Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 08.08.2009
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

» veriprosentit:
25% oxMYSTERY SHAE

Perustiedot

18.07.2009 Suomessa syntynyt pinto - ori, viralliselta nimeltään Mystery Shae

12-vuotias ruunihallakko tobiano, siima, säkäkorkeus 151cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Mary | Raven Ratsutila, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-065-0002


Luonnekuvaus

Micha on leppoisa ja vaatimaton ori, tyypillisen hyvän työhevosen tapaan sitkeä, rohkea ja nöyrä. Micha on tottunut työntekoon ja ori on täysin sinut karjaratsun roolinsa suhteen; ori lähtee säällä kuin ulos ja on tottunut viettämään yönsäkin ulkona karjalauman kupeessa. Voisi sanoa, että Micha on ns. karaistunut työhönsä ja luulenpa, että kyllä ori elämästään nauttiikin, ovathan työpäivät monipuolisia, vaikkakin työntäytteisiä. Michan arkipäivä koostuu rehujen jaosta, jonka jälkeen joku cowboysta satuloi Michan ja lähtee orin kanssa tasangoille, vahtivuoron vaihtoon parin muun ratsukon kanssa. Siellä ori on iltapäivään asti ennen kuin palaa takaisin kotiin ellei työpäivä veny iltaankin asti. Mutta Micha on tosiaan tottunut työhönsä, ori suhtautuu yhtä rutiininomaisesti työpäiväänsä kuten kuka tahansa cowboystakin. Sitä paitsi orin lihaskunto on näinä päivinä ihan omaa luokkaansa, Micha lieneekin elämänsä kunnossa. Ja päivän taukojen aikana, karjan laiduntaessa, myös hevoset pääsevät vuoronperään laiduntamaan miesten pitäessä omaa evästaukoaan. Michalla on ylipäänsä hyvän karjaratsun maine tilamme miesten keskuudessa, ori on pidetty hevonen ja usein ne karskeimmatkin miehet päätyvät rapsuttelemaan Michaa työpäivän päätteeksi. Nykyisin on vaikea edes kuvitella Michaa muussa puuhassa kuin ajamaan karjaa tasangolla.

Micha on todella helppo pakkaus tosiaan käsittelyn puolesta, ori ei turhia hötkyile tai temppuile, Micha on päinvastoin harvinaisen järkevä ja omaa hyvät aistit. Lajitovereidensa kanssa Micha tulee hyvin toimeen, ori pitää kyllä puolensa, mutta ei toisaalta kahinoi turhasta. Micha myös kuuntelee nöyrästi ihmistä ja antautuu nätisti kiinni ollessaan jopa vapaana tasangolla. Joten laitumelta hakiessa ei todellakaan ilmene mitään ongelmia sen enempää kuin taluttaessakaan. Ori kulkee löysällä riimunnarulla vierellä ja karsinassakin ukko voi olla hyvin irti hoitamisen ajan. Rakastaa ehdottomasti harjausta, nauttii ihan silminnähden hieronnasta. Työpäivän päätteeksi sitä pölyä yleensä myös irtoaa, mutta Michaa on sen verran mukava hoitaa ettei se haittaa. Sitä paitsi Micha tosiaan ansaitsee ahkeruudellaan sekä rehunsa että hyvän hoitonsa. Kaviotkin nousevat pelkästä "nosta"-käskystä. Varustaessa Micha on rauhallinen, ori ei pullistele eikä kiukuttele vaan käyttäytyy kunnolla. Micha ei todellakaan ole haastava hevonen, orilla ei ole ollenkaan ns. tulista tempperamenttia, mutta Micha on kyllä täydellinen työhevonen. Rehellisesti ja suurentelematta jopa tallin paras karjaratsu. Ja sen vuoksi myös tilamme yksi arvostetuimmista hevosista, sillä ori tuo leipää pöytäämme ihan yhtälailla kuin kuka tahansa miehistäkin.

Micha on tottunut tiettyyn ratsastustyyliin ja karjan lähellä ori olettaa saavansa tehdä työnsä rauhassa. Rento ohjasote (ohjat yleensä vain toisessa kädessä) ja yksinkertaiset pohjeavut riittävät Michan hallitsemiseen. Micha vastaa myös todella hyvin painoapuihin ja useimmat cowboyt ohjaavatkin Michaa karjalauman seassa pelkin painoavuin, jolloin kädet ovat vapaana esimerkiksi vasikan lassoamiseen. Micha on tottunut enimmäkseen karjanjoon, mutta osaa mennä kentälläkin. Hallitsee niin kentällä kuin tositilanteessa kaikki hienot "westerntemput" kuten sliding stopin ja rollbackin. Jos kilpailuihin lähdetään, niin niissäkin Micha on yleensä edukseen karjanajoluokissa. Yleisesti ottaen Micha ei kuitenkaan kilpailemisesta liiemmin välitä, kuljetuskoppiakin Micha vähän karsastaa vaikka sinne sävyisästi loppupeleissä nouseekin. Tervejärkinen ja kylmähermoinen hevonen on kuitenkin kyseessä, olipa tilanne mikä hyvänsä. Myös maasto- ja liikennevarma, se on selvää. Micha kulkee vaikeammassakin maastossa helpon näköisesti eikä epäröi astua veteenkään vaan kahlaa jokien yli epäröimättä. Tottunut metsäneläimiin ja luontoon, ei hermostu, jos orava istuu oksalla polun yllä tai pusikosta syöksähtää esiin jänis. Kaikin puolin erittäin miellyttävä ratsastaa, Michan selässä ei tarvitse kuin istua ja ottaa rennosti. Miehet ovatkin pari kertaa vitsailleet, että he tuntevat olonsa välillä Michan selässä pelkäksi painolastiksi, sillä ori varmaan osaisi tehdä työnsä täysin ilman heitäkin. Vaan eipä sillä ... en menisi vannomaan, etteikö sanojen taustalla olisi totuudenjyvänenkin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
rist 15.01.2011 tamma Hope of Pemberley RFR Exclusivity
pinto 12.06.2016 tamma RWR Wichita Falls RWR Flaming Wichita

Sukutaulu

i. Mi Nor Murari ii. Kosith iii. Tuntematon (evm)
iie. Tuntematon (evm)
ie. Cheynne iei. Tuntematon (evm)
iee. Tuntematon (evm)
e. T.H. Shakira ei. Hot Chocolate eii. Tuntematon (evm)
eie. Tuntematon (evm)
ee. Katmar's Minnie ox eei. Tuntematon (evm)
eee. Tuntematon (evm)

Sukuselvitys

Michan isä, Mi Nor Murari, oli 149 senttinen lehmänkirjava paintori. Lyhyemmin hauskasti Muruksi kutsuttu ori oli luonteeltaan mukava, mutta kärsimätön. Muru omasi myös hienot liikkeet ja oppivaisen luonteen, joskin ori vaati kokeneen ratsastajan herkkyytensä vuoksi. Kilpailumenestystä Murulta ei kuitenkaan löydy, ori oli enemmänkin yleispainotteinen harrasteratsu kuin kilparatsu.

Michan isänisä, Kosith, oli 161 senttinen rautiaankirjava paintori.

Michan isänemä, Cheynne, oli puolestaan 148 senttinen ruunikonkirjava paint-tamma.


Michan emä, T.H. Shakira, oli 153 senttinen ruunikonkirjava pintotamma. Kira oli menestynyt lännenratsu, joka ehti saattaa maailmaan kaksi jälkeläistä ennen menehtymistään. Luonteeltaan Kira on tallin suosikkeja, kiltti, rauhallinen ja sosiaalinen tamma, joka hurmasi ystävällisyydellään ja miellyttämisenhalullaan. Ratsuna Kira oli reipas ja kuuliainen, menohaluinenkin, mutta tamma soveltui täydellisesti myös aloittelijoiden ratsuksi.

Michan emänisä, Hot Chocolate, oli kirjava pinto-ori.

Michan emänemä, Katmar's Minnie ox, oli sen sijaan 152 senttinen punarautias arabialainen täysiveritamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!