Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 13.12.2015
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)MICHIEL VON LION

Perustiedot

22.11.2015 Alankomaissa syntynyt friisiläisori, viralliselta nimeltään Michiel von Lion

5-vuotias musta, säkäkorkeus 169cm, koulupainotteinen

kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa, tasolla Intermediate I

kasvattaja kaito | Lion's Gate, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-040-0007


Luonnekuvaus

Michiel von Lion kovan tason kilpahevonen ja vahva suorittaja, jolta löytyy sekä temperamenttia että ymmärrystä myös yhteistyön tekemiseen ihmisten kanssa. Tämä ori, jos kuka, kyllä kerää katseita missä tahansa meneekään, mutta ihan kenellä tahansa ei ole asiaa Michielin vierelle. Orilla on vahva luonne ja sukupuolensa mukaiset elkeet, aikalailla korostuneina. Komeahan Mica on kuin mikä ja osaavan, tutun hoitajan käsissä oikein hyvä käsitelläkin, mutta onpa orin nähty teiskuvan riimunnarunkin päässä kuin mikäkin villihevonen ja välillä kotikentän treenit muistuttavat enemmän pään hakkaamista seinään kuin sitä täydellistä suoritusta mitä tältä hevoselta sopii odottaa kilparadoilla. Michielin kanssa luottamus on yksi tärkeimpiä sanoja ja toisekseen tämä hevonen on yksinkertaisesti opittava tuntemaan, niin hyvässä kuin pahassakin, jotta sen kanssa pärjää ihan jo arkipäivän askareissakin.

Joten kyllä, Mica on niitä hevosia, joista kerrotaan että sillä on vain yksi tai kaksi hoitajaa sekä ratsastaja että valmentaja jotka työskentelevät orin kanssa, muiden joutuessa tyytymään auttamatta tuijottelemaan heitä kadehtien kauempaa. Mican ympärillä pyörii tasan se oma tiivis tiimi eikä muilla ole mitään asiaa sen enempää orin riimunnarun päähän saati sitten satulaan. Tämä yksinkertaisesti siksi, että se toimii. Mica ei stressaannu liikaa ympärillään pyörivistä ihmisistä ja rupea äksyilemään. Vakiohoitajat puolestaan tuntevat Mican ja sen tavat reagoida eri tilanteissa eli he toisin sanoen paitsi pärjäävät orimaisen hoidokkinsa kanssa mutta he myös osaavat sanoa jo pienistä asioista mikäli jokin on pielessä. Michiel on kuitenkin arvokas friisiläisori ja sen hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin tallin muidenkin hevosten. Mica myös tarhataan aina yksikseen, koska se ei liiemmin perusta lajitovereistaan tammoja lukuunottamatta.

Mica osaa kuitenkin välillä koetella käsittelijöidensä hermoja, niin maasta kuin selästäkin käsin. Orimaisella friisiläisellä on välillä kaikki muu kuin treenit mielessä ja silloin sitä saa kyllä olla tämän hevosen kanssa tiukkana, jotta Mica ei tee ihan mitä mielii. Ratsunahan Mica on kyllä ehdottoman näyttävä ja voi upeus näitä askellajeja! Micahilla on lennokas sekä kantava askel sekä usein onkin vaikea päättää kumpi on upeampaa katsottavaa ja koettavaa, orin pitkäaskelinen ravi vai laukka. Mutta ilmaiseksi Mica harvoin mitään antaa, tuttuakin ratsastajaa testataan kyllä huonona päivinä oikein urakalla ja purraan kuolainta korvat luimussa, samalla kun pakitellaan vaikka pitäisi mennä eteenpäin. Maastoillessa näitä maneereja ei onneksi niinkään näe, metsäpoluilla Mica on enemmänkin innokas ja utelias tapaus. Mutta toisaalta kun työtunnit alkavat tuottaa tulosta, sitä pääsee myös kokemaan sen loistavan onnistumisen tunteen aina niillä kilpakentillä saakka kun Mican saa kunnolla kuulolle ja etenemään lähes kuin GP-ratsu konsanaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
fri 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. Milan SIX Champion
KRJ-II, YLA2, FLA3, KTK-II
ii. Predator VIR MVA Ch, YLA2, KRJ-II iii. Terminator (evm)
iie. Big Black Swan (evm)
ie. Wianka van de Kness KRJ-III, YLA3 iei. Lukas (evm)
iee. Mina (evm)
e. Gabrielle SIX ei. Trevor 726 eii. Tjente 429 (evm)
eie. Hjinte 527 (evm)
ee. Opion Sturn eei. Allan's Light (evm)
eee. Carmentio (evm)

Sukuselvitys

Mican isä, Milan SIX, on 170 senttinen musta friisiläisori. Näyttävä Milan on II-palkinnolla on kantakirjattu kouluratsu, jossa on omat temperamenttiset piirteensä mutta toisaalta myös hyvät puolensa. Painotuslajinsa parissa loistanut ja myös askellajiratsastuksen parissa menestynyt Milan on sittemmin palkittu useammassakin laatuarvostelussa II- ja III-palkinnoin. Näyttelykentillä on puolestaan saavutettu Champion-arvonimi.

Mican isänisä, Predator, oli 172 senttinen musta friisiläisori. Upea Predator oli Virtuaalinen Muotovalio ja Champion, joka menestyi erityisesti kouluratsastuksen parissa hienosti. Predator palkittiinkin eläessään KRJ-II- ja YLA2-palkinnoin.

Mican isänemä, Wianka van de Kness, oli 155 senttinen musta friisiläistamma. Hauskasti Vilijonkaksi kutsuttu tamma oli ihastuttavaluonteinen tapaus, jonka rauhallisuus ja kärsivällisyys olivat aivan omaa luokkaansa. Vilijonkka menestyi hienosti kouluratsastuskentillä helpoissa luokissa, mutta tamma toimi myös terapiaratsuna kilpailu-uransa ohessa ennen osallistumistaan laatuarvosteluihin. Vilijonkka teki myös pitkän uran siitostammana ja äidillisen luonteensa ansiosta se soveltui erinomaisesti tarvittaessa myös sijaisemäksi syystä tai toisesta orvoksi jääneille varsoille.


Mican emä, Gabrielle SIX, on 166 senttinen musta friisiläistamma. Gabrielle on koulupainotteinen ratsu, joka kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Tamma onkin menestynyt painotuslajinsa lisäksi erityisesti myös valjakkoajon parissa.

Mican emänisä, Trevor 726, on 164 senttinen musta friisiläisori. Kevytrakenteinen Trevor on koulupainotteinen ori, joka on kilpaillut jonkin verran porrastetuissa kilpailuissa pääasiassa painotuslajinsa parissa.

Mican emänemä, Opion Sturn, on 160 senttinen musta friisiläistamma. Myös Oona kilpailee kouluratsastuksen parissa ja tamma onkin menestynyt urallaan varsin loistavasti. Tuloksia on syntynyt hienosti myös valjakkoajon parissa.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!