Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 03.02.2010
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

OUT OF SPIRITS AML

Perustiedot

03.11.2009 Espanjassa syntynyt paint - ori, viralliselta nimeltään Out of Spirits AML

6-vuotias tummanpunaruunikko tobiano, säkäkorkeus 157cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Venla S. | Amelie, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-052-0002


Luonnekuvaus

Kid on jääräpäinen ukko, jolta löytyvät ne omat hyvät ja huonot päivänsä. Kid osaa niskuroida ja olla vaikea halutessaan, mutta yhtälailla jonain päivinä ori osaa olla myös todella mukava käsitellä. Kidistä ei vain koskaan tiedä millä tuulella ori tulee olemaan minäkin päivänä. Toisaalta Kid on kyllä aina käsiteltävissä, kyllä ori sen verran ihmistä kunnioittaa että ei nyt aivan mitä tahansa tee vain siksi ettei työnteko sillä hetkellä satu huvittamaan. Toisin sanoen Kid on enemmän tai vähemmän orimainen, mutta toisaalta pohjimmiltaan mukava. Itse pidän Kidistä hyvin paljon, sillä ori on rehellisesti sitä mitä on, niin hyvässä kuin pahassakin. Sitä paitsi Kid on ratsuna ahkera ja osaava ori, joka loppupeleissä hoitaa aina työnsä kunnialla kotiin. Kidin kanssa saavutetut tulokset näkyvät kuitenkin selkeääkin selkeämmin, varsinkin kilpakentillä sillä kylmähermoisuudestaan huolimatta ori ei ole se helpoin ratsastettava vaan toimivan yhteistyön takaamiseksi on oltava valmis tekemään ahkerasti töitä.

Kid on kuitenkin melko yksinkertainen tapaus - ei siis älynlahjoiltaan, ori on kyllä kiitettävän nokkela halutessaan, vaan näin käsiteltävyyden kannalta. Laitumelta Kid antautuu yleensä ihan ongelmitta, vaikka joskus voikin hieman luimistella kiinniotettaessa. Ori on muutenkin yleisesti ottaen rauhallinen laiduneläjä, joka harvoin kärhämöi turhasta lajitovereidensa kanssa. Myös taluttaessa Kid on rauhallinen sekä leppoisa ja yleensä niitä ongelmia ilmeneekin vasta karsinassa, jos siis nyt ilmenee ylipäätään ollenkaan. Kid ei liiemmin pidä liiasta huomiosta, mutta toisaalta ori osaa kyllä käyttäytyä hoitajien kanssa, ainakin halutessaan. Huonoimpina päivinään Kid saattaa kyllä niskuroida ja luimistella pienimmästäkin asiasta, mutta potkimaan tai puremaan ori ei sentäs ole ryhtynyt. Erityisesti kavioiden puhdistuksen aikana Kid kuitenkin temppuilee herkästi. Satuloidessa ei yleensä ilmene ongelmia, mutta toisaalta sitten suitsittaessa Kid temppuilee aina jonkin verran. Riittävän määrätietoinen hoitaja pärjää kuitenkin orin kanssa mainiosti, Kidiä pitää vain uskaltautua komentaa tarvittaessa.

Ratsuna Kid on puolestaan perusahkera ja jopa yllättävän säyseä. Joskus tosin on niitä päiviä, jolloin työnteko ei kiinnosta tippaakaan ja ori kyllä myös tuolloin osoittaa sen. Noina päivinä liikkuminen on hyvin nihkeää ja ratsastajaa testaillaan konstilla jos toisellakin. Kid tosin luovuttaa nopeasti, jos ratsastaja on sitkeä eikä anna ukon temppuilla miten sattuu. Kentällä kuin myös maastossa Kid voikin olla alussa laiska ja nihkeäliikkeinen, mutta pikkuhiljaa lämmetessään Kid alkaa hiljalleen reipastua ja keskittyä paremmin. Kid vaatii kuitenkin ratsastajaltaan työtä, ori ei anna mitään ilmaiseksi. Kidiin vaikuttaa huomattavasti harjoituksen monipuolisuus; kentän kiertämiseen ori kyllästyy nopeasti, mutta riittävän monipuolisissa westernharjoituksissa kirjava kyllä alkaa osoittaa todellista osaamistaan. Harmi vain, että Kid vaatii usein pitkäjänteisen lämmittelyn, niin että usein tuntuukin siltä että ori alkaa vasta tunnin lopuksi olla siinä vireessä, missä sen olisi pitänyt olla heti ensihetkistä alkaen. Kid tarvitsisikin sellaisen "esiratsastajan", joka lämmittelisi orin aina kunnolla ennen todellisia harjoituksia. Kid on kuitenkin osaava ratsu, joka omaa mukavat sekä rennot liikkeet. Erityisesti karjaratsuna Kid näppärä ja ahkera, ori on tottunut työhönsä vaikka joskus osoittaakin hieman mieltään varsinkin sadesäällä. Maastossa Kid on kuitenkin silti hyvin rauhallinen, ori ei pahemmin säiky tai temppuile.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
ph 18.04.2011 ori Pemberleyn Jack Daniels RTW Dial Your Doc
ph 22.05.2012 tamma Mustang's Orabella CHR Misty Mae
ph 08.05.2015 ori RWR Fire Spirit RWR Flaming Wichita

Sukutaulu

i. Samuel Nino ii. Hard Truth iii. Triton (evm)
iie. Hard Candy (evm)
ie. Ain't It Passion iei. G-Goriaz (evm)
iee. Bush'O Dina (evm)
e. Alyssa Nino ei. Ima Red Hawk W YLA3 eii. Ima Red Eagle W (evm)
eie. You Gotta E'Hurry (evm)
ee. Kids With Guns VIR MVA Ch eei. G-Goriaz (evm)
eee. Bush'O Dina (evm)

Sukuselvitys

Kidin isä, Samuel Nino, on 157 senttinen ruunikko sabino paint - ori. Luonteeltaan Samu on orimaisen haastava, mutta toisaalta osaavan ihmisen käsissä ori osoittautuu varsin mukavaksi kaveriksi ja lahjakkaaksi ratsuksi. Lännenratsastukseen painottunut Samu kilpaileekin eri westernlajeissa, mutta soveltuupa komea ori myös näyttelykentille.

Kidin isänisä, Hard Truth, on 157 senttinen musta overo paint - ori. Komea Tom on energinen ja temperamenttinen ori, joka kuitenkin soveltuu erinomaisesti lännenratsastukseen. Tom onkin menestynyt monipuolisesti eri westernluokissa. Isänisänisä, Triton, oli 155 senttinen rautias tobiano paint - ori ja isänisänemä, Hard Candy, 157 senttinen musta overo paint - tamma.

Kidin isänemä, Ain't It Passion, oli 159 senttinen rautias sabino paint - tamma. Sievä Ana oli menestynyt westernratsu, jonka kanssa oli helppoa tulla toimeen. Ana oli myös erinomainen emä kiltin sekä viisaan luonteensa ansiosta ja tamma tekikin myös pitkän siitosuran Chinét Ranchilla. Isänemänisä, G-Goriaz, oli puolestaan 157 senttinen rautias frame overo paint - ori kun taas isänemänemä, Bush'O Dina, oli 153 senttinen rautias overo paint - tamma.


Kidin emä, Alyssa Nino, on 155 senttinen ruunivoikko tobiano paint - tamma. Irlannissa alunperin syntynyt Alyssa on kaunis ja hienorakenteinen hevonen, joka on painottunut lännenratsastukseen. Luonteeltaan tamma on puolestaan hieman ailahteleva, yhtenä päivänä Alyssa toimii loistavasti, toisena taas ei niinkään.

Kidin emänisä, Ima Red Hawk W, on 160 senttinen rautiaankirjava paint - ori. Redi on säyseä ja hyväluontoinen ori, joka on menestynyt upeasti westernin parissa. Emänisänisä, Ima Red Eagle W, oli 158 senttinen rautiaankirjava paint - ori ja emänisänemä, You Gotta E'Hurry, oli 161 senttinen rautiaankirjava paint - tamma.

Kidin emänemä, Kids With Guns, on 155 senttinen ruunikko frame paint - tamma. Kida on hyväntuulinen ja kiltti tamma, joka on kilpaillut menestyksekkäästi westernin parissa samoin kuin näyttelykentillä. Kida onkin palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä. Emänemänisä, G-Goriaz, oli puolestaan 157 senttinen rautias frame overo paint - ori kun taas emänemänemä, Bush'O Dina, oli 153 senttinen rautias overo paint - tamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!