Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 15.02.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)FARLEIGH MERILYN - KUOLLUT 2017!

Perustiedot

22.02.2010 Yhdysvalloissa syntynyt englantilainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Farleigh Merilyn xx

9-vuotias tummanruunikko, merkkinä tähti, säkäkorkeus 164cm

jalostuskäytössä, laukkapainotteinen, kilpaili LJ:n alaisissa kilpailuissa sileillä radoilla aina G3-tasolla asti

kasvattaja Sanna H. | Farleigh Acres, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-006-0003


Luonnekuvaus

Meg on luonteeltaan aivan ihastuttava! Ainakin minä olen menettänyt sydämeni täysin Megille, tamma on jopa hieman ujo, vähän arkakin ehkä, mutta sitäkin hyväsydämisempi. Sitä paitsi Megissä on myös jotain surkuhupaisaa, etenkin kun pitkäjalkainen tamma ei aina osaa katsoa jalkoihinsa ja kompuroi välillä kuin jäälle joutunut bambi konsanaan. Megistä ei voi vain olla pitämättä, tamma on kaikessa kömpelyydessään vain ja ainoastaan hellyyttävä tapaus, kukaan tuskin voi vastustaa Megin viatonta ilmettä ja hyväntahtoisia eleitä. Isänsä tavoin Meg on ehkä hieman hömelön yksinkertainen joskus, mutta tamma korvaa sen "puutteen" ehdottomasti suurella sydämellään. Itsevarmaan ja pippuriseen emäänsä Meg ei oikeastaan ole tullut sitten yhtään, paitsi että tamma on yllättävän sisukas niin halutessaan. Meg ei ehkä ole maailman täydellisin ja sulavin hevonen - etenkään laukkaratsujen keskuudessa - mutta meille sillä ei ole niin merkitystä. Meidän silmissämme Meg on täydellinen tälläisenään, jopa onnistuessaan sotkeutumaan jälleen kerran omiin jalkoihinsa.

Meg on reipas ja eloisa tyttö, jolla on kuitenkin tapana vähän ujostella ja aristella vieraita. Meg on melkoisen hellyydenkipeä tapaus, eikä tamma siedä ollenkaan kovia otteita, ei edes äänenkorottamista. Meg vaatii hellyyttä ja rakkautta uskaltautuakseen tulemaan esiin kaikessa kauneudessaan. Luottaessaan ihmiseen Meg on sitten todella luottavainen, jopa siinä määrin, että tamma suurinpiirtein seuraa hoitajaansa minne tahansa ihan ilman riimunnarua tai mitään. Megistä tuleekin joskus mieleen hellyydenkipeä koiranpentu, joka kaipaa huomiota joka hetki, mutta joka ei vain uskalla vaatia sitä kuten monet muut lajitoverinsa. Laitumella Meg onkin ihan tossun alla, tamma ei osaa pitää puoliaan ketään vastaan. Onneksi Megiä harvoin kiusataan porukassa. Laitumelta Meg antautuu kiltisti, mutta joskus lajitovereitaan arkovan tamman kiinniottaminen voi olla vähän hankalaa, jos kaikki muutkin hevoset tungeksivat siinä portilla.

Meg on kiltti ja rauhallinen hoitaa sekä taluttaa, tamma voi tosin kompuroida joskus omiin jalkoihinsa ja onnistua siten kaatelemaan tavaroitakin mennessään. Meg voi kuitenkin olla irti karsinassaan hoitamisen aikana, tamma nauttii harjaamisesta ja nostaa kavionsakin pelkästä "nosta"-käskystä. Tällöin, kuten myös kengittäessä, Meg voi tosin joskus meinata menettää tasapainonsa ja kompastua, jolloin seurauksena on jalan tahaton kiskaiseminen maahan. Tamman viattomista, suurista silmistä kuitenkin näkee heti, ettei Meg tee sitä tahallaan. Siksi tamma yleensä myös nojautuu hoitajaansa koko painollaan kavioiden puhdistuksen aikana. Eläinlääkäriäkin Meg arkoo, silloin tamma tarvitsee tutun ihmisen luokseen pysyäkseen rauhallisena. Peseminen tai varustaminen eivät sen sijaan tuota minkäänlaisia ongelmia. Tosin joskus tammaa saa maanitella ottamaan kuolaimensa, muuten kaikki sujuu kuin vettä vaan. Kuljetuskoppiinkin Meg nousee tottuneesti.

Ratsuna Meg on yritteliäs ja toimelias, tamma selkeästi haluaa miellyttää ratsastajaansa. Herkkä avuille, mutta vaatii myös selkeät avut ja näin ollen osaavan ratsastajan, ettei vain hermostu hämmentyessään ratsastajan epäselvistä avuista. Megin ainut huono puoli on se, että tamma onnistuu jollain kumman tavalla käynnissäkin kompastelemaan omiin jalkoihinsa, mutta siihen oikeastaan tottuu ajan myötä melko nopeastikin. Vaatii kuitenkin ratsastajan, jonka oma tasapaino on hyvä ja joka omaa myös runsaasti kärsivällisyyttä. Meg nimittäin on mainio aistimaan ratsastajansa tunnetilat ja vähäinenkin hermoileminen saa Meginkin hermostumaan. Meg on kaukana liikennevarmasta hevosesta, tammahan kompuroi maastossakin suurinpiirtein jokaiseen vastaantulevaan kiveen ja juureen, vaikka muutoin maastoilusta tykkääkin. Suhteessa säikähtää herkästi, mutta rauhoittuu ihan yhtä nopeasti, jos ratsastaja vain pysyy rauhallisena. Ui mielellään, mutta epäröi usein siltoja ja jokia ylittäessään ja siksi vaatii runsaasti kannustusta ratsastajaltaan. Porukassa innokas ja reipas, tykkää liikkua ja Megillä onkin miellyttävät askeleet aina silloin, kun tamma saa jalkansa tottelemaan oikein.

Radalla Meg herättää surkuhupaisaa sääliä sivustakatsojien silmissä kompuroidessaan omiin jalkoihinsa ja toheltaessaan mennä into päällä sinne tänne. Toisaalta Megin saa aina vaivatta lähtökoppiin eikä Meg sekoile lähtöviivallakaan. Megin kohdalla erikoisin huomio on se, että mitä kovemmaksi tamman vauhti kasvaa, sitä sulavammin Meg liikkuu. Ravatessa kompurointi on vähäisempää kuin käynnissä ja laukassa tamma ei horjahtele enää yhtään. Meg on kyllä nopea, tamma on tasantarkkaan perinyt vanhempiensa juoksijanlahjat, se on selvää. Ja radalla Meg onkin parhaimmillaan kuin luoti; tammassa ei ole jäljellä enää ripaustakaan epävarmuudesta tai kömpelyydestä, päinvastoin. Megin ongelma on kuitenkin tamman heikko itseluottamus, sillä heti kun ratsastaja rupeaa pidättelemään Megiä, tamma hämmentyy ja rupeaa todentotta hidastamaan, eikä Megiä saa sen jälkeen enää vauhtiin. Tamma saattaa jättäytyä koko porukan perälle jockeyn pidättelyn vuoksi. Megiä ei siis voi pidätellä radalla, mutta se, että tamman antaa juosta sydämensä kyllyydestä alusta loppuun, voi johtaa myös siihen, että Megin voimat loppuvat ennen maaliviivaa. Eli melko kaksikinkkinen pulma, mitä tehdä? Molemmissa on omat riskinsä, jotka eivät tee Megistä kaikista tasaisinta ja luotettavinta juoksijaa. Muuten Meg on kilpailuissa pitkälti oma itsensä, tamma toheltaa tavalliseen tapaansa ja voi vähän hermoilla yleisöstä, mutta radalla Meg antaa kyllä antaa kaikkensa. Nykyään tamma on jo tosin eläkkeellä laukkaradoilta.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
xx 19.03.2015 tamma RWR Panthera xx Fourstep Feig
xx 06.06.2016 ori RWR Young Gun xx Bullseye CTB

Sukutaulu

i. R Maestro VFU ii. Redrock Maelstrom iii. Magnetic Majority KTK-III
iie. Silent Sound
ie. Mistahead CTB iei. Mistghost
iee. Lookahead VFU
e. Merriest Feig ei. Serrato VFU eii. Seemann
eie. Belthazar Champion, KTK-III
ee. BDF Melanie eei. Mister Minute
eee. Redrock Catchword

Sukuselvitys

Megin isä, R Maestro VFU, oli 170 senttinen harmaankimo englantilainen täysiveriori. Komea ja hyvärakenteinen Masi oli luonteeltaan aavistuksen yksinkertainen, mutta sitäkin hyväsydämisempi oripoika, joka oli äärimmäisen utelias, mutta toisaalta hidas oppimaan. Radalla hitaudesta ei tosin ollut puhettakaan, sillä ori menestyi upeasti laukkaradoilla. G1-tason laukkahevonen toi virtuaalieuroina yli kaksi miljoonaa omistajalleen ja voitti mm. Dubai Duty Free-arvokisan, vieläpä viimeisenä kisanaan. Ei siis ole mikään ihme, että Masi oli myös kysytty siitosori.

Megin isänisä, Redrock Maelstrom, oli 165 senttinen kimo englantilainen täysiveriori. Sileillä radoilla lähes 44 tuhatta virtuaalieuroa juossut Redrock Maelstrom periytti juoksijanlahjojensa lisäksi myös kimoa väritystään ja ori ehtikin jättää maailmaan lukuisia hienoja jälkeläisiä jatkamaan verenperintöään. Isänisänisä, Magnetic Majority, oli 162 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori, joka juoksi omistajalleen yli miljoona virtuaalieuroa ja vaikutti laukkauransa jälkeen vielä pitkään siitosorina. G1-tasoinen Magnetic Majority omasi myös hyvän rakenteen ja ori kantakirjattiinkin aikanaan III-palkinnolla. Isänisänemä, Silent Sound, oli puolestaan melko tuntemattomaksi jäänyt 164 senttinen harmaankimo englantilainen täysiveritamma.

Megin isänemä, Mistahead CTB, oli 163 senttinen kimo englantilainen täysiveritamma, joka menestyi laukkaradoilla aina G1-tasolla asti ja teki pitkän uran myös siitostammana. Isänemänisä, Mistghost, oli 165 senttinen kimo englantilainen täysiveriori, joka ei oikeastaan pahemmin menestynyt laukkaradoilla. Niin ei tehnyt myöskään isänemänemä, englantilainen täysiveritamma Lookahead VFU, vaikka tamman suvussa vaikuttaa isän paikalla erittäin menestynyt siitosori, LJ-K-II-palkinnolla palkittu Lawrence JFL. Toisaalta isänemänemänemä, 167 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma Readiness, ei myöskään ollut kovinkaan menestynyt laukkahevonen.


Megin emä, Merriest Feig, oli 160 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveritamma. Merri oli ehkä pienikokoinen, mutta sitäkin pippurisempi tamma, jolta löytyi itsetietoinen luonne ja runsaasti voitonhalua. Ei siis ihme, ettei Merri välittänyt pahemmin lajitovereidensa seurasta. Merri olikin hyvin voimakas kilpailijaluonne, joka saavutti G2-tason. Voittosummaa kertyi yli 400 tuhatta virtuaalieuroa, mutta tamma vaikutti oman aikansa myös jalostuksen puolella. Merri eli koko elämänsä Farleigh Acresissa eikä tamman sukutaulussakaan ole moittimista, vaikka suuremmat arvokisavoitot ovatkin jääneet saavuttamatta.

Megin emänisä, 163 senttinen ruunikko Serrato VFU, oli lähemmäs miljoona virtuaalieuroa juossut G1-tason englantilainen täysiveriori, jota käytettiin aikoinaan myös paljon jalostuksessa. Emänisänisä, Seemann, oli puolestaan 162 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori kun taas emänisänemä, Belthazar, oli rautias englantilainen täysiveritamma. Kumpikaan ei menestynyt erityisemmin laukkaradoilla, mutta Belthazar palkittiin näyttelykentillä Champion-arvonimellä ja tamma myös kantakirjattiin III-palkinnolla, mikä lienee vaikuttanut raudikon suosioon myös siitostammana.

Megin emänemä, BDF Melanie, oli 165 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma, joka laukkasi lähemmäs kolmekymmentäneljätuhatta virtuaalieuroa omistajalleen. Emänemänisä, Mister Minute, oli 169 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveriori, joka menestyi heikosti laukkaradoilla. Sama pätee emänemänemään, 160 senttiseen Redrock Catchwordiin, joka tulee puolestaan vanhemmista Golden Grenade x Storm Maker.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!