Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 27.12.2013
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)RAMYA TAKODA

Perustiedot

06.12.2013 Suomessa syntynyt saddlebredori, viralliselta nimeltään Ramya Takoda

6-vuotias mustankimo, säkäkorkeus 157cm, askellajipainotteinen

kilpailutetaan ARJ:n alaisissa luokissa, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja HM | Ramya Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH13-016-0049


Luonnekuvaus

Takoda on ori isolla O:lla, mutta tässä tapauksessa ei niinkään huonolla tavalla. Sure, tokihan Koda käyttää suuren osan ajastaan orimaiseen pörhistelyyn, machoiluun ja silkkaan esiintymiseen, mutta samalla Kodalla on myös sydän paikallaan. Koda kunnioittaa ihmistä ja siinä suhteessa orista löytyy ripaus nöyryyttäkin, vaikka kilpakumppaneidensa edessä Koda ei annakaan periksi koskaan. Mutta kyllä ori lajitovereidensa kanssa toimeen tulee, kunhan paikalla ei vain ole tammoja, joista kiistellä näin orien kesken. Koda kuitenkin mielellään esittelee parhaimpia puoliaan ja välillä tuntuukin ettei ori lakkaa koskaan pullistelemasta lihaksiaan. Mutta mikäs siinä, etenkin kun Koda on kyllä komea ja orin menoa huomaakin usein seuraavansa ennen kaikkea vain ihailevasti sivusta.

Etenkin naiskansalle rytmihäiriöitä aiheuttavista matalista hörinöistään huolimatta Koda kaipaa kuitenkin kokenutta käsittelijää. Ori on kyettävä pitämään hallinnassa silloin, kun Koda pistää hurmurivaihteensa päälle tammojen edessä tai kun ori alkaa esiintymään yleisölle. Koda ei ole aina kaikista helpoin käsitellä, vaikka ori onkin hyvätapainen ja kiltti. Koda vain toimii enemmänkin hormoneidensa varassa kuin käyttää aina järkeään. Riimunnarun päässä pihalla Koda ei aina olekaan se kaikista luotettavin tapaus, mutta oman karsinansa rauhassa ori rauhoittuu täysin. Harjatessa Takoda onkin helppohoitoinen eikä ori aiheuta turhaan harmaita hiuksia hoitajalleen, ei ainakaan karsinansa sisäpuolella. Enemminkin ori kerää pisteet puolelleen ikiystävällisellä asenteellaan ja sydämet sulattavalla hellyydenkaipuullaan.

Kodan selkään pääseminen on myös kaikkien tilalla käyvien salainen haave, sillä ori on tunnettu upeista askellajeistaan ja herkästä luonteestaan. Koda vain sattuu olemaan avuille niinkin herkkä, että orin selkään päästetään kuitenkin vain ne kaikista osaavimmat ratsastajat, ihan siitä syystä ettei vahinkoja pääse käymään siinä suhteessa että ratsastaja erehtyisi olemaan liiankin kovaotteinen apuja antaessaan. Koda toimii kuitenkin erinomaisesti osaavan ratsastajan alla ja ori vastaakin apuihin yhtä herkästi kuin herra lukisi suoraan ratsastajansa ajatukset. Satulan alla Koda on myös yllättävän hyvä keskittymään, ori todellakin tekee parhaansa ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa unohtaen koko muun ympäröivän maailman. Ei siis ihme, että useimmat haaveilevat Kodalla ratsastamisesta, sillä orin ratsastajat tapaavat kehua Kodan kerta toisensa jälkeen maasta taivaaseen. Eikä Koda ole vain kentällä erinomainen askellajiratsu vaan prinssi pärjää hienosti myös karjanajossa. Kodan ainoana miinuspuolena lieneekin loppujen lopuksi vain se, että kevät- ja syysmaastoissa meidän valkoinen saturatsumme tapaa vaihtaa väriään tuskastuttavan usein - kiitos vuotuisten kurakelien.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
sdb 28.01.2016 tamma RWR Night Skies CLA Venus In May

Sukutaulu

i. Chennye's Trick or Treat ii. Tijuana's Tomorrow Never Dies iii. Double O Seven
iie. MS Lovin' A Maniac ARJ-III
ie. Tijuana's Flower Power iei. Lost And Found R25 ARJ-III
iee. Oh Sissyneck ARJ-II
e. Dana O'Shee RH ei. Tourmaline RH eii. Tequina Non
eie. Hyacinthe RH
ee. Gretchen RH eei. Quiero
eee. Aquamarine RH

Sukuselvitys

Kodan isä, Chennye's Trick or Treat, on 157 senttinen musta saddlebredori. Näyttävärakenteinen Riki on askellajipainotteinen ja ori onkin menestynyt todella hienosti ARJ:n alaisissa kilpailuissa.

Kodan isänisä, Tijuana's Tomorrow Never Dies, oli 152 senttinen musta saddlebredori. Askellajiratsastuksen parissa erinomaisesti menestynyt komea Tommi oli energinen ja rauhaton ori, jonka kanssa sai olla tarkkana joka hetki. Isänisänisä, Double O Seven, oli puolestaan 150 senttinen, silmiinpistävän upea perlino saddlebredori. Bond oli vilkas mutta hyväntahtoinen ori, joka loisti ARJ:n alaisissa kilpailuissa ja olipa herra aikoinaan myös hyvin kysytty jalostuksen puolella. Myös 155 senttinen ruunikko isänisänemä, MS Lovin' A Maniac, oli menestynyt askellajiratsu ja suosittu siitostamma, vaikka saddlebred omasikin suorastaan hysteerisen energisen luonteen. Mani ylsikin eläessään III-palkinnolle ARJ:n laatuarvostelussa.

Kodan isänemä, Tijuana's Flower Power, oli 157 senttinen rautias saddleredtamma. Sulavalinjainen Flower menestyi upeasti askellajiratsastuksen parissa, mutta tamma osasi käyttäytyä välillä suorastaan diivan tavoin. Samalla korean pinnan alta löytyi kuitenkin kultainen sydän, kaikesta huolimatta. Isänemänisä, Lost And Found R25, oli sen sijaan mitä mukavaluonteisin rautias saddlebredori. Vilpitön, ihmisrakas ja aavistuksen vallaton Lossy oli erinomainen askellajiratsu ja suosittu siitosori, joka palkittiin myös ARJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla. Kaikenlisäksi 158 senttiä korkea Lossy oli mitä komein ilmestys katsoa. Isänemänemä, Oh Sissyneck, oli puolestaan 156 senttinen musta saddlebredtamma. ARJ-II-palkinnolla palkittu Sissi oli erinomainen kilparatsu, joka tuli hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa kiitos tamman hieman hömelön luonteen. Sievä Sissy varsoi myös useampaan kertaan elämänsä aikana.


Kodan emä, Dana O'Shee RH, on 157 senttinen rautiaankimo saddlebredtamma, jonka kerrassaan näyttävät liikkeet pääsevät ehdottomasti oikeuksiinsa askellajiratsastuksen parissa.

Kodan emänisä, Tourmaline RH, on 154 senttinen rautiaankimo saddlebredori, joka on kilpaillut jonkin verran askellajiratsastuksen parissa. Sama pätee emänisänisään, Tequina Noniin, joka on 165 senttinen vaaleanruunikko saddlebredori. Emänisänemä, 159 senttinen mustankimo Hyacinthe RH, ei ole sen sijaan kilpaillut lainkaan.

Kodan emänemä, Gretchen RH, on puolestaan 158 senttinen rautias saddlebredtamma, joka on painottunut askellajiratsastukseen. Vailla kilpailumenestystä ovat kuitenkin myös emänemänisä, 164 senttinen punarautias saddlebredori Quiero, ja 156 senttinen musta emänemänemä Aquamarine RH.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!