Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 15.07.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

BEYOND LIMITATIONS HE

Perustiedot

24.06.2012 Suomessa syntynyt quarterori, viralliselta nimeltään Beyond Limitations HE

6-vuotias voikko, merkkeinä läsi & vsk vtj, säkäkorkeus 154cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja melissa | Herecia, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-014-0023


Luonnekuvaus

Luke on niin vaivaton ja tasainen luonne, että välillä on vaikeaa edes uskoa että kyseessä on ori. Luke on harvinaisen järkevä ja selväpäinen hevonen eikä orin luonnetta voikaan muuta kuin kehua. Siinä suhteessa Lukella onkin täydellinen sukutaulu ja orissa onkin nähtävissä onnistuneen jalostustyön lopputulos; Luke on helppohoitoinen ja älykäs quarterhevonen, jolla on hyvä ja vahva rakenne sekä puhtaat liikkeet. Rauhallisen orin kanssa pärjäävät aloittelijatkin ja Lukella voi mennä vaikka ilman satulaa maastossa, sillä tämän orin kanssa ilmenee harvoin mitään ongelmia. Luke onkin kaikinpuolin hyvin ihmisystävällinen hevonen ja sosiaaliselle oriherralle kelpaavatkin aina rapsutukset ja taputukset.

Lajitovereiden seurassa Luke viihtyy enemmänkin omissa oloissaan, laiduntaen vain rauhallisesti sivummalla muista, mutta kyllä ori kaikkien kanssa toimeen tulee. Luke on myös yhtälailla helppohoitoinen, ori antautuu laitumelta niille vieraimmillekin hakijoille ja käyttäytyy kaikinpuolin kuin herrasmies. Luke ei pahemmin höyrötä missään tilanteessa, vaan ori malttaa seistä kärsivällisesti aloillaan niin kauan kuin on tarvis. Harjaamisesta Luke todella nauttii ja yrittää selvästi kaikinpuolin miellyttää hoitajaansa, josko tämä vielä kerran rapsuttaisi oripoikaa sieltä sään tuntumasta ... Varustaessakaan ei ilmene mitään ongelmia, usein Luke vain rupeaa tönimään päällään hoitajaansa ikään kuin sanoen että eiköhän mennä jo.

Ratsuna Luke on selvästi tottunut tekemään töitä. Orilla on utelias ja virkeä katse ja Luke katseleekin ympärilleen aina sen näköisenä kuin ori odottelisi jo malttamattomana mitä seuraavaksi tehdään. Luke tulee kyllä aloittelijoidenkin kanssa toimeen, mutta ori on usein vähän hämmentyneen oloinen jos herralla mennään vain käyntiä kaviouralla. Luke on tottunut tekemään ja touhuamaan päivittäin vaikka mitä ja ori selvästi myös nauttii monipuolisesta työnteosta. Pelkkä kehänkiertäminen ei siis sovi Lukelle, joka on tottunut hyödyntämään älykkyyttään vaativilla trail-radoilla ja ajamaan aamusta iltaan karjaa tasangoilla. Luke onkin todella luotettava ratsu, ori on yhtälailla rohkea kuin järkeväkin. Rehellinen työnteko cowboyden kanssa on selvästi se Luken juttu ja ori onkin yksi suosituimmista westernhevosista tilan työntekijöiden keskuudessa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
qox 03.01.2015 tamma DD Marian DD Kahlo
qh 13.08.2015 ori RWR Limited Edition RWR Project Nevada
qh 11.06.2016 ori RWR Desert Wind RWR Dust of Sahara

Sukutaulu

i. Shakalime HE ii. Shaman iii. Tuntematon (evm)
iie. Tuntematon (evm)
ie. Limelight iei. Tuntematon (evm)
iee. Tuntematon (evm)
e. Beyond Brianna ei. Mad Jack eii. Gimme a Break (evm)
eie. Candy Kisses (evm)
ee. Butterflyinajar eei. Oh The Obsession (evm)
eee. Docs Daisy (evm)

Sukuselvitys

Luken isä, Shakalime HE, on 153 senttinen voikko quarterori. Paitsi komea ja hyvärakenteinen myös hellyyttävän näköinen Samppa on näyttäväliikkeinen westernratsu, josta ei vain yksinkertaisesti voi olla pitämättä. Perheen pienimmätkin tulevat toimeen tämän lempeän ja suorastaan ruunamaisen orin kanssa, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään!

Luken isänisä, Shaman, on 156 senttinen voikko quarterori. Silmiinpistävän upea Shaman häikäisee ensialkuun silkalla ulkonäöllään, mutta ori on myös osaava westernratsu ja Shaman onkin kisannut ahkerasti painotuslajinsa parissa. Luonteeltaan ori on kuitenkin hivenen vaativahko, joskin oikean ihmisen ja ratsastajan käsissä Shaman toimii kyllä moitteettomasti.

Luken isänemä, Limelight, on 156 senttinen rautias quartertamma. Kaunisliikkeinen ja ryhdikäs Limelight on kuuliainen westernratsu, joka rakastaa huomiota. Näin ollen myös diivankin elkeitä ilmenee silloin tällöin, joskin näin muuten Limelight on pelkästään sosiaalinen ja ystävällinen tammaneiti.


Luken emä, Beyond Brianna, on 155 senttinen rautias quartertamma. Hyvärakenteinen Beyond Brianna on parhaimmillaan vauhtia vaativissa westernluokissa, vaikka tamma onkin luonteeltaan oikea kuuliaisuuden ja luontaisen miellyttämisenhalun perikuva. Hellä ja rauhallinen tamma hurmaakin kenet tahansa äidillisillä elkeillään.

Luken emänisä, Mad Jack, on 153 senttinen ruunivoikko quarterori. Mad Jackilta löytyy hyvä rakenne ja hieno väritys.

Luken emänemä, Butterflyinajar, on 158 senttinen classic cream champagne quartertamma. Kuten Mad Jackin, myös Butterflyinajar omaa hyvän rakenteen sekä vähän harvinaislaatuisemman ja sitä myöten myös näyttävän värityksen.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!