Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 22.12.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

HEY OATS

Perustiedot

14.04.2014 Yhdysvalloissa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään Hey Oats

5-vuotias punahallakko, ei merkkejä, säkäkorkeus 160cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Dea | Aghast, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-014-0051


Luonnekuvaus

Vaikka Oatsysta ei tullutkaan laukkahevosta erinomaisista lähtökohdista huolimatta, tästä tammasta silti huomaa juoksemisen olevan sillä verissä. Kilpailuviettiä Oatsylla ei kyllä ole nimeksikään lajitovereidensa seurassa, tamma tykkää enemmänkin vain kaveerata kaikkien kanssa, mutta silloin kun Oatsy innostuu ottamaan vauhtia tarhassa tai laitumella, on muilla vaikeuksia pysyä sen tahdissa mukana. Onneksi Oatsy ei kuitenkaan juoksuta samalla tavalla ihmisiä perässään vaan tamma antautuu ihan nätisti kiinni tarvittaessa. Oatsy onkin perinyt pääasiassa emälinjansa puolelta rauhallisen luonteen, mutta kyllä tammassa myös isälleen ominaista säyhäkkyyttä on.

Oatsy on kuitenkin helppohoitoinen tapaus käsitellä, tamma on miellyttävän seurallinen eikä se yleensä kiukuttele suotta. Tamman reippauden huomaa tosin jo taluttaessa eikä Oatsyn riimunnarun päässä autakaan nukkua. Oatsy tosiaan käyttäytyy nätisti hoitaessa, mutta ihan kauhean kärsivällinen se ei ole eli jos hoitohetki uhkaa venähtää, niin Oatsy alkaa kyllä viskoa päätään ja kuoputella lattiaa siihen malliin että kohta pitäisi päästä liikkumaan johonkin suuntaan. Yön jäljiltä karsinassaan Oatsy on varsinkin aamuisin suorastaan yli-innokas pääsemään ulos jaloittelemaan, hyvä ettei tamma tunge väkisin pihalle karsinastaan kun ovea menee raottamaan vähänkin. Paikallaanolo pidemmän päälle ei siis sovi Oatsylle ollenkaan.

Hevonen on tunnetusti luotu liikkumaan, Oatsy erityisesti. Tamma on hyvä ratsastaa, mutta kokemattomille se ei sovellu vauhdikkuutensa puolesta. Ratsastaja saa olla jo vikkelä ehtiäkseen kyytiin mukaan, sillä Oatsy on usein liian malttamaton liikkumaan pysyäkseen muutamaa sekuntia pidempään paikallaan satula selässään. Pitkä- ja reipasaskelinen tamma kyllästyy kentällä nopeasti, jos kyse on perustreeneistä, mutta siksi Oatsyn kanssa keskitytäänkin aikaratsastuslajeihin kuten pole bendingiin. Päästessään vauhtiin Oatsya on nimittäin vaikea pysäyttää ja tämä tamma kyllä innostuu heti kun se vain tajuaa pääsevänsä liikkumaan ja lujaa. Oatsy liikkuu kevyesti ja ketterästi, mikä tolppien välissä pujottelun lisäksi on etu myös karjanajossa sekä haastavassa maastossa liikkuessa. Oatsy onkin loppujen lopuksi erinomainen westernratsu, joskin tamman vauhdikkuus tuo välillä myös omat haasteensa mukanaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 01.09.2016 tamma RWR Autumn Oaks Mustang's Autumn Jake

Sukutaulu

i. HL Park ii. Willyame iii. Mr. See (evm)
iie. Shy Shelly (evm)
ie. HQ Design iei. Hi-Fi Sounds (evm)
iee. Ivana (evm)
e. Brianna ei. Blue Irishman YLA1, AP3 eii. Irish Coffee (evm)
eie. Líadan (evm)
ee. Arianna Nin eei. Go Crazy! (evm)
eee. Nebraska Sun (evm)

Sukuselvitys

Oatsyn isä, HL Park, on 163 senttinen musta quarterori. Laukkakilpailuissa erinomaisesti menestynyt HL Park on säpäkkäluonteinen arvokisavoittaja, joka on voittanut rahaa yli kahden miljoonan virtuaalieuron edestä.

Oatsyn isänisä, Willyame, on 162 senttinen punarautias quarterori. Ville on lähes puoli miljoonaa virtuaalieuroa omistajalleen juossut laukkahevonen, joka on toiminut sittemmin pitkään myös siitosorina.

Oatsyn isänemä, HQ Design, on 160 senttinen musta quartertamma. Desi on G1-tason Fience Cup-lähtövoittaja, joka on nykyään siitoskäytössä.


Oatsyn emä, Brianna, on 156 senttinen punahallakko quartertamma. Brianna on menestynyt arvokisavoittaja, jolla on tilillään yli 1.6 miljoonaa virtuaalieuroa.

Oatsyn emänisä, Blue Irishman, on 157 senttinen hiirakko quarterori. Tero on hyväluontoinen ja erinomaisen rakenteen omaava laukkaori, joka on menestynyt G1-tasolla asti sekä tehnyt merkittävän uran myös siitosorina. Tero onkin palkittu sittemmin sekä YLA1- että AP3-palkinnoin.

Oatsyn emänemä, Arianna Nin, on 156 senttinen punarautias quartertamma. G1-tason arvokisamenestyjä toimii nykyään siitostammana, sen voittosumman ylitettyä miljoona virtuaalieuroa.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!