Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 08.10.2015
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

PIECVA AL NAJYA

Perustiedot

08.08.2015 Sveitsissä syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Piecva al Najya

verilinjaltaan puolalainen, 5-vuotias rautias, merkkinä piirto, säkäkorkeus 150cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Calla | al Najya, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-003-0069


Luonnekuvaus

Piecva on iloisen tyttömäinen ja hyväntuulinen tamma, joka osaa heittäytyä välillä melkoisen leikkisäksi mutta tarkoittaa silti aina vain pelkkää hyvää. Siitä huolimatta Piecva ei sovellu aivan aloittelijoiden käsiin, raudikko temmeltää muuten vähän turhan paljon eli tämän tamman kanssa työskentelevältä on kyllä löydyttävä kokemusta hevostenhoidosta. Piecva tykkää nimittäin testailla myös rajoja silloin tällöin, niin ihmisten kuin lajitovereidenkin seurassa. Tarhassa ja laitumella Piecva tykkääkin vähän härnätä muita välillä, testaillen muiden kärsivällisyyttä leikkimielisillä lähestymisillään ja näpläily-yrityksillään. Piecva muistuttaakin välillä enemmän kuritonta varsaa kuin aikuista hevosta, mutta sen käytöksestä huomaa kyllä että kyse on vain pelkästä puhtaasta leikkisyydestä, tamma nimittäin myös väistää samantien jos ja kun joku sitä lopulta päättää komentaa asettumaan.

Piecvan kanssa työskennellessä onkin osattava olla riittävän määrätietoinen, tamman ei saa antaa tehdä ihan mitä vain vaan sille on osattava näyttää myös rajat tarvittaessa. Piecva mielellään telmii nimittäin jo laitumelta hakiessa, tamma viskoo päätään ja tanssii siihen malliin että hoitaja saa olla vikkelä saadakseen sen kiinni ja olemaan kunnolla riimunnarun päässä. Piecvaa saa kyllä ihan rohkeasti komentaa, sillä vain niin tamma tajuaa ettei sen mielestä kivat leikit välttämättä huvitakaan hoitajaa ihan yhtä paljon. Piecva kyllä rauhoittuu komentaessa ja siten sen hoitaminenkin on ihan mukavaa, kun hoitaja vaan tosiaan osaa olla riittävän määrätietoinen. Mikään kaikista kärsivällisin Piecva ei ole, mutta kun tamman harjaa reippaasti ja antaa sille vaikka heinää turvan eteen odottelun ajaksi, niin kyllä raudikko paikallaan pysyy karsinassaankin. Joskin Piecva kyllä silti kannattaa aina sitoa kiinni harjaamisen ajaksi.

Piecva on tamma, joka pitää joka kerta ns. ratsastaa sisään silloin kun sen selkään kipuaa raudikolle vieras ratsastaja. Piecva nimittäin testailee uutta ratsastajaa aina eikä se niinkään tarkoita pukitusrodeota vaan enemmänkin heittäytymistä autuaan tietämättömäksi avuista ja käskyistä. Tämä tamma ei todellakaan ole mikään helppo automaattiratsu, vaan ratsastaja taidoista riippumatta joutuu tekemään auttamatta töitä saadakseen Piecvan kuulolle ja liikkumaan kunnolla. Osaava tamma kyllä on sitten kun se kunnioittaa ja kuuntelee ratsastajaansa, mutta kilpakentille tämän raudikon kanssa ei ole mitään asiaa ennen riittävän pitkää valmentautumista. Muutoin Piecva on kyllä hyvähermoinen ja sen kanssa pärjää hyvin maastossakin. Piecva voi joskus vähän säpsyä omiin, mutta säpsähtelyksi se myös jää jos ratsastaja pysyy rauhallisena. Karjanajo on Piecvasta jännittävää puuhaa ja tamma on kyllä innokas tekemään töitä, mutta ratsastajan tehtävä onkin varmistaa ettei Piecva vain innostu liikaa ja lähde käsistä kokonaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Poznan Wid
AHAC Legion of Honour, Preferent
ii. Pembroke AHAC Legion of Excellence iii. Emanor (evm)
iie. Perturbacja (evm)
ie. Hennessey iei. Mont-Verdi (evm)
iee. Holba (evm)
e. Cedina Wid ei. Nadmir eii. Korneliusz (evm)
eie. Anicet (evm)
ee. Celestyna eei. Soren (evm)
eee. Cala (evm)

Sukuselvitys

Piecvan isä, Poznan Wid, on 150 senttinen punaruunikko arabialainen täysiveriori. Puhdasta puolalaista verilinjaa edustava Poznan on ulkomaisilla showboardeilla menestynyt kouluratsu, joka on palkittu Preferent- sekä AHAC Legion of Honour-arvonimin.

Piecvan isänisä, Pembroke, on 150 senttinen mustankimo arabialainen täysiveriori. Myös Pembroke on palkittu AHAC Legion of Excellence-arvonimellä.

Piecvan isänemä, Hennessey, on 151 senttinen ruunikonkimo arabialainen täysiveritamma. Hennessey on pääasiassa ASARA radoilla menestynyt laukkaratsu.


Piecvan emä, Cedina Wid, on 150 senttinen mustankimo arabialainen täysiveritamma. Koulupainotteinen Cedina edustaa puhdasta puolalaista verilinjaa.

Piecvan emänisä, Nadmir, on 145 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Nadmir on menestynyt pääasiassa AHACin kouluratsastusluokissa.

Piecvan emänemä, Celestyna, on 153 senttinen mustankimo arabialainen täysiveritamma. Celestyna toimi ainoastaan siitostammana.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!