Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 01.10.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)RWR NILE TRINITY

Perustiedot

03.09.2012 Yhdysvalloissa syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään RWR Nile Trinity ox

verilinjaltaan egyptiläinen, 6-vuotias mustankimo, säkäkorkeus 152cm

koulupainotteinen, kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa (taso ko Vaativa A | re 90cm)

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-003-0731


Luonnekuvaus

Rain on äärimmäisen herkkä tamma, joka on aina varovainen elkeissään. Rain on aina ollut herkkä säikkymään, mutta tamma on kyllä muutoin luonteeltaan todella kultainen ja kiltti. Rain ei vain siedä sen enempää kovakouraista kuin kokematontakaan käsittelyä, tamma vaatii osaavan ja ennen kaikkea rauhallisen hoitajan, joka osaa valaa rohkeutta myös Rainiin niissä tammaa jännittävissä tai jopa pelottavissa tilanteissa. Isänsä tavoin Rainilla kestää oma aikansa sopeutua muutoksiin ja tamma onkin kovin varautunut kaiken uuden ja tuntemattoman suhteen, myös uusien ihmisten. Mutta luottaessaan hoitajaansa Rain pystyy kuitenkin pääsemään pelostaan yli ja uskaltautumaan nuuhkimaan vaikka sitä pelottavasti kahisevaa muovipussiakin kun se oma ihminen on siinä lähellä.

Laitumella Rain on ehdottomasti niitä pakoherkimpiä hevosia ja tamman täytyykin tuntea hoitajansa, jotta Rain antautuisi kiinni. Toisaalta ainakaan tämä tamma ei ole noin vain varkaiden vietävissä. Taluttaessa Rain saattaa säikähtää hyvinkin herkästi esim. lumien tippumista katolta tai pihan yli pyöriviä lehtiä, mutta tamman tunteva hoitaja osaa varautua siihen eikä anna kimon steppailujen hermostuttaa itseään. Pari rauhoittavaa sanaa ja silitystä, niin Rainkin asettuu jälleen huomattuaan ettei mitään pelättävää sittenkään ollut. Kotitallissaan Rain on sen sijaan oikein levollinen, karsinassaan tamma ei säiky mitään vaan enemmänkin keskittyy vain kerjäämään ylimääräisiä rapsutuksia. Rain onkin siinä suhteessa hyvin helppohoitoinen tapaus, joskin eläinlääkäriin tamma suhtautuu aina vähintäänkin epäluuloisesti.

Ratsuna Rain on avuille herkkä, kuuliainen ja jopa suorastaan miellyttämisenhaluinen. Varsinkin kentällä Rain on erinomainen ratsastettava ja itsevarmalla, osaavalla ratsastajalla tamman upeat liikkeet pääsevätkin oikeuksiinsa. Silloin Rain ei edes ala turhaan pälyilemään ympärilleen, vaan tamma todella keskittyy työntekoon ja tekee selvästi parhaansa. Maastoon Rainin kanssa ei kannata lähteä yksikseen, sillä tamma on rauhallisempi silloin kun mukana on lajitoveri tai vaikka kaksi. Rain on maastossa aina enemmän tai vähemmän säikky, mutta toisen ratsukon perässä tamma kuitenkin kulkee jo huomattavasti rauhallisimmin mielin. Kilpailuissa Rain stressaa poikkeuksetta ja menettää usein ruokahalunsakin, joten tamma todella myös kaipaa aivan erityistä huolenpitoa. Mutta kuten sanottua kun selässä on oikea ratsastaja, Rain tekee kyllä silti parhaansa ja unohtaa yleisön ympärillään.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 18.08.2015 tamma RWR Nile Thamina ox Taroon al Shadiya
ox 30.05.2016 ori RWR Nile Conquest ox Dahabu Ameer

Sukutaulu

i. Nile Sheik Al Rayad ii. Ibn Azadik AHAC Legion of Masters iii. Om El Azadik (evm)
iie. Blida El Maklouf (evm)
ie. Ansata Nile Mist AHAC Legion of Honor iei. Ansata Ibn Sudan (evm)
iee. Falima (evm)
e. RW' Titania ox ei. Tahir al Sayyid AHAC Legion of Honor eii. Tamid al Sayyid (evm)
eie. Shakira Bint Ruya (evm)
ee. Dejá Vu ox YLA2 eei. Chief of Sky ox (evm)
eee. Delillah Montaque's ox (evm)

Sukuselvitys

Rainin isä, Nile Sheik Al Rayad, on 153 senttinen mustankimo arabialainen täysiveriori. Nile on hyvin herkkä ja helposti hermostuva ori, jolle pienimmätkin muutokset ympäristössä ovat aina olleet hyvin stressaavia. Nile on kuitenkin myös kiltti ja lahjakas, sen kanssa on vain maltettava edetä hitaasti. Mutta kuten sanottua, Nile on myös osaava ratsu ja ori onkin menestynyt hienosti niin painostuslajinsa kouluratsastuksen parissa samoin kuin myös AHACinkin kilpakentillä.

Rainin isänisä, Ibn Azadik, on ruunikonkimo arabialainen täysiveriori, joka edustaa puhdasta egyptiläistä verilinjaa. Ibn Azadik on hyvärakenteinen ja hienoliikkeinen herrasmies, joka on menestynyt AHACin parissa sekä tehnyt pitkän uran myös siitosorina. Sittemmin Azadik on saavuttanut myös Legion of Masters-arvonimen.

Rainin isänemä, Ansata Nile Mist, oli musta arabialainen täysiveritamma, joka edustaa myös egyptiläistä verilinjaa. Ansata Nile Mist oli al Rayadin hevosia ja tamma menestyi erityisesti AHACin parissa, saavuttaen parhaimmillaan Legion of Honor-arvonimen.


Rainin emä, RW' Titania ox, on 153 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Nyah on sievä egyptinarabi, joka omaa lempeän ja ystävällisen luonteen. Nyahilla on myös kauniit liikkeet ja tamma onkin kilpaillut menestyksekkäästi kouluratsastuksen parissa aina vaativalla tasolla asti.

Rainin emänisä, Tahir Al Sayyid, on 158 senttinen tummanruunikko arabialainen täysiveriori. Tahir on luonteeltaan rauhallinen ja kiltti, mutta myös leikkisä ja utelias. Toki Tahirillakin on huonoja päiviään ja ori voi esimerkiksi ratsastaessa heittäytyä hyvinkin itsepäiseksi, vaikka Tahir muutoin on omalla tavallaan oikea unelma ratsastaa. Tahir on koulupainotteinen ja ori onkin menestynyt upeasti kyseisen lajin parissa. Toisaalta Tahir on kilpaillut myös esteratsastuksen sekä AHACin parissa ja onpa komea ori menestynyt myös näyttelyissäkin. AHACin kilpakentillä Tahir on puolestaan saavuttanut Legion of Honor-arvonimen. Ei liene siis mikään ihme, että ori on ollut myös suosittu jalostuksen puolella.

Rainin emänemä, Dejá Vu ox, on kuvankaunis 152 senttinen arabialainen täysiveritamma. Mustankimo ei pistä silmään ainoastaan kauniilla ulkonäöllään vaan myös lempeällä, rakastettavalla ja lojaalilla luonteellaan, johon on yhdistynyt myös älykkyys ja rohkeus. Luotettavan ja hyväluontoisen tamman kanssa ei voi yksinkertaisesti olla tulematta toimeen. Deli on yleispainotteinen, menestyksekkäästi eri lajeissa kilpaillut tamma, joka on kuitenkin parhaimmillaan maastoesteiden parissa. Deliltä löytyy kuitenkin myös näyttelykokemusta ja tamman jälkeläiset ovat kaikki oikeita valioyksilöitä. Deli on itse palkittu YLA2-palkinnolla.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!