Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 02.05.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

EAGLEFEATHER OF PICAR

Perustiedot

11.04.2011 Suomessa syntynyt saddlebredori, viralliselta nimeltään Eaglefeather of Picar

7-vuotias voikko tobiano, säkäkorkeus 158cm

askellajipainotteinen, kilpailutetaan ARJ:n alaisissa erikoisaskellajiluokissa

kasvattaja yersinio | Salpicar, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-016-0052


Luonnekuvaus

Micah on upea herra kaikinpuolin niin ulkonäöltään kuin luonteeltaankin. Paitsi että ori on satumaisen komea, Micah on myös täydellinen herrasmies, jonka kanssa on aina ilo tehdä töitä. Micahin kanssa on äärettömän helppo tulla toimeen vaikka kyseessä onkin maskuliininen ja herkkä oripoika. Kun Micahia vain kohtelee rakkaudella ja kunnioituksella, orista saa mitä uskollisimman ystävän, johon voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Toisaalta voikonkirjava on myös omalla tavallaan vaativa tapaus, sillä Micah vaatii käsittelijältään myös rauhallisuutta ja hevosenkäsittelytaitoa. Kyseessä kun tosiaan on herkkä ori ja Micah myös reagoi tilanteisiin sen mukaisesti, ori vastaa helposti ihmisen tunnetiloihin ja reaktio voi olla positiivinen tai negatiivinen riippuen siitä missä olotilassa käsittelijä on. Oikea ihminen voi pitää Micahin rauhallisena keskellä kaaosta kun taas epävarma ihminen voi saada Micahin hermostumaan täysin aivan normaalissa ja alunperin hyvinkin rauhallisessa tilanteessa. Micahin kanssa työskennellessä tärkeintä onkin oma henkinen vakaus ja levollisuus, silloin orikin on rauhallinen ja tyytyväinen.

Myös lajitovereiden seurassa Micah noudattaa täsmälleen muiden esimerkkiä ja toimii niin kuin muutkin, tarkoittipa se sitten rauhallista laiduntamista muun lauman keskellä tai täysillä pakoon sinkoamista metsästä kuuluvan risun napsahduksen seurauksena. Micah heijastelee täsmälleen muiden käytöstä ja tätä hevosta voisikin kuvailla todellakin sielunpeiliksi, sillä se pieninkin muutos omassa käytöksessä näkyy myös Micahissa. Mutta tosiaan, rauhallisen hoitajan seurassa Micah on vain tämä ihastuttava oripoika, joka antautuu hörähdellen laitumelta ja seuraa perässä kiltisti kuin koiranpentu minne tahansa sitten mennäänkin. Orin luottamus on siinä vaiheessa lähes sokeaa, kun hoitaja saa vain Micahin rentoutumaan. Toisin sanoen oikeat niksit osaamalla Micah on mitä helppohoitoisin ja miellyttävin käsitellä, ei tämän orin kanssa kyllä ongelmia ilmene, jos hoitaja vain osaa asiansa. Micah onkin tämä kaikinpuolin hieno ori ja tavallaan kirjavan kanssa työskentely on myös hyvin opettavaista; se kasvattaa ihmisenä. Tai ainakin opettaa itsehillintää sekä psyykkisellä että fyysisellä tasolla.

Micah vaatii myös kokeneen ratsastajan mitä ratsastamiseen tulee, sillä osaava ja lahjakas ori on äärimmäisen herkkä avuille, mutta Micah on toisaalta helppo saada tolaltaan vääränlaisella ratsastustyylillä. Micahin kanssa painostaminen tai ohjista nykiminen ei toimi, ori kaipaakin ratsastajaa, jolla on pehmeä käsi sekä itsevarmuutta ja taitoa ohjata hevosta enimmäkseen pienillä painoavuilla. Se nimittäin tosiaan riittää Micahin kanssa työskennellessä, tämä ori ei vaadi mitään näyttäviä komentoja vaan se pienenpieni puolipidäte riittää mainiosti. Kentällä Micah on keskittynyt ja ori selvästi panostaa suoritukseensa sataprosenttisesti, ori on synnynnäinen askellajiratsu ja Micah todella nauttii rankoista treeneistä saadessaan purkaa energiaansa tehokkaan työskentelyn avulla. Tavallaan voisi sanoa että Micah jopa tarvitsee haasteita ollakseen tyytyväinen ja tasapainoinen, hyvinvoiva hevonen. Micah ei myöskään temppuile koskaan, jos ori on vain saanut riittävästi liikuntaa ja selässä on oikea ratsastaja. Maastoilessa Micah on rauhallinen, mutta ori tapaa joskus vähän säpsähdellä omiaan ja tällöin - jälleen kerran - tärkeintä on ratsastajan oma rauhallisuus sekä itsevarmuus, sillä kun ratsastaja pysyy rentona eikä jännitä, myös Micah unohtaa hetken päästä koko asian ja kykenee jatkamaan matkaansa järjestämättä mitään erillistä kohtausta.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
sdb 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. Oblivion Dust TD
ASSA Champion
ii. Shadow of the Valley of Death SNL-I
VIR MVA Ch, KTK-II, ASSA Champion, ARJ-II, YLA3
iii. All that you fear (evm)
iie. Dance on the Graves (evm)
ie. Just A Step Champion iei. Just A Rockstar (evm)
iee. Just A Flower (evm)
e. Jele of Picar ei. Fade To Black eii. Fade Away (evm)
eie. Black Spot (evm)
ee. Jewelry Pic eei. Rex Firefly (evm)
eee. So Rare (evm)

Sukuselvitys

Micahin isä, Oblivion Dust TD, on 160 senttinen musta tobiano saddlebredori. Ossi on valtavan komea, askellajipainotteinen ori, joka on menestynyt upeasti sekä ASSAn että ARJ:n alaisilla kilpakentillä. Hienon ulkonäön ja näyttävien liikkeiden lisäksi Ossi omaa myös yhteistyökykyisen luonteen ja ori onkin varsin mukava käsitellä näin yleisesti ottaen, vaikka toki Ossiltakin löytyvät ne omat orimaiset piirteensäkin. ASSAn kilpakentillä saavutettua Champion-arvonimeä kantava Ossi on myös menestynyt siitosori.

Micahin isänisä, Shadow of the Valley of Death, on 160 senttinen musta tobiano saddlebredori. Tämä komea, uperakenteinen oriherra on aivan omanlaisensa persoona ja monella tapaa hyvin mieleenpainuva tapaus. Manson on samalla tulinen sekä lempeä ja kaikkea siltä väliltä, ori, jossa vastakohtaisuudet toimivat erinomaisesti yhdessä. Puhuuhan jo Mansonin pitkä palkintolistakin puolestaan, joskin ori on kunnostautunut erityisesti juuri näyttelykentillä, sekä ARJ:n että ASSAn alaisissa kilpailuissa pitkästä siitosorin urasta puhumattakaan.

Micahin isänemä, Just A Step, on 161 senttinen musta tobiano saddlebredtamma. Peppi on askellajipainotteinen, hyvärakenteinen tamma, joka on kierrellyt paljon ARJ:n kilpakentillä ja saavuttanut näin ollen myös kilpailumenestystäkin. Näyttelykentiltä Peppi on puolestaan onnistunut nappaamaan Champion-arvonimen ja onpa tamma ollut myös runsaasti jalostuskäytössä mukana.


Micahin emä, Jele of Picar, on 156 senttinen voikko saddlebredtamma. Askellajipainotteinen Jele of Picar on vielä aikalailla uusi nimi jalostuksen puolella, sillä tamma on vasta saanut startattua kilpailu-uransakin käyntiin. Toisaalta Jele on menestynyt jo hienosti ARJ:n alaisissa 3-käyntiluokissa. Tämän tamman kohdalla sopii siis vielä odotella ja katsella mitä tulevaisuus tuo vielä tullessaan.

Micahin emänisä, Fade To Black, on 154 senttinen musta saddlebredori. Komea Fade on askellajipainotteinen ja siten upealiikkeinen, mutta kilpakenttiä tämä ori ei ole pahemmin päässyt kiertelemään vaan Fade on ollut enemmän vain harrastekäytössä. Fade on kuitenkin hyväluontoinen ori, joka tosin vaatii osaavan ratsastajan ja pehmeät otteet.

Micahin emänemä, Jewelry Pic, on 154 senttinen ruunikko saddlebredtamma. Askellajipainotteinen Jewelry Pic on menestynyt hienosti ARJ:n alaisissa kilpailuissa, rack-luokissa. Tamma on myös varsonut jo muutamaan kertaan.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!