Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 09.07.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

JAHIDA AL QADIR

Perustiedot

11.06.2011 Sveitsissä syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Jahida al Qadir

verilinjaltaan domestic, 7-vuotias ruunikko, merkkeinä piirto sekä psk mol. tj, säkäkorkeus 155cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Dina | Al Qadir, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-003-0476


Luonnekuvaus

Jahida - meilläpäin lyhyemmin vain Jade - on vilkasluontoinen pikkutamma, jonka kanssa on todella helppo tulla toimeen, kunhan häntä vain muistaa kohdella pehmein ottein. Jade on luonnostaan hyvin utelias ja sosiaalinen tapaus, tamma rakastaa huomiota ja rapsutteluja. Jade onkin niitä hevosia, jotka jättävät laiduntamisenkin kesken tullakseen tervehtimään aidan ääreen pysähtyneitä ihmisiä ja vaikka vieraita ihmisiä usein haistellaan sieraimet suurina, ei Jade ole koskaan aristellut uusiakaan tuttavuuksia. Jadea voisikin kuvata hyvinkin ihmisrakkaaksi hevoseksi ja vaikka Jadesta löytyy myös rodulleen ominaista säpäkkyyttä, on tamma suhtautunut ihmiseen aina ystävällisyydellä ja jopa hienoisella nöyryydellä. Kun Jadea vain tosiaan kohtelee hyvin ja rakkaudella, niin tämä tamma kyllä tekee suurinpiirtein mitä tahansa miellyttääkseen ihmistä.

Jade on valtavan kiltti persoona, sen näkee jo tamman suurista silmistäkin, mutta Jade voi joskus olla vähän höselö. Tamman ystävällisestä luonteesta huolimatta emme laskekaan Jadea ollenkaan aloittelijoiden käsiin, sillä etenkin laitumella ja taluttaessa Jade tuppaa olemaan vähän turhankin innokas. Reipas tamma ei aina malta seistä aloillaan ja Jade onkin helposti lähdössä kaiken vähänkin kiinnostavan perään. Mutta vaikka Jade joskus vähän höseltääkin riimunnarun päässä, ei tammalle voi yksinkertaisesti olla vihainen, sillä kuka tahansa näkee, ettei Jade tee sitä piruuttaan vaan koska Jade on yksinkertaisesti ... no, oma itsensä. Sillä vaikka Jade tanssii sinne tänne, tammaa voi aina napata päitsistä kiinni ja moiskauttaa sen silkinpehmeälle turvalle suukon ja saada kiitokseksi hyväntuuliset hörinät, sillä sellainen Jade on, kultainen ja ihana. Eikä Jade koskaan satuttaisi ihmistä tahallaan, eihän tammasta ole edes uhittelemaan kenellekään, laitumellakin Jade tuppaa aina alistumaan muille. Toisaalta Jadessa on myös varsamaista leikkisyyttä ja juuri tämä piirre saa ihmiset yleensä ihastumaan tammaan. Jade on nimittäin aina hyvällä tuulella ja tamma onnistuu varmasti piristämään kenen tahansa päivää pelkällä olemassaolollaan, sillä kuten sanottua, Jadelle ei yksinkertaisesti voi olla vihainen.

Karsinassa Jade rauhoittuu kuitenkin tyystin harjauksen aikana, etenkin kun neidin sitaisee etukäteen kevyesti kiinni. Jaden kanssa aika yleensä lentää siivillä eteenpäin, sillä tämän tamman kanssa voisi unohtua karsinaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Jade rakastaa ihmisen kanssa seurustelua ja välillä tuntuukin kuin tamma ymmärtäisi mitä hänelle puhutaan. Pehmeät hörinät irtoavat usein vastaukseksi ja Jade tykkää hamuilla ihmisiä huulillaan, kutitellen, mutta koskaan tamma ei ole edes yrittänyt näykkäistä. Jade kyllä sulattaa kenen tahansa sydämen pelkällä ihastuttavalla persoonallaan. Mutta siis ... tamma on tosiaan helppohoitoinen ja kaviotkin nousevat pelkästä "nosta"-käskystä. Varustaessa Jade valpastuu ja on yleensä jo valmiina menossa, joten tamma voi vähän taas höseltää innokkuuttaan. Omalla kärsivällisellä asennoitumisella mitään ongelmia ei kuitenkaan ilmene varustamisenkaan kanssa. Myös muut hoitotoimenpiteet - peseminen, kengitys ja eläinlääkärillä käynti - sujuvat vaivattomasti, kunhan hoitaja vain pitää mielessä, että nyt ei ole kyseessä kuka tahansa hevonen vaan tallin pirteäluontoisin tamma, Jade.

Ratsuna Jade on reipas ja menohaluinen, mutta tamma on silti myös kuuliainen ja miellyttämisenhaluinen. Selkeät, mutta pehmeät avut tehoavat parhaiten; Jadea harvoin tarvitsee komentamalla komentaa, tamma kuuntelee kyllä muutenkin. Jade on vain oma innokas itsensä ja tamma yksinkertaisesti pitää ihmisen kanssa touhuamisesta. Jade onkin omiaan kaikennäköisiin ratsastuspeleihin ja -leikkeihin. Westerniin Jade sopiikin juuri monipuolisuutensa ja rohkeutensa ansiosta, sillä tamma on aina halukas oppimaan uutta ja westernin monipuoliset harjoitukset ja tehtävät pitävät virkeän tamman mielenkiintoa tehokkaasti yllä. Tällöin Jade malttaa myös keskittyä kunnolla radan suorittamiseen turhan hösellyksen sijaan. Sen sijaan maastossa Jade tuppaa alussa olemaan vähän turhankin eloisa ja menohaluinen, mutta kyllä tamma siitä matkan myötä rauhoittuu, kun ratsastaja vain itse pysyy rauhallisena. Karjanjoon Jade soveltuu kuitenkin täydellisesti, sillä silloin tamma saa purkaa melko energiaansa oikein kunnolla reippailla laukkapätkillä ja karjalauman mukana ravatessaan. Kilpailuissa Jade on puolestaan aina ihan täpinöissään, mutta reipas lämmittely takaa kyllä sen, että Jade malttaa kuunnella ratsastajaansa kentälläkin yleisön jännittämisen sijaan. Kuljetuskoppiin Jade nousee myös innokkaasti, mentiinpä sitten minne tahansa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qox 02.12.2013 tamma RWR Jadestorm Tocastorm
ox 12.05.2015 tamma RWR Hafa Sabah ox Madani Saqr LIA
ox 01.10.2016 ori RWR Ghiyath Pelegnor ox Fajr-Ghalib ox

Sukutaulu

i. HPS Laheeb Ibn Ashquar ii. HPS Ashquar Ibn Ruminaja iii. Ruminaja Fayez (evm)
iie. Alia-Aenor (evm)
ie. HPS Anisa iei. Thee Desperado (evm)
iee. Ravenwood Molly (evm)
e. Jilan al Jawna
AHAC Legion of Supreme Honor
ei. Zubair al Ridz eii. Al Zulfiqar (evm)
eie. Zubaida al Ridz (evm)
ee. El Jinan eei. El Jibril (evm)
eee. Basira (evm)

Sukuselvitys

Jaden isä, HPS Laheeb Ibn Ashquar, on noin 154 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Ulkomaista egyptiläistä verilinjaa edustava Lane on westernpainotteinen ja ori kilpaileekin reining- ja halterluokissa enimmäkseen RCHAn ja AHACin kilpakentillä. Kilpamenestyksestä huolimatta Lane on vielä suhteellisen uusi nimi arabialaisten sukutauluissa. Luonteeltaan komea Lane on kuitenkin ahkera ja miellyttämisenhaluinen oriherra.

Jaden isänisä, HPS Ashquar Ibn Ruminaja, on rautias, noin 153 senttinen arabialainen täysiveriori. Ashquar on suorastaan henkeäsalpaavan komea egyptinarabiori, joka saa kokonaisen näyttelyareenan mykistymään ihastuksesta pelkällä olemuksellaan ja upeilla liikkeillään. Ei siis ole ihmekään, että halterin parissa AHACin kilpakentillä menestynyt Ashquar on myös todella suosittu jalostuksen parissa.

Jaden isänemä, HPS Anisa, on noin 154 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Sievä Anisa muutamaan kertaan varsonut egyptinarabitamma, joka ihastuttaa ystävällisyydellään ja kiltteydellään - varmasti kuka tahansa tulee tämän tamman kanssa toimeen. Myös Anisa on menestynyt AHACin kilpakentillä halter-luokissa.


Jaden emä, Jilan al Jawna, on ruunikko domestic, 157 senttinen arabialainen täysiveritamma. Westernpainotteinen Jilan on yleisesti ottaen rauhallinen ja yhteistyönhaluinen tamma, mutta Jilan vaatii kuitenkin pehmeät otteet - muussa tapauksessa tamma protestoi herkästi ihmistä vastaan. Jilan kilpailee niin WRJ:n alaisissa westernkilpailuissa kuin myös AHACin kilpakentillä ja onpa tamma välillä osallistunut myös kouluratsastuskilpailuihinkin. Jilan onkin saavuttanut Legion of Merit-arvonimen ja onpa hienorakenteinen tamma huomioitu näyttelykentilläkin mm. sertillä.

Jaden emänisä, Zubair al Ridz, on 163 senttinen kimo arabialainen täysiveriori. Zubair on näyttävä, jopa hivenen mahtailevaluontoinen hevonen, joka varmasti herättää huomiota siellä missä tahansa kulkeekin. Toisaalta Zubair on kuuliainen ratsastaa ja westernpainotteinen domestic-ori onkin menestynyt upeasti niin AHACin, SAIn kuin myös ASPHAN kilpakentillä. Tässä on kaiken kaikkiaan ori, jota kelpaa katsella.

Jaden emänemä, El Jinan, on rautias domestic, 156 senttinen arabialainen täysiveritamma. Kaunis ja hyvärakenteinen Jinan on säpäkkäluonteinen tamma, joka ei malttaisi pysyä hetkeäkään aloillaan. Jinan olisikin ehdottomasti oikea kärsimättömyyden perikuva ellei tamma ratsastaessa muuttuisi aivan kuin toiseksi hevoseksi. Ratsuna Jinan onkin yhteistyönhaluinen ja kuuliainen tamma, joka on menestynyt hienosti westernin parissa AHACin, SAIn ja ASPHAN kilpakentillä.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!