Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 26.06.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)GLAMGLARE UNTAMED MODEL - KUOLLUT 2017!

Perustiedot

29.05.2014 Suomessa syntynyt morganinhevostamma, viralliselta nimeltään Glamglare Untamed Model

5-vuotias musta, vuohissukat takajaloissa, säkäkorkeus 150cm, askellajipainotteinen

kilpailutetaan ARJ:n alaisissa luokissa, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja Kerppa | Stableyard, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-059-0065


Luonnekuvaus

Vaikka nimensä muuta väittääkin, Mina on täysin käsiteltävissä. Itseasiassa tämä tamma ei ole kesyttämätöntä nähnytkään, Mina on enemminkin rauhallisen ja hyvätapaisen tamman perikuva. Laitumellakin Mina on enimmäkseen rauhanrakentaja, tammalta löytyy rohkeutta puolustautua tarvittaessa mutta Mina ei kuitenkaan aiheuta kinasteluita. Ja se mahdollinen välienselvittelykin hoidetaan mahdollisimman nopeasti ja siististi, tämä tamma ei ole missään nimessä pitkävihainen. Anteeksiantavaisen ja kärsivällisen luonteensa ansiosta Mina soveltuukin hyvin opetusratsuksi samoin kuin tamman uskaltaa luovuttaa turvallisin mielin myös aloittelijan hoidettavaksi.

Mina on yleensä niin uppoutunut laiduntamiseen laitumella, että tamma harvoin tulee luokse kutsuttaessa ainakaan kesällä. Mutta ei Mina toisaalta karkuunkaan lähde, antautuen siinä suhteessa ihan nätisti kiinni. Taluttaessa Mina on oma rento itsensä, tamma ei kiirehdi mutta ei myöskään laahaa perässä. Yleisilmeensä mukaisesti Mina on tarkkaavainen ja katselee ympärilleen korvat hörössä, myös hoitaessa. Tamma nauttii harjauksesta eikä sillä ole silloin kiire minnekään. Kavioiden puhdistus ja varustaminen sujuvat samaan vaivattomaan malliin ja Minaa unohtuisikin helposti vain rapsuttelemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa.

Ratsuna Mina on ennen kaikkea sitkeä, tammalla on paljon tahdonvoimaa ja halua tehdä parhaansa. Varsinkin jos ratsastaja on osaava, Minasta saa helposti itselleen erinomaisen, kylmähermoisen kilparatsun, joka omaa hyvän keskittymiskyvyn. Mina keskittyy tekemiseen niin kentällä kuin maastossakin, ollen hyvin kuuliainen ja tosiaan myös miellyttämisenhaluinen. Tamma ei anna periksi vastoinkäymistenkään edessä, Mina ei luovuta jos ratsastajakaan ei. Pienikokoisuudestaan huolimatta Minalla on myös näyttävät askeleet ja tamman selässä on mukava istua pidempiäkin aikoja yhteenmenoon. Rohkeutensa ja sitkeytensä ansiosta Mina myös soveltuu erittäin hyvin karjanajoon, sillä tamma tekee töitä säässä kuin säässä ja pitää päänsä kylmänä tiukoissakin tilanteissa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
morgan 06.07.2015 ori RWR Combat Model Glamglare Xanthos
morgan 09.01.2016 ori RWR Sergeant Fury Arcadia Sergeant Stiglitz

Sukutaulu

i. Glamglare Quality Model ii. Winterhill's Calgary iii. Majestic's Calypso
iie. Majestic's Felicity
ie. 12 Steps Tango RDN iei. Chayton Ion
iee. Heartbreak Hotel RDN
VVJ-II, YLA2
e. Glamglare Jaslyn ei. Arcadia Palermo Agitated eii. Ashburn Pentagon
eie. Ashburn Deathly April
ee. Refuge From Reality eei. Campion of Picar
eee. Fortune of Picar

Sukuselvitys

Minan isä, Glamglare Quality Model, on 151 senttinen musta morganinhevosori, joka on tunnettu sitkeästä ja reippaasta luonteestaan. Sekä kouluratsastukseen että valjakkoajoon painottunut, helposti uutta oppiva Quality Model on kilpaillut menestyksekkäästi myös askellajiratsastuksen parissa. Eikä komean orin rakenteessakaan ole moittimista.

Minan isänisä, Winterhill's Calgary, on 154 senttinen musta morganinhevosori. Luonteeltaan Gary on poikansa tavoin rehdin sitkeä sekä energinen ja yleispainotteinen ori keskittyy nyt kisaamaan porrastetuissa kilpailuissa este- ja kouluratsastuksen parissa. Isänisänisä, Majestic's Calypso, oli puolestaan 155 senttinen mustanruunikko morganinhevosori. Vain aavistuksen orimainen, mutta pääasiassa hyvinkin säyseä Calle kilpaili sekä koulu-, este- että kenttäratsastuksen parissa ja mustanruunikko oli aikanaan myös kysytty siitosori. Sukua Callelta löytyy puolentoistapolven verran; isä, MMM First Glow On Ice, tulee vanhemmista FM Morning Glow x VIR MVA Ch Cream Ice Cake. Emä, EQ's Nugget, oli puolestaan yksi Majestic's Sport Horsesin kouluratsuista. Isänisänemä, Majestic's Felicity, oli 147 senttinen ruunikko morganinhevostamma. Utelias, mutta hieman kärsimätön Elli omasi myös yksipolvisen sukutaulun, josta esiin nousee erityisesti juuri tamman isän, MTM Ray Of Lightin, nimi. Redi oli hyväluonteinen, 151 senttinen ruunikko morganori, joka oli erittäin suosittu jalostuksen puolella. Redi saavutti myös eläessään VIR MVA Ch-arvonimen ja ori kantakirjattiin II-palkinnolla. Sen sijaan Ellin emä, Majestic's Snow Angel, jäi puolestaan hyvinkin tuntemattomaksi nimeksi virtuaalihevosten keskuudessa.

Minan isänemä, 12 Steps Tango RDN, on 149 senttinen ruunikko morganinhevostamma. Kouluratsastukseen painottunut 12 Steps Tango on energinen ja herkkä tamma, joka vaatii riittävän rauhalliset olosuhteet kyetäkseen yhteistyöhön ratsastajansa kanssa. Halutessaan 12 Steps Tango on toisaalta hyvinkin nopea oppimaan uutta. Isänemänisä, Chayton Ion, on 149 senttinen tummanruunikko morganinhevosori. Toni on leppoisaluontoinen westernratsu, joka omaa kaksipolvisen sukutaulun täynnä Ionicista tuttuja hevosia. Tonin vanhemmat ovat siis Delaware Hawk x PTM Pure Brenda. Isänemänemä, Heartbreak Hotel RDN, on 155 senttinen tummanrautias morganinhevostamma, joka on palkittu sekä YLA2- että VVJ-II-palkinnoilla aikalailla diivamaisesta luonteestaan huolimatta. Hetalta löytyy monipolvinen sukutaulu, josta esiin nostettakoon isän, Honiaka de Wynonan, puolelta seuraavat nimet; emänemä vanhasukuinen ja paljon kilpaillut Sunrise's Amaterasu sekä emänisänisä KTK-II-palkittu MRGN's Like A Bullet. Hetan emän, Heartbreaking Glance RDN:n, puolelta huomion kiinnittää puolestaan Ch- ja KTK-II-palkitun isän MRGN's Shag-A-Delicin, nimi.


Minan emä, Glamglare Jaslyn, on 152 senttinen musta morganinhevostamma. Sievä Jaslyn on rennonlupsakka tamma, joka on painottunut kilpailemaan valjakkoajon parissa.

Minan emänisä, Arcadia Palermo Agitated, on 150 senttinen tummanruunikko morganinhevosori. Kouluratsastuksen ja valjakkoajon parissa erinomaisesti menestynyt Palermo Agitated on orimaisesta ulkonäöstään huolimatta yhteistyönhaluinen ja rauhallinen luonne. Herrasmiehen luonne lieneekin emänisänisän, Ashburn Pentagonin, peruja, sillä myös tämä 147 senttinen musta morganinhevosori on lähestulkoon ruunamaisen kiltti. ASSAn kilpakentillä saddle seatin ja valjakkoajon parissa menestynyt Pentagon tulee vanhemmista Pendragon x Firetrap. Emänisänemä, Ashburn Deathly April, on puolestaan 149 senttinen rautias morganinhevostamma. Herttainen tamma osaa halutessaan olla oikea pikkupiru, mutta se ei ole estänyt Deathly Aprilia menestymästä askellajiratsastuksen parissa sekä ASSAn että ARJ:n kilpakentillä. Tamman vanhemmat ovat Murky Murker ja Azrael.

Minan emänemä, Refuge From Reality, on 155 senttinen mustanruunikko morganinhevostamma. Askellajiratsastuksen parissa menestynyt Refuge From Reality ei säväytä erityisemmin tavanomaisella ulkonäöllään, mutta luonteeltaan itsekseen viihtyvä tamma on rauhallinen ja ahkera. Emänemänisä, Campion of Picar, on 157 senttinen ruunikko morganinhevosori vanhemmista Cutthroat x Eruption. Emänemänemä, Fortune of Picar, on puolestaan 153 senttinen ruunikko morganinhevostamma vanhemmista Dozing (VIR MVA Ch, VSN National Champion, KTK-II) ja Two-eyed Fruitcake.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!