Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 16.02.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)AWA SACRED PSYCHE

Perustiedot

16.01.2016 Yhdysvalloissa syntynyt saddlebredtamma, viralliselta nimeltään AWA Sacred Psyche

5-vuotias herasilmäinen punaruunikko tobiano, säkäkorkeus 159cm

askellajipainotteinen, kilpailutetaan ARJ:n alaisissa askellajiluokissa, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja Calla | Awareness, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-016-0043


Luonnekuvaus

Psyche on selväpäinen sekä hyväluontoinen tapaus ja se onkin perinyt luonteenpiirteensä pitkälti vanhemmiltaan. Psyche on myös tosin melko vilkas, mikä tuo omanlaistaan haastetta tamman käsittelyyn eikä se siksi sovellu kuitenkaan ihan aloittelijoidenkaan käsiin. Hyväsydämisyys kuitenkin loistaa käytöksen taustalla, vaikka välillä kirjava osaakin olla melkoinen touhottaja. Varsinkin ulkoilmassa Psychen energisyys ja eloisuus korostuvat ja tarhassa tamma usein purkaakin menohalujaan kirmaillen sinne tänne aidan viertä lennokkain askelin. Sosiaalisena luonteena Psyche on myös kovasti lajitovereidensa perään eikä se aina haluaisi antautua kiinni, jos vaihtoehtona olisi jääminen muiden hevosten seuraan.

Taluttaessa Psycheä joutuukin välillä vähän toppuuttelemaan ja myös komentamaan, jotta tamma ei tallo hoitajansa varpaita aivan mustelmille pyöriessään sinne tänne. Lieneekin ilmiselvää että hoitaessa Psyche kannattaa sitoa kiinni, vaikka kyllä tamma tottelee myös komentoa melko hyvin. Kuten sanottua, pohjimmiltaan Psyche on kuitenkin hyvätapainen ja rauhoittuessaan tamma onkin oikein mukava käsitellä sekä hoitaa. Psyche rentoutuu mukavasti harjatessa eikä kavioidenkaan puhdistuksessa ilmene ongelmia. Varusteiden laitto sujuu muuten vaivattomasti, mutta suitsia laitettaessa Psyche joskus kohottelee päätään hoitaajansa testaillen.

Ratsuna Psyche on energinen ja vilkas, mutta samalla avuille herkkä sekä aikalailla hyvin peloton. Voisi kuvitella että eloisa tamma olisi maastossa säpsy, mutta itseasiassa totuus on päinvastainen, Psyche on hyvinkin rohkea ja luotettava maastoratsu. Ainut vain että se on liikkeissään melko reipas. Mutta osaavalla ratsastajalla Psyche toimii erinomaisesti ja tamman kanssa on miellyttävää työskennellä niin kentällä kuin maastossakin. Kenttätyöskentelyssä riittävän pitkä ja reipas lämmittely on tärkeää, jotta Psychen saa viimeisen päälle kuulolle ja tamma malttaa myös keskittyä paremmin saadessaan ensin ravata pois ylimääräiset menohalunsa. Kilpailuissa Psyche on hyvin pitkälti oma itsensä, tamma hurmaa yleisön jo yksinomaan eloisuudellaan ja tanssivilla liikkeillään.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
sdb 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Ima Pure Maniac ii. Top Gunn Rocket Man (evm) iii. Ask No More (evm)
iie. Tennessee Devil (evm)
ie. Solitaire Flemenco (evm) iei. Colour Me Derby (evm)
iee. Cowgirl Kelsey (evm)
e. Just Like A Samba ei. Song of the River (evm) eii. Street Fighter (evm)
eie. Ain't No Trouble (evm)
ee. Kentucky Morning (evm) eei. Gravity Called (evm)
eee. When Lightning Strikes (evm)

Sukuselvitys

Psychen isä, Ima Pure Maniac, on 160 senttinen mustankirjava saddlebredori. Henkeäsalpaavan komea Maniac on lempinimestään huolimatta hyväluontoinen ja energinen ori, joka viihtyy parrasvaloissa. Askellajiratsastus lajina soveltuukin näyttävälle Manicille erinomaisesti.


Psychen emä, Just Like A Samba, on 158 senttinen rautiaankirjava saddlebredtamma. Herasilmäinen Samba on siroliikkeinen kaunotar, jolla on omat tammamaiset piirteensä mutta sisimmiltään sen on mitä hyväluonteisin. Myös Samba on askellajipainotteinen ja lajissaan osaava.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!