Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 01.06.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)SWEET RANGER TRM - KUOLLUT 2018!

Perustiedot

01.04.2014 Yhdysvalloissa syntynyt quarterori, viralliselta nimeltään Sweet Ranger TRM

5-vuotias ruunikko, merkkinä ruunusukat takajaloissa, säkäkorkeus 154cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Milka, VRL-10243, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-014-0061


Luonnekuvaus

Ringo on todella mukava ori, vähän arka vieraita kohtaan, mutta ennen kaikkea ruunikko on äärettömän nöyrä ja tasainen. Tuttuihin ihmisiin luottaa suurinpiirtein sokeasti ja on aina ollut todella lapsirakas, itseasiassa Ringo on ajoittain jopa rennompi lasten kuin aikuisten seurassa. Ei pahemmin siedä kovaa kohtelua, Ringo reagoi yllättävänkin herkästi etenkin ihmisen mielialaan. Rauhallinen ja lempeä käsittely toimii Ringon kohdalla parhaiten, sillä ori on kyllä luonnostaan miellyttämisenhaluinen ja pyrkii tekemään parhaansa niin maasta- kuin satulastakin käsin. Yllättävän hellyydenkipeä tuttujen ihmisten käsissä, tykkää kovasti rapsuttelusta eikä omaa mitään huonoja tallitapoja. Ringo soveltuu myös mainiosti esimerkiksi opetusratsuksi kärsivällisyytensä ja rauhallisuutensa puolesta.

Laitumelta antautuu kutsuttaessa, lajitovereidensa seurassa enemmin väistää muita kuin rupeaa kahinoimaan kenenkään kanssa. Taluttaessa Ringo seuraa kiltisti perässä löysälläkin riimunnarulla. Todella rauhallinen käsitellä, karsinassakin oikea ihmisen ajatus eikä vaadi välttämättä kiinnisitomista. Ringo rakastaa harjausta, ori on tuolloin aina rennoimmillaan ja useimmiten torkkuukin. Kavioiden puhdistuksen suhteen vähän laiskansorttinen välillä ja vaatiikin pikkuisen komentamista, että ori viitsii / hoksaa nostaa kavionsa. Varustaessa valpastuu, mutta vain hyvällä tavalla. Ei pullistele satulavyön kanssa, mutta suitsia voi vähän kartella, eritoten kun Ringo on hieman herkkä päästään, mutta hellä kohtelu ja hienoinen maanittelu auttavat aina.

Ringo on koulutettu westernratsu, ahkera ja kuuliainen sellainen. Ringo sopii ratsuksi lapsillekin, sillä etenkin kentällä ori on hieman laiskansutjakka, mutta sitäkin luotettavampi silloin kun häneltä ei mitään erityistä vaadita. Sen sijaan kun selässä on vähän kokeneempi ratsastaja, Ringo alkaa työskentelemään kunnolla. Ringo on kyllä vihmerä ja ori oppii nopeasti kaikenlaista uutta, mikä tekee ruunikosta myös toimivan kilparatsun. Parhaimmillaan Ringo on kuitenkin karjanajossa ja maastossa. Pientä säpsymistä voi joskus ilmetä, mutta kaiken kaikkiaan Ringo usein yllättää rohkeudellaan ja järkevyydellään. Karjaa ei pelkää nimeksikään, vaan hoitaa kyllä työnsä kunnialla kotiin. Tarvittaessa varsin nopea, tosin pitkälaukkaisena hevosena ei niin näppärä käännöksissään kuin osa pienemmistä quartereista. Joet ylittyvät vaivattomasti, joskin syvemmälle veteen meno vaatii jo hieman rohkaisua. Ringo on maasto- ja liikennevarma, ori soveltuu näppärästi vaikeampaankin maastoon ja ruunikko myös omaa tarkat vaistot. Ringo on kaikinpuolin hyvä hevonen, johon on helppo tykästyä ja ori antaakin paljon enemmän kuin itse vaatii.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
qh 08.09.2014 tamma Sweet Chili Hazard Crinums Samantha
qh 03.03.2015 tamma Jewel Range Rico Mist Diamond HE
qh 07.04.2015 tamma RWR Arctic Alaska Pink Alaska Gold
qh 08.04.2015 tamma Sweety Lily Gleilene
qh 09.05.2015 ori RWR Jungle Ranger First Day of Summer
qh 23.05.2016 tamma Montanas Famous Gina RWR Montana Grizzlies

Sukutaulu

i. Snow Ranger ii. Travaldo (evm) iii. Blitzen (evm)
iie. Taydee (evm)
ie. Snowsilver (evm) iei. Pride (evm)
iee. Verona (evm)
e. Momentum ei. Othello (evm) eii. Upwell (evm)
eie. Kayleigh (evm)
ee. Tess Lady Bug (evm) eei. Troubles (evm)
eee. Fawny (evm)

Sukuselvitys

Ringon isä, Snow Ranger, on 155 senttinen ruunivoikko quarterori. Hienorakenteinen Rango on miellyttämisenhaluinen, mutta samalla energinen ori, joka sopii erinomaisesti varmakätiselle ratsastajalle. Rango on westernpainotteinen ja ori kilpaileekin pääasiassa aikaratsastusluokissa.


Ringon emä, Momentum, on 153 senttinen rautias quartertamma. Mome on sievä mutta erittäin tammamainen ja siten raudikon kanssa on osattava olla riittävän määrätietoinen, jottei tamma riepota ihmistä mukanaan aivan oman päänsä mukaan. Osaavissa käsissä ja hyvinä päivinään Momentum toimiikin sitten puolestaan lähes kuin ajatuksen voimalla ja se näkyy myös tamman erinomaisessa kilpamenestyksessä mitä lännenratsastukseen tulee.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!