Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 15.03.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

LADRONA PRO

Perustiedot

15.02.2011 Espanjassa syntynyt pura raza española - tamma, viralliselta nimeltään Ladrona PRO

7-vuotias ruunikonkimo, säkäkorkeus 157cm, koulupainotteinen

kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa, tasolla Intermediate I

kasvattaja Janina S. | Proceso, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-033-0016


Luonnekuvaus

Lady on luonteeltaan oikea unelma yhtään liioittelematta. Potkuahan ei tästä tammasta löydy ainakaan maasta käsin, mutta Lady on sitäkin kiltimpi ja ihmisystävällisempi. Lapsirakas hevonen sopii aloittelijoillekin, etenkin kun Lady ei hermostu oikein mistään. Ladya saa suurinpiirtein kiskoa hännästä ja neiti silti säilyttää (loputtoman) kärsivällisyytensä. Lady on todella seurallinen, olematta kuitenkaan yltiöpäisen huomionkipeä, joskin se hellyydenkaipuukin iskee aina silloin tällöin. Käytökseltään tamma on rauhallinen ja vakaa, Ladysta huokuu lämmin turvallisuudentunne; tähän hevoseen on helppo luottaa. Lady on myös erittäin äidillinen ja joskus kaitsee lempeästi hieman ihmistäkin. Jos hevonen voi olla täydellinen opetushevonen sekä lapsille että kyetä samalla huippusuorituksiin vaikean tason koulukentillä, niin Lady on juuri sellainen. Pieni ihme itsessään. Lady onkin kaikinpuolin erittäin hyväluontoinen ja ystävällinen, nöyrä sekä luottavainen. Tilamme lempeä tammamamma, jonka tummat silmät huokuvat viisautta ja lämpöä.

Laitumella Lady on rauhallinen, tamma ei äksyile edes lajitovereilleen vaan jakaa sopuisasti heinäkasansa muiden kanssa. Kärsivällisen ja äidillisen luonteensa ansiosta Lady soveltuu erinomaisesti myös sijaisemäksi esimerkiksi orvoksi jääneille varsoille. Ladylla ei ole elämässä kiire minnekään ja sen myös huomaa. Ladya on ihanaa hoitaa, tamma kun antautuu laitumeltakin tullen oikein hakijaansa vastaan ja pysyy taluttaessakin täysin käsissä, vaikka neidin kaulan ympäri heittäisi vain riimunnarun ja siinä se. Lady kulkee nätisti vierellä, eikä hätiköi, kunhan vain kyhnyttelee tyytyväisenä silmäkulmaansa taluttajansa olkapäähän. Karsinassa tammaa ei näin ollen tarvitse sitoa kiinni, Lady osaa seistä paikoillaan ilmankin. Pitää harjauksesta, mutta huomioi paljon hoitajaansa lämpimin puhalluksin ja hörähtelyin. Hoitajalla ja Ladylla onkin aina tapana "jutustella" karsinassa kaikessa rauhassa ja sen vuoksi parivaljakko usein myös myöhästyy sitten joka paikasta. Varustaessa tamma on hyvin rauhallinen ja nöyrä, Lady ei temppuile turhasta.

Ratsuna Lady on ihastuttava, sillä tammalla on todella miellyttävät liikkeet, vaikka askel onkin korkea ja siten hyvin näyttävä. Talutusratsuna Lady on täydellinen, lapset rakastavat tätä valkoista "satuheppaa", joka pitää rapsutteluista ja hauskuuttaa lapsia uteliailla nuuhkaisuillaan. Tamma antaa varmuutta ja itseluottamusta epävarmallekin ratsastajalle, mutta parhaimmillaan Lady on ehdottomasti osaavan ratsastajan alla. Lady on luonnostaan kuuliainen ja herkkä avuille, mutta osaavalla ratsastajalla tammasta kuoriutuu todellinen tanssijatar. Lady jaksaa keskittyä pitkissäkin harjoituksissa ja koska tamma luonnostaan haluaa miellyttää ratsastajaansa, Lady myös tekee kentällä aina parhaansa. Taidokas ratsastaja saa helposti Ladyn kulkemaan kuolaimella ja koottuna, oikeassa muodossa. Sen jälkeen saa sitten vapaasti kokeilla mitä ikinä mieleen tulee; Lady hallitsee niin piruetit, laukanvaihdot kuin avo- ja sulkutaivutuksetkin. Tamma nauttii haastavasta työskentelystä ja selvästi pistää kaiken peliin. Hyvin sulavaliikkeinen ja kaunis näky kentällä osaavan ratsastajan alla. Kilpailuissakin Lady on edukseen niin liikkeidensä kuin ulkonäkönsäkin puolesta. Sitä paitsi tamman kylmähermoisuus ja levollisuus rauhoittavat ratsastajaakin, Lady ei turhia sähellä. Hyvin osaava ja lahjakas kilparatsu, erittäin kapasiteetikas kaikinpuolin ja samalla toisaalta taas vaatimaton, antaa enemmän kuin ottaa. Moni yllättyykin, että jostain peräkylän ranchilta, jumalan selän takaa voi löytyä tälläinen huipputason kouluhevonen, joka todellakin osaa liikkua kauniisti.

Ladyn hohdokas kilpaelämä kiiltävine varusteineen onkin huvittavassa ristiriidassa neidin kotielämän kanssa. Kotonaan Lady sitten yleensä on mudan peitossa ja viettää laidunpäiviään tyytyväisenä laiskotellen kirjavan työhevoslauman keskellä, saattaahan tuolla joukossa vasikkakin vilahtaa. Se siitä glamourista. No ei, tosiasiassa itse en vaihtaisi päivääkään pois ja uskon kyllä, että Ladykin on varsin onnellinen saadessaan olla oma itsensä ja viettää aikaa isolla laitumella lajitovereiden kesken sen sijaan, että tamma joutuisi seisomaan siistissä hiekkatarhassa yksinään. Vaikka Lady on lahjakas kouluratsu, emme varasta tammalta hevosenelämää vaan Ladyn kanssa kyllä maastoillaan reippaasti kurasäälläkin. Lady on tottunut jokien yli kahlaamiseen ja villiin luontoon, tamma on enemmin utelias kuin arka. Säikkyminen ei kuulukaan Ladyn tapoihin, tamma on kaikinpuolin maasto- ja liikennevarma. Toki me vältämme Ladyn kanssa turhan vaikeakulkuisia maastoreittejä, mutta muuten neiti kyllä kahlailee jokien ylitse ja kiipeilee rinteitä ylös. Lady ei pahastu vesisateestakaan, lämpimän maan kasvattina tamma pitääkin yllättävän paljon vedestä, Lady tulee uimaankin vapaaehtoisesti. Kaiken kaikkiaan Lady onnistuu yllättämään usein katsojansa, mutta vain positiivisesti, löytyyhän kauniin pinnan alta vielä kauniimpi sisin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
pre 06.05.2011 ori RW' Atracador Guardian of Picar
pre 30.08.2011 tamma RWR Luz de la Luna Silver Lemon
pre 23.09.2012 ori Jaimie RWR Jaime de San Roque
pre 01.01.2015 tamma RWR Palome Malibu Priscus
warl 01.09.2015 tamma DD Laetitia Lodewijk 5594
pre 25.03.2016 ori Ladron d'Alvino Casimiro Feliciano

Sukutaulu

i. Fugitivo ii. Desleal (evm) iii. Celso (evm)
iie. Amada (evm)
ie. Azucena (evm) iei. Máximo (evm)
iee. Laura (evm)
e. Romántico ei. Gil (evm) eii. Jorge (evm)
eie. Jessenia (evm)
ee. Ximena (evm) eei. Temerario (evm)
eee. Francisca (evm)

Sukuselvitys

Ladyn isä, Fugitivo, on 156 senttinen kimo andalusialaisori. Tivo on luonteeltaan selväjärkinen ja kiltti ori, joka kuitenkin kaipaa selvät säännöt ja itsevarmuutta käsittelijältään. Kyseessä on kuitenkin maskuliininen ori eli haastettakin löytyy kyllä, etenkin kun Tivo on luonteeltaan myös varsin vilkas ja eloisa. Kouluratsuna Tivo on vertaansa vailla ja GP-tasoinen ori onkin menestynyt kouluratsastuskilpailuissa todella hienosti.


Ladyn emä, Romántico, on 158 senttinen ruunivoikko andalusialaistamma. Luonteeltaan Ronja on rauhallinen ja kiltti, suorastaan enkelimäinen tamma, joka viihtyy huomion keskipisteenä. Ronja on äärettömän nöyrä ja tässä suhteessa etenkin monen aloittelijan unelmahevonen, jonka kanssa on hyvä tutustua uuteen lajiin turvallisesti. Myös Ronja on kilpaillut menestyksekkäästi kouluratsastuksen puolella, vaativissa luokissa.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!