. Olikin hieno tunne laskea käsi lopulta Jackin otsalle ja rapsuttaa oria korvan takaa, kun Jack vihdoin lepuutti päätään täysin rentona keskellä pyöröaitausta, seuraten ihmistä täysin vapaaehtoisesti, ilman riimunnarua, ympäri aitausta. Jackin kanssa tämä valtataistelu oli käytävä ja sitä joutuu käymään yhä vieläkin silloin tällöin, ja juuri siksi on elintärkeää, että Jackia käsittelevät vain oikeanlaiset ihmiset. Ihmiset, jotka ovat Jackille paitsi ystäviä myös ennenkaikkea johtajia.

Jack on kieltämättä tilan paha poika, se riitaisa kaveri, jonka kanssa saa välillä iskeä päitä yhteen oikein toden teolla, sillä Jack ei kunnioita ketään ensimmäisellä tapaamisella vaan ori kyllä testaa kaikki niksit, joilla ajaa mahdollinen hoitaja-/ratsastajakandidaatti tiehensä. Onneksi tilalta löytyy kasa yhtä itsepäisiä cowboyta, jotka eivät tulekaan sieltä selästä alas ihan muutaman pukituksen voimin. Tilan miesten keskuudessa Jack toimiikin tulikokeena uusille joukkoon liittyville cowboylle, vaikka minä en moista tapaa arvostaka tippaakaan. Mutta se on myönnettävä, että Jack on ... ei häijy, mutta ori on todellakin niin kutsuttu paha poika ja tulee luultavasti aina olemaan, vaikka herraa miten kouluttaisi. Tietyt piirteet Jackista eivät katoa koskaan ja väitänpä, että ori välillä suorastaan nauttii saadessaan pistää ränttäliksi oikein kunnolla. Jackin ilme on jo yleensä sellainen - miksi sitä sanoisi .. - melkein kuin mittaileva; ikään kuin ori oikein odottaisi, että pääsee mittelemään voimiaan kanssasi. "This is who I am – deal with it." onkin lause, joka epäilemättä kuuluisi Jackin suusta, mikäli ori osaisi puhua. Jackilla ei ole sanalla sanoen tippaakaan kärsivällisyyttä ja siitä syystä ori myös ärsyyntyy jumalattoman helposti. Jack näykkii, Jack pukittelee, Jack karkasi taas tai potkaisi eläinlääkäriä ... Moni muu ehkä olisi heittänyt jo ohjat ojaan ja todennut, ettei tästä mitään tule. Mutta meidän tilallamme ... en tiedä, ehkä olemme vain hulluja, mutta Jack on osa perhettä, hankalasta luonteestaan huolimatta. Eivät kaikki lapset voi aina olla enkeleitä, vai mitä?

Kaiken lisäksi tilaltamme löytyy kyllä pari hurjapäistä cowboyta, jotka suorastaan janoavat yhteistyötä Jackin kanssa; hommiahan se vaatii niin helkkaristi saada ori kulkemaan edes kentällä nätisti, mutta kyllä se on toisaalta sen arvoistakin. Cowboyden seassa ei ole nopeampaa tapaa saada kunnioitusta kuin onnistua ratsastamaan Jackilla tippumatta kertaakaan; sen jälkeen kukaan ei varmasti kuittaile sinulle yhtään mistään. Ja jos Jackista onnistuu saamaan ystävän itselleen, tulee kokemaan ainutlaatuisen seikkailun, sillä Jack on aivan oma lukunsa - kaikilla tavoilla. Oppiessaan luottamaan ihmiseen Jack tekee kaikkensa tämän puolesta, osoittautuen ainutlaatuisen lojaaliksi ystäväksi. Jack tulee kuitenkin aina olemaan omanlaisensa kuumakalle - kiihtyy sekunnissa nollasta sataan ja sitä rataa - se piirre orista ei nimittäin katoa kulumallakaan. Karjaratsuna erittäin lahjakas ja ylipäätään töissä, maastoillessa ja kilpaillessa Jack onkin yllättävän toimiva ratsu, saahan ori purkaa energiaansa johonkin muuhun kuin ratsastajansa pahoinpitelemiseen. Kyllä Jack sitä mukaa kuumuukin, mutta toisaalta ori ei pidättele mitään, vaan antaa noissa tilanteissa kaikkensa ihmisen tähden. Sitä yhteydentunnetta ei voi oikein sanoin edes kuvata, Jackin voima yksinkertaisesti saa mykistymään yhtä lailla kuin tunne siitä, että kaikki se voima on hetken ajan myös sinun. Kuten sanottua, ori vain tosiaan kaipaa sen oikean ihmisen rinnalleen, hullunrohkean ja hurjapäisen sellaisen. On olemassa syystäkin sanonta: "It is the difficult horse that have the most to give you, and that you can get the most out of."


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
qox 02.07.2014 ori Spare a Drink 5594 DD Iron Ore
rist 17.08.2015 tamma RWR Tennessee Honey Hope of Pemberley
ph 14.03.2016 ori MR Believe In Me Lyricist Ion

Sukutaulu

i. Out of Spirits AML ii. Samuel Nino iii. Hard Truth
iie. Ain't It Passion
ie. Alyssa Nino iei. Ima Red Hawk W YLA3
iee. Kids With Guns VIR MVA Ch
e. RTW Dial Your Doc ei. RFR Quixotelena eii. Nu Quixote
eie. RFR Rebelious Toast
ee. Dashin Elegance eei. Ronas Ryon (evm)
eee. Cash Legend (evm)

Sukuselvitys

Jackin isä, Out of Spirits AML, on 157 senttinen tummanpunaruunikko tobiano paint - ori. Espanjassa syntynyt Kid on westernpainotteinen ja ori päätyikin aikanaan Yhdysvaltoihin karjaratsun virkaa toimittamaan. Työn lomassa Kidin voi silloin tällöin pongata myös kilpakentiltä, westernluokista. Luonteeltaan Kid on hivenen orimainen, mutta pohjimmiltaan mukava ori, jolta löytyvät ne omat hyvät ja huonot päivänsä. Kid saattaa ehkä olla tavallista jääräpäisempi tapaus, mutta muuten ori on aina ollut ahkera ja hyvä työhevonen.

Jackin isänisä, Samuel Nino, on 157 senttinen ruunikko sabino paint - ori. Luonteeltaan Samu on orimaisen haastava, mutta toisaalta osaavan ihmisen käsissä ori osoittautuu varsin mukavaksi kaveriksi ja lahjakkaaksi ratsuksi. Lännenratsastukseen painottunut Samu kilpaileekin eri westernlajeissa, mutta soveltuupa komea ori myös näyttelykentille. Isänisänisä, Hard Truth, on 157 senttinen musta overo paint - ori. Komea Tom on energinen ja temperamenttinen ori, joka kuitenkin soveltuu erinomaisesti lännenratsastukseen. Tom onkin menestynyt monipuolisesti eri westernluokissa. Isänisänemä, Ain't It Passion, oli 159 senttinen rautias sabino paint - tamma. Sievä Ana oli menestynyt westernratsu, jonka kanssa oli helppoa tulla toimeen. Ana oli myös erinomainen emä kiltin sekä viisaan luonteensa ansiosta ja tamma tekikin myös pitkän siitosuran Chinét Ranchilla.

Jackin isänemä, Alyssa Nino, on 155 senttinen ruunivoikko tobiano paint - tamma. Irlannissa alunperin syntynyt Alyssa on kaunis ja hienorakenteinen hevonen, joka on painottunut lännenratsastukseen. Luonteeltaan tamma on puolestaan hieman ailahteleva, yhtenä päivänä Alyssa toimii loistavasti, toisena taas ei niinkään. Isänemänisä, Ima Red Hawk W, on 160 senttinen rautiaankirjava paint - ori. Redi on säyseä ja hyväluontoinen ori, joka on menestynyt upeasti westernin parissa. Isänemänemä, Kids With Guns, on 155 senttinen ruunikko frame paint - tamma. Kida on hyväntuulinen ja kiltti tamma, joka on kilpaillut menestyksekkäästi westernin parissa samoin kuin näyttelykentillä. Kida onkin palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä.


Jackin emä, RTW Dial Your Doc, on 158 senttinen ruunikko quartertamma. Dani on luonteeltaan rauhallisen päättäväinen tamma, joka tarjoaa haastetta ratsastajalleen, mutta toisaalta myös sitten loistaa westernkentillä. Dani onkin kilpaillut ahkerasti ulkomaisilla showboardeilla kuten ASRAn ja ASSHAn kilpakentillä. Menestyksen myötä voittotuloja onkin kertynyt lähemmäs 300 000$ edestä.

Jackin emänisä, RFR Quixotelena, on 152 senttinen ruunivoikko quarterori. Komea Qui on laukkaratsastuksen saralla menestynyt, G1-tasoinen ori, joka on ollut suosittu myös jalostuksen parissa. Luonteeltaan Qui on todella rauhallinen ja helposti käsiteltävissä oleva ori, Qui onkin lähestulkoon ruunamaisen kiltti. Emänisänisä, Nu Quixote, on 152 senttinen ruunikko quarterori, joka on yksi kotitilansa parhaimmista työhevosista ja westernratsuista kiltin luonteensa myötä. Emänisänemä, RFR Rebelious Toast, on 154 senttinen ruunivoikko quartertamma, jonka sukutaulusta löytyvät myös emä Lady Dial Dash sekä isänemä Double's Lady Jane.

Jackin emänemä, Dashin Elegance, on 163 senttinen mustanruunikko quartertamma. Pari kertaa varsonut, tuontisukuinen Ellie on kilpaillut menestyksekkäästi ASRAn kilpakentillä ja tamma olikin aikoinaan tuttu näky niin barrel racing kuin myös pole bending-luokissakin.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!